3天前 0 瀏覽
早排朋友介紹咗一間好抵食嘅Chill Bar, 就係位於尖東站N1出口隔離,見到佢裝飾得好有聖誕氣氛,望吓價錢,原來都幾抵食!🤩✨避風塘風味炒蜆墨魚麵蜆肉份量都幾足夠,圍住晒成個碟邊!賣相好靚~非常惹味,配合埋彈牙嘅墨魚麵,仲有蒜粒,非常唔錯!✨Jagger特色火焰德國咸豬手店員擺上枱冇耐就幫我哋點火,非常打卡able,塊皮幾酥脆,又唔會有過多嘅肥膏脂肪,肉質彈牙嫩滑!✨芝麻雞翼雞翼炸得幾脆口,又唔會有過多嘅炸粉,正!✨BUTTERFLY🍹呢個係用Rum做base, 加咗peach同Passion fruit 等等熱帶果汁,容易入口✨MANILA NIGHT🍹同樣係用咗Rum做base, 加入芒果汁同菠蘿汁等等,感覺好清新~

✨避風塘風味炒蜆墨魚麵

✨Jagger特色火焰德國咸豬手

✨芝麻雞翼
雞翼炸得幾脆口,又唔會有過多嘅炸粉,正!

✨BUTTERFLY🍹

✨MANILA NIGHT🍹

係對面街行緊果陣🚶已經被佢聖誕佈置既櫥窗吸引住😍 有時候..食既除咗係食物,食既仲一種氛圍🫧一種心情🤍 同家人👵🏻好友👭愛人👩‍❤️‍👨一齊渡過既美好時光✨回憶⛄️一定要試佢既💁🏻‍♀️炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬🥩🍄‍🟫建議揀5成 或以下~ 咁你就會食倒粉嫩又梳乎既肉肉👵🏻仲要係厚切嫁👅另一樣唔可以錯過既係➡️ 芝士菠菜意大利雲吞🧀意大利雲吞煮得恰到好處✨ 配搭埋濃郁既芝士醬. 十分邪惡👅下次可摸耳俾多d 芝士醬我~ 我係芝士忠粉😂😂😂

係對面街行緊果陣🚶已經被佢聖誕佈置既櫥窗吸引住😍

有時候..食既除咗係食物,食既仲一種氛圍🫧一種心情🤍

一定要試佢既💁🏻‍♀️炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬🥩🍄‍🟫
建議揀5成 或以下~ 咁你就會食倒粉嫩又梳乎既肉肉👵🏻
仲要係厚切嫁👅

另一樣唔可以錯過既係➡️ 芝士菠菜意大利雲吞🧀
意大利雲吞煮得恰到好處✨ 配搭埋濃郁既芝士醬. 十分邪惡👅

下次可摸耳俾多d 芝士醬我~ 我係芝士忠粉😂😂😂
  • 炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬
最近發掘到尖沙咀一間好隱世好寫意嘅西餐廳!餐廳室內行波希米亞度假風,亦設有室外座位,呢個天氣好適合做室外chill下。食物款式非常多,價格亦親民,值得一試😆 -—————————火焰德國鹹豬手 $198將火焰燈酒倒落豬手,打卡一流之餘,亦令豬皮更香脆!之後店員仲會拎入廚房切件,唔使咁麻煩。豬手有鹹香,配上酸菜食一流!-—————————意式蒜香牛油汁配青口及蜆 $158青口同蜆份量超多,青口同蜆都好大隻鮮甜同creamy,牛油味香濃,將法包沾上湯汁食好滿足😌 推薦!-—————————香辣茄汁海鮮燴意大利飯 $148海鮮有青口、蝦同埋八爪魚,番茄醬唔太辣但惹味,risotto 煮得幾入味而且有咬口。

火焰德國鹹豬手 $198

香辣茄汁海鮮燴意大利飯 $148

香辣茄汁海鮮燴意大利飯
Sangria
2024-12-07 280 瀏覽
尖沙咀食lunch真係好多選擇,朋友介紹試下呢間酒吧餐廳,環境好好Jagger 全日早餐 $148牛角包、脆皮腸、炸辣雞排、薯餅、炒滑蛋、巴馬火腿呢份all day breakfest既賣相好靚,雞排新鮮炸起熱辣辣,juicy得黎又夠香脆,薯餅都係,滑蛋好出色,脆皮腸都好夠份量,整體十分滿足香煎比目魚柳配香草醬 $118呢個魚煎得香脆,肉質嫰滑,配上特製香草醬、配菜同薯蓉,薯蓉同個sauce勁match藍莓乳酪沙冰 $60賣相超靚,味道都好好青金桔湯力咖啡 $68好特別既味道,酸酸地好chill好開胃

