款式多 禮貌好 的商業區手工漢堡之選~~~好耐都冇出下街食飯 返工都係帶飯盒 但係有時屋企冇嘢煮 真係點都要lunch time出去買嘢食 呢一間漢堡西餐店一向係上環呢區都幾受歡迎 今日就買咗佢係公司pantry到食~~~佢哋餐牌上面好多類型嘅食品A b c d e f g 7係漢堡類🍔 h i j係手工意粉而剩下嘅則為沙律小食及飲品等等~~~所有食物都可以單叫或者變套餐套餐可以揀選香脆雞翼 芝士薯條 香脆薯格 另加嘢飲(如果你中意 仲可以加少少錢升級做本地手工啤酒或者雪糕奶昔)~~~上次食咗佢嘅傻豬豬餐 今次就同同事一齊試下經典安格斯芝士漢堡同150g 安格斯西冷漢堡 兩款牛堡都各有特色 一個有芝士 一個冇芝士 一個係安格斯漢堡扒 一個就係安格斯西冷肉 漢堡扒好多汁 西冷肉則爽口彈牙 兩款嘅牛味都幾重我同同事都非常中意 另外店員仲好有禮貌添啊 雖然冇得堂食好唔開心 不過對住有禮貌嘅店員同好食嘅食物 都依然覺得非常滿足 食完之後開心即刻返晒黎~~~推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
款式多 禮貌好 的商業區手工漢堡之選
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
📍La Casa Bistro (上環)🔍上環文咸東街2號地舖-----最近好耐冇蒲頭,因為B仔已經接近三個星期無出過街食野🤣,留家好好抗疫咗好耐💪🏻,終於個人就黎悶到頭頂生蘑菇🍄,今日Lunchtime忍唔住落街買返個外賣返屋企食。係屋企附近行咗一個圈,最後決定買Burger黎慰藉下我寂寞的胃。-Forgetful fish失魂魚餐”抗疫優惠:$50”:所謂嘅失魂魚其實就係炸魚牛油果醬漢堡,香脆嘅炸魚炸層稍厚少少,不過魚質滑溜,加埋酸酸地嘅牛油果醬,食落唔會太油膩,而包面則厚綿鬆軟,整體不錯。重點係本身單點一個包都要$65,而家只要$50,仲送多罐嘢飲,手工漢堡黎講確係抵食嘅。😆-Running chicken 咪走雞餐“$92 - 套餐” : 咪走雞=燒烤醬雞扒漢堡,嫩滑juicy嘅雞扒同濃度適中嘅燒烤醬燒雞扒,兩者都非常深得我心,整體黎講我鍾意佢多過失魂魚,而且燒雞都無炸魚咁熱氣~哈哈-👶🏻B仔整體評價:7.8/10個👍🏻👶🏻B仔抵食程度:8/10個👍🏻👶🏻B仔環境評分:7.5/10個👍🏻👶🏻B仔味道評分:7/10個👍🏻👶🏻B仔回頭機會:8/10個👍🏻店員好禮貌-----#swa
📍La Casa Bistro (上環)
🔍上環文咸東街2號地舖

