2021-11-13
💬今日搭車返屋企果陣,一行過依間蛋糕店已經比入櫥窗入面既一件件蛋糕吸引住。每件都係非常精緻,而且一行入店我已經聞到勁大陣香芋味。唔洗講,即刻衝入去買左四個蛋糕走。😋佢地係迷你形狀既生日蛋糕,好啱兩個想食蛋糕又怕太heavy既人食。不過我今次買左4個就係同屋企人分左兩日咁食曬,作為飯後甜點真係好正哈哈。🍰大甲香芋黑糖麻糬 HKD 62中意香芋口味既人一定會勁中意依隻蛋糕。正如我上面所講,一入店已經聞到超大陣香芋味。而食落口都冇令我失望。香芋味十分濃郁,蛋糕、cream、仲有蛋糕中心既麻糬都有超香既香芋味。麻糬超煙韌,我同屋企人係咁爭住食。整體甜度唔會太高,正到暈。⭐評分:5/5 (最喜歡的口味)🍰香濃開心果 HKD 65買依個蛋糕原因係覺得佢好特別,我未食過開心果整既蛋糕,總係感覺格格不入咁。但食落之後,反而係我爹地同細佬爭住既既一隻味。佢既堅果味好香,上面粒粒開心果碎令人食落好有口感,冇違和感。⭐評分:5/5🍰雙重朱古力 HKD 56作為一個朱古力控,朱古力口味係一定要試既。上面有幾粒類似威化既朱古力餅仔,勁好食。而朱古力蛋糕既中心有超濃既朱古力漿,兩個人食可能會有少少漏,但如果四個人
🍰大甲香芋黑糖麻糬 HKD 62
⭐評分:5/5 (最喜歡的口味)
🍰香濃開心果 HKD 65
⭐評分:5/5
🍰雙重朱古力 HKD 56
作為一個朱古力控,朱古力口味係一定要試既。上面有幾粒類似威化既朱古力餅仔,勁好食。而朱古力蛋糕既中心有超濃既朱古力漿,兩個人食可能會有少少漏,但如果四個人食就啱啱好,少食多滋味。
⭐評分:4.5/5
🍰英國伯爵茶 HKD 56
問過店員,依隻口味係佢地其中一隻正在promote緊既蛋糕,所以就揀左佢黎試,我覺得佢既茶味都幾出,不過上面既cream就多左少少,而蛋糕食就較清。個人覺得想食清淡少少既,依個不失一個好選擇
⭐評分:4/5