2021-09-24
#咖啡雞尾酒🍸荃灣南豐紗廠 大家都去過打卡 偶然機會下 傍晚去cafe食輕食 冇咗人流 氣氛寧靜閑適 人都relax得多 橫掂drink menu啲咖啡cocktails好吸引 叫番杯 放空一下😌-🍸Espresso martini $98話說呢個cocktail嘅由來 係一位年輕model要求調酒師為佢特別調製 典故真假我唔知 眼前呢杯酒味道香甜 有濃郁咖啡甘醇 確係千真萬確😚 連酒泡都有咖啡芳香 -🥤Tipsy iced cappuccino $108面層鋪咗可可粉 入口第一啖似食tiramisu 加咗威士忌同咖啡甜酒kahlua 但有燕麥奶中和 酒精度唔高 小甜+香滑+清爽 女仔飲幾啱-🍗慢煮法式油封鴨腿 $248呢個主菜要等20分鐘 鴨皮烤得乾身 入口微焦 有油脂甘香 鴨腿肉軟嫩 蘸柑橘醬汁食 先有鹹香肉味 然後滲出橘子嘅清新甜美 -🥗烤蔬菜沙律 $128輕怡沙律健康清新 南瓜合桃同紅菜頭 有口感有質感-📍KOKO Coffee Roaster荃灣白田壩街45號南豐紗廠六廠地下G09號舖
🍸Espresso martini $98
🥤Tipsy iced cappuccino $108