2017-03-23 2272 瀏覽
想食雞煲,點知都係旺角搵到!新年都開門,感動!雖然訂左位,都要等十分鐘。佢除左食雞煲,重可以打邊爐,一舉兩得!個雞煲汁好濃,有多種味道嘅湯底,同樣嗜辣的我們難得見面,當然要吃我們都十分喜愛的麻辣火鍋了。所有野都可以任食,包括豚肉,牛肉,配菜,飲品.雖然係最平,但係肉質一啲都唔差,豚肉幾爽味道亦唔錯!唔用佢黎做湯底打邊爐真係浪費左!由於個汁好濃,d雞入哂味至於打邊爐配料,鵝腸係洗乾淨哂d肥膏,正!因我好怕見到d鵝腸唔洗肥膏,可惜無蝦滑同墨魚滑,響玲唔係自己制,因為睇住佢開盒囉出黎,響玲唔夠脆。
第一次食韓式火鍋,想試下同平時食開既火鍋有咩分別我地揀左韓式涮涮鍋$178 有5款肉(牛肉,梅豚肉,豬腩肉,雞腿肉,海魚柳。)加$20可任意叫兩款湯底,揀左芝士同埋麻辣湯底。芝士湯底會有一碗芝士比你倒落去,好特別既湯底食落比較濃味,而麻辣好有驚喜,裡面加左好多一條條辣椒乾+少量花椒,食得辣既人就會好享受~前菜都係有海帶、泡菜。我地坐正自助拎野食前面,一眼望落都幾多款野食,仲有三大部電視播住kpop mv音樂,夠哂潮~ 韓式火鍋多左平日係傳統火鍋唔會見到既野食:年糕、黃色一節節好搞笑既豆卜串、韓式魚糕等。最特別係四色熊仔魚蛋頭,我諗小朋友見到一定好鐘意~肉類都唔錯,鐘意梅豚肉夠哂薄切滑身、牛肉都好嫩口對得住個價錢、海魚柳就麻麻喇有骨刺、豬腩肉一啲都唔騷、整體黎講肉質鮮美。甜品都係自助形式,貼心既係每款都係一口既份量,啱哂食完火鍋太多又有甜品胃既你。其餘飲品隨意拎。坐落都好舒服,我地坐左over兩個幾鐘都冇趕我地走服務好好,經理(?員工會主動幫我地換野食,問我地食邊款,好快手抵讚。會再去食。
第一次食韓式火鍋,想試下同平時食開既火鍋有咩分別

~前菜都係有海帶、泡菜。

。其餘飲品隨意拎。
2016-12-29 2241 瀏覽
見到佢有個午市90放題 ,2人同行1人半價,諗住唔貴試一試,其實而家一餐lunch要過百唔出奇,我個人覺得係值唔值問題… 4:20入場,全場得2枱客。雜丸/菜/飲品/乳酪/甜品 自取,離遠見到有個驚喜-棉花糖機😲……行近發現封左!我地揀人參雞湯底,完全無味,連乜乜韓燒個人參雞湯都比唔上。自助乳酪:配料及糖漿供應本應加分,一嘗就乳酪過酸,棉花糖係硬!硬!(有興趣可以去嘗嘗)主菜上枱:薄到透光,我男人認唔住要讚佢刀功……我相信係機切架囉!總括:可一不可再
4:20入場,全場得2枱客。
……行近發現封左!
我地揀人參雞湯底,完全無味,連乜乜韓燒個人參雞湯都比唔上。
自助乳酪:配料及糖漿供應本應加分,一嘗就
乳酪過酸,棉花糖係硬!硬!(有興趣可以去嘗嘗)
主菜上枱:薄到透光,我男人認唔住要讚佢刀功……
我相信係機切架囉!