#swallowhongkong
跟住我一齊吞食香港啦!🤤
#swallowsheungwan
2020-08-01 444 瀏覽
*Take away - 任何套餐減$10*呢間La Casa Burger & Pasta 除咗pasta 🍝仲主打多款高檔美式burger。『西冷漢堡』係用美國安格斯刨成塊狀,代替平時漢堡的免治牛肉扒,牛味香濃更juicy!餐廳仲引入咗本土得奬手工啤酒Heroes Beer🍻Cheers~漢堡套餐共有A至G共七款,單點$65就食到yummy。嗌set 就跟芝士薯條/薯角/香脆雞翼、汽水。*加$仲可以轉milkshake^不吃肉嘅話可以食「Ser F 大菇媽餐」哈哈。(Set) F̟i̟s̟h̟ B̟u̟r̟g̟e̟r̟ (失魂魚餐) $85-自選配咗2隻脆雞翼+雪碧最中意佢用Ciabatta包!口感微脆煙韌,夾住大塊香口嘅炸魚柳~再加上軟滑 Creamy 嘅牛油果醬、蕃茄、洋蔥和生菜🧅洋蔥嘅微辣都好提味~雞翼即炸熱辣辣,配埋甜辣醬一流~(Set) C̟l̟a̟s̟s̟i̟c̟ C̟h̟e̟e̟s̟e̟ B̟u̟r̟g̟e̟r̟ (不良牛餐)$98 - 自選配咗芝士薯條+可樂漢堡扒juicy~夾埋芝士... perfect!薯條仲配一兜芝士醬,太邪惡啦~~
*Take away - 任何套餐減$10*

仲主打多款高檔美式burger。

*加$仲可以轉milkshake^

不吃肉嘅話可以食「Ser F 大菇媽餐」哈哈。

-自選配咗2隻脆雞翼+雪碧

雞翼即炸熱辣辣,配埋甜辣醬一流~

漢堡扒juicy~夾埋芝士... perfect!

薯條仲配一兜芝士醬,太邪惡啦~~
2020-07-19
5 分鐘 (堂食)
2020-07-29 45 瀏覽
超抵食漢堡 | $78 套餐(包小食&飲品)吾封關禁堂食係幾咁可笑⋯⋯呢間小店依家淨係做外賣,希望佢哋捱得住啦😭 大家記得多多支持小店啊🥺🥺店家推出咗抗疫外賣價有折叫左芝士牛肉漢堡,雞翼,礦泉水🙈(唔想飲可樂🤓)牛肉Juicy 多汁,夠厚身,係偏淋嘅漢堡扒芝士味好濃😍,有芝士應有嘅鹹香味🤤配菜有蕃茄生菜洋蔥夠曬fresh題外話:個人覺得淋嘅漢堡扒嘅存在感較低,食落真係冇咩口感!,漢堡迷只能怪自己的要求太高了🙈🤭-小食有兩隻雞翼呢個雞翼好出色🤘🏻炸得好脆,而且表面乾身唔會油淋淋仲有牛油香味👍🏻朋友話會為咗個雞翼再返嚟😂🤫🙆🏻‍♀️:漢堡其實唔錯,唔會乾有肉汁,而且夠厚身,小食有驚喜,值得一試嘅🥰
超抵食漢堡 | $78 套餐(包小食&飲品)
吾封關禁堂食係幾咁可笑⋯⋯
呢間小店依家淨係做外賣,希望佢哋捱得住啦😭
大家記得多多支持小店啊🥺🥺
店家推出咗抗疫外賣價有折
叫左芝士牛肉漢堡,雞翼,礦泉水🙈(唔想飲可樂🤓)
牛肉Juicy 多汁,夠厚身,係偏淋嘅漢堡扒
芝士味好濃😍,有芝士應有嘅鹹香味🤤
配菜有蕃茄生菜洋蔥夠曬fresh
題外話:個人覺得淋嘅漢堡扒嘅存在感較低,食落真係冇咩口感!
,漢堡迷只能怪自己的要求太高了🙈🤭
小食有兩隻雞翼
呢個雞翼好出色🤘🏻
炸得好脆,而且表面乾身唔會油淋淋
仲有牛油香味👍🏻
朋友話會為咗個雞翼再返嚟😂🤫

