2022-04-21 440 瀏覽
適逢假期去咗一轉錦田,話Kok Kok係必食既人氣餐廳,去到剛好12點,未開門已經有人龍排隊入座🤣食左 #金邊粉 $58,炒得好香,粉隻地炒出黎剛剛好,唔會一夾就爛,而且配料多,啲蝦又大隻爽口,加埋青檸汁好開胃👍🏻👍🏻👍🏻🤤🤤🤤#豬手飯 $62,啲肉好多 一啲都唔肥,有蘿蔔湯送,個秘制鹹菜好好味,好送飯🤤#芒果沙律 $22 芒果唔酸,切到一絲絲,鹹鹹地得黎最尾食到芒果既清甜👍🏻#蝦餅 $22蝦肉新鮮,爽滑!係即叫即炸架🤤🤤#泰奶 #青檸紅茶 lunch跟餐free😆,2杯都好有茶味,叫左少甜,會好飲d😽#foodstragram #foodieofinstagram #instafoodporn #foodiesofinstagram #foodshare #foodofinstagram #delicious #foodgasm #foodlover #instafood #foodphotography #foodstagram #instagood #foodblogger #foodlover #delicious #healthyfood #photooftheday #

#芒果沙律 $22
芒果唔酸,切到一絲絲,鹹鹹地得黎最尾食到芒果既清甜👍🏻

#蝦餅 $22
蝦肉新鮮,爽滑!係即叫即炸架🤤🤤

#泰奶 #青檸紅茶

#foodstragram #foodieofinstagram #instafoodporn #foodiesofinstagram #foodshare #foodofinstagram #delicious #foodgasm #foodlover #instafood #foodphotography #foodstagram #instagood #foodblogger #foodlover #delicious #healthyfood #photooftheday #foodgasm #cooking #instadaily #lunch #restaurant #香港美食 #香港小吃 #香港打卡 #元朗必吃
勁中意佢哋outdoor位置可惜今次坐唔到🤣不過唔洗排隊已經好開心😂 午餐$60左右仲包飲品,仲有好多小食可以加配,性價比高啊😍 Indoor位置唔多,假日預返多啲時間排隊😂美中不足既係可惜今次叫兩個主菜當中有一款比較失色🥺 香葉辣肉碎燴飯 $58食親泰菜都離唔開香葉肉碎飯🤪 呢道既質素絕對合格有餘,有鑊氣!辣度可接受好惹味(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 肉碎份量夠哂送飯一流啊❤️ 不過兩碟飯既蛋都有點過熟🍳無左一督就穿既流心效果😂其實呢個唔會係扣分位既~只係太熟既蛋食落口感的確差d😬泰式豬扒蛋飯 $58呢個真係唔推介有點失望🙈雖然份量真係無可挑剔,但個豬扒好乾好柴🥺食落同平時喺出面茶記既味道差唔多,個豬扒味道上無咩泰式既感覺🤨 其實我好中意間店🥺!! 希望老闆會睇到既話可以再研究下🤩下次還會再訪的🥰飲品唔錯💛凍泰式奶茶+凍泰式青檸紅茶Menu
勁中意佢哋outdoor位置可惜今次坐唔到🤣

