2022-03-17
鄉郊泰菜💛旅行嘅感覺.山長水遠去到錦田都係想chill啲hea遊,估唔到仲搵到去秦國旅行嘅感覺!.1️⃣泰式炒金邊粉($58)一上枱就已經出晒煙,仲堆到成座山咁,睇見都feel到好有鑊氣!金邊粉炒得煙韌、加埋花生碎同檸檬汁就好泰式🍲.2️⃣香葉辣肉碎燴飯($58)肉碎都炒得好香好夠熱,撈埋飯食就好滋味,不過略嫌乾咗啲🫥值得一讚嘅係啲碟都用咗泰式碟,更加感覺似去咗曼谷啲夜市食飯咁.3️⃣凍泰式奶茶(跟餐)凍奶茶竟然係唔使加錢!抵飲!可惜到訪時仲有咳所以唔飲得🥲🫠評論唔到.4️⃣熱柚子蜜(跟餐)正常發揮,滋潤嘅味道☕️.性價比:🌕🌕🌕🌕🌘美味度:🌕🌕🌕🌕🌑獨特性:🌕🌕🌖🌑🌑.@kokokbychao2 #thaifood #padthai #錦田黃店 #元朗黃店 #黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #美食推介 #良心小店 #香港好去處 #九龍好去處 #新界好去處 #性價比高 #香港美食指南 #852food #相機食先 #food #foodie #foodporn #foodiehk #hkfoodie #instafood #hongkong #hkfood #foodstagram #foodlover
1️⃣泰式炒金邊粉($58)
2️⃣香葉辣肉碎燴飯($58)
3️⃣凍泰式奶茶(跟餐)
4️⃣熱柚子蜜(跟餐)
正常發揮,滋潤嘅味道☕️
性價比:🌕🌕🌕🌕🌘
美味度:🌕🌕🌕🌕🌑
獨特性:🌕🌕🌖🌑🌑
@kokokbychao2 #thaifood #padthai #錦田黃店 #元朗黃店 #黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #美食推介 #良心小店 #香港好去處 #九龍好去處 #新界好去處 #性價比高 #香港美食指南 #852food #相機食先 #food #foodie #foodporn #foodiehk #hkfoodie #instafood #hongkong #hkfood #foodstagram #foodlover #食評 #食好西 #必食 #人氣美食