2020-11-16 35 瀏覽
< Juicy 🇰🇷 > 📍香港站今日行街見到呢間韓國嘅果汁店🥤即刻去買黎試下🤣🍓草莓拿鐵 (M) $46見ig好多人都飲呢杯 拎到上手果然好靚🥰🥰 重點係佢唔係得個樣 味道完全唔係假味果汁 唔會太甜 而且士多啤梨味好濃郁 好似飲緊士多啤梨奶昔😋 而且仲有好多士多啤梨果肉😛🍓 唔太酸 推介👍🏻☃️奶茶紅豆飄雪 (M) $46呢杯同樣有驚喜😍 奶茶香濃唔會過甜 紅豆同奶茶都幾夾 上面仲有啲白玉好煙韌🤣 而且杯野冇加冰 飲到最尾都唔會淡👍🏻👍🏻
< Juicy 🇰🇷 > 📍香港站
今日行街見到呢間韓國嘅果汁店🥤即刻去買黎試下🤣

🍓草莓拿鐵 (M) $46

☃️奶茶紅豆飄雪 (M) $46
1K
2020-11-14 19 瀏覽
之前經過見到pop 杯咁靚草莓latte 已經覺得勁靚,排滿左草莓好岩打卡少女風忍唔住去試下,除左草莓latte 仲order 左杯奶茶紅豆飄雪 Milk Tea Red Bean & Mochi $46 草莓latte好fresh, 酸酸甜甜 , 上面除左whipped cream 仲插入幾粒strawberry. 不過我呢杯已經蓋上蓋所以cream lum 左無咁靚. 不過比我expected 好飲,唔係淨得個樣另一杯選左奶茶紅豆飄雪 ,奶茶飲落似係港式奶茶沙冰. 杯野飲本身唔甜,不過紅豆都有點甜所以一定要mix 勻黎飲,Mochi 細細粒, 唔係好夠QQ 不過味道都唔錯依家做緊85折

依家做緊85折

• 草莓拿鐵
2020-11-12 37 瀏覽
有個韓國讀書返黎既朋友話呢間係韓國好出名又好好飲🤤冇諗到香港都有佢喺香港站嘅地鐵站一出就見到幾方便啱晒我朋友喺呢頭做運動佢話飲完做運動更有動力🤣士多啤梨拿鐵我見佢幾多人飲而且門口有個大嘅模型都係佢所以就揀咗士多啤梨拿鐵佢嘅拿鐵係冇咖啡成份主要係牛奶草莓食得出佢係新鮮草莓唔會過甜 而且好多嘅cream喺面不過比我影相影到開始溶🤣佢本身中間粒士多啤梨係到個蓋度抹茶紅豆飄雪抹茶配紅豆真係冇得輸一個去到邊都好夾嘅組合佢抹茶味好香絕對唔係好苦嗰隻抹茶面頭有好多嘅紅豆同埋麻薯麻薯絕不是得粉味煙韌而且好甜叫嘢飲可以加$12要個熱狗好抵 但朋友話好有罪惡咁所以冇叫佢都幾快整完 而且佢嗰度仲有兩個叉電位啱晒想喺到抖一陣又要禁電話既人
有個韓國讀書返黎既朋友

佢都幾快整完
而且佢嗰度仲有兩個叉電位
啱晒想喺到抖一陣又要禁電話既人
2020-11-07 24 瀏覽
今日經過香港站見到呢一間好似好新鮮嘅飲品店,個style好韓風,有好多雪糕🍦筒可以for打卡用,所以就叫咗兩杯飲品黎試吓。我自己個杯叫咗中size嘅蜜瓜汁。蜜瓜好甜好juicy 同鋪頭名一樣。天氣熱我落左冰,但唔落應該會更加好味👍🏻另一杯我買比姐姐既,係peach orange 口味,桃加橙汁?又幾新奇有趣!桃係清甜配橙汁既酸酸地 姐姐話好飲呀 個感覺好夾同正既 同埋佢地沖得好快 埋單用左無兩分鐘 買返工飲一流呀!又好似水果健康d咁 🥰🥰🥰下次想食埋熱狗 🌭️

