餐廳: Jan Jan 串揚專門店 (鉅芝樓)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-03-19 72 瀏覽
上星期同朋友慶祝生日,壽星仔話想食日本菜,友人推介了呢間串燒炸物店,一試難忘芝士蕃茄雞肉👈🏽雞肉好Juciy加埋半溶芝士同蕃茄又香口又fresh👍🏽雞翼👈🏽雞翼大大隻,燒過後皮脆之餘內裡仲有肉汁不會乾柴,調味亦啱啱好👍🏽燒飯糰(麵豉味)👈🏽飯團外皮燒到十分皮脆焦香,裡面依舊軟熟,咬落去仲有一淡淡嘅麵豉味,十分惹味😋牛👈🏽呢個牛肉肉質非常嫩滑有點入口即溶,而且又夠晒淋唔使點咬就可以食得,牛肉味也香濃好重牛味😍牛舌👈🏽調味岩岩好,油脂感重,肉質肥美,肉汁豐富爽口美味,越嚼越重牛味🥰

Yeahhh~~!!又有得食好嘢啦👏🏻👏🏻男朋友知我最鍾意食日本嘢,特別係串燒🍢所以揀咗上環和藏,主打優質日本料理,好期待呀💞❤️‍🔥蟹粉雞髀菇❤️‍🔥佢嘅雞髀菇燒得好有水份,厚身得嚟唔會好難咬開,最吸引嘅一定係啲蟹粉,甘香鮮甜👍🏻❤️‍🔥免治雞肉棒❤️‍🔥雞肉棒內混合少許雞皮、雞軟骨,口感上更豐富~蛋黃係加分位,食落更順滑,不得了🤟🏻❤️‍🔥雞翼❤️‍🔥雞皮香脆,雞肉熱辣辣,鹽燒雞翼永遠都唔會錯~❤️‍🔥雞皮蝦❤️‍🔥創意100分!好似食緊雞又好似食緊蝦咁,我好喜歡依個配搭👍🏻到最後食 炸雪糕 當甜品,冷熱交融嘅感覺好正呀✌🏻

❤️‍🔥蟹粉雞髀菇❤️‍🔥
❤️‍🔥免治雞肉棒❤️‍🔥
❤️‍🔥雞翼❤️‍🔥
雞皮香脆,雞肉熱辣辣,鹽燒雞翼永遠都唔會錯~
❤️‍🔥雞皮蝦❤️‍🔥

到最後食 炸雪糕 當甜品,冷熱交融嘅感覺好正呀✌🏻
美味的炸串:我第一次品嚐到Jan Jan串揚專門店的炸串時,真的被驚艷到了!和您一樣,我之前對於炸串都有一定的疑慮,但是他們的炸串完全改變了我的看法。外酥內嫩,不油膩,每一口都是一種享受。特別是他們的炸芝士,那層拉絲的效果實在太誘人了!多樣的串燒:除了炸串之外,他們的串燒也非常出色。我特別喜歡他們的雞翼和柚子豚肉燒,口感豐富,而且配上柚子的清新味道,讓人驚艷不已。不僅如此,他們還有牛舌和京蔥雞等各種選擇,滿足了我對不同食材的好奇心。服務親切:店內的服務員總是笑容滿面,樂於解答我的問題,讓我感受到了真正的日式服務精神。他們的專業和細心讓整個用餐體驗更加完美。價格合理:雖然食物質量很高,但是價格卻非常合理。他們的套餐選擇豐富,無論是平日午市套餐還是其他組合,都能滿足不同顧客的需求,而且不會讓人感到負擔。總的來說,我對Jan Jan串揚專門店的用餐體驗非常滿意,我會毫不猶豫地向我的朋友們推薦這家店。如果你想要品嚐地道的日式料理,絕對不能錯過這家店!

