2019-04-09
今晚在荃灣出沒,在南豐中心閒逛一陣,食晚餐睇睇OpenRice 有咩好推介。附近餐廳嚟計,呢度有80個讚,所以就揀咗呢度。20:45就座,見炸物拼盤賣相幾吸引,點了之後,還有點了牛肉粉絲湯,以及韓風芝士飯(雞肉)。呢間餐廳嘅特色之處係枱面上有一大盅泡菜,可以任食,仲幾好味添!然後到韓風芝士飯登場,賣相唔錯。食落味道幾好,芝士做到拉絲效果,讚。雞肉份量唔少,送飯一流。到炸物拼盤。看起來很大盤呢,畢竟價錢$98。點知,食落去就唔太對路⋯薯條只有表面薄薄地脆少少,可能係我唔識欣賞韓式薯條吧。但係,其餘的炸蝦、餃子同埋紫菜卷都同「好食」呢兩個字無緣,有點失望。然後,時間大約2130,職員開始想趕客走。泡菜,收!水壼,收!其實係咪真係要咁早就趕客先?唔緊要,我食埋個牛肉粉絲湯就走。當我食嘅時候,除咗喊之外,我無嘢補充。真係好後悔俾佢收咗我壼水⋯仲有,個粉絲好碎,唔好食。衰啲講句,吉野家打邊爐啲韓式粉絲都好食過佢。最唔愉快係,喺我仲食緊個粉絲湯時,個職員走埋嚟,無乜禮貌咁問我係咪唔要(個鍋)。我一直都無停過咁食,食埋都走啦。都唔係差幾分鐘姐,又未到十點,使唔使咁呀?呢間嘢(包括其他分店),無下次!
然後,時間大約2130,職員開始想趕客走。
泡菜,收!水壼,收!
其實係咪真係要咁早就趕客先?
唔緊要,我食埋個牛肉粉絲湯就走。
當我食嘅時候,除咗喊之外,我無嘢補充。
真係好後悔俾佢收咗我壼水⋯
仲有,個粉絲好碎,唔好食。
衰啲講句,吉野家打邊爐啲韓式粉絲都好食過佢。
最唔愉快係,喺我仲食緊個粉絲湯時,
個職員走埋嚟,無乜禮貌咁問我係咪唔要(個鍋)。
我一直都無停過咁食,食埋都走啦。
都唔係差幾分鐘姐,又未到十點,使唔使咁呀?
呢間嘢(包括其他分店),無下次!