[✨旺角鬧市中既高質西餐🍽️💖]#larestaurantdessertbar 一直都聽朋友講旺角有間主打威尼頓牛柳嘅西餐廳幾好食?🤤今日係附近睇完戲,就專登行左過去試下🤔果然係不負盛名,無失望到🥳💕🍽️DIAMOND COUPLE SET $ 498💞威尼頓牛柳 跟餐湯餐包金黃色既酥皮好鬆脆,包住煮得好粉嫩嘅牛柳🥩,咬落去外脆內嫩又多肉汁,整體配得好好!😋👍🏻餐湯係西餐白湯,正常發揮💫💞法式蒜香焗黃金螺 跟餐蒜香味幾出,但唔會冚到螺嘅鮮味,而且螺肉好實好有口感😃💞海龍皇脆蟹意大利飯 跟餐蟹皇味好濃好入味,上面仲有原隻軟殼蟹!🦀意大利飯煮得恰到好處口感好creamy! 🫶🏻💞炭燒德國原隻咸豬手🐷 另加$188跟餐湯餐包豬手有好濃郁既炭燒香味😚表皮烤得好脆口,但入面既肉質又依然保留到一定肉汁,唔會為左烤脆個表皮搞到入面都乾哂柴哂!!😳 睇得出廚師既水準👍💞煙燸烤肉泡菜薄餅🍕 $88餅底薄身焗到好脆!😯估唔到泡菜可以同薄餅咁夾,算唔算食緊半個FUSION菜!🤣💞YAKULT益力多沙冰 跟餐+$15夏日涼透心之選,食咁多好野,飲返杯乳酸菌飲品希望可以減低下罪惡感啦🥹🫣
[✨旺角鬧市中既高質西餐🍽️💖]

#larestaurantdessertbar
一直都聽朋友講旺角有間主打威尼頓牛柳嘅西餐廳幾好食?🤤

🍽️DIAMOND COUPLE SET $ 498

💞威尼頓牛柳 跟餐湯餐包
餐湯係西餐白湯,正常發揮💫

💞法式蒜香焗黃金螺 跟餐
蒜香味幾出,但唔會冚到螺嘅鮮味,而且螺肉好實好有口感😃

💞海龍皇脆蟹意大利飯 跟餐

💞炭燒德國原隻咸豬手🐷
另加$188跟餐湯餐包

💞煙燸烤肉泡菜薄餅🍕 $88

💞YAKULT益力多沙冰 跟餐+$15
今日同大家介紹嘅係位於旺角嘅西餐,餐廳提供意大利飯、pizza、扒類同意粉,仲有早午餐供應,價錢都唔貴,其中威靈頓牛柳尤其出名,午餐可以以一個超值既價錢就可以食到 。而且大大份。兩個 Dinner Set, 每一個Set 會包一份餐湯,麵包同餐茶。🌟德國原隻咸豬手 $188呢個豬手炭燒香味好濃郁,肉質又嫩滑,特別係佢嘅表皮烤得好脆口。🌟威靈頓牛柳$218威靈頓牛柳係餐廳嘅招牌菜,金黃酥皮烤得好靚,切開啱啱好7成熟,肉質軟腍,入面有層蘑菇同洋蔥醬,外面都有醬汁同蔬菜。🌟鵝肝多士 跟餐$30/件$30已經有大大件,呢個價錢絕對係抵食。📌LA Restaurant & Dessert Bar @la.restaurant421 旺角通菜街25號地舖🚇 港鐵旺角站 E2 出口, 步行約6分鐘

而且大大份。

🌟德國原隻咸豬手 $188

🌟威靈頓牛柳$218

🌟鵝肝多士 跟餐$30/件
$30已經有大大件,呢個價錢絕對係抵食。

旺角通菜街25號地舖
🚇 港鐵旺角站 E2 出口, 步行約6分鐘
2023-07-17 1408 瀏覽
位於旺角通菜街的「LA Restaurant & Dessert Bar」,係一間人氣度頗高而且價錢親民的西餐廳🍴未夠7pm已經座無虛席,好受歡迎👏🏻店內裝修簡約舒適,掛滿月球燈,滿有氣氛晚飯時段設有單人或雙人晚市套餐,包括是日餐湯、餐包、主菜及飲品,另外可以根據個人喜好額外加錢升級酥皮湯或飲品黑松露忌廉湯配蒜蓉法包忌廉湯質地頗濃厚,奶油味香濃,帶陣陣黑松露香,好好飲!配上香脆蒜蓉法包🥖味道好夾芝士黃金蝦膏米多扁意粉以巨型蝦頭作裝飾,賣相造型獨特✨扁意粉口感軟硬適中,加咗蝦汁一齊煮,鮮味突出~蝦肉甜美彈牙,加咗芝士、洋蔥粒、雜菌及沙律醬等等一齊烤焗,味道濃郁,口感豐富炭燒厚切澳洲穀飼肉眼七成熟的澳洲肉眼,熟度剛好;厚切而且份量十足,啖啖肉,啱晒食肉獸!肉眼扒質感柔軟,帶點炭燒風味,牛肉味道好濃郁熱咖啡及熱檸茶隨餐附送飲品☕️檸檬茶酸甜解膩;咖啡香氣撲鼻,醒腦提神

