2024-04-09
終於到食飯時間,今日去食一間我一直都好鍾意的炸串店。炸串店係由日本過來的,所有食物的烹調方式都係按照日本做法,非常正宗的日本美味!我今次食左3樣野,每款都名有特式!🐟魔鬼魚乾🦪燒蠔拼盤鹽味,蒜蓉味,明太子味🍝大阪炒麵🐟魔鬼魚乾的鮮味濃縮成一塊,根本係鮮味聚合塊🤩。魚肉風乾製成魚乾,唔好以為會好乾但其實係金黃酥脆的外表裏,充滿著甘甜旳汁液讓人垂涎欲滴🤤🦪燒蠔拼盤經過精心搭配的海鮮盛宴,有三種不同口味。🧂鹽味的蠔肉鮮嫩,最能食出蠔味,帶有濃厚海鮮風味,🧄蒜蓉味的蠔肉散發出濃郁的蒜香,讓人食指大動。最特別的是🌟明太子味蠔肉,它結合了明太子的鮮美和蠔肉的鮮甜,咸香中帶微微刺激的辣味。🍝大阪炒麵有濃厚的日式風味,係大阪的經典料理。彈牙的炒麵,搭配上鮮嫩的蔬菜和豐富的海鮮,味道豐富又多樣,加埋照燒汁一齊炒熱,即炒即食的大阪炒麵果然零舍好味😋。
🐟魔鬼魚乾
🦪燒蠔拼盤鹽味,蒜蓉味,明太子味
🍝大阪炒麵 🐟魔鬼魚乾的鮮味濃縮成一塊,根本係鮮味聚合塊🤩。魚肉風乾製成魚乾,唔好以為會好乾但其實係金黃酥脆的外表裏,充滿著甘甜旳汁液讓人垂涎欲滴🤤