2024-01-17 115 瀏覽
朋友喜歡食醬油蟹,於是就帶我嚟呢度一齊試下。呢間韓國餐廳改左名,而家叫景福宮。鋪頭裝修風格同韓國一樣,統一嘅不鏽鋼餐具,韓國人大叔職員用韓文招呼我哋,韓劇味超濃。🌸醬油蟹係必食嘅,佢隻蟹好大,佈滿金黃嘅蟹膏,蟹肉好實淨,入口咸味鮮味,充滿口腔。蟹蓋上嘅蟹膏加紫菜飯,甘香味甜。我見每枱客人都會叫醬油蟹🌸烤牛肉,牛肉調味啱啱好,味道適中,紫菜白飯一齊食,特別開胃。🌸半半炸雞(原味和甜酸味)呢度嘅韓國炸雞不嬲都出名脆,而且雞肉非常嫩滑,一定要試。
我見每枱客人都會叫醬油蟹
🌸半半炸雞(原味和甜酸味)
呢度嘅韓國炸雞不嬲都出名脆,而且雞肉非常嫩滑,一定要試。
2024-01-15 103 瀏覽
K-Palace 景福官📍紅磡民泰街41-47號黃埔新邨安榮樓地下D號舖由韓國人主理嘅地道韓國餐廳🇰🇷鄰近黃埔地鐵站A出口 ~兩分鐘就到 K-palace 店內座位闊落😁光猛又舒服重點價錢親民性價比高💰又好味今次繼續Encore醬油蟹🦀真係全城最抵😁 $188/ 隻 ~ $366 /2隻超大隻蟹~肉質夠鮮甜配埋醬汁撈飯一流😍入口有大量起膠蟹膏✨超級好味同埋入口完全無腥味‼️必食‼️*醬油蟹仲跟埋紫菜飯😍燒牛肉 $198 牛肉肉味濃配上洋蔥🧅、甘筍、蔥一同炒香口感豐富~不論單食定伴飯都一流
K-Palace 景福官

級好味
同埋入口完全無腥味‼️必食‼️
*醬油蟹仲跟埋紫菜飯😍

燒牛肉 $198
牛肉肉味濃配上洋蔥🧅、甘筍、蔥一同炒香

口感豐富~不論單食定伴飯都一流

2024-01-15 96 瀏覽
紅磡俾我嘅感覺係不嬲都出名多嘢食,又多小店~前排同朋友行行吓紅磡附近,突然間好想食醬油蟹!然後發個紅磡都多韓國餐廳🤔最後決定咗揀呢一間!我見入邊係正宗嘅韓國人主理~同佢對答都係講英文或者講韓文🤣裝修未去到好華麗,但係有一種好似去咗韓國食嘢嘅感覺😗我哋叫咗一隻醬油蟹,只係$188🦀️隻蟹嚟到,我同我朋友都覺得比想像中大隻!因為通常出邊食醬油蟹都比依度貴同埋依度細隻但佢仲要比韓國餐廳嘅都大隻~而且有好多膏喺上面另外佢仲配咗紫菜飯,可以撈埋啲蟹膏一齊食😋食落去啲肉好彈~而且佢啲醬汁撈起嚟唔會係死咸有種鮮甜嘅感覺😋 CP值超高!另外仲叫咗個Grilled beef~嚟到嘅時候渣渣聲,好治癒!同埋份量超級多!又有蘿蔔同洋蔥,加埋啲白芝麻好好食!如果叫多碗白飯,攞嚟撈飯就正😆😆
紅磡俾我嘅感覺係不嬲都出名多嘢食,又多小店~
前排同朋友行行吓紅磡附近,突然間好想食醬油蟹!
然後發個紅磡都多韓國餐廳🤔
最後決定咗揀呢一間!
我見入邊係正宗嘅韓國人主理~
同佢對答都係講英文或者講韓文🤣
裝修未去到好華麗,但係有一種好似去咗韓國食嘢嘅感覺😗

我哋叫咗一隻醬油蟹,只係$188🦀️

隻蟹嚟到,我同我朋友都覺得比想像中大隻!
因為通常出邊食醬油蟹都比依度貴同埋依度細隻
但佢仲要比韓國餐廳嘅都大隻~而且有好多膏喺上面

另外佢仲配咗紫菜飯,可以撈埋啲蟹膏一齊食😋
CP值超高!