2020-07-23 57 瀏覽
係上環站一出就見到呢間漢堡小店,外面既漢堡Poster超吸引🤘,漢堡套餐價格由80幾蚊起,已經包埋小食同飲品,係中上環區黎講價錢都算相宜😆曬冷牛餐 (150g安格斯西冷漢堡) $112 轉配本地手工啤 $38軟熟既漢堡包入面夾有蕃茄片、生菜、西冷牛肉片、洋蔥等,漢堡包十分厚身,同時亦歸功於疊得厚厚既牛肉片😝,牛肉片牛味濃郁得黎又好軟腍,一咬開漢堡已經勁多汁流落黎😋😋仲有溶化既芝士,好美味呢~厚身粗薯條脆卜卜,配搭芝士醬好夾🤗另外加左錢轉本地手工啤,食住熱辣辣既漢堡再嘆埋冰涼既啤酒真係勁爽😙跟從店員既推介揀左Kitchen God蜂蜜黑啤,利用啤酒花製作,口感醇厚順滑,因為加入左蜂蜜同咖啡,味道層次亦較為多樣。炸魚牛油果醬漢堡 $65炸魚炸得香脆鬆化,魚肉好嫩滑,配搭Creamy既牛油果醬,牛油果味道(竟然?)幾突出😙,好香!再加埋生菜同紫洋蔥,同樣Juicy滋味!性價比不錯~

炸魚牛油果醬漢堡 $65

外賣自取
2020-07-21 38 瀏覽
係大熱天時底下30幾度走到上環就係為左 - la casa 🍔 🍔而家疫情問題,店舖只可以外賣,不設堂食從而減少人群聚集. 希望疫情快過啦,到時大家就可以坐定定係餐廳食啦🙏🏻🙏🏻而店方都提供好多抗疫套餐,包括牛油果炸魚漢堡 🥑🐟🍔$50 包埋飲品,除左連鎖餐廳,呢個$係邊到搵?個飽絕對無縮水!! 材料絕對新鮮好味! 雖然外賣翻黎之後嗰賣相麻麻哋 但係味道真心唔差經典安格斯漢堡$98套餐跟芝士薯條,芝士醬可以濃多少少😉😉另外,驚唔夠食,叫多份炸雞. 炸雞唔會太咸,太厚粉漿😊😊

而家疫情問題,店舖只可以外賣,不設堂食

個飽絕對無縮水!! 材料絕對新鮮好味!

雖然外賣翻黎之後嗰賣相麻麻哋 但係味道真心唔差

經典安格斯漢堡$98

套餐跟芝士薯條,芝士醬可以濃多少少😉😉

另外,驚唔夠食,叫多份炸雞. 炸雞唔會太咸,太厚粉漿😊😊

2020-07-21
10 分鐘 (外賣自取)
2020-07-19 513 瀏覽
La Casa Bistro最近推出了Burger & Pasta,以原條西冷切片,製成美味Burger,就這賣點已經吸引。還要在抗疫期間正價有8折,全店以外賣為主,完全可以不用擔心在外吃飯會受感炎,也可以在家享用美味美食。******************************La Casa Bistro位於上環文咸東街之內,從地鐵站而來也非常之方便,可以在疫情期間享用正價8折優惠,當然要前來買份美味漢餐回家食。來到門前,已經有價目表,除了散點,還有不同人數的套餐選擇。看著牆上的餐牌,除了散點漢堡,還可以選上1人套餐,當中包括了小食一份和飲品一份。除了漢堡,還有意粉選擇,有散點也有1人套餐。套餐收費就是意粉配上飲品一份。此外,還有意粉和漢堡包以外的選擇,就是沙律散點或套餐。沙律1人餐是包了小食一份和飲品一份。最後,還可以單點小吃和飲品,部份飲品跟套餐,還要額外加錢才可以享用,還有提供手工啤酒,這是很少漢堡店會供應的飲品,所以套餐選擇也很有彈性,絶對滿足不同人仕的胃口。La Casa Bistro地方不算很大,但有些空間放了些枱讓人安座,但在疫情期間,所有枱都已經收起,所以等候取餐

