2023-03-11 963 瀏覽
叫個晚餐意大利飯等左45分鐘先到唔緊要😑, 草菇竟然有沙, 咬左一口竟然成口都係沙都唔緊要🤮,唉 無心煮好心你唔好做晚市啦。 走人落樓下食碗面好過無咁勞氣。 其實服務差先係問題🤬。 blacklisted
2022-06-05 1637 瀏覽
公司在油麻地平時返工lunch 每日都要諗食咩有日同事話王子酒店有1樓/4樓都有餐廳所以就同佢地黎試下我地今次係上去4樓既踏入餐廳第一個感覺係幾光猛幾靚wor而lunch 仲要無乜客人(包場咁)同埋座位之間距離好夠好闊樂坐得舒服傾計都好自在餐具感覺好衛生 係包住透明袋既Lunch set 有以上既選擇我揀左能量碗,同事揀蛋包飯個餐包埋餐湯同蒜蓉包既湯同包先上 味道唔錯👍能量碗有煙三文魚,藜麥,蛋,粟米,蔬菜賣相唔錯 感覺都幾fresh配以胡麻醬 係好味既不過隔離同事既蛋包飯就有點令人失望🥺因為蛋既份量唔算多薄薄咁鋪係飯面唔係真正的蛋包飯正確d 黎講佢呢個只會係蛋"蓋"飯而飯只係白飯 調味欠奉如果係西炒飯/有色既飯就會更好laa而且只係有幾塊鴨胸同兩塊菜仔但佢價錢係貴過能量碗廿蚊所以我覺得能量碗抵食d價錢方面要加一都要70~90蚊一位所以整體上係用餐環境係好侍應好有體貌👍但食物就仍有進步空間🤔
公司在油麻地

同埋座位之間距離好夠好闊樂
坐得舒服傾計都好自在

餐具感覺好衛生 係包住透明袋既

Lunch set 有以上既選擇
我揀左能量碗,同事揀蛋包飯
個餐包埋餐湯同蒜蓉包既
湯同包先上 味道唔錯👍
能量碗有煙三文魚,藜麥,蛋,粟米,蔬菜
賣相唔錯 感覺都幾fresh

所以整體上係用餐環境係好
侍應好有體貌👍
但食物就仍有進步空間🤔

2020-12-04 1868 瀏覽
好耐無黎王子酒店,趁疫情回復之後要做新的一輪約會聚會就真的要嚴謹。呢度社交距離一直都嚴謹遵守。餐廳食物有質有量,所以都不怕人少。約左朋友一定少不得酒水。意粉都幾有味道,因為我鍾意夠CREAM汁。另外由於主食餐牌選擇豐富,最後都係選擇了其他主食,例如有PIZZA,當然啤酒不能缺少喇。。PIZZA最喜歡的薄批!百威啤酒相對黎講都不算太貴喇。有時候有人玩game可能相對會吵少少,但勝在其實傾計做事都比較方便
呢度社交距離一直都嚴謹遵守。

餐廳食物有質有量,所以都不怕人少。
約左朋友一定少不得酒水。

。PIZZA最喜歡的薄批!

2020-11-05
  • pizza
食物好味,場地大,坐得舒服,仲有得篤波,平日夜晚好清靜,但係唔會再幫襯,個肥肥哋的女侍應態度極差,句句都好惡好唔耐煩,同屋企人去嘅話我會即刻起身走芝士和牛漢堡和牛香軟又夠肉味,煎得啱啱好,留住肉汁,配芝士同煙肉,冇得頂!漢堡的的包烘過,蕃茄厚切,整體非常出色豬肋骨燒得好,肉容易離骨,食嗰時可以斯斯文文。燒烤汁沒有傳統美式的咁甜,啱我。厚切薯條係另一亮點!外脆內軟,薯皮已去掉,加上份量巨大,叫支酒可以坐一晚

2019-08-02 1680 瀏覽
Don’t play the pool table! Very dishonest charges and bad or should I say no service. Stated 69hkd for half hour for Fri-Sun so we proceeded to play and informed the lady we will play for 30mins (who disregarded us the whole time)We played and stopped once it’s half an hour time and went back to our table continued drinking. Bill came with the pool table charges till the time we billed (1hr later). Pool table charges 205hkd.Lady just simply said, u all didn’t inform us u stopped. ?????Pool table
Don’t play the pool table!