Jagger 全日早餐 $148
牛角包、脆皮腸、炸辣雞排、薯餅、炒滑蛋、巴馬火腿

香煎比目魚柳配香草醬 $118

藍莓乳酪沙冰 $60
賣相超靚,味道都好好

青金桔湯力咖啡 $68
好特別既味道,酸酸地好chill好開胃
2024-11-29 267 瀏覽
呢間餐廳嘅All Day Breakfast真係必食!我哋今次就試咗佢哋嘅Jagger全日早餐$148同埋紅酒燴牛柳粒意大利麵$88,仲叫咗杯焦糖瑪奇朵同蜜桃烏龍茶。首先講個Jagger全日早餐🍳,份量十足!牛角包🥐鬆軟,腸仔香辣,辣雞扒夠惹味。薯餅炸得金黃香脆😋 另外炒蛋滑溜,帕爾馬火腿鹹香,配搭沙律菜🥗。樣樣都好食,絕對係一個滿足嘅早餐!紅酒燴牛柳粒意大利麵個醬汁好濃郁,牛柳粒炆得夠腍,意粉口感適中,味道唔會太鹹,整體平衡。飲品方面,焦糖瑪奇朵面上有焦糖,味道香濃。而蜜桃烏龍茶就清新解膩,幾好飲。餐廳幾舒服,有室內、室外座位,午餐抵食。

這天在尖沙咀,無意間發現了一間不太起眼的酒吧餐廳,價格在同區來說相對親民,裝橫帶點波希米亞的風格,於是心血來潮就決定試試𖤣.𖥧.𖡼.⚘⟡‧₊ 煙三文魚蘆筍忌廉汁意大利飯 ($88)這道意大利飯的米粒有些咬口忌廉汁creamy 口感不太膩煙三文魚的份量正常符合預期𓆟⟡‧₊ ᴊᴀɢɢᴇʀ全日早餐 ($148)全日早餐以香口的小食為主包含了薯餅、香炸雞翼和牛角酥等整體味道不過不失作為下午茶或小吃也算不錯⊱✿⊰⟡‧₊ 藍莓乳酪沙冰 ($60)沙冰甜甜酸酸滿帶果香清新可口但要注意是它的融化速度比較快稍不留意整杯飲品就會變得有點稀🫐⟡‧₊ 玫瑰花Latte($48)Latte上撒滿了花瓣在視覺上十分吸引由於採用較fruity的咖啡豆讓整體味道稍顯酸和我預期的不太一樣🌹

⟡‧₊ 煙三文魚蘆筍忌廉汁意大利飯 ($88)

這道意大利飯的米粒有些咬口
忌廉汁creamy
口感不太膩
煙三文魚的份量正常
符合預期𓆟

⟡‧₊ ᴊᴀɢɢᴇʀ全日早餐 ($148)

全日早餐以香口的小食為主
包含了薯餅、香炸雞翼和牛角酥等
整體味道不過不失
作為下午茶或小吃也算不錯⊱✿⊰

⟡‧₊ 藍莓乳酪沙冰 ($60)
沙冰甜甜酸酸滿帶果香
清新可口
但要注意是它的融化速度比較快
稍不留意整杯飲品就會變得有點稀🫐

⟡‧₊ 玫瑰花Latte($48)