2024-03-14 51 瀏覽
講真,香港既日式居酒屋好少做到日本既風味🫕🥘🥗,但系今次LUNCH我要介紹呢間真系值得一試!🔥@富時蘋果///@外表炸到金黃色,咬落去肉質地鬆軟而多汁,味道濃鬱,每一啖都充滿豐富的蘋果汁,感覺有驚喜!而且酸酸甜甜都幾開胃。🔥@三文魚燒飯糰茶漬///呢個配搭即刻有返去日本旅行既味道,味道好有層次。三文魚肉好creamy啖啖肉一條骨都冇! 啱曬懶得拆骨嘅人,味道都唔錯好入味。🔥@自家製免治雞肉軟骨///,配合晶瑩通透既蛋醬,鮮甜的味道在嘴裡感覺好幸福。🔥@雞翼///肉質好彈牙,滋味滿載。配搭醬汁,香味濃鬱!這家餐廳提供各種串燒供選擇,都能滿足不同口味的人餐廳都服服務得好好,我地對它的印象都唔錯應該可以約第二次.😍
🔥@雞翼///肉質好彈牙,滋味滿載。配搭醬汁,香味濃鬱!

2024-03-14 46 瀏覽
前兩日朋友帶咗我去灣仔到食串楊,起初以為係食天婦羅,後來發覺完全唔一樣,食物好食又特別封門柳拖羅蓉丼,封門柳嘅肉質比較紮實,肉質鬆軟牛🐮味濃郁油脂唔多嘅,最主要就係牛味明顯比其他部份濃郁🥰拖羅蓉creamy之餘味道鮮美,入口即溶好新鮮😍飯粒飽滿沾上拖羅蓉一齊食更加滋味😋沙律🥗菜好新鮮,加埋啲好醒胃既醬汁一齊食好fresh味噌湯既湯頭鮮美甘甜,配料豐富,順口好飲價錢雖然有少少貴,但真係物超所值,擺盤非常精緻,下次會再嚟食過😄

沙律🥗菜好新鮮,加埋啲好醒胃既醬汁一齊食好fresh
味噌湯既湯頭鮮美甘甜,配料豐富,順口好飲

公司附近嘅🌟Jan Jan串揚專門店🌟都算係我哋嘅飯堂。Lunch set有主食+串物,自由配搭,啱哂我哋咩都想食嘅人😆⭐️主食::燒飯糰(麵豉味)::唔好睇佢細細個,但因為啲飯壓得好實,所以食完都幾飽😚 麵豉塗得均勻,每啖都食到麵豉味。⭐️串燒::芝士蕃茄雞肉::溶化嘅芝士同雞肉好夾,芝士令到雞肉食落更濃味🤭::年糕::外酥入面軟糯🤩::三文魚煙肉::鍾意依個組合,三文魚魚油加煙肉油兩者好香。::雞胸軟骨::爽口脆卜卜,比一般嘅粒狀嘅雞軟骨更好食😋

⭐️主食::燒飯糰(麵豉味)::