另外仲叫咗個Grilled beef~
嚟到嘅時候渣渣聲,好治癒!
同埋份量超級多!
又有蘿蔔同洋蔥,加埋啲白芝麻好好食!
如果叫多碗白飯,攞嚟撈飯就正😆😆
2023-12-19 149 瀏覽
果日係星期一晚去食入面客不係好多,以平日晚都人流都偏少但好在可以同朋友靜靜地食飯,飲酒👍🏻想食醬油蟹好耐了,理到店家應該係韓國人質素應該有保證😂2隻醬油蟹先$3xx , 好抵😋個醬汁唔太咸,個朋友第一次試都覺得好好食,叫多碗飯黎餸汁🤣🤣仲有個芝士炸雞都好正👍🏻👍🏻鐵板上夠哂熱,我中意🫶🏻食下食下忍唔住都叫左兩支燒酒飲,一流👍🏻理間係可以book mark 番食的 平靚正 韓國餐廳👍🏻
果日係星期一晚去食
入面客不係好多,以平日晚都人流都偏少
但好在可以同朋友靜靜地食飯,飲酒👍🏻
想食醬油蟹好耐了,理到店家應該係韓國人
質素應該有保證😂
仲有個芝士炸雞都好正👍🏻👍🏻鐵板上夠哂熱,我中意🫶🏻
食下食下忍唔住都叫左兩支燒酒飲,一流👍🏻
理間係可以book mark 番食的 平靚正 韓國餐廳👍🏻
2023-12-01 211 瀏覽
之前聽朋友講黃埔有間幾好食嘅韓國菜,去到發現原來最近餐廳改咗名做景福宮😜呢到環境闊落坐得幾舒服😌仲keep住播住唔同時期嘅熱門韓國歌🇰🇷🤣炒年糕鍋 $288佢份量都幾大,個日同朋友2個人食都食唔哂🙀入面嘅配料好多包括有有韓國年糕、魚板、雞蛋、炸海苔冬粉捲、炸餃子、蔬菜同埋麵🫶🏻呢到嘅辣炒年糕比較特別,佢係偏向長同瘦身,質感幾彈牙軟糯,唔會太辣食得好辛苦,甜辣味道好香好濃係幾野味,令人食唔停口,再加上每種食物都沾滿咗韓式醬汁,唔會食到好膩😆😆食到最後加埋個麵滿足感🆙🆙無骨半半炸雞(原味同甜酸)$198呢款無骨炸雞有原味同甜酸兩款口味,啱晒鐘意啖啖肉嘅朋友😏炸雞外脆內嫩,keep到肉質鮮美多汁,每一口都好滿足☺️原味炸雞保留咗雞肉本身嘅原汁原味,口感香脆;甜酸口味就有啲微微甜酸嘅味道,多咗啲特別嘅滋味,好適合做下酒菜😋

炒年糕鍋 $288

無骨半半炸雞(原味同甜酸)$198
超地道韓國餐廳,餐廳環境都好舒服前菜有泡菜,芽菜同黑豆無骨半半炸雞(原味&甜酸) 韓國一定會去食炸雞🍗🤭,呢到既炸雞都非常有韓國風味,原炸炸雞外皮炸得勁香脆,雞肉肉身仲保持到好juicy多汁,甜酸炸雞更係好惹味好食,值得一食🤤炒年糕鍋 入面食材好豐富,年糕都好有驚喜,係一條條咁,煮耐左口感非常好,煙煙韌韌咁,好好咬口,入面仲有一個麵,2個人share超有飽足感,仲有好多魚板,索埋啲湯汁食,好入味忌廉溝鮮奶 粒粒葡萄🍇
超地道韓國餐廳,餐廳環境都好舒服
前菜有泡菜,芽菜同黑豆

炒年糕鍋

忌廉溝鮮奶
粒粒葡萄🍇
紅磡不嬲都多嘢食今次就試吓呢間韓國人主理嘅K palace 一入到去就見到入邊嘅裝修非常之光鮮,同埋座位遼闊,侍應同埋老闆都係地道嘅韓國人!一嚟就送上韓國嘅精美小菜,有泡菜,豆芽,黑豆我最鍾意就係食韓國醬油蟹$188呢間啲韓國醬油蟹好新鮮,絕對唔會死鹹,而且蟹膏充足,啖啖都食得出鮮甜甘味,配上紫菜牛油白飯真係一流!炒年糕鍋$288配料好充足,有魚糕,紫菜卷,餃子,雞蛋,年糕,方便麵等等。配上韓式辣醬,鮮紅色嘅湯底,所有嘢都索曬湯汁,辣辣地好過癮!
紅磡不嬲都多嘢食
今次就試吓呢間韓國人主理嘅K palace