Latte上撒滿了花瓣
在視覺上十分吸引
由於採用較fruity的咖啡豆
讓整體味道稍顯酸
和我預期的不太一樣🌹

2024-11-27 246 瀏覽
▫️波士頓龍蝦(半隻)配龍蝦汁意粉🦞($268)👉🏻意粉硬度啱啱好,幾有咬口,最重要係每一條都掛滿龍蝦醬汁😍呢個汁唔單止濃郁仲非常鮮甜真係冇得輸🥺龍蝦肉質飽滿結實,食落彈牙又鮮甜🙆🏻‍♀️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 黑松露芝士焗薯蓉🥔($88)👉🏻薯蓉幼滑Creamy,帶薯仔粒增加口感☺️ 黑松露香氣超級濃郁但又唔會搶走本身既牛油香🧈仲有滿滿嘅拉絲芝士🧀配埋麵包一齊食就就唔會咁漏🥖⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️地中海風味意式飯球($78)👉🏻賣相係黑色波波,其實係意式炸飯團🍙外層炸到酥脆,Risotto 充滿拉絲芝士,作為芝士控真係無法抗拒😳再配埋三色椒睇得又食得,成個配搭口感外脆內軟好惹味⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️Tiramisu ($88)(Baileys, Kailua, Frangelico, Coco White Liqueur, Milk)👉🏻呢杯唔Cocktail 唔係甜品🫢飲落奶味香濃帶少少酒味,再加埋面頭可可粉,真係好似飲緊Tiramisu咁好特別啊!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️Butterfly ($88)(Rum, Peach Liqeur, Passion Fruit Syrup, Dragon Fruit, Mint L
▫️波士頓龍蝦(半隻)配龍蝦汁意粉🦞($268)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 黑松露芝士焗薯蓉🥔($88)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️地中海風味意式飯球($78)
⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️Tiramisu ($88)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️Butterfly ($88)
(Rum, Peach Liqeur, Passion Fruit Syrup, Dragon Fruit, Mint Leave
👉🏻呢杯都係 Cocktail,有唔同生果成份所以味道酸酸甜甜好易入口

——————
環境:裝修以奶白色為主,配上地中海花紋磚同弧形線條設計,非常有有格調
評分:9/10
平均消費:~$330
2024-11-23 199 瀏覽
餐廳在播放音樂,佈置休閑舒適,內有二人枱多,喜歡熱鬧外面亦有雅座。北海道刺身带子配三文魚子及酸青瓜刺身帶子上有三文魚籽同酸青瓜片,伴著一些沙律菜,酸爽青瓜、清甜三文魚籽、鮮味帶子,伴有番茄仔更感清新。芝士菠菜意大利雲吞每口都有芝士的濃郁香味,菠菜帶出清新,雲吞再沾上一些芝士粉,味道升華但不覺得膩。炭燒加拿大有骨豬鞍扒豬鞍肉質柔軟,不會太乾,微微的炭燒同香草味道,配上蔬菜法邊豆、粟米芯、紅蘿蔔,豐富得黎亦冇油膩感。心太軟朱古力外脆內軟,入口帶點微暖的感覺,朱古力味道濃郁,但不過甜,配搭雲呢拿味雪糕,一暖一凍味蕾上的滿足。

北海道刺身带子
配三文魚子及酸青瓜

芝士菠菜意大利雲吞
每口都有芝士的濃郁香味,菠菜帶出清新,
雲吞再沾上一些芝士粉,味道升華但不覺得膩。

炭燒加拿大有骨豬鞍扒

心太軟

2024-11-23 205 瀏覽
位於尖沙咀嘅chill chill 😎 西餐廳有室內外坐位,每個位置都好舒服😌ღ Jagger 全日早餐 $148每次見到有All day breakfast 都一定會叫🫢貪佢乜都有吖嘛😂呢份All day breakfast 有啲咩,有酥脆嘅牛角酥、香脆嘅辣雞塊、香脆薯餅、腸仔、滑蛋同Parma Ham,超級豐富又有誠意ღ 香煎比目魚柳配香草醬&薯蓉$118比目魚肉質嫩滑,魚皮煎得香脆,加上份量超多嘅軟綿綿薯蓉,滿滿滋味😋ღCappuccio +$15ღ Matcha Latte $53兩杯都有靚靚嘅拉花🤎💚奶滑香醇🌟
位於尖沙咀嘅chill chill 😎 西餐廳

