2018-07-08 2452 瀏覽
一家人出來吃tea buffet,當然想開心享受品嚐。食物認真,這個價錢,種類和質素是不錯。沙律菜新鮮,醬亦有幾個選擇。熱盤方面,每次的擺放出來的份量雖然不多,但refill夠快。羊肉不騷,叉燒不乾,魚鮮嫩、烤物夠香脆。刺身有4款,不是即場切但看到是從廚房拿出來,吃起來也新鮮。海鮮種類不多但鮮,可惜我不幸運吃螺有好多沙⋯這裡比較特別特地方是自己煮麵,很好玩的感覺。甜品種類多,有蛋款蛋糕、咋喳、豆腐花、布甸、Haagen-Dazs雪糕、軟雪糕,認真不錯👍🏻但是,非常可惜,員工態度不行。tea buffet每人都有一杯飲品,而我看到員工都有每張桌問,但又再次不幸地沒有問我們。唯有主動問員工,下單時的女員工沒什麼特別,但可惜幫我們上飲品的另一位S女員工態度惡劣,她面沒表情用力把飲品放到桌上,幸好玻璃杯夠硬淨沒破。另外衛生方面,洗手間一般;另外放在桌上的餐紙有污跡,要通知員工更換。一整頓tea buffet就是因為一位員工的態度大大減分。如果再有機會來吃希望食物可以保持水準,而員工態度會有進步。
一家人出來吃tea buffet,當然想開心享受品嚐。

食物認真,這個價錢,種類和質素是不錯。

沙律菜新鮮,醬亦有幾個選擇。

刺身有4款,不是即場切但看到是從廚房拿出來,吃起來也新鮮。

海鮮種類不多但鮮,可惜我不幸運吃螺有好多沙⋯

這裡比較特別特地方是自己煮麵,很好玩的感覺。

2018-06-17 3024 瀏覽
1st time dining here and we were all satisfied. There is a good variety of buffet dishes and the oysters were fresh and impressive, so was the mango sticky rice~ The main course was also well served! Unlike the crowds that you often get at buffets, the scale they have here, their quick refills and their spacious environment makes it much more comfortable; you don't have to get into long queues and then find out the food is all gone when it reaches your turn. For sure we will visit again
For sure we will visit again

mango sticky rice

2018-06-17
慶祝紀念
父親節
mango sticky rice
  • mangostickyrice
  • 自助晚餐
大熱天時想去冷氣夠、靜靜地既地方食餐好啲既下午茶,搵搵下openrice 就發現到呢個驚喜(食評show到咁多野食應該唔係伏)即日幾驚book唔到,好彩有位!餐廳唔算大,不過完全想像唔到200蚊唔使有咁多野食!先係魚生壽司區,三文魚八瓜魚都好新鮮,係啲吞拿魚就多根左少少,壽司都算多選擇啦,整體唔錯。refill得好快,就算最後時間都keep住fill.跟住係旁邊既海鮮,都係喜出望外架。蝦好爽,證明新鮮,青口都唔錯,係啲螺咁岩有沙,所以無點食到。沙律區正常啦。冷盤都有好多野食架,refill 好快仲有新野,冷面幾好食架,最後仲出左蒜泥白肉!再來熱食,係居然有羊架牛舌。樣樣都不過不失、蒸魚好食喎、鼓椒炒作蜆都ok, 雖然有好多未開所以唔敢食太多。計下都有over10款熱食!有中西湯各一款,仲有包。羅宋湯好料雖然凍左啲仲有面檔呀,自助餐當然係自助,好易整者,4款面任揀,仲有啲魚丸魚皮餃煮下,個人覺得河粉好滑,食咁咁上下仲有quota既朋友可以試!甜品呀甜品呀應該有6-7款,係最後20分鐘仲refill,有誠意到呢!有豆腐花、西米露、乳酪,仲有成櫃Häagen-Dazs。好飽啦,咁解咁引我最後

餐廳唔算大,不過完全想像唔到200蚊唔使有咁多野食!

魚生壽司區

沙律區正常啦。
沙律區

冷盤區

再來熱食,係居然有羊架牛舌
羊架牛舌

熱食區部分

有中西湯各一款,仲有包。羅宋湯好料雖然凍左啲
中西湯各一款

面檔

甜品甜品
Häagen-Dazs

最後仲有冷食咖啡茶,我地兩餐夾埋一餐食,直接Skip 午晚餐
所以幾抵食呢!