Pool table right in front of ur bar dude!
2019-08-02
2019-01-03 2237 瀏覽
午飯時間,係油麻地搵間唔洗逼又唔洗等位既餐廳唔容易,但都比我搵到啦終於!呢間餐廳位於王子酒店入面,內裡裝修就係酒吧設計。有BEER BOON,掟鏢既位置等。佢既用餐座位都闊落~佢既午餐由三十幾蚊到百幾蚊,豐儉由人。餐廳做緊PROMOTION,6個餐就免費送一個最低價錢既餐,變相就好似免左加一,都抵食。每個SET LUNCH 都一定包左餐湯同餐包,今日就係南瓜湯。個湯夠熱,煮得香濃CREAMY,而個包都烘得好脆,食得出有誠意。我地總共叫左三個SET,呢碟係蒜川蜆肉意粉。同出面大部份西餐一樣,係碟大份量就細少少不過以女士既食量黎講係剛好~蜆肉鮮甜冇沙,蒜香流入蜆肉,好食。而意粉食得出落重手用多檻欖油,係完成過到好實在既口癮都好邪惡!ORDER煎魚就沒有任何飯/意粉跟餐,只有椰菜伴碟~所以係個健康人士減肥首選。魚既肉質煎完之後都仲嫩口,點埋佢個SOURCE 清清地已經好夠。黑啤牛肋粒飯比我預期中既份量都係細左,肉既件數可以再多D。雖則呢到好似碟碟DISH都份量唔多,但無可否認味道係好好!牛肋粒煮得好入味好諗,可能係用黑啤的原故,所以甘鬆化個肉質。同埋佢個汁好惹味,可以撈到成碟飯食曬!
午飯時間,係油麻地搵間唔洗逼又唔洗等位既餐廳唔容易,
但都比我搵到啦終於!

呢間餐廳位於王子酒店入面,內裡裝修就係酒吧設計。
有BEER BOON,掟鏢既位置等。
佢既用餐座位都闊落~
佢既午餐由三十幾蚊到百幾蚊,豐儉由人。
變相就好似免左加一,都抵食。
我地總共叫左三個SET,呢碟係蒜川蜆肉意粉。
同出面大部份西餐一樣,係碟大份量就細少少

不過以女士既食量黎講係剛好~
蜆肉鮮甜冇沙,蒜香流入蜆肉,好食。
ORDER煎魚就沒有任何飯/意粉跟餐,只有椰菜伴碟~
所以係個健康人士減肥首選。
黑啤牛肋粒飯比我預期中既份量都係細左,肉既件數可以再多D。
雖則呢到好似碟碟DISH都份量唔多,但無可否認味道係好好!
同埋佢個汁好惹味,可以撈到成碟飯食曬!
2018-12-27
  • 黑啤牛肋粒飯
2018-08-18 1982 瀏覽
作为一间bar在酒的方面是很失败的,我必须强调,cocktail非常差,是酒的纯度与质素非常差。建议若是饮酒,叫半打啤酒happy hour吧。炸鸡和薯条是不错的,很热辣香脆,啤酒薯条推荐虽然威士忌,龙舌兰之类的酒很差,但却是非常值得来的,至少对我是这样,因为台球和飞镖都是很喜欢的娱乐项目。台球五点前49hkd per half hour,五点后59hkd。周五周六周日全天69hkd per half hour,超时断分钟计费。会与餐分开结账,避免了服务费,很贴心。飞镖非常经济划算,第一次玩但玩的很开心,五块钱一局,可以在吧台换硬币。是一项体力活动呢。我们两人两杯酒两份小食,花费275hkd,台球75hkd,飞镖30hkd,四百港币有吃有玩的星期五夜晚,性价比非常高了。喜欢玩的不要错过啦。与我而言,仍会再来。

