2019-10-06 1553 瀏覽
特別的日子⋯⋯ 路過 旺角 KOI 店舖 裝潢... 擺設 大大杯珍珠奶茶馬上給你拍照然後看看 飲品 ....仍是先來杯招牌 「 黃金 珍珠奶茶 」要求微糖 少冰 $25噢!味道非常一般,冇奶茶味嘅特別在珍珠顏色... 黃金,彈牙,口感不錯走啦! bye
特別的日子⋯⋯

路過 旺角 KOI

店舖 裝潢... 擺設 大大杯珍珠奶茶

馬上給你拍照

然後看看 飲品 ....
仍是先來杯招牌 「 黃金 珍珠奶茶 」
要求微糖 少冰 $25

噢!味道非常一般,冇奶茶味嘅

特別在珍珠顏色... 黃金,彈牙,口感不錯

走啦! bye
2019-10-05
2019-08-02 985 瀏覽
呢間旺角嘅KOI有一個好大嘅珍珠奶茶模型,次次都吸引我嘅眼球~今日行到好頸渴買番杯珍珠紅茶飲,點知中左小伏😧紅茶茶底就唔算特別,都係茶包沖出嚟嘅貨~至於有成半杯咁多嘅黃金珍珠,細細粒嘅珍珠每一粒都未煮林咁,要花一段時間先咬得爛🤡(睇網上嘅報道話黃金珍珠用天然木薯粉製造,更彈牙有咬口💆🏻‍♀️)未試過飲一杯野咁辛苦,隻牙好攰,完🤣-珍珠紅茶 | $17-KOI Thé旺角登打士街55號鴻達樓地下2號舖
今日行到好頸渴買番杯珍珠紅茶飲,點知中左小伏😧
珍珠紅茶

紅茶茶底就唔算特別,都係茶包沖出嚟嘅貨~
未試過飲一杯野咁辛苦,隻牙好攰,完🤣
珍珠紅茶 | $17
KOI Thé
旺角登打士街55號鴻達樓地下2號舖
2019-07-25 815 瀏覽
黃金珍奶 半糖 少冰 small size $19呢間既珍珠既賣點係用黃糖做 d珍珠本身都甜甜地 「煙煙un un」但係奶味太重 蓋過晒d茶味 對於我黎講 我就覺得麻麻地 連small size都飲唔晒😂🤦🏻‍♀️鍾意奶味既人應該會好d
黃金珍奶 半糖 少冰 small size $19
呢間既珍珠既賣點係用黃糖做
d珍珠本身都甜甜地 「煙煙un un」
但係奶味太重 蓋過晒d茶味
對於我黎講 我就覺得麻麻地
連small size都飲唔晒😂🤦🏻‍♀️
鍾意奶味既人應該會好d
黃金珍奶
2019-06-22 807 瀏覽
Koi 係我覺得香港最好味既珍珠奶茶店 但今日食飯前唔想飲太飽就無揀到珍珠系列 叫左細杯百香果多多 半糖少冰 酸酸甜甜好開胃呀 叫左半糖既甜度剛剛好 好鐘意佢呢隻咁細杯既size 有時想過下口癮又唔想飲一大杯既就岩哂啦 消暑一流呢

2019-06-21
10 分鐘 (堂食)
2019-05-12 1023 瀏覽
好努力已經不停飲,盡清哂大家嘅願望,今次呢間又係詢問度高嘅 KOI,據說話佢地嘅芋圓奶茶係一線,但係我就冇飲過,希望下次飲到啦,今次都係飲 #厚黑糖鮮奶 $26,有分大中細之分,我叫左細杯,都細得幾可憐,大杯成 $40 杯 🤡 奶味都正常嘅,而珍珠就係用左好似粉圓咁嘅細珍珠,其實黑糖味都幾出都幾唔錯,但就係輸左係個質感到,都幾硬身下,係半熟蛋糕之外嘅又一偉大發明 - 半熟珍珠 😛😛-KOI Thé旺角登打士街 55 號鴻達樓地下 2 號舖旺角弼街 49 號地下A舖佐敦寶靈街 8-20 號寶靈大樓地舖將軍澳貿業路 8 號新都城中心 2 期 1 樓
KOI Thé
旺角登打士街 55 號鴻達樓地下 2 號舖
旺角弼街 49 號地下A舖
佐敦寶靈街 8-20 號寶靈大樓地舖
將軍澳貿業路 8 號新都城中心 2 期 1 樓
2019-05-12 500 瀏覽
今晚買咗杯益力多綠嚟飲,冰凍解渴又提神,價錢算係合理,如果要大杯,就要$29元,貴唔貴就真係見人見智,呢度嘅榛子黃金珍珠奶茶都幾好飲,真係可以一試,我覺得KOI the其實比起同區附近嘅台飲店真係做得出色,唔會個感覺好似飲緊糖水一樣
今晚買咗杯益力多綠嚟飲,冰凍解渴又提神
2019-05-11
15 分鐘 (堂食)
  • 益力多綠
  • 黃金珍奶
2019-02-16 652 瀏覽
係人都知登打士街係掃街聖地,例牌迫到爆。賣野飲既都有幾間,不過因為男朋友既關係,藍妹通常都會幫襯KOI,無論幾時幾點,佢都係排長龍。😅-之前通常飲水蜜桃多多,不過藍妹嫌佢實在太甜,今次第一次試百香果多多。果然冇令藍妹失望,冇水蜜桃多多咁甜。😳百香果本身係酸酸甜甜,岩哂藍妹口味。叫左中杯,夠哂飲。👍
係人都知登打士街係掃街聖地,例牌迫到爆。