Indoor位置唔多,假日預返多啲時間排隊😂
美中不足既係可惜今次叫兩個主菜當中有一款比較失色🥺

香葉辣肉碎燴飯 $58

泰式豬扒蛋飯 $58

飲品唔錯💛凍泰式奶茶+凍泰式青檸紅茶

Menu
  • 香葉辣肉碎燴飯
難得一連四日復活節假 星期六就自己嚟咗錦上路行街行完西鐵站附近嘅跳蚤市場之後 再行埋紅磚屋就已經差唔多下午15:00 去到嘅時候都仲有好多人排緊隊可能係因為假期嘅緣故大家都唔怕排隊 因為冇堂食所以佢哋16:30就會截龍等咗大約半個鐘我就可以坐低食 但係我坐嘅位係室外人哋排隊嘅位置 有少少尷尬因為每個排隊嘅人都會睇到我食嘅食相😂我自己就唔介意 所以就嗌咗一個素食蔬菜咖喱再另外加左一個泰式素肉雲吞 再一定要加一杯泰式奶茶最快嚟到嘅係雲吞 有三少嚿 送到黎都仲係脆嘅 下面有少少甜酸汁 但係就冇乜必要一定要下次再叫 可以試吓其他嘢🥲泰式奶茶真係好正 比我想像中冇咁甜 可能迎合返香港人口味✌🏻蔬菜咖喱質素一般 唔會話太特別 但份量係足料嘅 呢間良心店舖地方細細但係人龍不斷希望捱得住🫶🏽
難得一連四日復活節假 星期六就自己嚟咗錦上路行街
有少少尷尬因為每個排隊嘅人都會睇到我食嘅食相😂
蔬菜咖喱質素一般 唔會話太特別 但份量係足料嘅
呢間良心店舖地方細細但係人龍不斷
希望捱得住🫶🏽

Veggies  curry  with  Thai  omipork  dumplings
Veggies  curry
Set  lunch
Veggies  curry
( ͡° ͜ʖ ͡°) 𝙺𝙾𝙺 𝙺𝙾𝙺 - 泰國菜❝ 彷彿穿插在𝚜𝚘𝚒中的地道隱世小店 ❞𝙻𝚞𝚗𝚌𝚑 𝚂𝚎𝚝✿ 招牌昭拍耶船麵 $52船麵湯底香濃係深啡色果種但食落唔會太鹹 做得幾好驚喜地好有晌泰國食嘅感覺滿滿香脆豬皮喺面非常脆 係我嘅最愛肉丸肉片份量都可以 好好食😋✿ 泰式炒金邊粉 $58呢個反而有啲失望味道太淡唔夠惹味蝦都夠爽口嘅 但都救唔返🥹餐飲重包泰式奶茶同泰式青檸紅茶又幾抵~亦都好飲!好掛住泰國一路行一路飲泰式奶茶嘅感覺呀~╰☆* 推介指數:🌟🌟🌟🌟/ ‘𖤘◦″ 𖤣 KOK KOK (元朗)元朗錦田城門新村90號地舖✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿#錦田美食 #錦田好去處 #錦田 #元朗國 #香港美食 #船麵 #吃貨 #吃貨女孩 #吃貨日常 #相機食先 #whenshebiteshk #hkcafe #cafehopping #kamtinfoodie #kamtin #thaifood #thaifoodhk #thaimilktea #boatnoodle #hkfood #hkdinning #hkfoodie#hongkon
( ͡° ͜ʖ ͡°) 𝙺𝙾𝙺 𝙺𝙾𝙺 - 泰國菜

