2008-06-13 2295 瀏覽
晚飯前經開想食個冬甩,雖然超甜和充滿反式脂肪 記得當年佢新開要排長龍既。吉士忌廉滑而甜,間中食下都 ok. 我地外賣了兩件原味,返屋企叮十秒更好味!
晚飯前經開想食個冬甩,雖然超甜和充滿反式脂肪
記得當年佢新開要排長龍既。

2008-04-23 1398 瀏覽
21/4/2008 晚一個人行下行下又到左堅道啦, 買D野番屋企同屋企人做消夜, 行個見呢間野好耐無食~於是就買左3個doughnut番屋企分享Chocolate 鬆圈: 買果時以為呢個個樣最好食, 點知得過甜字, 一d無Chocolate味都食唔到, 不過口感不錯~New York Cheesecake: 我覺得佢係3件之中最好食果件, 一來算係無咁甜, 而來都食到紐約芝士, 不過就好滯囉Caramel Kreme crunch: 呢個都唔知有邊啖我係食到脆, 呢個甜得十分過份, 中間仲有d楓葉糖漿係咁流出黎, 真係甜到入心入肺呀我加$8要左杯西袖冰茶~唔錯,唔太甜, 幾好飲食完後成家都不斷飲水,dad仲話唔好再買, 費時食到睇醫生…懷念korea 的dunkin doughnut, 約港紙$5-$9, 平得黎又好食
21/4/2008 晚

我加$8要左杯西袖冰茶~唔錯,唔太甜, 幾好飲

(非會員)
2007-12-08 727 瀏覽
今日公司人請吃tea,買了兩打Doughnut~ 一盒是original / chocolate,另一盒是mixed…我自己吃的是original,好味道,不會過份甜(雖然都好甜)~~ mixed的一盒款款都都靚,不過同事們都選擇吃original,haha....
2007-11-14 334 瀏覽
Doughnut + $8 可選iced tea/ coffee/ lemonade. 似乎只係呢間先有這個組合. 試過grapefruit同荔枝iced tea, 較鍾意西柚, 因荔枝較grapefruit 甜. 這個組合好適合晚上宵夜或同朋友坐低休息聊天. 另外, 點解而家無左caramel kreme crunch?? 個人覺得呢個最好味. 亦期待新口味來臨.

2007-10-22 289 瀏覽
難得一個悠閑下午經過Krispy Kreme, 決定放縱一下:左上角: 原味半糖衣(原本只買了三個, 但這個是免費的, 不吃有點浪費.....)右上角: 泡沫咖啡Cappuccino Kreme左下角: 白蜘蛛右下角: 黑蜘蛛半糖衣冬甩是傳統的冬甩上面掃了一行行的白糖脆漿, 沒有那個整件冬甩都淋上糖漿的那款甜; 是眾多款式中比較少甜的選擇. 泡沫咖啡面有一層白糖脆漿, 裡面是咖啡味的吉士忌廉, 香味十足但略甜, 喜歡咖啡味甜點的人可以考慮試試這個黑蜘蛛和白蜘蛛是萬聖節的特別款式, 賣相幾特別, 但怎看也只是蜘蛛網而非蜘蛛, 而黑蜘蛛裡面是吉士忌廉, 好味, 但甜; 白蜘蛛裡面是焦糖餡, 更好味, 也更甜. 雖然自己本身不太愛甜吃, 但自問耐甜能力頗高, 所以也間中會"甜一下", 但吃罷四個, 也立刻要打著白旗投降. 真不明白為何美國人可以一個人看電視/電影時幹掉一打??來這裡吃冬甩, 任何額外有糖的飲品都不適合, 最佳飲品, 莫過於冰凍的礦泉水.

難得一個悠閑下午經過Krispy Kreme, 決定放
縱一下:

左上角: 原味半糖衣(原本只買了三個, 但這
個是免費的, 不吃有點浪費.....)
右上角: 泡沫咖啡Cappuccino Kreme
左下角: 白蜘蛛
右下角: 黑蜘蛛

半糖衣冬甩是傳統的冬甩上面掃了一行行的白
糖脆漿, 沒有那個整件冬甩都淋上糖漿的那款
甜; 是眾多款式中比較少甜的選擇.

泡沫咖啡面有一層白糖脆漿, 裡面是咖啡味的
吉士忌廉, 香味十足但略甜, 喜歡咖啡味甜點
的人可以考慮試試這個

黑蜘蛛和白蜘蛛是萬聖節的特別款式, 賣相幾
特別, 但怎看也只是蜘蛛網而非蜘蛛, 而黑蜘
蛛裡面是吉士忌廉, 好味, 但甜; 白蜘蛛裡面
是焦糖餡, 更好味, 也更甜.

雖然自己本身不太愛甜吃, 但自問耐甜能力頗
高, 所以也間中會"甜一下", 但吃罷四個, 也
立刻要打著白旗投降. 真不明白為何美國人可
以一個人看電視/電影時幹掉一打??

