5天前
今次同朋友嚟到北角La Parrilla Steakhouse,餐廳環境寬敞舒適,裝修充滿異國風情,落單時職員都係外國人,氣氛好Chill,好有去咗外國小餐館嘅感覺,想輕鬆enjoy一餐真係啱晒!前菜方面,首先係牛油長法包🥖,外脆內軟,麵包香氣十足,配上牛油,簡單但非常美味。阿根廷自家製餡餃份量十足,雞肉口味Juicy又有孜然香,完全唔同中式餃子嘅感覺,食完好有驚喜。阿根廷檸檬醃蝦賣相精緻,蝦肉鮮甜,配埋橙汁、聖女果同多款蔬菜,酸甜清新,夏天食真係一流。香蒜薯條用小鐵桶上枱,外脆內軟,灑上蒜粒、鹽粒同紫菜粉,香味十足,仲可以任食,啱晒薯條控!我哋食左2大兜😝主菜方面,我哋試咗220g平鐵牛扒同封門柳。平鐵牛扒肉質有咬口,牛味濃郁,啱晒鍾意有質感牛扒嘅朋友;封門柳則相對腍身,肉味更濃,表面煎得香脆,個人就特別鍾意呢款,肉汁豐富又唔乾身。甜品一定要試自家製阿根廷油條(+$68),新鮮炸起外脆內軟,內裡煙韌,配埋甜甜地嘅肉桂醬汁,食落充滿香氣,特色十足。飲品方面加咗杯美式咖啡(+$35),咖啡香濃,可以自選加唔加奶,個人就鍾意齋啡,最能飲出咖啡嘅原味。整體嚟講,La Parrilla Ste
整體嚟講,La Parrilla Steakhouse係北角區難得有水準嘅阿根廷西餐廳,無論環境、食物定服務都好有驚喜,啱晒同朋友聚餐或者想試新口味嘅你。