⭐️串燒

::年糕::外酥入面軟糯🤩

::雞胸軟骨::爽口脆卜卜,比一般嘅粒狀嘅雞軟骨更好食😋
2024-03-13 38 瀏覽
乍暖還寒既春天,為左暖身同止口癮,見網上介紹間串燒店好正,選擇多又好味,所以特登叫埋朋友放工一齊去試下,好近公司喺灣仔🙌🏻呢間餐廳叫Jan Jan 串揚專門店,一入去睡乾淨企埋,裝修又靚,非常吸引💁🏻‍♀️叫左免治雞肉棒,果然超有驚喜,超級今晚食咗免治雞肉棒配生雞蛋,真係好好味㗎!免治雞肉棒外脆內嫩,肉汁豐富,口感好嫩滑,點埋生雞蛋,又香口,十分推薦大家試下呢個組合,絕對唔會令你失望! 🗣️再嗌左雞胸軟骨,真係正到不得了呀!質地好獨特,韌韌地同時又唔會太嚟硬,咬落去有啲嚼勁,令人愉悅,值得一試!,絕對冇揀錯💋另外特別嗌埋三文魚煙肉,成個串燒好惹味,三文魚肉質滑嫩、煙肉既煙燻香味令人胃口大開,越食越上癮🫦絕對要叫既柚子豚肉燒,包你飲過返尋味,完全唔想停。柚子酸甜開胃,豚肉油脂香氣誘人,越食越滋味💖重點要食牛臟煮,蔥香牛臟入味,加上紅蘿蔔軟冧可口,十分足料,令人更感滿足💗
2024-03-11 46 瀏覽
上星期同朋友行街經過灣仔,聽到有人分享有間幾好食既串燒👍🏻所以叫埋老公一齊去試吓🎉天使蝦:舔舔脷指數👅👅👅👅👅大大隻蝦,仲係燒到金黃酥脆既蝦😍。蝦肉肉質爽口又彈牙,超好味,好食到停唔到口🤭香菇:舔舔脷指數👅👅👅👅👅賣相又靚又好味。香菇肉質綿密爽口,燒香後既香菇既香味令人流哂口水,越食越上癮,食完好有滿足感🥰魔鬼魚乾:舔舔脷指數👅👅👅👅真係非堂好味!魚乾香口又乾身,點埋沙律醬,開胃又惹味,真係必試!大阪炒麵:舔舔脷指數👅👅👅👅炒得乾身又香口,連埋紅蘿蔔、木魚絲同醬汁,口感層次十分好,食到停唔到口!老公都話要再返嚟食,抵食又好味,高質之選💯
天使蝦:舔舔脷指數👅👅👅👅👅
香菇:舔舔脷指數👅👅👅👅👅
魔鬼魚乾:舔舔脷指數👅👅👅👅
大阪炒麵:舔舔脷指數👅👅👅👅

老公都話要再返嚟食,抵食又好味,高質之選💯
2024-03-11 42 瀏覽
🍲難得放假就要慢慢食一餐好嘅!甘多朋友最適合就系黎呢間餐廳,可以一邊食一邊傾。。LUNCH 串燒set:蓮藕富時蘋果燒飯糰(醬油味)芝士蕃茄雞肉柚子豚肉燒 牛舌雞翼系招牌柚子豚肉燒****❀❀當然要點,富醬汁香且帶香口味道。食肉獸嘅我推薦大家要試。蓮藕同埋富時蘋果****❀❀都唔錯,炸粉吾會好重,外面脆,入面新鮮。燒飯糰(醬油味) ****❀❀幾好食,調味適中。芝士蕃茄雞肉****❀❀番茄芝士豐富左口感,都中和左鷄肉既油膩感。牛舌****❀❀肉質嫩口,脂肪唔多,味道唔會太羶,好新鮮因為食到好香嘅肉味,而且好滑!雞翼****❀❀啖啖肉,真滋味。我還要贊下個裝修,D 新式噴畫都好靚,最適合文青打卡!
LUNCH 串燒set:
蓮藕
富時蘋果
燒飯糰(醬油味)
芝士蕃茄雞肉
柚子豚肉燒
牛舌
雞翼

系招牌柚子豚肉燒****❀
❀當然要點,富醬汁香且帶香口味道。食肉獸嘅我推薦大家要試。
蓮藕同埋富時蘋果****❀
❀都唔錯,炸粉吾會好重,外面脆,入面新鮮。
燒飯糰(醬油味) ****❀
❀幾好食,調味適中。
芝士蕃茄雞肉****❀
❀番茄芝士豐富左口感,都中和左鷄肉既油膩感。
牛舌****❀
雞翼****❀
❀啖啖肉,真滋味。