最後補充啲staff好有禮貌,廚師行過都會提你點食加咩醬,收盤又快,無來錯所以一定要讚下推下!
2018-05-26
Häagen-Dazs
  • 魚生
  • 海鮮
2018-05-23 3388 瀏覽
是日佛誕book左位食自助餐,下午茶時段,除左經openrice book位有里數賺之餘,仲有coupon有8折優惠,每人都唔洗200蚊。我地3點左右到,但佢3點3先開始,所以叫我地坐下,食得既時候店員都有提我地。甘開始食得,我就當然去左海鮮吧同沙律吧先啦,因為我習慣食左凍既食物先到熱。海鮮吧都有4款海鮮揀,小龍蝦,青口,螺同蝦。刺身都有4款,三文魚,八爪魚,立魚同吞拿魚。仲有幾款壽司。沙律吧!有兩款生菜,toppings都幾多選擇沙律toppings,煙三文魚唔錯。仲有口水雞,但朋友話唔夠辣。第一round先食冷盤。4款刺身攞齊,比較推介三文魚同八爪魚。仲有攞左青口同小龍蝦推介青口夠新鮮同啖啖肉,小龍蝦略嫌頭大食起上黎冇咩肉。沙律就攞左少少越式牛肉沙律,啲粉絲幾爽口,煙三文魚都唔錯,醬汁都幾好食。第二round都係食下冷盤,回一回本先。食多左次三文魚,八爪魚同青口,今次試埋螺都幾彈牙同鮮味。之後到熟食區,有好幾款咖哩仲配埋薄餅。但我本人唔中意食咖哩,所以無視左。熟食區,款唔太多,而且冇咩特色野揀。最後揀左田螺,芝士焗海鮮,羊架,炸蝦球同少量菜去中和下。芝士焗海鮮不過不失,唔會太咸,都

刺身都有4款,三文魚,八爪魚,立魚同吞拿魚。仲有幾款壽司

沙律吧!有兩款生菜,toppings都幾多選擇

冷盤

熟食區,款唔太多,而且冇咩特色野揀。

最後揀左田螺,芝士焗海鮮,羊架,炸蝦球同少量菜去中和下。芝士焗海鮮不過不失,唔會太咸,都食到幾款海鮮,蝦青口魚甘。蘑菇田螺幾好食,但唔係人人中意田螺隻味,假如敢食田螺我會推介大家食。羊架都幾蘇下,食完一次已經唔想再食。炸蝦球勁粉,好彩有落泰式酸辣醬,唔係真係唔想食。
熱食

甜品區款唔多而且大多都唔好食。

雪糕櫃有4款味,香蕉,士多啤梨,朱古力同溫呢嗱,香蕉味朋友話似食緊雪左既香蕉,所以除非你好中意食香蕉,唔係就唔好試啦,食哂一個都幾heavy. 隔離仲有部紅桑子雪糕機,見店員成盤紅桑子倒落去,係自己唧出黎,我食左覺得味道好好,推介。

最後,食左蘋果批,雲石芝士蛋糕,都好甜好難食下。豆腐花唔錯同幾多toppings可以揀,我揀左紅豆同爆珠,有得自己揀加糖水同黃糖,但因為我唔太食甜,所以冇加,但我覺得唔加都夠甜味。
甜品

店員態度都唔錯,換碟快又會經常refill食物同整理食物區,唔會令到果環境好污糟,食到甘上下都會有店員問餐飲要咩,選擇就唔多得奶茶咖啡檸茶檸水甘。除左receptionist好似全世界得罪佢甘,一開始已經見到佢用幾串態度答啲客未夠鐘喎,但你可以坐係到先既。然後食自助餐大家都會想影幾張相啦…甘佢帶位,甘岩有人影相阻到佢行,佢居然係歎氣同嘖果客,我睇到都覺得不可思議,明明其他店員都好好服務,唯獨佢一個破壞左成個服務水準。
2018-05-22
2018-05-19 2873 瀏覽
老公突然話想食Dinner Buffet,叫我安排一下,上網搜尋一下,一家三口子食飯想舒服一些,於是揀選了Kudos,除了成人有多款主菜選擇,包括:牛,羊,魚等等,小童亦有四款主菜選擇,小女選了自己最愛的Pizza,上菜時不禁嘩然,Pizza有8-9寸左右大,而我選了三文魚扒,魚肉嫩滑,邊位脆口,非常好味,老公選了牛配大蝦,大蝦比想像中細,牛味道還可以,至於自助區食物選擇都比較多,特別喜愛甜品區,除了蛋糕,還有豆腐花,雪糕,乳酪雪糕,每款試一次都已經非常多。特別喜歡環境優靜,暗暗的燈光令人感覺浪漫。待應生服務態度殷勤,細心,令人感覺良好。
特別喜歡環境優靜,暗暗的燈光令人感覺浪漫。
待應生服務態度殷勤,細心,令人感覺良好。
2018-05-13 2525 瀏覽
炎炎夏日, 做完Facial當然要同表妹去食個下午茶自助餐。kudos地方不算太大, 但食物種類也有十幾款。冷盤我只吃海螺及蝦。幾新鮮, 蝦彈牙。但刺身就真係比x鮮差。沙律及甜品Haagen-Dazs雪糕係任食架, 食多幾杯就回本用埋coupon每人HK$196.2,就可以由3:15pm坐到5:30pm,最重要冷氣夠同侍應好有禮貌同細❤️。依家係銅鑼灣Cafe食都差不多咁既價錢,我寧願選擇係酒店,起碼坐得舒服。
炎炎夏日, 做完Facial當然要同表妹去食個下午茶自助餐
kudos地方不算太大, 但食物種類也有十幾款。