總括:可一不可再
午市放題
2016-12-28
2016-10-09 5095 瀏覽
亂沖亂撞 一同二人撞上韓式部隊鍋,韓式設計韓式風味。。。前菜 泡菜,牙菜,海帶味道唔夠入味,煎泡菜餅同壽司無咩特別松露芝士湯底,濃濃松露香味,加入芝士更香(芝士自行擺入湯底中,建議一次過唔好擺曬 會越煲越膩)豬 -薄薄的 烚1分鐘到好爽 唔硬 ,但有數塊肥豬肉😨肥牛 肉質分佈明顯 不太肥 不太膩款式算多 多以韓式為主 食物新鮮食完仲有自由配搭糖果乳酪 。以上食品都系任食。。
亂沖亂撞 一同二人撞上韓式部隊鍋,韓式設計韓式風味。。。
前菜 泡菜,牙菜,海帶味道唔夠入味,煎泡菜餅同壽司無咩特別
豬 -薄薄的 烚1分鐘到好爽 唔硬 ,但有數塊肥豬肉😨
肥牛 肉質分佈明顯 不太肥 不太膩
款式算多 多以韓式為主 食物新鮮
食完仲有自由配搭糖果乳酪 。以上食品都系任食。。
2016-08-15 5799 瀏覽
係旺角唔知食乜好,睇睇下有個店員話90分鐘 放題 7:30前離座 只係Hkd 118/person,唔洗等位,就試試啦熟食種類都算多,味道都ok,kimbap 就麻麻地,年糕,泡菜果d正常!cheesecake都係一般,不過咁嘅價錢放題算係咁!豬皮同平時食果d 唔同,呢個膠質重d,未用沙爆過果種,魚蛋唔錯!豬肉肥牛都係任食,食完就叫店員攞過咁食到好飽!最令人驚喜係有froyo機,froyo toppings,同埋好多種類嘅飲料例如 洛神花干 比大家沖水飲!!仲有棉花糖機添!咁嘅價錢有甘多選擇,而且味道幾好,真係算唔錯!
熟食
甜品﹣cheesecake
cheesecake都係一般,不過咁嘅價錢放題算係咁!
豬皮,魚蛋
豬肉肥牛都係任食,食完就叫店員攞過咁

2016-07-16
2016-07-26 4584 瀏覽
之前食過一次 環境同食物整體感覺不錯,今次約埋朋友黎等930pm“85折時段優惠”,有折扣就緊係要食好d喇,所以就點左尊上牛肉放題$248+任食海鮮$38,要食返餐勁既。
2016-07-25
用餐優惠
優惠券
意式香草蕃茄湯鍋
  • 部隊鍋
星期五晚熊貓去食 K-POT 部隊鍋,總之一句唔會再去。背景: 美國尊上牛肉套餐放題同人參雞湯底食物:個湯底完全無味,清水一盤。牛肉,豬肉切到紙咁薄,漉兩漉就唔見嗮d肉(另一方面來講就是唔怕唔熟)。魚就是冰鮮魚。雞落咗去熬湯無食到(講真d豬牛都差到咁,仲點咁食雞)。其他配料就去配料區任攞,有一般丸類,菜及交特色的熊仔魚板,韓式魚蛋,韓式豬皮還有韓式公仔麵。但大部份配料都頗難食,唯一覺得好食的是韓式魚蛋。最後甜品可謂是日焦點,店內有 froyo 機讓顧客可以任食。而 froyo 的味道就跟外面的 froyo 店差不多。價錢: 每人$236 (唔知點解給我們打折), 放題來講唔算貴,但同一個價錢絕對可以食美味得多的晚餐)…服務: 後生個個經理服務態度唔錯,會留意你要唔要refill 牛肉,其他店員就咁收咗你個空碟就算。環境: 還好,唔算太擠。洗手間尚算清潔。綜合意見: 請我都唔去。
星期五晚熊貓去食 K-POT 部隊鍋,總之一句唔會再去。