呢個反而有啲失望
味道太淡唔夠惹味
蝦都夠爽口嘅 但都救唔返🥹

餐飲重包泰式奶茶同泰式青檸紅茶
又幾抵~亦都好飲!
好掛住泰國一路行一路飲泰式奶茶嘅感覺呀~

╰☆* 推介指數:🌟🌟🌟🌟/ 

‘𖤘◦″ 𖤣 KOK KOK (元朗)
元朗錦田城門新村90號地舖

#hkfood #hkdinning #hkfoodie
#hongkongfood #hongkongfoodies
#instafood #goodfoodgoodmood #nomnom #getinmybelly #eatinhk #foodwanderer
2022-03-17 235 瀏覽
鄉郊泰菜💛旅行嘅感覺.山長水遠去到錦田都係想chill啲hea遊,估唔到仲搵到去秦國旅行嘅感覺!.1️⃣泰式炒金邊粉($58)一上枱就已經出晒煙,仲堆到成座山咁,睇見都feel到好有鑊氣!金邊粉炒得煙韌、加埋花生碎同檸檬汁就好泰式🍲.2️⃣香葉辣肉碎燴飯($58)肉碎都炒得好香好夠熱,撈埋飯食就好滋味,不過略嫌乾咗啲🫥值得一讚嘅係啲碟都用咗泰式碟,更加感覺似去咗曼谷啲夜市食飯咁.3️⃣凍泰式奶茶(跟餐)凍奶茶竟然係唔使加錢!抵飲!可惜到訪時仲有咳所以唔飲得🥲🫠評論唔到.4️⃣熱柚子蜜(跟餐)正常發揮,滋潤嘅味道☕️.性價比:🌕🌕🌕🌕🌘美味度:🌕🌕🌕🌕🌑獨特性:🌕🌕🌖🌑🌑.@kokokbychao2 #thaifood #padthai #錦田黃店 #元朗黃店 #黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #美食推介 #良心小店 #香港好去處 #九龍好去處 #新界好去處 #性價比高 #香港美食指南 #852food #相機食先 #food #foodie #foodporn #foodiehk #hkfoodie #instafood #hongkong #hkfood #foodstagram #foodlover
鄉郊泰菜💛旅行嘅感覺
1️⃣泰式炒金邊粉($58)
2️⃣香葉辣肉碎燴飯($58)
3️⃣凍泰式奶茶(跟餐)
4️⃣熱柚子蜜(跟餐)
正常發揮,滋潤嘅味道☕️
性價比:🌕🌕🌕🌕🌘
美味度:🌕🌕🌕🌕🌑
獨特性:🌕🌕🌖🌑🌑
@kokokbychao2 #thaifood #padthai #錦田黃店 #元朗黃店 #黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #美食推介 #良心小店 #香港好去處 #九龍好去處 #新界好去處 #性價比高 #香港美食指南 #852food #相機食先 #food #foodie #foodporn #foodiehk #hkfoodie #instafood #hongkong #hkfood #foodstagram #foodlover #食評 #食好西 #必食 #人氣美食
2022-02-09 363 瀏覽
元朗錦田 - 《KOK KOK》📍 元朗錦田城門新村90號地鋪呢間係錦田幾岀名食泰國🇹🇭菜既小店裝修比較簡單復古遠離市區食泰菜好似特別有風味(´∀`*)招牌昭拍耶船麵 (💰56)個湯底好濃郁但係唔會太鹹炸豬皮有好多😍好鍾意食不過麵既份量就唔係太多入面有肉丸肉片性價比好高~因為已經包埋一杯飲品😍凍泰式奶茶好推薦⭐️⭐️⭐️唔會太甜~茶味都好濃佢仲有泰式青檸紅茶,下次要試下呢杯炸蝦餅 (+💰22)份量唔係好多唔大舊,但係勝在夠脆蝦🦐味好濃而且好彈牙!質素都好高~泰式黄咖喱雞跟薄餅(💰58)有雞豬素選擇,亦可以轉跟飯或者蒜蓉包不過我自己就覺得咖喱配薄餅最夾!薄餅煙韌有口感,不過有啲薄唔太夠點咖哩咖哩甜甜地唔辣,岩哂啲唔食得辣既朋友好驚喜佢個雞係雞件有雞翼😚推薦揀雞~好嫩好滑!
元朗錦田 - 《KOK KOK》
📍 元朗錦田城門新村90號地鋪

呢間係錦田幾岀名食泰國🇹🇭菜既小店
裝修比較簡單復古
遠離市區食泰菜好似特別有風味(´∀`*)

招牌昭拍耶船麵 (💰56)
個湯底好濃郁但係唔會太鹹
炸豬皮有好多😍好鍾意食
不過麵既份量就唔係太多
入面有肉丸肉片
性價比好高~因為已經包埋一杯飲品😍
凍泰式奶茶好推薦⭐️⭐️⭐️
唔會太甜~茶味都好濃
佢仲有泰式青檸紅茶,下次要試下呢杯