• 辣味炸鸡
2018-07-30 1212 瀏覽
Lunch time在油麻地要搵間餐廳靜靜地、坐得舒適的,的確較難🤔。呢日偶然發現呢間Bar有得食Lunch,同朋友試食。入到餐廳環境挺好、服務員很有禮貌。但可能人手不足,餐廳坐了一半客人,開始應接不暇,客人離開也來不及執枱,點餐要等好一陣。食物方面,Set Lunch 價格合理、有平有貴,味道👌,唯餐茶稍遜(點了奶茶、咖啡☕️、🍋茶都沒什味道,Bar🍹🍺🥃🍸應該會好些😅)總的來說,位置方便靜中帶旺,港鐵站🚶🏻‍♂️5分鐘便到,環境舒適座位選擇窗邊卡位😊可以再來!如果下午有Tea Set就更好,因為唔飲酒也可以相約朋友聚腳、聊天好地方!場內有多款活動🎯🎱供人放工後舒壓!
座位選擇窗邊卡位
😊可以再來!
湯味道較淡
2018-07-17 792 瀏覽
朋友帶我哋黎,話之前幫襯開有四送一,不過去到侍應話轉咗餐牌,星期一至六先有。望完最想食得一個餐,偏偏係最貴的南瓜湯無咩特別,蒜蓉包香脆~牛柳似自助餐侍應切畀客嗰啲,我鍾意食,不過唔係好特別,薯蓉有薯仔粒我鍾意有唔同口感~個薯蓉好食~餐飲叫咗奶茶,自己落奶落糖,奶和茶都好淡,無咁味,超清...🤔🤔 好奇怪,唔慣添...加埋人哋半杯奶先有啲奶味,但輪到無哂茶味...😅如果太多牛奶味,清茶味無頂企~侍應嘅服務態度我覺得好好,只係有啲新嘅感覺,好似好多嘢唔係好清楚同唔熟手咁...所以評分唔高。味道ok,但唔係特別好食,所以都唔高分。

望完最想食得一個餐,偏偏係最貴的

南瓜湯無咩特別,蒜蓉包香脆~

我鍾意有唔同口感~個薯蓉好食~

味道ok,但唔係特別好食,所以都唔高分。
2018-07-15
午餐
2018-06-23 777 瀏覽
尋晚食 Dinner, 一坐低有講話有以下選擇:1) 晚餐2) 人頭費 $150 + 兩杯 drinks 因為打算看一場世界盃而已,就剩係點晚餐。後來落完散叫的 RIBS & Burger, 店員才說有 set dinner (為何一開始不給我們 set dinner 的餐牌?)最後離座時還是收了人頭費 $150原因是在十時後結賬,電腦已經截單了。店員由始至終都沒有提及十時的期限,只說點了點餐就可以。服務真是太差了,本來打算試埋旺角的分店,但永不錄用!
尋晚食 Dinner, 一坐低有講話有以下選擇:

1) 晚餐
2) 人頭費 $150 + 兩杯 drinks

因為打算看一場世界盃而已,就剩係點晚餐。

(為何一開始不給我們 set dinner 的餐牌?)