我還要贊下個裝修,D 新式噴畫都好靚,最適合文青打卡!
2024-03-11 41 瀏覽
金時紅薯✅薄薄既炸粉包住甜甜既紅薯,熱辣辣🔥食好美味日本洋蔥✅熱辣辣🔥日本洋蔥好甜外脆內軟香腸✅好香好惹味三文魚✅炸粉好薄,加少少鹽調味已經好好食😋燒飯糰(麵豉味)✅飯團燒過所以可以直接食,帶有少少焦香味又外脆内軟,簡單嘅飯團整得好食起來都可以好正👍🏽三文魚煙肉✅煙肉既咸香滲透入三文魚到出奇地好食免治雞肉棒✅喜歡這裡的雞肉棒不會太咸,配上大大隻日本温泉蛋,免治雞肉有綿綿嘅口感,入邊有少少脆骨,沾上溫泉蛋食感覺去到另一個層次🤩柚子豚肉燒✅豚肉燒乃肥瘦均勻,香軟腍滑,看上去脂肪位好多,但由於切成薄片,更入味更易咬,入口油潤軟滑.加上柚子汁好fresh😎雞胸軟骨✅雞軟骨脆口而不硬,貼附少量雞胸肉,有咬口過隱😁
金時紅薯✅
薄薄既炸粉包住甜甜既紅薯,熱辣辣🔥食好美味
日本洋蔥✅

熱辣辣🔥日本洋蔥好甜外脆內軟
香腸✅

好香好惹味
三文魚✅

炸粉好薄,加少少鹽調味已經好好食😋
燒飯糰(麵豉味)✅
三文魚煙肉✅
煙肉既咸香滲透入三文魚到出奇地好食
免治雞肉棒✅

柚子豚肉燒✅

雞胸軟骨✅

雞軟骨脆口而不硬,貼附少量雞胸肉,有咬口過隱😁
2024-03-10 62 瀏覽
星期五晚即興同朋友聚餐~未有訂位 但3個人walk in都不需等候 可直接入座(老實說本身並唔係想黎呢間,只係附近的居酒屋都full了 只有呢間可以walk in所以就試一試)店內有塌塌米區域和普通座位 今次被安排到窗邊的普通位置 氣氛不錯 係我地喜歡的經典日式的風格望望Menu最平的串燒(如雞胸軟骨/三文魚煙肉)約為$30起較貴的和牛串/帶子串則$60-90起跳 每串約有2-3粒果汁酒人均飲左3杯,酒精味不重 (較多冰 好快D冰溶左成杯酒略嫌淡味)所有燒物都香~但無太大記憶點 都係預期中的燒物味道不過成晚最驚喜就係和牛串同雞翼一入口就覺得好香好juicy  熟的程度剛剛好 雖然$88只有3小粒和牛 略貴 但都忍唔住encore多串店員都有禮貌和熱情 整體用餐體驗不錯3個人 (不是非常肚餓的狀態)最後埋單$1602 其實就唔算好值  但都係可以接受的合理價如果再有突發聚餐 呢間又有位都會考慮再戰!
星期五晚即興同朋友聚餐~未有訂位

雖然$88只有3小粒和牛 略貴 但都忍唔住encore多串

店員都有禮貌和熱情 整體用餐體驗不錯
3個人 (不是非常肚餓的狀態)最後埋單$1602
其實就唔算好值  但都係可以接受的合理價
如果再有突發聚餐 呢間又有位都會考慮再戰!
2024-03-08
  • 和牛串
哎呀,真係要同你地講下我上次去嗰間食堂嘅經歷,我食到幾款野,每樣都係正😋。其中一樣嘢,係串炸,每一串都炸得金黃酥脆,但又保持住內裡嘅鮮味,真係惹味到不得了。我最鍾意嘅一款就係豬肉串,肉質好嫩口,淋上特製嘅醬汁,在咀嚼嗰陣,肉汁同醬汁嘅味道完美融合,頓時覺得全世界都靜止咗。再有,嗰個雞軟骨串,吃落去脆口又帶點Q彈,喺口腔裏面爆開嘅感覺實在係正到不行。而家講番個我驚喜嘅發現—魚子醬海膽拌飯。海膽超級鮮美,加上魚子醬嘅鹹香,跟住個飯底吸收咗所有精華,每一啖都係幸福感爆燈。無論係串炸定係拌飯,味道都控制得恰到好處,唔會令人感覺過於油膩或者太咸,真係值得一試。喺嗰度食嘅時光,令人開心又滿足。記住呀,下次想搵個地方好好食一頓,記得試下呢間,可能會有意想不到嘅驚喜哦!🤤👍