來到門前,已經有價目表,除了散點,還有不同人數的套餐選擇。

La Casa Bistro地方不算很大,但有些空間放了些枱讓人安座,但在疫情期間,所有枱都已經收起,所以等候取餐空間都充足。

所以食物都是點餐之後才製造,等了大約10分鐘,便食物做好出來,絶對是新鮮出爐美食在眼前。

疫情期間只供外賣,所以每人都有一個外賣紙袋,方便食客外賣自取回家。

Set D 曬冷牛餐 Show-off Bull (150g) HKD112,用上150g安格斯西冷牛原條切片製成的漢堡,加入了黑椒洋蔥、生菜、蕃茄和芝士,還有醬汁,份量相當多,單是這個賣相都已經很期待。

吃上一口,完全不像是在吃漢堡包,而是在吃燒安格斯牛肉片一樣,點椒洋蔥又夠惹味,再配上其他配菜和醬汁,味道十分豐富,也不會搶過安格斯西冷牛的味道。

安格斯西冷牛又燒得剛好,肉質腍而不韌,不會過熟,150g安格斯西冷牛肉片份量又十足,確實讓人吃得回味無窮,還有一種感覺,150g不夠吃,想吃夠200g的安格斯西冷牛肉。

抗投期間還有8折優惠,這個套餐絶對物超所值。

Set B 失魂魚餐 Forgetful Fish HKD85,用上牛油果製成醬,加入生果、洋蔥,蕃茄,配上厚厚的炸魚柳,便成了這個失魂魚餐,絶對是牛油果控人仕之選。

魚柳肉厚,吃上口魚魚滿滿,慢慢地吃出牛油果的獨有味道,牛油果醬也是厚厚的,配上其他配菜,增加了口感,愛吃牛油果之人,絶對會愛上這個失魂魚餐。

失魂魚漢堡包份量也是大大個,大塊魚肉配上厚厚牛油果醬,再加上折扣優惠,吃得開心又滿足。

飲品,不用加錢有熱茶或罐裝汽水,我便選了Nestea 檸檬茶2罐,吃小食都有醬汁供應,包括了泰式甜辣醬和茄醬,方便配上薯角和雞翼而吃。

跟餐小吃選擇共有3款,當中包括了芝士薯條、炸薯角和炸雞翼2隻,所以便選上了炸薯角。炸薯角還略帶點芝士,所以有點咸香味,薯角連薯皮,有點脆但薯肉又軟腍,份量一點都不少,確實抵食。

小吃炸雞翼跟餐就有2隻,雞翼不算細隻,炸漿都算薄又脆口,雞肉又嫩滑,絶對不會炸得很乾,最重要是看著紙杯,一點都不油膩,配上泰式甜辣醬,更加惹味,確實不錯。

10 分鐘 (外賣自取)
  • 炸雞翼
  • 炸薯角
  • 失魂魚餐
  • 曬冷牛餐
2020-07-13 42 瀏覽
夾住漢堡扒嘅漢堡包就食得多 就咁夾牛肉就真係未試過🤫呢間漢堡店除咗招牌安格斯之外🥩仲有豬腩片,炸魚,雞扒,大啡菇💓唔鐘意食burger仲可以揀手工闊條麵,意粉,幼蛋麵🤤實有一款啱食😋小食都有幾多選擇:炸雞,肉丸,炸蝦棒,雞翼,薯角,薯條🍟呢度環境暗暗地 都幾chill~嗌啲小食飲吓啤酒就最啱🍻.Set G 英雄大曬冷牛餐🥩 $148黎到緊係要嗌signature burger🥰中間夾住200g嘅安格斯西冷牛扒 一定滿足到食肉獸✨跟set可以揀芝士薯條/香脆雞翼/香脆薯角 仲配熱飲/汽水🥤想飲啤酒/雪糕奶昔就要加錢喇🍻原本以為佢會夾住成塊牛扒 點知係薄切牛肉🙈食落牛味好濃郁 肉質仲好嫩滑多汁😍加埋半融嘅芝士🧀真係好邪惡😈佢連個包都整得好出色‼️個面脆卜卜包身夠鬆軟 食落甜甜地仲啖啖牛油香🧈成個漢堡好厚份量好大 不過好彩佢仲有好多菜 食落會冇咁溜🤣但係都係建議兩個人share食👭🏻.跟餐揀左芝士薯條🍟呢個就有啲失望🙍🏻啲芝士醬就咁淋咗喺薯條上面 冇分開到 所以啲薯條腍晒🥺不過就算冇掂到芝士嘅薯條都唔脆☹️同埋個芝士味都幾淡😫.芝士安格斯漢堡扒沙律🥗 $78呢到好特別所有漢堡包都可以走包變沙律😋
Set G 英雄大曬冷牛餐🥩 $148
Set G 英雄大曬冷牛餐