有室內外坐位,每個位置都好舒服😌

ღ Jagger 全日早餐 $148
每次見到有All day breakfast 都一定會叫🫢

ღ 香煎比目魚柳配香草醬&薯蓉$118

ღCappuccio +$15
ღ Matcha Latte $53
兩杯都有靚靚嘅拉花🤎💚
奶滑香醇🌟
2024-11-23 178 瀏覽
餐廳有室外及室內,開放感十足,氣氛勁chill。🥢避風塘風味炒蜆墨魚麵$148賣相超靚,有成朵玫瑰花放响中間,蜆肉份量都幾多,而且脹卜卜又juicy,面頭好多蒜片,夠哂惹味,配合質地剛好嘅墨魚麵,唔錯。🥢軟殼蟹牛油果沙律$118貝殼型嘅白色磁碟,配上粉藍色嘅食用花好靚,軟殼蟹炸得甘香酥脆,沙律菜新鮮,牛油果原來放咗响底下,份量都唔少。🥢Jagger特色火焰德國咸豬手$198將火焰橙酒倒落豬手上,使得豬手表面更加香脆,之後廚師會代勞幫我哋切開,並配上炸薯仔及酸菜,豬手表面勁香脆並帶微微嘅蜜糖香,而且唔會死鹹,好有嚼勁,配啤酒一流。🍺Arcobrau Schloss Dunkel $75HH $95Normal食德國豬手點可以唔飲啤酒呀😆,配黑啤仲更加一流,味道酸酸地亦帶果香,麥芽味突出,而且回味持久。🍺Samuel Adams Sam'76 $70HH $88Normal花香味超突出,口感順滑清爽,輕盈爽脆,勁喜歡。呢間酒吧餐廳所提供嘅美食絕對不容小觑,好味得嚟賣相都唔錯,坐得舒服又夠chill ,侍應服務態度仲好好添👍。
餐廳有室外及室內,開放感十足,氣氛勁chill。

🥢避風塘風味炒蜆墨魚麵$148

🥢軟殼蟹牛油果沙律$118

🥢Jagger特色火焰德國咸豬手$198

花香味超突出,口感順滑清爽,輕盈爽脆,勁喜歡。

2024-11-18 422 瀏覽
以前成日經過依間餐廳,一直以為淨係得酒飲,直到朋友話想食依間餐廳先知,原來仲有野食,價錢仲要唔貴😍我地飲品嗌左Sick Leave同Yu-Ni,個名好特別🥰但2杯都無酒精飲品🤭Sick Leave既火龍果味好出,一啲都唔假,而Yu-Ni就好fresh🍹😋北海道刺身帶子配三文魚子及酸青瓜帶子刺身好鮮甜,無臭味😋配埋青瓜片,感覺好清新🥰Jagger 芝士菠菜意大利雲吞平時食意大利雲吞啲份量得好少,味道偏重口味,但依間餐廳份量算多,每件都掛到汁😋唔會太咸同太漏👍🏻炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬牛柳整得岩岩好🤤唔會好韌,而黑松露蘑菇醬既味好香😍

北海道刺身帶子配三文魚子及酸青瓜
帶子刺身好鮮甜,無臭味😋配埋青瓜片,感覺好清新🥰

Jagger 芝士菠菜意大利雲吞

炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬
牛柳整得岩岩好🤤唔會好韌,而黑松露蘑菇醬既味好香😍

2024-11-17 427 瀏覽
今次黎到美食臨立既尖沙咀,造訪位於K11附近既西餐廳Jagger!店舖分為露天雅座同室內,坐係露天雅座就可以感受到係尖沙咀人來人往既氣氛下坐係一角享受美食既情調,以於室內就可以一邊聽住英文歌,一邊同友人享受美食既環境,喜歡Chill下既朋友可以揀室外,以於想私密小小,坐室內就可以有情調d!👉🏻炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬 $2385成熟,塊牛柳肉質好淋,唔會好肥,食得出係碳燒,帶有碳香味。黑松露蘑菇醬濃郁加上灑左鹽,將牛柳點住黎食既可以食到濃郁既黑松露蘑菇醬,又可以食到牛肉既after taste,又香又好味! 伴碟既薯蓉份量唔少,食完真係會有d飽!👉🏻Jagger芝士菠菜意大利雲吞 $138芝士菠菜意大利雲吞本身既芝士味好重,食落去入面既芝士係流心既,配合酸酸甜甜蕃茄醬,感覺就唔會太漏,yummy!👉🏻香辣茄汁海鮮燴意大利飯 $148海鮮份量好足,蝦同墨魚仔都好大隻!! 意大利飯既texture控制得好好,食落有咬口,加上本身個汁係好mild既辣味,每一啖都有微微既辣味回湧,味道層次豐富,就算唔食辣既人都可以試下,整體酸酸甜甜帶微微辣,正!👉🏻Sick leave (Mocktail) $

👉🏻炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬 $238
伴碟既薯蓉份量唔少,食完真係會有d飽!

👉🏻Jagger芝士菠菜意大利雲吞 $138

👉🏻香辣茄汁海鮮燴意大利飯 $148

👉🏻Sick leave (Mocktail) $68
帶有強勁既酸味,加上薄荷既氣味,味道好沖擊,好提神。喜歡酸既朋友可以一試!

👉🏻Air Force Red (Mocktail) $68
一見到就會心心眼,成杯都粉紅色,好有少女心。味道好好嫁,士多啤梨搭荔枝,荔枝既甜味補足士多啤梨既酸味,而且有果肉夾雜其中,口感同味道都一流! 推薦!

