2016-05-05 694 瀏覽
韓流襲港,太陽的後裔成大家閑暇話題,韓式食肆自然也大熱起來,厚和街一帶國際美食雲集,要成為出眾既一間都要集平靚正於一身,呢間Kbites就做到以上幾點。鋪位細細,主要做街坊外賣生意,希望小店可以迄立不倒,越做越旺今次真係有選擇困難症,事關得兩個人食,理論上叫兩個主菜就OK,但偏偏樣樣都好吸引,所以就顛一次叫三樣嘢,今次真係難為了肚皮...哈哈!黑豚肉拌飯配溫泉蛋 $55主要材料有黒豚肉、溫泉蛋、紅蘿蔔絲、豆芽、菠菜、木耳絲,再拌入甜甜辣辣既醬料,整個飯最靈魂係個醬,越食越開胃,但食完唔會口渴,黑豚肉感覺似普通豬肉(呢個價錢當然唔會有驚喜),而飯粒粒飽滿,份量亦唔少,將所有材料混晒一齊會覺得超好食,必食推介!韓式牛肉炒冬粉 $55材料同上面拌飯差唔多,但呢個冬粉好明顯比下去,因為味道偏淡,而且唔似出面有白芝麻同蔥,所以唔太吸引,但冬粉煙靱度係OK既。泡菜豆腐肥牛熱湯 (配白飯) $60呢個又係超愛,熱湯甜中帶辣,好香好惹味,唔太食得辣既我都大啖大啖食,泡菜既辣已經煲晒出嚟,所以淨食泡菜唔覺辣,豆腐又軟又滑,而肥牛又唔會過熟變靱,所以整體比Hungary Koxxx好味得多,又一推介!
黑豚肉拌飯配溫泉蛋 $55

韓式牛肉炒冬粉 $55

泡菜豆腐肥牛熱湯 (配白飯) $60

2016-05-03
35 分鐘 (外賣送餐)
2016-05-04 429 瀏覽
之前經過見到有炸雞賣,咁就唔駛老遠走去OPPA CHICKEN,呢間食肆座位不多,主要做外賣自取生意,响我等炸雞期間,都有十個八個客買外賣,感覺好似好得咁,我下次都會想試下D主菜。蒜香蜂蜜牛油無骨炸雞 (8件)香脆可口,雞肉嫩滑,但我嫌太啖啖肉,都係覺得有骨炸雞好味D,炸漿唔太厚,口感不錯,而味道方面就一般,蒜香/蜂蜜/牛油,基本上我食到淡蜂蜜同牛油,蒜香味道唔太出,希望下次試其他口味會有驚喜。
蒜香蜂蜜牛油無骨炸雞
蒜香蜂蜜牛油無骨炸雞 (8件)

2016-04-27
10 分鐘 (外賣自取)
$50 (宵夜)
2016-03-06 357 瀏覽
新年果期食來食去都係中菜,食到個人都"濟"左...但又唔想食茶餐廳,唯有食個韓飯...懶係清淡下...依間都食過好幾次,價錢合理,適合街坊,但舖內得8個位,如果要等位,我就唔會等了。講番個飯,對我黎講都幾大碗,飯暖暖的,芽菜菠菜冬菇都新鮮,個豬肉係炒過先上碗,你會食到有少少鹹味,淋淋地。配上韓式辛辣醬再攪埋一齊,辣辣地,你自然會食曬成碗飯。

配上韓式辛辣醬再攪埋一齊,辣辣地,你自然會食曬成碗飯。
黑豚肉拌飯配温泉蛋
2016-02-11
黑豚肉拌飯配温泉蛋
2015-08-28 401 瀏覽
住附近,就同住同区朋友試下,時日中午都好多HKU學生等,食品ok但對比我地2個長期往返韓國嘅人,都覺得唔太正宗,但食品質素係不過不失嘅,偏係主力做中價街坊生意。但人多時会唔夠人手,一個炒年糕都要等成大半个鐘,不過店员態度良好加分。
炸粉絲卷
黑豚肉binbimbop
炸粉絲卷
黑豚肉binbimbop
2015-07-05 122 瀏覽
很欣賞餐具,the sauce 帶出肉的鮮味。飯非常高質素香軟,如同日本高級餐館的日本米。份量足夠有餘。價錢合理,還有很多不同的東西想試,店員和善有禮,近日還提供暖茶及每天的不同自製甜品很有家的感覺,必定再來。

2015-06-27
外賣自取
用餐優惠
試食活動、團購、信用卡優惠、優惠券、現金券
2015-06-01 408 瀏覽
都話西環多隱世美食,估唔到行到Kenny town mini bus stop 附近都俾我發現呢間味道咁正嘅韓式快餐。海苔卷即叫即炸,熱辣辣,脆口。味道算ok!3層肉飯的材料很豐富,配上韓式辣醬一起攪拌,味道又辣又香口,熱辣辣的甚是過癮!3層肉的調味十足,而且肉質很滑,配上辣醬一起吃,很滋味啊!韓式飯卷也很不錯,就是只顧食忘了拍照,飯卷D配料也是十分豐富,而且味道清新,裏面的醬汁也十分特別,所以整體來說,值得!另外,這裡還有韓式果凍,hand made cookies,由於食得太飽沒有order,下次會試下再分享!不過稍覺得食物種類少咗D,e.g.韓式啤酒炸雞....
海苔卷
3層肉飯

不過稍覺得食物種類少咗D,e.g.韓式啤酒炸雞....
題外話/補充資料: .
2015-05-17
1 分鐘 (堂食)
海苔卷
3層肉飯
  • 蔬菜飯卷,無論賣相味道都係中上!