芝士安格斯漢堡扒沙律🥗 $78
呢到好特別所有漢堡包都可以走包變沙律😋試到burger嘅餡仲健康啲😚心郁郁想試埋classic嘅漢堡扒😎我反而鐘意呢款多啲🤨漢堡扒嘅牛味同樣相當之濃 食落一樣都好滑✨佢仲加咗啲洋蔥粒落去🧅香口得黎仲更加juicy😍同漢堡包一樣 沙律都有一大pat芝士🧀不過佢係用果醋嚟撈 所以好清新🤩兩個人食嘅話 一個burger一個沙律就啱啱好👍🏻

Set G 英雄大曬冷牛餐
芝士安格斯漢堡扒沙律
la casa burger 店面採用工業風格店內環境風格年輕,走輕鬆自在路線。主打外賣漢堡,為了迎合年輕人漢堡餐名改成有趣名字例如用菇類製作嘅素食漢堡叫『大姑媽』😂豬肉漢堡就叫『傻豬豬』🐷🐖我同朋友都係牛魔王🐂😆梗係食牛漢堡啦!。#more必食推介[曬冷牛餐 - 安格斯西冷漢堡]$112同平時食開嘅免治牛肉扒漢堡好唔同呢度係用150g美國安格斯刨成塊狀無論肉眼望到、定食落口👅都好實在😆肯定零添加其他部位&材料,而且好juicy又重牛香。[不良牛餐 - 經典安格斯芝士漢堡]$98呢個都好好食!安格斯漢堡扒充滿肉汁&肉味👍🏻不過要比較我都係會揀上面嗰款😆。套餐包小食3選1:炸雞亦、芝士薯條或炸薯角🤔炸雞亦不過不失,好香脆芝士醬味道我一般,質地比較水,薯條夠粗我最愛💞另配漢堡包指定朋友👉🏻汽水😁。。。聽講老闆本來係做手工意粉,但受疫情影響生意唔好即時改做外賣漢堡店😍而且好受年輕人喜愛💕如果去開香港區一定要試下🤗。#漢堡包 #漢堡 #burger #手工漢堡 #chips #快餐 #外賣
la casa burger 店面採用工業風格
店內環境風格年輕,走輕鬆自在路線

主打外賣漢堡,為了迎合年輕人
漢堡餐名改成有趣名字
例如用菇類製作嘅素食漢堡叫『大姑媽』😂
豬肉漢堡就叫『傻豬豬』🐷🐖
我同朋友都係牛魔王🐂😆梗係食牛漢堡啦!

#more必食推介
[曬冷牛餐 - 安格斯西冷漢堡]$112
同平時食開嘅免治牛肉扒漢堡好唔同
呢度係用150g美國安格斯刨成塊狀
無論肉眼望到、定食落口👅都好實在😆
肯定零添加其他部位&材料,而且好juicy又重牛香