來這裡吃冬甩, 任何額外有糖的飲品都不適合,
最佳飲品, 莫過於冰凍的礦泉水.
2007-10-21 56 瀏覽
今日換咗個原味半糖衣冬甩返屋企食,估唔到真係太甜,甜到漏,不過好彩唔係太大件。
2007-09-25 49 瀏覽
Tried the dark choco series, ummm...bit too sweet and not that special as expected, especially the dougnut itself's already sweet the choco taste doesn't really stand out, still appreciate more its cinnamon flavour.Picked the ice-cream coffee as well, woow it's a real hit!..Served hot makes its a better accompany in chilly weather.

2007-07-31 52 瀏覽
20070730有同事last day,買了幾大盒回公司,試了半件藍莓口味的,裏面滿滿的都是藍莓醬,可能是因為它帶點酸,又占去了不少體積,顯得整個冬甩都沒有原先那麼甜,在非傳統的類別中,都是一個不錯的選擇,襯上自家的即磨黑咖啡:)
20070730

2007-07-20 44 瀏覽
話說McSorley其實也有頗吸引的甜品menu,不過我們原意是飯後到新開的Peccato食甜品,所以忍住了。 未想到剛出來,就被KK的果真滋味推廣吸引住了;因為真的好平:才$20就可以有杯lemonade,加一個新出果味系列冬甩! 酸酸的lemonade是龍的心頭好,不過KK的出品不夠檸檬鮮味,不特別好;而選的草莓味冬甩之由於很甜(與糖衣原味相若),所以不太吃得出草莓味來;不過賣相倒是幾可愛,二人分嚐是樂事。 而且週一的SOHO人流不多,兩個人可以在店內享受寧靜時光,真不錯。 P.S.近期多得細妹,食了好多餐外賣,如果純粹計味道,我會推介cappuccino, Mocha或new york cheesecake多於睇得、冇咁打得的果味系列~

2007-07-20 33 瀏覽

(非會員)
2007-05-21 39 瀏覽
半年前吃過同事請的DONGHNUT,一直都好想再試,剛試過綠茶味DONGHNUT,有綠茶的香,沒有半點苦,DONGHNUT質地鬆軟有彈性,正!!!
2007-04-29 11 瀏覽
o係美國番黎之後都冇再食過donuts lu~今日路過,又未夠鐘食飯,就入去睇下喇...d店員都有禮貌,頗親切just blueberry$12--好多blue berry醬,好濃,好杰,好甜caramel kreme crunch$12--裡面的caramel 唔均勻,淨係偏埋一邊,個面d chocolate crunch 其實ok, 但都係o個句,一啖咬落去就勁甜>_<始終都係鬼佬野----> 勁甜!!!!!!!!!!!! 偶一為之..ok gei, 多食就真係唔使喇.....

d店員都有禮貌,頗親切

2006-12-17 13 瀏覽
早前己見雜誌介紹過依間專賣冬甩既店舖,好似幾特別咁都有留意多兩眼,但因為我男友不太好甜(但有時係睇食乜野啦),而且見價錢都幾貴吓,所以一直都無乜意欲話想去試,但剛巧上星期家姐的朋友買了一盒過來給我們試,一見個盒己認得係依間店,所以一馬當先走去試食.嘩嘩嘩嘩...,一試就不得之了,實在太甜,簡直甜到不能接受,我只係試原味,個盒裡面仲有係朱古力面的,我諗個d仲要甜得更誇張,食咗3啖(約半個左右)己經唔想食喇(但都全個食哂,但飲返一大杯水囉),甜到跟本無其它既感覺,我家姐男友就食咗2啖就都話太甜食唔到而丟咗囉.
2006-12-06 34 瀏覽
一直想去試,但又總想著要有卡路里quota先,結果一直沒等到:P 可巧今天有同事買一盒回來作甜點,便切了一個細portion試味。不是original的那種,而是麵包樣子,上面一層朱古力糖衣,內裏有忌廉餡的。包身非常鬆軟,糖衣脆脆的,忌廉則略略融化,同時享受到三種不同的口感和甜度,有一種墮落的快感。應該說,這是一款點到即止就最好的甜點,多了怕都難以消受(可能會從笑面變成中立,甚至喊面:P)。有人拿它與中式的沙翁相比,與我而言,泰昌的沙翁好過它許多,雖然也甜,但沒有這麼過分,也更松化些。謝謝同事:)

謝謝同事:)
今日買了三打donuts. 有優惠贈劵, 有六個donut 是免費的. 除了有平時食開的款式外, 也叫了些每月的特別口味.早上晨早去買. 忘了扶手電梯早上是調較到向下山方向移動的. 要行路上山買donut, 真辛苦! 雖然天氣已轉清涼了一點點. 但為免遲到番工, 還是冒了一身汗! 不過也是好事, 運動一下過後可以多吃兩口donut 都不怕會暴肥.有試過店員說只賣到十二月中的Strawberry shortcake, Cappaccino 味的, 及一個coconut 味的. 每款都不錯. 我幾欣賞那件Cappaccino 味的, 比我預期的好吃. 甜甜的味道夾著少許咖啡香, 不錯不錯.其實我覺得最好是每件donut 切開幾細件, 然後每種口味只試少許, 那便又試得多款式, 又不會因食全件同一味道的而覺得太漏.下次還是等扶手電梯往上走時才去買了...

下次還是等扶手電梯往上走時才去買了...