2016-05-05
韓流襲港,太陽的後裔成大家閑暇話題,韓式食肆自然也大熱起來,厚和街一帶國際美食雲集,要成為出眾既一間都要集平靚正於一身,呢間Kbites就做到以上幾點。鋪位細細,主要做街坊外賣生意,希望小店可以迄立不倒,越做越旺今次真係有選擇困難症,事關得兩個人食,理論上叫兩個主菜就OK,但偏偏樣樣都好吸引,所以就顛一次叫三樣嘢,今次真係難為了肚皮...哈哈!黑豚肉拌飯配溫泉蛋 $55主要材料有黒豚肉、溫泉蛋、紅蘿蔔絲、豆芽、菠菜、木耳絲,再拌入甜甜辣辣既醬料,整個飯最靈魂係個醬,越食越開胃,但食完唔會口渴,黑豚肉感覺似普通豬肉(呢個價錢當然唔會有驚喜),而飯粒粒飽滿,份量亦唔少,將所有材料混晒一齊會覺得超好食,必食推介!韓式牛肉炒冬粉 $55材料同上面拌飯差唔多,但呢個冬粉好明顯比下去,因為味道偏淡,而且唔似出面有白芝麻同蔥,所以唔太吸引,但冬粉煙靱度係OK既。泡菜豆腐肥牛熱湯 (配白飯) $60呢個又係超愛,熱湯甜中帶辣,好香好惹味,唔太食得辣既我都大啖大啖食,泡菜既辣已經煲晒出嚟,所以淨食泡菜唔覺辣,豆腐又軟又滑,而肥牛又唔會過熟變靱,所以整體比Hungary Koxxx好味得多,又一推介!
韓式牛肉炒冬粉 $55
泡菜豆腐肥牛熱湯 (配白飯) $60