[不良牛餐 - 經典安格斯芝士漢堡]$98
呢個都好好食!
安格斯漢堡扒充滿肉汁&肉味👍🏻
不過要比較我都係會揀上面嗰款😆

套餐包小食3選1:
炸雞亦、芝士薯條或炸薯角
🤔炸雞亦不過不失,好香脆
芝士醬味道我一般,質地比較水,薯條夠粗我最愛💞
另配漢堡包指定朋友👉🏻汽水😁

聽講老闆本來係做手工意粉,但受疫情影響生意唔好
即時改做外賣漢堡店😍而且好受年輕人喜愛
💕如果去開香港區一定要試下🤗

2020-07-11 394 瀏覽
之前曾幫襯過位於文咸東街這間意式小館「La Casa Bistro」,覺得食物幾有水準,加上環境悠閒舒服,所以對餐廳印象唔錯。最近從網上得知,店舖轉型,改為主打高檔西式漢堡,兩口子向來都是漢堡粉絲,趁這天要來舊屋打掃,就順便過嚟試下。沒來一排,餐廳裝潢果然唔同曬,店面採用工業風設計,而用餐區就全部換上了較慳位的高腳檯櫈,加上牆上的全新粉色 Logo,明亮而有活力,令人耳目一新。   餐廳採自助形式,客人要先去收銀處下單,然後取票等叫號碼領取食物。先睇下餐牌,單係漢堡餐就已經有成 7 款咁多,另外亦手工意粉套餐、沙律、小食、飲品同手工啤酒等供應。老公愛吃牛,第一時間揀咗個曬冷牛餐,即安格斯西冷漢堡,而我就睇中咗失魂魚餐,即炸魚牛油果醬漢堡。每個套餐都包一款小食同飲品,小食有香脆雞翼、芝士薯條同香脆薯角可供選擇。先吃曬冷牛餐 ($112),個安格斯西冷漢堡果然好足料,整個包的外形雖然唔算好高身,但用料絕不手軟,餡料一層疊一層,未食已經感受到佢嘅份量。麵包有烘過,質地既鬆軟又富牛油香,不錯。漢堡內夾滿了刨成塊狀的美國安格斯、半溶芝士、蕃茄、洋蔥和生菜等。西冷肥瘦比例適中,肉味濃郁又有嚼頭,食
麵包有烘過,質地既鬆軟又富牛油香,不錯。漢堡內夾滿了刨成塊狀的美國安格斯、半溶芝士、蕃茄、洋蔥和生菜等。西冷肥瘦比例適中,肉味濃郁又有嚼頭,食落滿口肉汁,配合醬汁吃,更添惹味。
至於失魂魚餐 ($85)  嘅炸魚牛油果醬漢堡,味道亦好有驚喜,「魚柳包」以 Ciabatta 包夾住原塊炸魚,再加上軟滑 Creamy 嘅牛油果醬、蕃茄和生菜等。炸魚質素唔錯,薄脆香口,完全無雪藏味。微脆煙韌的 Ciabatta 麵包,比芝麻包好味,放入原塊炸魚,Size 剛好,配上滑嘟嘟的牛油果醬,滋味與別不同。
小食我哋揀咗芝士薯條香脆雞翼,薯條好粗身,雖然唔算很脆口,但蘸點芝士醬吃,亦頗美味。雞翼外皮炸至脆卜卜,肉質嫩滑多汁,不乾不嚡,沾少許甜辣醬吃,味道夾配。