我自己個杯叫咗中size嘅蜜瓜汁。
蜜瓜好甜好juicy 同鋪頭名一樣。
天氣熱我落左冰,但唔落應該會更加好味👍🏻

同埋佢地沖得好快 埋單用左無兩分鐘
買返工飲一流呀!又好似水果健康d咁 🥰🥰🥰
下次想食埋熱狗 🌭️

2020-11-07 29 瀏覽
️成日都好想去旅行而家疫情冇得去旅行好想到韓國人氣果汁店🧃登陸香港,思念韓國既我一定試吓Strawberry Latte 士多啤梨拿鐵呢杯士多啤梨係其中一杯人氣首選,當然我亦都會買嚟試吓成杯野飲好吸引成咗山咁高頂層都會加咗幾粒士多啤梨🍓中間將士多啤梨打成沙冰而底層加入牛奶🥛超級濃郁Green tea latte 綠茶拿鐵就咁睇杯飲品冇乜特別但係飲一啖綠茶味甘香而latte係超級香濃,鍾意飲咖啡定係濃郁喜歡飲濃厚啡啡,好適合試吓

成日都好想去旅行
而家疫情冇得去旅行好想到韓國人氣果汁店🧃登陸香港
,思念韓國既我一定試吓

Strawberry Latte 士多啤梨拿鐵
呢杯士多啤梨係其中一杯人氣首選,當然我亦都會買嚟試吓
成杯野飲好吸引成咗山咁高
頂層都會加咗幾粒士多啤梨🍓
中間將士多啤梨打成沙冰而底層加入牛奶🥛超級濃郁

Green tea latte 綠茶拿鐵
就咁睇杯飲品冇乜特別
但係飲一啖綠茶味甘香

2020-11-01
2020-11-03 41 瀏覽
成日聽朋友講呢間韓國過江龍既乳酪好好飲 今日經過香港站先知原來開左!🥰🥰🥰蜜桃乳酪 ($38)一開始飲品係未撈勻 一層蜜桃汁一層yogurt 好似真係食緊高質版既peach yogurt咁🤣🤣 如果有多d果肉就好喇!-士多啤梨乳酪 ($38)呢杯比較fresh d無咁似yogurt🤣 個人覺得似士多啤梨汁多過yogurt 都係推介蜜桃乳酪多d!除左野飲 店舖仲有好多小食!不過食完飯太飽食唔落🤣 下次試完再報告!

蜜桃乳酪 ($38)
士多啤梨乳酪 ($38)

2020-10-17 37 瀏覽
今日經過香港站見到有一間新開店舖,裝修非常奪目 非常多韓星相~同埋韓式裝飾見到好多人仲黎打卡添!望吓餐牌見到不同的飲品,非常精美店員同我哋講店內均採用新鮮生果即叫即製,咁就叫咗兩杯試吓草莓拿鐵$46賣相超級精緻有好多粒新鮮草莓~放上濃厚嘅忌廉上邊,忌廉有奶香,飲落去有好清新草莓味道,仲飲到淡淡果肉蜜瓜奶 $42蜜瓜味非常重,唔係淨係死甜,配鮮奶又滑又好飲,飲落去仲有啲蜜瓜蓉添!原來呢度仲有熱飲果汁,冬天嘅時候真係要買一杯試吓!!
今日經過香港站見到有一間新開店舖,裝修非常奪目
非常多韓星相~同埋韓式裝飾

見到好多人仲黎打卡添!望吓餐牌見到不同的飲品,非常精美

店員同我哋講店內均採用新鮮生果即叫即製,咁就叫咗兩杯試吓

草莓拿鐵$46

賣相超級精緻

蜜瓜奶 $42

原來呢度仲有熱飲果汁,冬天嘅時候真係要買一杯試吓!!

2020-10-17 35 瀏覽
韓國人氣新鮮果汁🇰🇷每日新鮮製造 無添加糖全港首創熱飲果汁系列 好岩秋冬飲🍁多款果汁同沙冰選擇 🥑🍓🍉🍑🍍今次彼草莓拿鐵嘅外表吸引左 $46❗️顏值高🤩冰山草莓 三層口感更豐富我問有冇得少甜 店員回應冇額外加糖👍🏼用新鮮水果打成果汁 健康又好味下層明治牛奶 中間草莓沙冰 上層忌廉配草莓 飲落酸酸甜甜 好fresh✨仲有好多其他選擇 想試埋牛油果香蕉同熱草莓香蕉😆

