2022-02-02
旺角呢間糖水舖超級多人推介,見到佢攞咗好多年嘅米芝蓮,店舖位置都比較偏僻,喺黑布街入邊,平日下午茶都幾多人食!🥭芒果拿破崙 $72 (9.5/10)芒果拿破崙有三層,中間有cream,酥皮有千層,好脆好鬆化,香濃牛油味,cream好香,一啲都唔甜,奶香味好重,略嫌酥皮中間嘅cream唔夠多,食落乾咗少少,但都好食🤤芒果好甜,果肉份量都ok,芒果雪糕都濃芒果味,唔會太甜,整體來講都好高質好好食!🍵綠茶心太軟配雪糕 $72 (9/10)綠茶心太軟即叫即整,心太軟外脆內軟,做到流心效果,好香濃嘅綠茶味,一啲都唔甜,少少苦中回甘,鍾意綠茶嘅朋友一定好鍾意!綠茶雪糕都係好香濃綠茶味,唔會好甜,紅豆比較甜咗少少🤏🏻☕️熱抹茶鮮奶 (下午茶送一杯$38嘅嘢飲) (8/10)綠茶味好濃,奶味都好香,免費贈送來講都算好唔錯!推薦指數: 9/10真心好高質又好食嘅甜品,感覺到店舖好用心好認真去整,攞米芝蓮唔係浪得虛明㗎,一定會再食🤤
🥭芒果拿破崙 $72 (9.5/10)
🍵綠茶心太軟配雪糕 $72 (9/10)
☕️熱抹茶鮮奶 (下午茶送一杯$38嘅嘢飲) (8/10)
綠茶味好濃,奶味都好香,免費贈送來講都算好唔錯!
推薦指數: 9/10