聽說店裡的手工意粉亦做得很不錯,下次經過會再嚟試下。
午餐
2020-07-09 210 瀏覽
行過哩間主打高檔西式漢堡既cafe,裝修簡約得黎好舒服,高枱,好Chill,美式裝飾,播住輕快音樂,好好放空一下😊高檔版漢堡,啲漢堡名特別吸引😚有殿堂級美國西冷,傻豬豬🐷,失魂魚,不良牛餐,曬冷牛餐,仲有招牌手工意粉🍝多款式選擇🤗真係咩都想嗌下🤩我地嗌左曬冷牛餐,漢堡扒🥩係150g安格斯西冷,配洋蔥🧅新鮮生菜🥬蕃茄🍅芝士🧀好足料,漢堡扒充滿肉汁, 煎得好夠焦香,半溶芝士配上煎得岩岩好既漢堡扒,首先快漢堡好厚身,食落口感層次相當豐富, 醬汁味道同嗰漢堡好match,醬汁多到泌出黎,又唔會搶左牛肉既味,非常Juicy,所以都真係幾好味,大大啖,好治癒既感覺,係幸福呀。呢度仲可以飛走麵包🥯變沙律🥗形式上枱,真係岩哂我呀,所以嗌左一嗰不良午餐,食到想要嘅漢堡扒,感覺又唔會咁邪惡,好細心嘅配搭,值得一讚😄我係雞翼控,一定要嗌雞翼食,哩度係酥皮炸嘅,醃製得好入味,炸得好鬆脆,外酥內軟,好鍾意食,所以最後再嗌多兩隻😚芝士薯條🍟,脆卜卜,薯條份量超多😚仲有爆多芝士,芝士十足,溶左嘅芝士係薯條上,好香呀,所以條條都做到拉絲效果🤩最後再嗌左嗰意式肉丸,哩嗰肉意好juicy囉,蕃茄味道好濃郁,好夾好開胃😋😋

最後再嗌左一罐Soda同可樂,有氣既飲品配burger,好嘆呀🤩🤩

2020-07-09
  • 不良牛餐
2020-07-09 31 瀏覽
以前曾經在中上環附近上班晚上大部份食肆也休息只有文咸東街還有部份親民的餐廳繼續營業正好晚餐吃不飽,可以再吃一點點所有堂食用鐵盤盛載漢堡的SIZE也不小,摸上手很熱騰騰餐廳內空間很少,大約只有十五個座位左右另外,全部BAR凳形式比較不好坐又沒有位置掛袋或放袋經典安格斯芝士漢堡 - $78漢堡扒用上最頂級的牛肉級別安格斯多個牛肉部位的肉混合而成牛肉味濃郁外,油分及口感也是更勝一籌,沒有油膩感又加入生洋蔥粒、生菜及番茄,還有沙律醬汁口感清爽帶有輕微辛辣,味道層次更加豐富
以前曾經在中上環附近上班
晚上大部份食肆也休息
只有文咸東街還有部份親民的餐廳繼續營業
正好晚餐吃不飽,可以再吃一點點

所有堂食用鐵盤盛載
漢堡的SIZE也不小,摸上手很熱騰騰

餐廳內空間很少,大約只有十五個座位左右
另外,全部BAR凳形式比較不好坐
又沒有位置掛袋或放袋

經典安格斯芝士漢堡 - $78
漢堡扒用上最頂級的牛肉級別安格斯
多個牛肉部位的肉混合而成
牛肉味濃郁外,油分及口感也是更勝一籌,沒有油膩感
經典安格斯芝士漢堡
又加入生洋蔥粒、生菜及番茄,還有沙律醬汁
口感清爽帶有輕微辛辣,味道層次更加豐富
2020-07-08
2020-07-08 30 瀏覽
上環文咸東街La Casa舖面細細但又幾有情調,門口望入去裝修都幾吸引,就試下你啦😆😆Menu 設計得幾貼心,食漢堡餐唔餓的可以走包 😂😂😂😂 轉做沙律啱晒女仔。150g 安格斯西冷漢堡🍔🍔哩個份量男仔都絕對夠飽,啖啖肉又夠juicy。跟埋薯條直頭係勁飽!!!! 🐂🐂炸雞翼大推!!!!🐔🐔超級香脆入面嫩滑而且大大隻🤩🤩必點!! 炸魚牛油果醬沙律🐟🥗🥗炸魚唔算大件,但勝在炸得夠好食。金黃色的脆皮下就係嫰嫰的魚肉,一D都唔乾,炸得啱啱好。沙律代包就無咁濟,又可以balance返食炸野的罪惡感 lol 啱晒我芝士薯條絕對係芝士控必點!!!! 半熔的芝士醬同熱辣辣的薯條簡真係絕配 🍟🍟🧀🧀而家仲做緊優惠可以加$1換movenpick 雲尼拿雪糕一球!!!! 🍦🍦🍦 勁抵!!! 平時一球都值廿蚊啦而家$1就食到,幾飽都唔可以錯過!!!