2024-03-07 54 瀏覽
話說老公介紹灣仔有間日本菜非常好食,食物品質好,選擇又多,於是放工去試一試佢既套餐👏🏻封門柳拖羅蓉丼 ⭐️擺盤簡直係完美。鮮嫩既封門柳同香滑既拖羅蓉完美結合,每一啖都係舌尖上既享受。牛肉肉汁再配上拖羅魚鮮香氣,係濃郁同鮮甜既味道啊!再加上蔥花既香味,令成個丼飯錦上添花,無可挑剔😽!麵豉湯⭐️係我最愛既麵豉湯,無論寒冬或者濕熱既天氣,麵豉湯都能夠淨化我既心,每一啖既湯質地細膩,又帶有微微顆粒既口,令人醒神又舒暢😻漬物+沙律⭐️蘿蔔漬物味道濃郁又爽口,一啖清爽既沙律再配上一啖既蘿蔔,豐富味蕾,令人難以抗拒😸老公話啲串燒好好食,下次要試勻佢😾
封門柳拖羅蓉丼 ⭐️
麵豉湯⭐️
漬物+沙律⭐️
老公話啲串燒好好食,下次要試勻佢😾
2024-03-07 39 瀏覽
雞肉紫蘇卷,炸鮮蠔同免治鴨胸串揚都係炸串,雞肉紫蘇卷係用紫蘇葉包住雞肉去炸,一咬落去就食到紫蘇既甘香,配上嫩滑既雞肉,雙重口感‼️炸鮮蠔一咬就食到滿滿蠔味,肥美既蠔肉炸完都仲好大隻好香‼️鴨胸串就最特別,鴨胸係免治肉,攪碎晒好軟腍,外皮上面仲有啲燒肉碎,味道更正‼️牛舌同芝士蕃茄雞肉就係串燒,牛舌都幾大塊,肉質厚實,煙煙韌韌,表面仲有啲焦香添‼️芝士蕃茄雞肉就味道好有層次,食到蕃茄既酸,芝士既咸香,雞肉既鮮嫩,配合得好好‼️仲有好特別既炸雪糕,真係原個凍冰冰既雪糕拎去炸,但炸完啲雪糕都唔會溶,完全係外脆內軟,冰火交融,好刺激呀‼️飲埋杯冰凍既手工啤酒就最爽啦!
飲埋杯冰凍既手工啤酒就最爽啦!
2024-03-03 91 瀏覽
印象中呢一間炸串店永遠都係我哋嗌完交嘅時候做咗一個橋樑 (每次我都會揀呢一間餐廳)雖然個心有啲唔舒服,但係食嘢真係可以令到我平靜返啲今次都唔例外,我記得係朝頭早,我哋仲鬧得面紅耳熱,食完早餐佢車咗我去要去嘅地方之後又開始冷戰,又係我主動撩返佢食夜晚飯,還好最後呢一次佢肯睬返我(但係明明成件事都係佢唔啱)😥講返嘢食先點都好呢一間真係我首選嘅串燒店,雖然一開始感覺好似好油膩咁,但係你食過就會知道完全唔係嗰回事,佢個炸皮真係做得好好👍🏻當然佢都有啲正常串燒,不過嚟到呢度梗係Focus返喺炸串啦!佢連炸雞蛋都可以做到入面半生熟,帶子炸串入面仍然好Juicy串燒係我嘅Favorite ,冇辦法啦,又可以食多幾樣又唔會太飽。

燒飯團
炸旦    帶子炸串