炸蝦餅 (+💰22)
份量唔係好多唔大舊,但係勝在夠脆
蝦🦐味好濃而且好彈牙!
質素都好高~

泰式黄咖喱雞跟薄餅(💰58)
有雞豬素選擇,亦可以轉跟飯或者蒜蓉包
不過我自己就覺得咖喱配薄餅最夾!
薄餅煙韌有口感,不過有啲薄唔太夠點咖哩
咖哩甜甜地唔辣,岩哂啲唔食得辣既朋友
好驚喜佢個雞係雞件有雞翼😚
推薦揀雞~好嫩好滑!
上個月經過呢頭,於是係呢度食午餐。因為係星期六好多人,所以我要坐近馬路嘅出邊位置,一直食塵同埋有好多噪音😢 午市套餐幾抵食,而且唔使加一,比起同區其他餐廳係抵食嘅。我嗌咗泰式炒金邊粉+凍泰式奶茶(走冰),總共$58。見到餐牌寫住係即叫即做,所以都等咗好耐先上到菜。泰式炒金邊粉酸酸甜甜幾開胃,份量足,不過我見人哋嗰碗大過我🙈 套餐包埋凍泰式奶茶幾抵,而且有得走冰👍🏻 雖然走咗冰之後份量就會少咗,但甜甜地、味道唔錯。總括黎講性價比都算高,不過唔需要特登入嚟食🙈

總括黎講性價比都算高,不過唔需要特登入嚟食🙈
📍元朗錦田🐱🐶寵物友善 地道泰式餐廳🇹🇭去開元朗國💛梗係支持下同路人餐廳🍴呢間餐廳cp值高💰嘢食好味不單止😋餐廳仲好有心 會捐款比流浪動物機構💕🔖冬陰功湯河🌶️$68🏆 (9.0/10.0) 呢個真係無得輸🤩夠酸夠辣夠惹味🇹🇭簡直置身係泰國咁🌟香港好少可以食到咁正宗既冬陰功❤️河粉都係泰式闊身個款😺煙靭得黎又索曬啲湯😋🔖香葉辣肉碎炒飯🍃🐷 $78 (8.5/10.0)又一個泰式經典🇹🇭惹味得黎唔會好重味精呢度啲辣肉碎真係好似泰國咁加埋豆角一齊炒👍🏻襯埋好有口感🥚配埋隻流心蛋真係💯🔖菠蘿冰🍍$36 (8.0/10.0)炎夏必備🧊行紅磚屋行到熱辣辣🧱呢杯菠蘿冰真係可以令你透心涼😆新鮮菠蘿 酸甜好味😋解渴一流 (芒果冰🥭都好味架)🔖椰青大菜糕🥥$48 (9.0/10.0)呢個係我地外賣首選🏆次次食唔落甜品都要外賣一份返屋企🏠呢個大菜糕用椰青水製作🤘🏻清甜又爽口#️⃣💡Hashtag Tips: Lunch過去食更抵食👍🏻Lunch Set價錢更加優惠💰仲可以➕$20加唔同泰式小食🍢啱曬想試多啲款式既你______________________________📌環境: 7.0/10.0環境唔算超級舒
📍元朗錦田🐱🐶寵物友善 地道泰式餐廳🇹🇭

🔖冬陰功湯河🌶️$68🏆 (9.0/10.0)

🔖香葉辣肉碎炒飯🍃🐷 $78 (8.5/10.0)
又一個泰式經典🇹🇭惹味得黎唔會好重味精

🔖菠蘿冰🍍$36 (8.0/10.0)

🔖椰青大菜糕🥥$48 (9.0/10.0)