一嚟就送上韓國嘅精美小菜,有泡菜,豆芽,黑豆

我最鍾意就係食韓國醬油蟹$188

炒年糕鍋$288

• 醬油蟹
  • 前菜
2023-11-23 71 瀏覽
二訪 Kpalace ,最近改咁名叫 「景福宮」大家嚟黃埔千祈唔好去錯第2度😙 今次店鋪翻新咗,比以前更光猛~今次我哋係生日晚飯第2場嚟食,因為閨密話好想食醬酒蟹! Let’s go ~.醬油蟹飯 $188(1pc)/$366(2pcs)我哋叫咗1隻,醬油蟹都大大隻,超爆膏,非常鮮甜,味道唔會太咸,跟住係蟹蓋度撈埋紫菜飯,簡直幸福到暈~.無骨半半炸雞(原味&甜酸)$198宵夜又點少得食炸雞,2款炸雞各有特色,酸辣味酸酸甜生,一啖啤酒一啖炸雞,既邪惡又幸福~ 原味炸雞甘白可口,都有雞味嘅~.🍺食炸雞又點少得配搭𝗯𝗲𝗲𝗿! 𝗖𝗮𝘀𝗮 𝗰𝗼𝗹𝗱 𝗯𝗿𝗲𝘄 𝗯𝗲𝗲𝗿 𝗵𝗸𝗱$𝟰𝟱🍻正啊好友就要 檸檬梳打 $48 .🍻Overall嚟講人均$2百頭的確係抵食!𝗼𝗽𝗽𝗮服務超就親切 ~ 醬油蟹大大隻味道可以,性價比高~🤭中意醬油蟹既你一定要去試吓~.如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼~...🍺K-Palace 景福宮(紅磡)🍻紅磡民泰街41-47號黃埔新邨安榮樓地下D號舖
二訪 Kpalace ,
最近改咁名叫 「景福宮」大家嚟黃埔千祈唔好去錯第2度😙

醬油蟹飯/隻
醬油蟹飯 $188(1pc)/$366(2pcs)
我哋叫咗1隻,
醬油蟹都大大隻,
醬油蟹飯(隻)
超爆膏,非常鮮甜,味道唔會太咸,
醬油蟹飯(隻)
跟住係蟹蓋度撈埋紫菜飯,簡直幸福到暈~
無骨半半炸雞(原味&甜酸)$198
宵夜又點少得食炸雞

𝗖𝗮𝘀𝗮 𝗰𝗼𝗹𝗱 𝗯𝗿𝗲𝘄 𝗯𝗲𝗲𝗿 /檸檬梳打
好友就要 檸檬梳打 $48
如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼~
🍺K-Palace 景福宮(紅磡)
🍻紅磡民泰街41-47號黃埔新邨安榮樓地下D號舖
2023-11-22
$262 (宵夜)
生日
醬油蟹飯/隻
𝗖𝗮𝘀𝗮 𝗰𝗼𝗹𝗱 𝗯𝗿𝗲𝘄 𝗯𝗲𝗲𝗿 /檸檬梳打
  • 醬油蟹飯
  • 前菜
2023-11-23 52 瀏覽
紅磡係一個搵食好地方,好多臥虎藏龍的好餐廳。今次去到紅磡搵到有間性價比極高既韓國餐廳✨**K-Palace**✨ 景福宮韓國人主理!連侍應都係韓國人嚟㗎。兩位小姐好肚餓,樣樣都想食,今次叫住3款先。下次會再試埋其他野食!去親韓國餐廳一定會有前菜架啦~而裏面一定包含泡菜架啦~今次令我眼前一亮嘅係黑豆前菜,甜甜地好好味!❇️Soy Sauce Marinated Crab wit Rice (1pc) $188黎到一定會叫既醬油蟹飯,呢個偷飯賊真係有啲料到。醬油蟹size幾大隻,鮮甜無腥味。濃濃的醬油汁,加上金金黃黃的蟹膏,放到充滿紫菜的白飯上邊,撈埋一齊真係一流!❇️Braised Pork Ribs燉豬排骨,豬排骨燉到淋晒,一咬落去都唔使用力就骨肉分離。除咗豬排骨好食之外,配菜其實都一流㗎。有年糕白蘿蔔紅蘿蔔樣樣嘢都入晒未。又係好好餸飯架!❇️Cold Buckwheat Noodles 水冷麵亦都好正宗,煙煙韌韌冰冰凍凍配上一條條梨條,好Fresh好好味。記住一定要落黃芥末和白醋先得㗎!
紅磡係一個搵食好地方,好多臥虎藏龍的好餐廳。
今次去到紅磡搵到有間性價比極高既韓國餐廳
✨**K-Palace**✨ 景福宮
韓國人主理!連侍應都係韓國人嚟㗎。

兩位小姐好肚餓,樣樣都想食,今次叫住3款先。
下次會再試埋其他野食!