背景: 美國尊上牛肉套餐放題同人參雞湯底

食物:
個湯底完全無味,清水一盤。
人參雞湯底
魚就是冰鮮魚。
雞落咗去熬湯無食到(講真d豬牛都差到咁,仲點咁食雞)。

環境: 還好,唔算太擠。洗手間尚算清潔。

綜合意見: 請我都唔去。
2016-07-15
15 分鐘 (堂食)
2016-06-16 2709 瀏覽
好朋友正日生日 一於組團慶祝佢生日,帶左佢去試下食韓式涮涮鍋,真係唔搵都唔知有韓式火鍋,平時都係食開燒肉多。唔理咁多入到舖第一時間望下周圍環境先,環境不算好迫,每張座位之間都有一定距離,唔驚傾到興高采烈郁手郁腳時撞到其他枱既人,我地9點半後入座有85折,揀左尊上牛肉放題$248同部隊鍋湯底,自助吧有熟食有鍋物,熟食有泡菜炒飯,韓式煎餅同年糕,鍋物有必食既午餐肉,泡菜餃總之好多好多野揀,除此之外,仲有乳酪任食,超多款配料,唔食返三杯都對唔住自己。生日點可以淨係飲果汁,緊係要吹返枝燒酒先盡興喇。
好朋友正日生日 一於組團慶祝佢生日

帶左佢去試下食韓式涮涮鍋,真係唔搵都唔知有韓式火鍋
,平時都係食開燒肉多。
2016-06-15
慶祝紀念
生日
2016-05-12 2187 瀏覽
今日同同事放工經過飛達中心樓下見到有韓國部隊涮涮鍋放題, 日本涮涮鍋就食得多,韓式就真係未試過,同埋睇到CT信用卡有85折優惠就決左試一試,揀左尊上牛肉放題同豬骨湯底,個放題真係堅多野食,包埋一口牛肉粒/豬腩卷/豚肉/魚柳同雞肉,見到牛肉既油花感覺值回票價,烚到牛肉岩岩轉色 點一下醬油再放入口,軟嫩好好味。出面既自助區泡菜餃同福袋係必食,福袋一定要等吸收晒湯既味道先至好食。有個真心必點推介,就係加$38就有咁大碟既海鮮放題,仲係要任食喎。講完食就講下服務,店舖有wifi有手機套正,唔驚醬汁整污糟部手機。
今日同同事放工經過飛達中心樓下

講完食就講下服務,店舖有wifi
有手機套正,唔驚醬汁整污糟部手機。
尊上牛肉
海鮮放題
2016-05-10
5 分鐘 (堂食)
用餐優惠
信用卡優惠
尊上牛肉
  • 部隊鍋
2016-05-09 1271 瀏覽
9:30pm入場有折,所以就去試一試啦 。一開頭就有三樣小食比你先,三樣入面比較推介泡菜,因為小辣得黎比較爽口,重可以添加,嘿嘿!另外2樣就。。。不是我杯茶。今次叫左人參雞湯底,成個鍋只有四分之一隻雞,少量人參鬚,但都有少少參味,全部自助形式,重有雪糕食,不過個人認為自助的食物種類唔多,除左開頭有2碟肉,之後肥牛果d肉類要再加錢叫!以百幾蚊黎講,我寧願加多少少去放題,起碼大把野食可以簡。
9:30pm入場有折,所以就去試一試啦 。

以百幾蚊黎講,我寧願加多少少去放題,起碼大把野食可以簡。
2016-05-07
2016-04-27 4697 瀏覽
Craving for hotpot on Friday night after the unexpected OT, went to a Korean hotpot restaurant at Mongkok at around 9:45pm.We ordered the $248 beef buffet. The beef was ok but the beef can be thicker. Compared with other specialty hotpot buffet restaurant, i have to say that this restaurant do have alot of different hot pot food varieties and at 9:45pm, they still refill alot of food out which make us quite content as we were scared that we can only choose the leftovers. The thing i like about t

The thing i like about this restaurant is the service. The staffs are quite friendly and helpful as we were having difficulties in understanding the difference amongst the beef choices and the difference between each beef type. They were quite patient indeed as we were figuring which one to choose.
Moreover, they have given us hair bands and plastic phone covers,

i like the yogurt and the toppings but not the cakes as not that appealing.
Overall the bill was less than $1000 with the 15% discount dining after 9:30pm. Quite reasonable indeed with the food and service they provided.