📌環境: 7.0/10.0
環境唔算超級舒適🇹🇭不過總算乾淨企理 別有泰式風情
不過帶狗狗既話要坐室外☀️如果夏天黎就要帶定風扇仔🌬

📌推薦: 8.5/10.0
整體黎講,CP值高😍唔洗出九龍城先食到地道泰國菜🍴味道正宗 夠酸夠辣夠惹味😋

📌KOK KOK (元朗)
元朗錦田城門新村90號地舖

#hashtag美食 #hashtag十八區 #hashtag元朗 #hashtag錦田 #hashtag泰式 #hashtag寵物友善 #hkfoodie #香港美食 #元朗美食 #元朗泰國菜 #錦田美食 #香港泰國菜 #hkthaifood #元朗黃店 #hkfoodies #hkpetfriendlyplaces #香港寵物 #香港寵物友善餐廳
  • 冬陰功湯河
2022-01-23 175 瀏覽
放假最開心就係可以叫外賣係屋企睇電影hea吓hea吓又一日心血來潮好耐冇食過泰菜,一於叫返個外賣食吓啦!雖然依間冇得外送,但係可以打去叫外賣,等夠鐘先拎,都幾好呀!叫咗個泰式豬手飯,再加個小食柚子沙律,仲有泰式奶茶!佢仲送咗個湯添!泰式豬手飯一打開個盒嘩咗出黎,個蓋就黎爆,但係佢唔止係飯多,啲肉都勁多! !佢仲鋪咗幾條芥蘭係下面呀!個湯有啲似蘿蔔湯,有少少胡椒味,飲落都唔錯不過最最最欣賞既都係佢個泰奶為咗佢個泰奶會食多幾餐!!!雖然比上個月食略略加咗幾蚊,不過性價比認真係高嫁!
放假最開心就係可以叫外賣係屋企睇電影hea吓hea吓又一日

個湯有啲似蘿蔔湯,有少少胡椒味,飲落都唔錯
不過最最最欣賞既都係佢個泰奶
為咗佢個泰奶會食多幾餐!!!

雖然比上個月食略略加咗幾蚊,不過性價比認真係高嫁!
2022-01-11 200 瀏覽
已經唔知幾耐冇入過錦田八鄉附近,知道附近開咗唔少cafe,不過今次就想試下其他菜式,就決定試泰國菜🇹🇭🌟泰式炒金邊粉配料有蝦、豆乾、蛋、芽菜、韭菜、蛋,蝦幾爽口🦐、豆乾亦非常入味。炒金邊粉屬於泰國南部口味,屬於偏甜口味,加上青檸、茄汁、魚露等基本醬汁加持下,非常惹味。金邊粉入口較煙韌,需要較多時間咀嚼,整體來說係高質嘅炒金邊粉👍🏻🌟泰式豬扒蛋飯👦🏻: 點解咁似頹飯嘅?事實上佢又真係幾頹😵‍💫 豬扒調味、鼓油醬汁正常發揮,煎蛋冇野好評啦🤣 呢碟飯係失望嘅😩🌟炸蝦餅炸蝦餅係麵包糠炸起🍤,蝦肉彈牙,啖啖蝦肉好滿足👍🏻🌟泰式奶茶平時飲泰奶最怕係甜!呢到就有得揀走甜,非常貼心😍走甜其實都幾易入口,茶底濃奶滑👍🏻 🌟泰式青檸紅茶清新選擇,茶底唔澀,岩曬平時茶記飲開凍檸茶嘅朋友仔如果大家咁岩去開附近就不妨試下,唔洗專登入嚟食嘅☺️

🌟泰式炒金邊粉

🌟泰式豬扒蛋飯

🌟炸蝦餅
炸蝦餅係麵包糠炸起🍤,蝦肉彈牙,啖啖蝦肉好滿足👍🏻

🌟泰式奶茶

🌟泰式青檸紅茶
清新選擇,茶底唔澀,岩曬平時茶記飲開凍檸茶嘅朋友仔

如果大家咁岩去開附近就不妨試下,唔洗專登入嚟食嘅☺️
2021-11-05 372 瀏覽
🇹🇭🇹🇭🇹🇭🇹🇭🇹🇭🇹🇭🇹🇭🇹🇭🇹🇭🇹🇭🇹🇭因為要送姐姐去元朗站搭車所以搵下元朗/錦田有咩餐廳歡迎狗仔🐶其實好多人都介紹西餐🍴價錢仲要唔平,感覺貴夾唔飽😆搵到最後見有一個post系講「KOK KOK」🌴冇得book位要walk-in,所以都系碰碰運氣🎐如果揸車🚗既朋友仔泊車可以泊系超級市場果邊‼️見到超級市場轉入去左邊就見到‼️泊完車行過去5分鐘內到,一條直路➡️好彩早一步黎到,因為陸續都多人去到等左15分鐘左右就有位喇✌🏽酸辣無骨鳳爪酸辣到剛剛好,非常開胃泰式生菜包生菜比較細塊🥬唔系好包到肉碎肉碎如果可以辣啲就好喇蜜燒豬頸肉燒得好香,最正就系邊位,脆脆地個汁微辣,小朋友都好鍾意❤️沙嗲串燒(🐔同🐷各半打)哩個真系不得了,有咩咁不得了?系超抵呀⋯⋯$98一打😳😳😳脆肉炒椰菜苗張相見唔到脆肉😂其實收埋晒系入面味道黎計正正常常,唔會好咸香芋煲仔焗飯哩煲焗飯系素🍃🈚️肉既,好香芋香味配左啲新豬肉感覺唔會好齋濕炒雞河系大塊河呀,正宗濕炒河我覺得濕炒河既特色系啲河有啲鋪頭用幼河已經系另一回事喇椰青哩個味道唔洗講啦睇張相就知道《KOK KOK》贏晒啦大菜糕甜品menu無既好清既椰🥥味原個芒果糯米飯🥭芒果好甜
🇹🇭🇹🇭🇹🇭🇹🇭🇹🇭🇹🇭🇹🇭🇹🇭🇹🇭🇹🇭🇹🇭