刺身

我只吃海螺及蝦。幾新鮮, 蝦彈牙。但刺身就真係比x鮮差。

沙律及甜品
沙律、頭盤、甜品

頭盤

咖哩

自助粉面區

Haagen-Dazs雪糕係任食架, 食多幾杯就回本
雪糕

自助雪糕機

2018-05-06
$196.2 (下午茶)
沙律、頭盤、甜品
自助雪糕機
  • Haagen-Dazs
  • 咖喱
2018-04-29 2598 瀏覽
下午茶 buffet, 食物類型算多,咸㸃多於甜點,有餐茶,又有 Haagen-dazs 雪糕,跟午餐buffet 差不多,最重要是食物不停出,沒有‘搶‘食物的情況,可以慢慢吃。餐廳地方算細,但是服務員很好!十分抵吃,推介!
2018-04-29
2018-04-29 10626 瀏覽
好耐之前,係佢未裝修前都不時幫襯下,因佢自助午餐除左semi-lunch buffet,仲可選1款主菜-意粉,當年個個即煮意大利雲吞記憶猶新,連阿媽都話最近再去,已完成裝修,而且沒有之前那個open kitchen - D廚即煮意粉區域.餐廳感覺細左,沒開揚感,燈光暗左,不過仲維持到寧靜用餐環境.到達後,staff好熱情地為我地安排座位,然後放低menu當我15,16想選主菜:鴨胸時,另1人說睇睇出面先,我繞場一周,見到有如下:有中式,西式,泰式,印度式餸菜一般出面食到,特別的是有一片片紅菜頭款式沒驚喜魚生個樣唔太新鮮,我沒試,壽司還可以啦!有D新鮮感,客人可自由及慢慢選自己想要的食物煮熱.好多時出面D自助餐雖有個廚企係到服侍你,但遇着D唔專業要你快,會感到壓迫囉.中西兩款湯品行完一圈,我決定放棄叫主菜,只有其中1人點羊架 (lee點我要指出) 1)staff沒因我地只有1人叫主菜,其他唔叫而黑面/冷待我地2)有D自助餐甚至要全枱都要選一係全部人唔要主菜,一係全部人要主菜.感覺好舒服,最後我只食了數碟再飲餐茶,已好飽.排骨最好食,其他不過不失湯中有小龍蝦肉甜品只有士多啤梨香橙叫ok,其
好耐之前,係佢未裝修前都不時幫襯下,因佢自助午餐除左
連阿媽都話

到達後,staff好熱情地為我地安排座位,然後放低menu

有中式,西式,泰式,印度式餸菜

一般出面食到,特別的是有一片片紅菜頭

款式沒驚喜
魚生個樣唔太新鮮,我沒試,壽司還可以啦!
雖有個廚企係到服侍你,但遇着D唔專業要你快,會感到壓迫囉.
中西兩款湯品
感覺好舒服,最後我只食了數碟再飲餐茶,已好飽.

排骨最好食,其他不過不失

湯中有小龍蝦肉
甜品只有士多啤梨香橙叫ok,其他唔好食,食左lee D,已唔想試豆腐花
要左7成熟,評價:煎得恰到好處,有肉汁,唔羶,配菜中個蕃茄仔直情爆汁
題外話/補充資料: 今次用openrice優惠券抵食,其實主菜只係值$60都有咁o既水準,出面邊度搵
2018-04-25
2018-04-09 3429 瀏覽
Dinner Semi Buffet坊間一貫既semi buffet都係選擇好小,唔會有太多野選擇呢到就非常誇張了,buffet部分又前菜,主菜,甜品都有生熟佳存。生蠔,刺身都係任食,比美得過有啲全自助餐既餐廳主菜選擇同樣多,大概8-9款左右原隻龍蝦,澳洲和牛排,鮑魚花膠都有,認真誇張水準絕不馬虎,同樣係高水準。我地就揀左龍蝦同牛排自製surf & turf。非常好食。沙律芝士都唔錯,值得一食。鍾意食生蠔既朋友絕對不可放過,有3款生蠔選擇。而且呢到坐位唔多,分隔都有距離,大家可以坐得舒舒服服。雪糕係Hagen Darz,杯裝,可以瘋狂食啦
Dinner Semi Buffet