韓國人氣新鮮果汁🇰🇷
每日新鮮製造 無添加糖
全港首創熱飲果汁系列 好岩秋冬飲🍁
多款果汁同沙冰選擇 🥑🍓🍉🍑🍍
今次彼草莓拿鐵嘅外表吸引左 $46❗️
顏值高🤩冰山草莓 三層口感更豐富
仲有好多其他選擇 想試埋牛油果香蕉同熱草莓香蕉😆
2020-10-15 63 瀏覽
Woohoo係韓國NO.1連鎖人氣果汁店嘅新鮮果汁🥤佢地每日新鮮製作最原始和天然的果汁 真材實料🤤仲有全港首創熱飲果汁系列添😋加$10仲可以轉大大隻滋味熱狗餐😎而家只要買任何飲品一杯 仲會送BTS杯套一個 啱晒追星嘅你🤩.草莓拿鐵🍓 $46今次試咗呢杯signature drink💓平時飲果汁最怕佢太甜😖但係呢到嘅果汁冇呢個問題 係用新鮮士多啤梨打出嚟👍🏻中間嗰層係士多啤梨沙冰 最底係牛奶🥛面頭加啲忌廉 再放士多啤梨果肉🥰好少女心🥳忌廉微甜 撈勻埋啲沙冰同牛奶 既有果香味又飲到濃郁嘅奶味🤩酸酸甜甜 好fresh好開胃😋
草莓拿鐵🍓 $46

2020-10-13 24 瀏覽
香港周街都係飲品店,大部分都係台式茶飲,果汁店都有嘅,不過就少d款式。呢間韓國連鎖果汁店年中開左香港首間分店,位於香港站閘外,位置唔算方便,就算我係IFC都要特登搵路行落去,想飲嘅話唔好咁傻仔特登黎香港站,可以去新開嘅尖沙咀分店。🍴牛油果香蕉奶 HK$42多年前去韓國第一次飲香蕉奶,好鬼好飲,但又好鬼甜,而呢杯牛油果香蕉奶就將鮮榨果汁加鮮奶打成沙冰,無額外加糖,香蕉味夠香夠自然,牛油果本身就無乜味,但就令杯野更順滑,雖然只係中杯裝,但飲完都幾飽肚。🍴紅豆飄雪抹茶 HK$46除左果汁,呢度仲有茶、咖啡等四十幾款飲品。抹茶粉係JUICY自製,茶味好濃郁,有好多紅豆,幾香綿,飄雪係糯米小丸子,甜甜地幾煙韌。📍 JUICY Fresh Juice Bar中環港鐵香港站HOK42號舖

🍴牛油果香蕉奶 HK$42

🍴紅豆飄雪抹茶 HK$46

📍 JUICY Fresh Juice Bar
中環港鐵香港站HOK42號舖
2020-10-11 24 瀏覽
次次都飲台式飲品飲到悶悶地,今次轉下口味試下韓式飲品先近期大熱的Juicy Fresh Juice Bar 系香港站有新分店,紅色招牌好吸晴,遠遠都望到<牛油果香蕉奶昔$42>大食妹約咗個牛油果香蕉奶昔,店員即場用新鮮牛油果同埋香蕉打出嚟,香蕉味相當之突出同埋新鮮<奶茶飄雪$46>奶茶飄雪原來即系奶茶沙冰,上面鋪滿蜜紅豆同煙un mochi奶茶味偏淡,口味幾清新,紅豆起沙帶蜜糖的甜香,mochi 細細粒好咬又好食
次次都飲台式飲品飲到悶悶地,今次轉下口味試下韓式飲品先

<牛油果香蕉奶昔$42>

<奶茶飄雪$46>

2020-10-10 68 瀏覽
去過韓國嘅朋友對呢間人氣果汁奶昔店就絕不陌生,呢間「JUICY Fresh Juice Bar」喺香港就有兩間分店,一間喺尖沙咀另一間就喺中環港鐵香港站!紅色嘅店舖十分搶眼,門口大大杯嘅「草莓拿鐵」模型亦都非常吸睛,今日同朋友經過見到呢間人氣打卡果汁店當然要試吓啦!看過餐牌選擇絕對唔少,有一系列主打嘅果汁、奶昔同拿鐵,每款都非常吸引,而且感覺非常健康,另外食物方面更有熱狗,芝士牛角包等等熱食,而雪櫃裏面嘅飲品都不少顧客光顧!我同朋友就選擇咗最具人氣嘅「草莓拿鐵」「牛油果香蕉奶」再配以「芝士腸熱狗」作為我地嘅下午茶!🍓草莓拿鐵 $46 果然名不虛傳,首先外表已經非常之討好,打卡一流!最低層係明治牛奶做嘅沙冰,牛奶味非常之重,中間係新鮮草莓做嘅沙冰,而且有夾雜果肉,最面層就係鮮忌廉以及新鮮士多啤梨,整杯飲品感覺非常之清新,而且非常有牛奶味,香滑而不太甜,果然係佢哋嘅鎮店之寶!🥑牛油果香蕉奶 $42份量非常之大杯,入口香甜綿滑,首先係香蕉味跑出,慢慢細嘗後牛油果香味先慢慢滲出來,加上好香嘅明治牛奶,所有材料打成嘅沙冰,香濃軟滑得來,又感覺清新!營養豐富而且非常飽肚,果然係店舖熱選之一!🌭芝士

