2018-12-09 328 瀏覽
因為要去尖沙咀海運,遲了出門,見到好塞車,心想不如塔船。。。出了會展 肚仔餓(本來想食*小月) ,想記有間韓國快餐 ,做望下有乜食。。。一入到去,就比熊仔吸引住。。。單買要$35。。。 所以,買佢 飯卷套餐 ( 姐姐都好好, 因賣曬牛肉卷,換豬肉同可以轉 蘆薈熊仔)泡菜豬肉飯卷 包裝好仔細。 拆開咗張紙之後, 再打開個 錫紙, 見到裏面 有一條條嘅白色痕, 原來佢好細心咁樣已經切開一份份, 但又冇跌出嚟喎個配搭都唔錯, 個紫菜都ok, 其他都普遍同出面一樣, 不過我幾鍾意佢嗰個甜蛋同埋 紅蘿蔔絲/ 碎。同埋 喺其中一面紫菜上面 灑咗啲白芝麻, 小小香口。熊仔蘆薈茶因為諗住送畀人,所以未試。。。

泡菜豬肉飯卷

熊仔蘆薈茶
因為諗住送畀人,所以未試。。。
泡菜豬肉飯卷 + 熊仔蘆薈茶

2018-12-06
外賣自取
泡菜豬肉飯卷 + 熊仔蘆薈茶
  • 泡菜豬肉飯卷+熊仔蘆薈茶
  • 泡菜豬肉飯卷+熊仔蘆薈茶
2018-11-08 422 瀏覽
今日早餐試新嘢,去左公司附近Kim's Bowl餐廳後面嘅外賣部。除左我之外只有一個客,店員幾快手熟手,由落單到走得5分鐘搞掂。見加湯同加小菜都幾平,就加黎試下。主菜雞肉炒粉絲味道調較得好濃,粉絲食落第一啖有啲油,味道還好,食第二啖已太咸。雞肉更加係咸到有少少苦。魚蛋湯入面有一粒粒類似天婦羅嘅碎粒、一片片嘅魚蛋皮同幾粒蔥,咸咸地,唔覺好味。醬油蓮藕又係咸到條利會唔舒服。食左呢個早餐後成朝要不停飲水,唔會再幫襯。

見加湯同加小菜都幾平,就加黎試下。

雞肉炒粉絲、魚蛋湯、醬油蓮藕

醬油蓮藕又係咸到條利會唔舒服。

食左呢個早餐後成朝要不停飲水,唔會再幫襯。
2018-11-08
5 分鐘 (外賣自取)
$40 (早餐)
2018-11-03 294 瀏覽
午餐食左附近Kim's Bowl嘅牛肉紫菜飯卷, 灣仔分店嘅野食係-早整好嘅,所以好快買到。-打開包裝, 發現呢間飯卷份量比起其他餐廳大好多, -個女仔食會有d飽。牛肉飯卷裏面好有料到, 有牛肉、雞蛋、青瓜、醃漬黃蘿蔔同埋紅蘿蔔, 而外面嘅紫菜亦掃上-層麻油同白芝麻,好似似模似樣咁。可惜,紫菜淋曬, 飯卷硬度不足, 加上價錢又唔便。整體黎講, CP值唔高, 但係灣仔韓式野食唔多, 推介果d好想食韓國野, lunch hour又唔長嘅辦公族黎食。

牛肉紫菜飯卷
可惜,紫菜淋曬, 飯卷硬度不足, 加上價錢又唔便。
2018-10-30
1 分鐘 (外賣自取)