呢到就非常誇張了,buffet部分又前菜,主菜,甜品都有
生熟佳存。生蠔,刺身都係任食,比美得過有啲全自助餐既餐廳
主菜選擇同樣多,大概8-9款左右
原隻龍蝦,澳洲和牛排,鮑魚花膠都有,認真誇張
水準絕不馬虎,同樣係高水準。
我地就揀左龍蝦同牛排
自製surf & turf。非常好食。
而且呢到坐位唔多,分隔都有距離,大家可以坐得舒舒服服。
雪糕係Hagen Darz,杯裝,可以瘋狂食啦
2018-03-11 4707 瀏覽
kudos 雖然地方縮細了但係食物貴精不貴多 ,人流量不算多挺舒服,自'助午餐有生蠔 ,長腳蟹 ,刺身 ,熱葷 有羊架, 燒牛肉, 海鮮 ,咖哩 ,300蚊有找(openrice coupon 8折) 合化算吧 !生蠔每次都有兩款選擇 今次的是奧地利同法國( 奧地利有生蠔出產?) 奧地利味淡 ,法國有海水味但很細隻冇乜肉食,熱葷方面,有一個雜菇炒田螺很特色, 今天不知道是否椰菜花 入貨價平 沙律連熱葷都有三四個菜式是取用椰菜花的, 甜品當然少不了雪糕 每次都有多款選擇。
Haagen daz雪糕
2018-03-11
2017-12-17 7315 瀏覽
一年一度嘅聖誕buffet,一去到感覺唔同哂,細左一半,野食種類都少左。以前都會有個廚師淥下海鮮麵,今次冇左呢個counter。好左嘅係魚生任拎,唔再係人手切幾件俾你。生蠔有三款,不過好細隻,冇以前咁肥美。熟食好味嘅有鵝肝同牛肉,牛肉似係三成熟,唔錯。食完一轉之後唔知食咩,樣樣都唔係好吸引咁.......今次大退步,唔知下年仲會唔會黎。
2017-12-12 5488 瀏覽
Kudos 自助餐非常差,生蠔養到瘦無肉食,牛肉眼乾曾曾熟過龍,龍蝦啤水啤到一d味都無,大閘蟹竟然無蟹膏香味,咖哩羊肉無咖哩味,最厲害係甜品,藍莓芝士蛋糕芝士味唔夠濃郁,朱古力慕絲蛋糕朱古力味唔夠味,一句講晒係我食過最難食嘅自助餐,仲要收我600蚊,完全過份,銅鑼灣酒店質素咁差都可以收哩個價,同搶無分別,食物品種又小,出面放題都品種多過佢,好食過佢,原本想食個開心生日飯,點知變激氣生日飯,係我食過咁多間酒店最差嘅一間
2017-12-08 5065 瀏覽
值得推介!真係物有所值,食貨既人真係要去試下,無論環境食物都做得好好。食物新鮮,擺位都好精美,真係五單止外觀食落都五會差,環境氣氛高貴,特別係啲甜品真係又令又精又好食。中意食野既人,呢間餐廳真係值得你帶埋你啲朋友仔試下喇,好食既五怕分享!食物都好高級,食完真係抱住個肚仔笑住走,會再帶多啲朋友仔去,真係食完一次會有令人回反既感覺!好食既一定俾個好評,呢間真係好評走五甩,服務員都待客有禮,服務周到,衞生都好好,愛食者就係愛呢種感覺,食得開心又好食!
值得推介!真係物有所值
!食物都好高級,食完真係抱住個肚仔笑住走
,會再帶多啲朋友仔去,真係食完一次會有令人回反既感覺
!好食既一定俾個好評
,愛食者就係愛呢種感覺,食得開心又好食!
2017-12-07 4323 瀏覽
星期日與家人一同享用這裏的自助午餐,有基本的生蠔、Sushi及魚生做頭盤,也有我喜歡吃的日式烤吞拿魚,味道不錯,有一款比較特別的竹炭麵包,雖然是黑色外表但小朋友也說好吃,這裏的焗羊扒也很好吃,外脆內軟,總體感覺不錯,值得一嘗。
2017-12-03
2017-12-06 3280 瀏覽
雖然係第二次黎呢間餐廳,但感覺上呢間餐廳環境幾好,價錢都好合理,俾我想像中還要平,野食都5錯,一開頭同朋友食啲海鮮都好好食,又5會煮5熟,啲sales既態度都幾好。到我第二次同女朋友食,啲野食都有進步反而,搞到我同女朋友都滿載而歸,食到好飽,食左好多野都好平,5會太貴,冷氣又5會太凍,整體上環境5錯,所以我都會再同朋友黎食,加油,希望下次再黎又會有再好啲既驚喜俾我,啲野食可以再多啲選擇俾我就更加好,多謝哂
2017-12-06
5 分鐘 (堂食)