🍓草莓拿鐵 $46

🥑牛油果香蕉奶 $42

🌭芝士腸熱狗$10
惠顧飲品加$10就可以有熱狗一隻,非常抵食!熱狗即叫即做熱辣辣非常好食!加上秘製辣醬同茄醬,成隻熱狗就配合得天衣無縫!
芝士腸熱狗

呢間韓國過江龍果然無令我失望!在人來人往腳步急速嘅中環,有呢間果汁奶昔店讓途人停下腳步感受一下果汁給予他們清新嘅感覺!確是一種享受!
芝士腸熱狗
2020-10-10 45 瀏覽
最近比朋友洗頻都是貼這家店的飲品,就想著是不是那麼吸引,查了一下原來香港第一間分店就在我公司附近,還很特別是在港鐵站內,那就是基本是每天必經之路了,所以就跟朋友去買來喝一下!而且這家還很特別的是果汁專門店,不是最近熱門的台式飲品店!蜜瓜奶昔(46元)這個是XL的的尺寸,喝起上來十分清甜,有層次,不會覺得是加了糖漿或其他添加濟,而且還能喝到有蜜瓜蓉。再加上店家下了大量的鮮奶,整杯喝起來也感覺十分奶滑,很容易就喝完一整杯!牛油果香蕉奶(46元)這個也是XL的的尺寸。牛油果一直被視為 Super Food,有極高及全面的營養價值,好處多不勝數,再配上也是極高營養價值的香蕉,整個就變得不能比健康更健康了。因為加了牛油果和香蕉所以飲品的質地比較濃稠,而且牛油果味香濃,整體不會太膩!

蜜瓜奶昔(46元)
蜜瓜奶昔

牛油果香蕉奶(46元)
牛油果香蕉奶
題外話/補充資料: 最近有85折!
2020-10-09
外賣自取
蜜瓜奶昔
2020-10-07 27 瀏覽
韓國過江龍既no.1果汁🍹店,黎左香港站一排,終於有啲時間去拜訪下🤪。店面光鮮,幾吸睛👀,都有的影相打卡位。有個叫Juicy Combo,買任何飲品可以加錢換個小食,有熱狗🌭️牛角包🥐或者肉丸🍡。最後叫咗兩杯飲品,加一個熱狗🌭️。🔻熱狗🌭️+$10🔻正常水準,麵包微暖軟熟,熱狗腸濃味唔咸👍🏻,加的茄汁黃芥末,又可以做個下午茶☕️。🔻抹茶紅豆飄雪$46🔻成品係同張相一樣㗎😚,飲落有啲似抹茶沙冰,口感細滑軟綿👍🏻,飲落好冰涼,而且幾有抹茶味,絕對唔係得個色🤣。仲有大量既紅豆😚,甜得黎同抹茶好夾👍🏻,仲有的飄雪,即係小mochi😍,小小甜又軟糯,幾好味😋。🔻特選朱古力奶$38🔻即係凍嘅朱古力奶🥤,通常熱朱古力🍫奶會比較好味,但佢特別在於凍既都好鬼香濃🤩,就算超香濃嘅朱古力味都依然會飲到有少少🤏奶味,飲落口感順滑。‼️重點係,香濃嘅朱古力奶,但唔會偏甜👍🏻

2020-10-07 23 瀏覽
呢間一直都好想試,因為佢d款式比較特別,例如有牛油果味,飲得多珍奶都覺得無咩特別,同埋呢間野用既料又唔化學,拎真生果出黎比你食,又係韓國過江龍,開係最值錢地段就知佢有幾多料到,值得一試。草莓拿鐵 ($46) 上層係奶油,中層係果汁蓉,下層係超重奶香味既牛奶,溝埋一齊好夾好fresh,唔會有化學士多啤梨味,飲得出落左好多靚料,下次會encore! 蜜桃乳酪 ($42 / XL) 呢個就顯得有d偏甜,桃味唔係個種日本桃,係似蛋糕上個種黃桃,蜜桃同乳酪既比例係一半一半,桃味乳酪都幾好飲。環境方面,好細心咁有企位,方便左平時帶住口罩唔想除低飲野,可以係度慢慢飲完先走,同時仲有叉電位,三種插頭齊哂,格離仲有d韓妹係度傾計,果然係韓國人氣品牌。

草莓拿鐵 ($46)

蜜桃乳酪 ($42 / XL)