150g 安格斯西冷漢堡🍔🍔

炸魚牛油果醬沙律🐟🥗🥗

又來介紹一個超好食的素漢堡!這家在上環地鐵站附近的小店 La Casa Bistro,豬牛雞魚和大菇媽漢堡都有,用料靚配搭有心思,唔小人都來買外賣返公司慢慢嘆架!如果你最近剛好生酮或者減醣飲食,仲可以走包變沙律,一樣咁豐富咁飽咁滿足。上環文咸東街都幾多野食揀,這家美式style的店主打漢堡和意粉,不過我見最勁好似都係漢堡,單睇相都覺得勁吸引。小店的裝修有點像美式餐館,霓虹燈好有型,想坐低食的話都有幾張檯仔,都唔會太逼。霓虹漢堡怪好可愛,而且閃亮亮的。店內仲有賣一系列本地手工啤酒,唔想飲汽水都有其他選擇。漢堡套餐共有A至G共七款,不吃肉的話可以揀「Ser F 大菇媽餐」,單點又得,叫套餐跟埋薯條汽水亦得。喜歡吃牛的話最勁有個200g美國安格斯西冷漢堡,好似好勁。餐牌另一面仲有三款意粉,其中一款黑松露野菌手工闊條麵係素食。兩個人來食可以揀二人餐,包前菜小食會比散叫平少少。 Set F 大啡菇合桃芝士漢堡 HK$98(套餐) + 煎蛋 (+HK$10) / 芝士薯條這個大啡菇看起來同普通素漢堡差唔多,但我覺得題特別係入面有合桃和Feta Cheese,香口又有野咬好好食!這個包本來無煎蛋,不

兩個人來食可以揀二人餐,包前菜小食會比散叫平少少。

這個大啡菇看起來同普通素漢堡差唔多,但我覺得題特別係入面有合桃和Feta Cheese,香口又有野咬好好食!這個包本來無煎蛋,不過我鍾意食所以另外加左,一放塊麵包去,蛋汁就流晒出來,爽歪歪的。這裡的漢堡包唔係極端軟熟果種,吃起來有點咬口都幾正。

朋友吃的是「Set C 曬冷牛餐」,我見牛肉片和芝士水乳交融在一起,感覺都好犀利。

跟餐小食可以揀香脆雞翼、芝士薯條或香脆薯角,我就揀左芝士薯條,芝士醬另外送上,吃漢堡就是要這麼邪惡才正路!

沒想到在一間葷食為主的漢堡店,可以吃到如此有水準的素漢堡,不管你約肉食朋友去食,或者想過口癮自己食,都記得要收入口袋名單啊!
2020-07-07
呢款漢堡唔係用牛肉餅,而係用嘅係美國空運到港嘅西冷,🥩切到肥牛薄片咁薄,用左黑椒調味,再一層層鋪上包度。面頭仲有溶左嘅芝士,下面有蕃茄🍅、酸瓜🥒等,份量係大胃王挑戰級,啱曬我😋個包唔會太空氣,🥖食落感覺實在。不過整體實在太厚身,就食到中段先真係可以一啖咬到每一層。食burger點可以唔食薯條🍟,最識食梗係食cheese fries!不過呢度嘅cheese sauce略嫌🧀芝士味較啖。薯條就好合格~食開就唔黎咁多,飲埋杯milkshake先講。呢度用🍨兩大球movenpick加奶打造milkshake,🥤飲落口感好順滑,雪糕嘅朱古力味依然十足。

不過整體實在太厚身,就食到中段先真係可以一啖咬到每一層。