去親韓國餐廳一定會有前菜架啦~

黎到一定會叫既醬油蟹飯,呢個偷飯賊真係有啲料到。
醬油蟹size幾大隻,鮮甜無腥味。

❇️Braised Pork Ribs
燉豬排骨,豬排骨燉到淋晒,一咬落去都唔使用力就骨肉分離。
除咗豬排骨好食之外,配菜其實都一流㗎。
有年糕白蘿蔔紅蘿蔔樣樣嘢都入晒未。又係好好餸飯架!

❇️Cold Buckwheat Noodles
記住一定要落黃芥末和白醋先得㗎!

• 醬油蟹飯
餐廳位於紅磡民泰街,在黃埔站出數分鐘便到,十分方便環境寬闊舒適,乾淨企理,裝修簡潔,光線充足✨餐廳由韓國人主理,提供多款韓式料理,味道正宗,注意落單時要用英文溝通~點菜後店員便會送上三碟韓式小菜,分別是泡菜、芽菜、黑豆🦀醬油蟹飯 $188/1隻醬油蟹上枱時已經切好,分了蟹蓋及蟹身,非常貼心醬油蟹大大隻非常新鮮不會腥,肥美爆膏,口感綿密,濃香鮮甜,回味無窮蟹肉鮮甜中帶辣,肉質軟滑,口感滑嘟嘟像啫喱醬油蟹醃製得十分入味,調味恰到好處不會過鹹,味道正宗將紫菜白飯加進蟹蓋內與蟹黃一起伴吃,邪惡好吃👍🏽🥘炒年糕鍋 $288天氣開始變冷,吃鍋的季節來臨了炒年糕鍋份量非常多,二人完全吃不完食材十分足料,有韓國年糕、魚板、雞蛋、炸海苔冬粉捲、炸餃子、蔬菜、泡麵辣炒年糕是韓國最具代表性的經典美食,韓式年糕煙韌軟糯,口感彈牙,包裹著creamy濃稠的韓式醬汁,味道甜辣甜辣,香濃惹味;配上炸海苔冬粉捲、炸餃子等韓國特有的食材,感受滿滿韓味,而且食物掛滿韓式醬汁,口感豐富🥤可樂 $18 , Milkis $25K-Palace📍紅磡民泰街41-47號黃埔新邨安榮樓地下D號舖
餐廳位於紅磡民泰街,在黃埔站出數分鐘便到,十分方便

環境寬闊舒適,乾淨企理,裝修簡潔,光線充足✨

點菜後店員便會送上三碟韓式小菜,分別是泡菜、芽菜、黑豆

🦀醬油蟹飯 $188/1隻
醬油蟹上枱時已經切好,分了蟹蓋及蟹身,非常貼心
蟹肉鮮甜中帶辣,肉質軟滑,口感滑嘟嘟像啫喱
醬油蟹醃製得十分入味,調味恰到好處不會過鹹,味道正宗
將紫菜白飯加進蟹蓋內與蟹黃一起伴吃,邪惡好吃👍🏽

🥘炒年糕鍋 $288
天氣開始變冷,吃鍋的季節來臨了
炒年糕鍋份量非常多,二人完全吃不完

🥤可樂 $18 , Milkis $25

K-Palace
📍紅磡民泰街41-47號黃埔新邨安榮樓地下D號舖

黃埔嘅K palace景福宮係一間由韓國人主理嘅韓國菜餐廳,食物正宗而且質素高,價錢合理,環境舒適,服務親切。我今次去試咗兩款主食,分別係韓式無骨豬手同埋炒年糕鍋,都好滿意。韓式無骨豬手,份量十足,一大盤嘅豬手,肉質軟嫩多汁,豬皮彈牙有咬口,可以用清新嘅生菜包埋一齊食,加埋醬汁香甜微辣,配上韓式泡菜,酸辣開胃,仲有蒜片同辣椒提升風味,好適合同朋友一齊分享。炒年糕鍋係一個鐵鍋裡面有年糕、魚板、雞蛋、炸紫菜飯團等,年糕煮得好軟糯,白菜同蔥增加鮮甜,醬汁濃郁帶辣,食落好滋味,炸紫菜飯團吸收埋香辣醬汁,食落更加滋味。