因為要送姐姐去元朗站搭車
所以搵下元朗/錦田有咩餐廳歡迎狗仔🐶
其實好多人都介紹西餐🍴
價錢仲要唔平,感覺貴夾唔飽😆
搵到最後見有一個post系講「KOK KOK」🌴
冇得book位要walk-in,所以都系碰碰運氣🎐

如果揸車🚗既朋友仔泊車可以泊系超級市場果邊
‼️見到超級市場轉入去左邊就見到‼️
泊完車行過去5分鐘內到,一條直路➡️

好彩早一步黎到,因為陸續都多人
去到等左15分鐘左右就有位喇✌🏽

酸辣無骨鳳爪
酸辣到剛剛好,非常開胃

泰式生菜包
生菜比較細塊🥬唔系好包到肉碎
肉碎如果可以辣啲就好喇

蜜燒豬頸肉
燒得好香,最正就系邊位,脆脆地

個汁微辣,小朋友都好鍾意❤️

沙嗲串燒(🐔同🐷各半打)
哩個真系不得了,有咩咁不得了?
系超抵呀
⋯⋯$98一打😳😳😳

脆肉炒椰菜苗
張相見唔到脆肉😂其實收埋晒系入面
味道黎計正正常常,唔會好咸

香芋煲仔焗飯
哩煲焗飯系素🍃
🈚️肉既,好香芋香味
配左啲新豬肉感覺唔會好齋

濕炒雞河
系大塊河呀,正宗濕炒河

我覺得濕炒河既特色系啲河

職員間中會同狗仔玩下👍🏽

如果食素既朋友仔都可以試下
因為menu都有好多素🍃食

2021-10-30
15 分鐘 (堂食)
2021-11-02 290 瀏覽
🍬呢間泰式餐廳又有素食又有肉食,啱晒啲食素同朋友食飯既朋友仔🥰當中素魚餅必試🤤同真既好似 如果初嘗素食絕對可以一試☺️🚆地理位置就相對隔涉,搭車需去到錦上路站行一段路先會到🙃🚙唔太建議揸車 因為都冇乜正式既泊車位置😗-👍推薦程度:❤️❤️❤️❤️🤍😋美味程度:❤️❤️❤️❤️🤍
2020-03-26
泰式素魚餅
2021-10-29 1732 瀏覽
-{黃店💛錦田泰國菜🥘}難得黎到錦田附近 就黎左依間好出名嘅店食晚飯🤓🤤炸蝦餅🤤 ($68)好多件 蝦滑好彈牙食得出新鮮炸起🥰🥰又唔太油👖褲評: 7.5/10🤤沙嗲串燒豬拼雞一打🤤($98)98蚊有12串串燒😀🤩🥳唔洗10蚊就有一串好抵食😍😍😍豬同雞都燒到多汁惹味😆😆豬仲整得特別多汁😎每串嘅份量都唔少真係好抵食😋👖褲評: 8.5/10🤤南瓜咖哩軟殼蟹🤤 ($158)一開始黎到就勁大碗南瓜咖哩 軟殼蟹另上😝😙份量都多 咖哩唔辣嘅不過入面都有辣椒!好稠身同濃味😋點一點醬食已經好惹味🥰軟殼蟹有膏仲好脆皮🥲南瓜蓉又甜🥺好好味👖褲評: 9/10🤤泰式炒金邊粉🤤 ($88)稠身啲嘅 不過又係好多😂😂😂有3隻蝦同花生粒同青檸 撈完之後fresh啲同多口感🤩😝又係好高質😜👖褲評: 7.8/10🤤冬陰功湯🤤 ($88)帶酸多過辣味 隻蝦爽彈過pad thai嘅蝦不過又係高質野海鮮味濃🥳勁快飲曬!!後來店員話可以自行order話加酸定加辣🧐🤓👖褲評: 8/10總括嚟講環境同食物都好地道~野食好高質👻個串燒性價比極高🥰另外店員都好好客最後仲傾傾下計送左啲豬皮黎試😙😭好好人一定會再入黎食😢
{黃店💛錦田泰國菜🥘}
難得黎到錦田附近 就黎左依間好出名嘅店食晚飯🤓