最後離座時還是收了人頭費 $150
原因是在十時後結賬,電腦已經截單了。

店員由始至終都沒有提及十時的期限,只說點了點餐就可以。

服務真是太差了,本來打算試埋旺角的分店,但永不錄用!
2018-03-15 1091 瀏覽
昨天和五個同事行過去食午餐,似高級餐廳平民收費喎😁😁😁我order左意式辣肉腸意粉,同事叫左意大利火箭菜簿餅,好有驚喜😛好好好味,簡直係油麻地重大發現嘅好餐廳之一,又唔駛同人迫、舒舒服服享受一個午餐,我睇埋嗰餐牌好多款類都好想試下,見到有醬汁豬仔肋骨、和牛漢堡、仲有😛Home made dessert 簡直口水都流😆😆搵日約埋班老友試下先。丶位置又非常方便,油麻地mtr C 出口,王子酒店一樓。
昨天和五個同事行過去食午餐,似高級餐廳
平民收費喎😁😁😁我order左意式辣肉腸意粉,
同事叫左意大利火箭菜簿餅,好有驚喜😛好好好味
我睇埋嗰餐牌好多款類都好想試下,
丶位置又非常方便,油麻地mtr C 出口,王子酒店一樓。
2018-03-15 733 瀏覽
我同老婆结婚週年纪念日子,去咗一間朋友介绍嘅王子酒店一樓Joe's Billiard食Dinner,去到環境唔錯,有窗口始,有桌球,Beer Pong及標機,可以話內裹有得食有得玩,當晚我哋叫咗個兩份Set-Dinner,我叫咗個美式BBQ Pork Spare Ribs,她叫咗個Sirloin Steak,味道一食真的不錯,Spare Ribs不乾,肉質好味,而Steak肉味重及Juice, 消費平,食完仲可半價叫大餐牌Desserts,我同他們說話第一週年,竟然他們在碟邊寫上祝賀句語 ,真是給我一個十分驚喜的回憶,服務一流, 我同我老婆都好開心,之後食完我教老婆打美式桌球,多謝各位,下次我一定介紹啲朋友過嚟食飯及娛樂。
慶祝紀念
紀念日
2018-03-06 574 瀏覽
是日跟幾個同事去試呢間位於酒店大堂樓上舖位嘅西餐廳。當日大約12:45,樓面只得兩枱客,完全唔洗等位。雖然個場唔旺,但係見到個女侍應已經忙到爆咁,見我地企喺入口處完全無意識嚟帶位,淨係口頭上示意我地自選一卡位入座;然後佢就忙住走入廚房做嘢。至於食物方面,是日餐湯係minestrone意大利羅宋湯配一塊烤脆咗嘅蒜蓉法包。落單後淨係等佢上個湯已經等咗15分鐘!我地心諗,餐湯唔係已經準備好,落單後即刻筆出嚟就serve得㗎咩?等餐湯要等3個字,對於d得一個鐘頭食lunch嘅人嚟講係堅唔掂囉。起初我見枱上無鹽同胡椒粉 (只係呢點已經唔係好正常),就叫佢俾胡椒粉放落個羅宋湯。侍應竟然話無胡椒粉!好驚奇囉!一間餐廳點會無胡椒粉㗎!另外我選擇嘅主菜 — 火箭菜松子扁意粉配香草汁。完全唔得。pesto sauce完全無香草無蒜頭味,無味道。成碟意粉只得幾條已縮到好細嘅菜。由於唔好味,我無哂食慾,食得1/4就停咗。跟餐嘅飲品,原本叫熱檸蜜,佢回應話只係有檸水同檸茶選擇。然後,我又再次「 O咀 」。總括嚟講, 短短一餐飯唔洗1個鐘,已經有3-4項不滿之處,身為食客係有點兒過份。就算個侍應態度以及禮貌都幾好
起初我見枱上無鹽同胡椒粉 (只係呢點已經唔係好正常
),就叫佢俾胡椒粉放落個羅宋湯。侍應竟然話無胡椒粉
!好驚奇囉!一間餐廳點會無胡椒粉㗎!

總括嚟講, 短短一餐飯唔洗1個鐘,已經有3-4項不滿之處,身為食客係有點兒過份。就算個侍應態度以及禮貌都幾好,食物質素方面有好多改善嘅空間。

2018-03-06
  • 薯仔火箭菜沙律