果然冇令藍妹失望,冇水蜜桃多多咁甜。😳
百香果本身係酸酸甜甜,岩哂藍妹口味。
叫左中杯,夠哂飲。👍
2019-02-07 670 瀏覽
食完野好口渴所以去咗KOI買杯野飲,買左杯芋圓奶茶。芋圓份量好多,佔左個杯就黎一半😂好好咬口,奶茶冇叫少甜,但甜度都可接受。芋圓同奶茶加埋好夾,好飲。下次會試其他。
2019-01-12 639 瀏覽
食完飯繼續回家工作,經過KOI 忍唔住買反杯細黃金珍珠奶茶。呢間珍珠水準一直keep 到,雖然細珠,但咬口一流同不死甜。 不過飲品偏甜 (對我來說),所以一定要點微甜才不遮蓋茶味回甘。呢間有時會覺細杯裝太細,但好就好在想過下口癮 又唔想飲太多 (太肥😂😂) ,細杯係明智決擇 😎

5 分鐘 (外賣自取)
  • 黃金珍奶
2019-01-09 426 瀏覽
喝了無數遍的一家店,以前在蘇州就喜歡,後來來hk生活還是很喜歡,最愛他家的芋圓奶茶,芋圓太好吃了,qq軟軟的,然後其實小杯多加料我也夠了,以前還喜歡紅茶瑪奇朵,也好喝
2018-12-17 523 瀏覽
今天和朋友在旺角吃完晚飯,想要喝點東西,就找了家手搖。因為朋友沒喝過koi,所以就決定是它了。熱黃金珍奶(小,$23)我點了熱的黃金珍奶,微糖(25%),喝起來有茶的回甘,但是不苦,而且糖少點沒那麼膩,koi的特色是是黃金珍珠,朋友也點了一樣的,不過她的是冰的。小杯的很適合飯後喝,不會太多,剛剛好。而且熱飲聖誕款的杯子超美,還有凹凸花紋,冷冷的天拿著暖手也很好。珍珠吃起來很Q,大小中等,奶味和茶味都能喝出來。
熱黃金珍奶

熱黃金珍奶(小,$23)
2018-12-17
5 分鐘 (堂食)
2018-12-08 422 瀏覽
👁‍🗨 厚黑糖鮮奶 + 黄金珍珠💲30 (M) + 2本身以為係包珍珠,店員突然問加唔加珍珠,先恍然大悟呢度係要另加🤤店員之後又問駛唔駛搖勻,我好快就答左要,但明明未影黑糖掛杯🤯都真係唔知呢日自己到底發生咩事遊雲到咁🤡一入口已經感覺到黑糖既焦香味,但略嫌個奶唔夠厚,至於珍珠既黑糖滲透度都高,個芯都有黑糖甜,口感方面係有咬口既,不過一律偏細粒,個人一向都唔特別鍾意細珍珠👉🏻👈🏻🔛 整體評分(7/10)
👁‍🗨 厚黑糖鮮奶 + 黄金珍珠💲30 (M) + 2

厚黑糖鮮奶 + 黄金珍珠

🔛 整體評分(7/10)
2018-12-03 498 瀏覽
登打士街一帶賣珍珠奶茶的店舖奇多,惟每次經過這店門外總是特別熱鬧,身邊幾個朋友亦不約而同地說它出品不錯,是日完成物理治療後抬頭一望,終於有機會一試! 芋圓奶茶 $21芋圓微微煙韌且軟糯,吃到芋頭粒粒纖維,有淡淡芋香,加進奶茶內頗為合襯;怕太甜選了無糖,出奇地合口味,啜兩啜便喝完。 烏龍茶拿鐵 $25 (加芋圓+$4)隔兩日和同事再光顧,喝表姐大推的組合;烏龍茶比奶茶的茶味更突出甘香,芋圓和之前嚐到的一樣出色,各人也表示頗為驚喜。 喝這些飲料大多會心跳加速兼手震,晚上的睡眠質素也或多或少受到影響。也好,如果常常心思思想回頭,體重定必一發不可收拾!順帶一提店員有禮,先是雙手遞上單據,又會替立即飲用的客人插入飲管,令人印象深刻。

芋圓奶茶 $21

烏龍茶拿鐵 $25 (加芋圓+$4)

2018-11-21
10 分鐘 (外賣自取)
2018-11-12 456 瀏覽
🔸黃金珍奶獨創嘅黃金珍奶係因為珍珠係金黃色嘅~用木薯粉造 口感好Q彈 奶味香 都幾滑 茶味偏淡 珍珠份量挺多喔!建議嗌少甜,甜度同冰量都可以自己調節喔!份量另外也有S & M size 可以一試~
🔸黃金珍奶

外賣自取
2018-09-25 745 瀏覽
Had to wait for almost 30mins to get a drink. Ordered the green milk tea with golden boba. Boba was overrated, tasted pretty much like average bubble. I chose 25% sweetness for my drink, which tasted really good and was the perfect amount of sweetness for me.The overall taste was pretty average compared to other bubble tea places so it was not worth the wait. It did taste pretty good though.

外賣自取