Beef ribs soupbase with fishballs!!
Hotpot Food
cakes
2016-04-22
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
  • Premium Beef
2016-04-24 1243 瀏覽
呢間鋪頭d野超級難食 又好貴!! 服務員d態度腫好差添 完全唔值得去 我地三個人食左千幾蚊 真係好唔底!!!而且點菜時waiter完全沒問清楚係三人每人一份份,我地亦沒問,就這樣被冤枉左千蚊,唔係缺錢,態度起碼認真點吧!
2016-04-24
2016-04-19 1336 瀏覽
終於有機會在香港一嚐部隊鍋的滋味 。 店內裝修十分韓式,電視播韓國女子組合MV。我地揀左兩個湯底 - 人蔘雞湯(好清甜+足料,有栗米同一隻雞調味)、部隊湯(同韓國食既一模一樣,夠入味、唔會太辣) 前菜方面有泡菜、芽菜、黃瓜,但泡菜味道一般,好酸。另外有沙律吧,有不同種類的沙律菜、小蕃茄等,可作輕食。主打($178):牛豬雞,牛薄而不膩,豬同雞多肥肉、好膩。火鍋配料有好多選擇,如韓式午餐肉、魚蛋、年糕、蘿蔔、粉絲餃等,但熟食飯團一般。最後是甜品時間,自製乳酪,任加toppings,有熊仔塘、朱古力碎碎、脆片等,味道亦不會太甜,是我好喜歡的乳酪味,正!服務態度:十分貼心!有電話袋送,食果時唔洗怕整污糟個電話,仲有像根俾女仔紮起頭髮 店內食物和服務都是不錯,可惜任飲任食的時間太短,得90分鐘,一班朋友想一邊傾計一邊食真的不太夠時間呢。>_<
終於有機會在香港一嚐部隊鍋的滋味
。
店內裝修十分韓式,電視播韓國女子組合MV。
主打($178):牛豬雞,牛薄而不膩,豬同雞多肥肉、好膩。

2016-03-30
2016-02-11 3491 瀏覽
冬天凍凍地,最岩打邊爐但成日都中式邊爐會悶,今日來點新花樣,就是韓式火鍋!!K-POT 部隊鍋的環境算乾淨整齊,檯面不會油油膩膩的...而今次我地選了$158 牛、豬任食火鍋 (另有其他價錢、種類選擇)肉類比較薄身,而且肥肉比較多,至於湯底亦有很多蔬菜墊底...但可以任食的關係就算了...整體的味道都ok,不會太咸或太重味精,而食物配料都頗多頗新鮮的!除了主食外,仲有我最喜歡dessert bar,包括乳酪同其配料,好吸引呀!另外要讚一讚:staff有禮貌,額外仲有提供除味噴霧、電話充電等等服務做得幾貼心,加分!*9半後入座仲有85折~
冬天凍凍地,最岩打邊爐
但成日都中式邊爐會悶,今日來點新花樣,就是韓式火鍋!!

但可以任食的關係就算了...
另外要讚一讚:
staff有禮貌,額外仲有提供除味噴霧、電話充電等等
服務做得幾貼心,加分!

*9半後入座仲有85折~

2015-12-21
2015-10-24 8954 瀏覽
又係放題時間,火鍋係牛骨湯底,好濃味,夠鮮甜,職員又不停加湯,服務好,而呢個元貝好新鮮,仲超抵食添,望落好大隻,入口不會有雪藏怪味,又滑溜溜 重點美國特級和牛登場啦! 肉色紅潤有光澤,入口香濃牛香同適量脂肪,圖片可見脂肪平均,滿口油香,super good,而且切得好薄,易熟,好味韓版飯團, 黑色好味d, 細細粒,泡菜辣辣几正,食多几粒都唔會滯呀!另外仲有呢個超級大隻海蝦,放入火鍋一陣就熟,加上本身就新鮮,所以好有咬勁,蝦肉感覺好有彈性,加上鮮甜湯底,好配合然後要介紹係豚肉,薄切得黎,肉色好潤澤,一落邊爐十秒即可食用,非常好食,又濃鮮豚味嘻嘻,韓國熊仔魚餅,好爽口彈牙,個樣又Q最後甜品時間,自製乳酪,放題有得整黎食,好有新意,如果食得甜既會好啱,我就鍾意佢個乳酸味,但甜度可稍為減減會更好,但的確好fresh!
嘻嘻,韓國熊仔魚餅,好爽口彈牙,個樣又Q