🤤炸蝦餅🤤 ($68)
好多件 蝦滑好彈牙食得出新鮮炸起🥰🥰又唔太油

👖褲評: 7.5/10

🤤沙嗲串燒豬拼雞一打🤤($98)

👖褲評: 8.5/10

🤤南瓜咖哩軟殼蟹🤤 ($158)

👖褲評: 9/10

🤤泰式炒金邊粉🤤 ($88)

👖褲評: 7.8/10

🤤冬陰功湯🤤 ($88)

👖褲評: 8/10

性價比: 10/10
服務: 10/10
環境: 8.5/10

🚩KOK KOK🚩
地址: 元朗錦田城門新村90號地舖

#fuudjai #fuudjai黃店 #fuudjai東南亞菜 #fuudjai錦田
炸蝦餅
泰式炒金邊粉
冬陰功湯
  • 沙嗲串燒豬拼雞
2021-10-27 248 瀏覽
🐻🐻最近去左錦田一日遊 當去左旅行架啦 如果你問我嗰到有咩玩 Um... 咪就係去行下睇下有咩玩囉 不過去到一定要食依間餐廳 Kok kok~ 泰國野十分地道1. 泰式炒金邊粉 - $58🐻🐻個人幾推薦依個pad thai 佢唔係話十分精緻高級 但勝在夠地道 夠穫氣 足料- 大蝦彈牙 有好多硬豆腐乾同花生碎豐富口感 taramind juice撈得好均勻令到成個粉微甜 食完好似去左泰國咁🌟Rate: 8.5/102. 乾炒雞河 - $58雞絲仍然嫩滑 同樣炒得好有穫氣 唔算多油 蘿蔔絲同菜新鮮爽口 出色 🌟Rate: 8.8/103. 泰式奶茶 (少甜)第一次覺得泰式奶茶好味 因為平時係甜到好似飲緊白朱古力咁 今次見佢有得少甜就試多次 就係奶茶加微甜嘅黑朱古力味 下次會再飲😋 🌟Rate: 8.8/10

1. 泰式炒金邊粉 - $58

2. 乾炒雞河 - $58

3. 泰式奶茶 (少甜)

2021-10-22 164 瀏覽
由泰國人做主廚今次點左蝦醬炒飯,冬陰功湯河,春卷,青木瓜沙律味道好正宗,好好味,尤其係冬陰公湯底,好好飲🤣Lunch仲包飲品😋今次試咗泰式凍0茶,熱青0蜜0茶底好特別,同之前飲過嘅不同,值得一試😊蜜配青0我好鍾意,好飲過一般0蜜Overall性價比高店員又好地方又乾淨裝修帶點懷舊好有feel下次再去錦田一定會再來❤️
由泰國人做主廚
今次點左蝦醬炒飯,冬陰功湯河,春卷,青木瓜沙律
味道好正宗,好好味,尤其係冬陰公湯底,好好飲🤣
Lunch仲包飲品😋
今次試咗泰式凍0茶,熱青0蜜