餐廳嘅侍應好細心!見到我哋有纖維粉放咗喺枱面,主動拎水同埋攪拌棒俾我哋,好窩心呀!
2024-11-14 384 瀏覽
🌵尖沙咀酒吧餐廳「Jagger」型格時尚,柔和燈光、半開放式氣氛悠閒,室内及室外花園座位同樣Chic。主打西式fusion,自家特調飲品同樣jeng🔥🍤脆炸大蝦(Hk$78): 有六件豐滿脹卜卜的炸蝦,沾上沙律醬/茄汁,非常香酥脆口🍖炭燒加拿大有骨豬鞍扒(Hk$228): 豬鞍肉質厚身彈牙,帶微微煙燻味, 配天然蔬菜健康無負擔🥘Jagger芝士菠菜意大利雲吞(Hk$138):小巧精緻,雲吞皮厚度適中,內餡芝士菠菜香濃🍹Tropical Sundae(Hk$68):以菠蘿、 香蕉、芒果調製的沙冰,超香甜果味,清涼解膩🍸Tiramisu (Hk$88): 能喝的Tiramisu以baileys、kahlua、frangelico、White Cocoa liqueur和奶調製而成,濃郁醉人(All subject to 10% service charge)📍Jagger尖沙咀麼地道31-41號FHP購物中心地下26-30號舖 (港鐵尖沙咀/尖東站 N1 出口, 步行約1分鐘)

📍Jagger
  • TropicalSundae
  • 炭燒加拿大有骨豬鞍扒
  • Tiramisu
2024-11-07 520 瀏覽
今年萬聖節嘅時候,就專登揀咗間有氣氛嘅餐廳提早慶祝吓。門口佈置咗蜘蛛、眼球和南瓜等等嘅萬聖節裝飾。室內亦都有半開放式嘅窗戶,即刻覺得好有氣氛。北海道刺身帶子配三文魚子和酸青瓜新鮮嘅刺身級帶子,口感爽口又鮮甜。配搭充滿海水味嘅三文魚子和酸酸哋嘅酸青瓜,整個層次就好豐富。香辣茄汁海鮮燴意大利飯用咗多款海鮮烹調而成嘅意大利飯,分別有蝦肉、八爪魚和青口,簡直係海鮮嘅盛宴。而意大利飯粒吸收晒香辣嘅茄汁,令人食得好過癮。特色火焰德國鹹豬手首先店員會倒入酒,然後再用火槍點燃。酒香滲入鹹豬手入邊,配搭香脆嘅豬手外皮,每一啖都好滋味。Jagger (尖沙咀)尖沙咀麼地道31-41號FHP購物中心地下26-30號舖

北海道刺身帶子配三文魚子和酸青瓜

香辣茄汁海鮮燴意大利飯

特色火焰德國鹹豬手

Jagger (尖沙咀)
尖沙咀麼地道31-41號FHP購物中心地下26-30號舖
2024-10-28 508 瀏覽
📍 Jagger (尖沙咀)尖沙咀麼地道31-41號FHP購物中心地下26-30號舖見到呢間餐廳有分室外同室外,好多人係到好Chill咁飲下嘢,佢室內佈置到好似叢林咁,仲有個大玻璃窗開住連住條街,設計又時尚又有空間感,勁岩打卡!👉 All Day Breakfast💰$148😋😋😋😋.6/5All day breakfast 容非常豐富,包括有炸雞塊、火腿、炒蛋、腸仔、牛角包、薯餅同埋沙律菜,超級吸引!!!!我最鍾意佢個牛角包!外酥內脆,勁鬆化!每啖都係牛油香味!高質,好食💓💓仲包埋野飲,我叫左Blackccino 喜歡齋啡嘅朋友,可以試試 Blackccino,有如黑啤細緻絲滑的口感,不是周圍有得叫啊!👉牛油果🥑三色茄沙律💰$78😋😋😋😋.8/5沙律份量都幾多,仲勁新鮮!而且牛油果份量都好多!咁大碟其實食完都飽💕💕仲有配飲品,叫左Ice americano ,佢啲咖啡都唔錯回頭: yesYesyes!!!每樣食物我都好滿意😆而且環境好舒服,價錢又平!
📍 Jagger (尖沙咀)
尖沙咀麼地道31-41號FHP購物中心地下26-30號舖

👉 All Day Breakfast