早幾日同朋友去咗黃埔,又想食炸雞,又想食豬手,一於試吓喺附近嘅K palace!餐廳座位闊落,都坐得好舒服,侍應好快俾咗啲前菜我哋食,估唔到黑豆又幾好食!之後,叫咗個冇骨嘅原味同埋甜酸味炸雞。我就鍾意食甜酸味多啲,上面有滿滿嘅醬汁,每一啖都酸酸甜甜,食多幾嚿都唔覺得油膩🐽之後,去到我念念不忘嘅豬手,呢個豬手真係要大力推薦,佢仲配咗好多酸辣嘅配菜同埋新鮮嘅生菜!好多餐廳都幾好少生菜🥹將唔同嘅配菜夾埋豬手放上去生菜一齊食,真係大滿足!雖然只係叫咗兩樣嘢,但係都已經飽到上心口,性價比極高!鍾意食豬手同炸雞嘅朋友,絕對不能錯過🫶🏻

2023-11-09 64 瀏覽
走到黃埔見到間光鮮韓國餐廳,氣氛不錯就入內嚐嚐.餐廳由正宗韓國人主理,鋪名更叫景福宮,充滿韓國風味,當中更有一兩枱韓國人用餐,整個氛圍令人錯覺置身泡菜國~~先來泡菜,芽菜同黑豆前菜泡菜微辣開胃,芽菜清爽開胃~🔸醬油蟹飯($188 /1pc)醬油蟹蟹膏部位呈淡黃色,雖然蟹膏份量不算多,但味道卻鮮甜,無腥味.肉質嫩滑而鹹度剛好,配上紫菜飯,變得不單一及飽肚 🔸無骨韓式豬手($238)豬手軟嫩入味,豬皮位置充滿膠質有彈性.配上韓國料理必備配料:綠椒/蒜頭片/韓國辣椒醃菜等. 新鮮生菜包裹以上配料一齊吃,清爽減膩.份量極大,建議三人以上食用

先來泡菜,芽菜同黑豆前菜
泡菜微辣開胃,芽菜清爽開胃~

🔸醬油蟹飯($188 /1pc)

🔸無骨韓式豬手($238)

豬手軟嫩入味,豬皮位置充滿膠質有彈性.

2023-11-06 118 瀏覽
【同朋友試左呢間韓國餐廳,一入到落staff好nice,而且service好好,呢點抵讚。野食方面試左佢地招牌醬油蟹,相當新鮮,而且同韓國食既一樣,非常正宗,無論送飯定係就咁食,都別有一番風味。另外試左半打炸雞,分別係原味同埋甜味,我覺得甜味好食d,畢竟女仔都係鍾意食甜呀麻!而炸雞炸到岩岩好,夠脆口之餘又唔會太熱氣,整體我覺得幾有驚喜,紅磡黎講韓國野本身選擇唔多,呢間值得再去,希望下次再黎可以試到其他野!】
【同朋友試左呢間韓國餐廳,一入到落staff好nice,

而且service好好,呢點抵讚。

野食方面試左佢地招牌醬油蟹,相當新鮮,

而且同韓國食既一樣,非常正宗,

無論送飯定係就咁食,都別有一番風味。

另外試左半打炸雞,分別係原味同埋甜味,

我覺得甜味好食d,畢竟女仔都係鍾意食甜呀麻!

炸雞炸到岩岩好,夠脆口之餘又唔會太熱氣,

整體我覺得幾有驚喜,紅磡黎講韓國野

本身選擇唔多,呢間值得再去,

希望下次再黎可以試到其他野!】
2023-11-02 84 瀏覽
都好耐冇食過韓食啦!!呢間韓國餐廳改左名景福宮,外面裝潢得好用心,有韓國嘅色彩~鋪面唔細入面座位寬敞、乾淨整潔~黎個開胃前菜先~~Kimchi kimchi~ 仲有醃芽菜&黑豆~醬油蟹飯大大隻醬油蟹,一見到已經有啲流口水~醬油蟹鮮味十足,醬膏好多,蟹肉都好鮮滑美味~ 仲可以拌飯食用~燉豬排骨豬排骨燉得非常入味,醬汁帶點咸甜~配菜冬菇、蘿蔔、紅蘿蔔~都令整個菜式更添清新味道;面仲鋪左上蛋黃同蛋白絲~野飲都全為韓式飲料~
都好耐冇食過韓食啦!!

入面座位寬敞、乾淨整潔~

黎個開胃前菜先~~
Kimchi kimchi~ 仲有醃芽菜&黑豆~

醬油蟹飯

大大隻醬油蟹,一見到已經有啲流口水~

燉豬排骨

野飲都全為韓式飲料~

2023-11-02