黑松露忌廉湯配蒜蓉法包

芝士黃金蝦膏米多扁意粉

炭燒厚切澳洲穀飼肉眼

熱咖啡及熱檸茶

隨餐附送飲品☕️檸檬茶酸甜解膩;咖啡香氣撲鼻,醒腦提神
2023-07-17 152 瀏覽
同朋友仔去開旺角唔知食咩好🤔咁岩經過見到餐牌有威靈頓牛柳🐄好似好吸引咁😍重點係價錢唔算太貴 又咁岩有位😏就決定試下佢啦~💰DIAMOND COUPLE SET 💰498餐湯(跟餐)粟米湯 幾creamy😋有啲後悔無加酥皮😤下次要試下!蒜蓉包(跟餐)好香脆 仲有小清新蕃茄粒粒🍅法式蒜香焗黃金螺(跟餐)蒜香味都幾香 但黃金螺就有啲太有咬口啦🤫🌟威靈頓牛柳(7成熟)(跟餐)推薦推薦❗️雖然小c妹本人未食過正宗既威靈頓牛柳🥩唔係好知佢應該要有點既口感 剩係知好貴啫🫣落單既時候仲諗緊咁平唔知會唔會好食🤭點知食既時候都有啲驚喜喎🤩牛柳焗得岩岩好💕keep到啲肉汁又唔驚難咬👍🏻小可惜係外層酥皮唔夠脆🥐裏面既蘑菇醬唔夠存在感🤫但以呢個價錢嚟講 食到呢個質數既牛柳🤑已經好滿意 收貨收貨😋🌟海龍皇脆蟹意大利飯 (跟餐)都係推薦❗️啲飯唔太軟唔太硬 粒粒分明 口感岩岩好😋每啖飯都食到滿滿既蟹皇味 好入味🥰加埋大大隻既炸蟹 脆卜卜 好鬆脆🦀配埋啲飯口感一流 食到停唔到口呀😚煙燸烤肉泡菜薄餅(散叫) 💰88見到呢款係新出既口味😋正常發揮 係想像到既味道🫣無咩特別驚喜 不過不失啦🤫Yakult 益力多沙冰(跟餐) 💰
同朋友仔去開旺角唔知食咩好🤔
咁岩經過見到餐牌有威靈頓牛柳🐄
好似好吸引咁😍
重點係價錢唔算太貴 又咁岩有位😏
就決定試下佢啦~

💰DIAMOND COUPLE SET 💰498

餐湯(跟餐)
粟米湯 幾creamy😋
有啲後悔無加酥皮😤
下次要試下!

蒜蓉包(跟餐)
好香脆 仲有小清新蕃茄粒粒🍅

法式蒜香焗黃金螺(跟餐)
蒜香味都幾香 但黃金螺就有啲太有咬口啦🤫

🌟威靈頓牛柳(7成熟)(跟餐)
推薦推薦❗️
小可惜係外層酥皮唔夠脆🥐
裏面既蘑菇醬唔夠存在感🤫
但以呢個價錢嚟講 食到呢個質數既牛柳🤑
已經好滿意 收貨收貨😋

🌟海龍皇脆蟹意大利飯 (跟餐)
都係推薦❗️

益力多味都幾濃
鍾意益力多味既豬仔可以試💕

🌟Peach Flower💰15
有驚喜❗️
Elderberry (接骨木莓) & peach soda🍑
Elderberry既味幾突出 peach soda只係輔助🤭
莫名有種茶既清香 好特別🥰
好少係餐廳試到呢個口味既soda😚
  • 脆炸軟殼蟹意大利飯
  • Peach  Flower
2023-07-13 124 瀏覽
*芝士黄金蝦音米多這道菜以炸芝士包裹的黃金蝦為主角,聽起來就令人垂涎欲滴!芝士的香濃與蝦的鮮嫩結合在一起,一入口即化,絕對是芝士和海鮮愛好者的最佳選擇*威靈頓牛柳以牛肉和酥皮為主要材料的經典菜餚。威靈頓牛柳通常以嫩嫩的牛肉和香脆的酥皮包裹,烤至完美嫩煎,內部仍保持多汁。這道菜給人一種豪華和精緻的感覺,絕對是一道令人回味無窮的美食。*醬燒海魷墨汁意大利粉以海魷和墨汁意大利粉為主要成分。醬燒海魷的咸鮮味與墨汁意大利粉的風味相得益彰。墨汁意大利粉煮熟後,會吸收魷魚的風味,賦予了整道菜美味的鮮味和獨特的色澤。這道菜結合了海鮮和意大利面的經典組合,絕對是一道值得品嚐的美食。
*芝士黄金蝦音米多

*威靈頓牛柳

*醬燒海魷墨汁意大利粉

2023-07-10 132 瀏覽
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧旺角區一向多嘢食,今次到訪旺角通菜街小店《LA Restaurant》,主打平民價格嘅西餐。我見好多人都介紹佢個威靈頓牛扒, 不過當日有朋友唔食牛肉。等我試下佢地嘅非牛肉嘅菜式咩質素先!佢哋亦都有pizza或者意粉可以提供炭燒德國原隻咸豬手 $188份量好大嘅咸豬手,外層燒到香脆又有焦香。內層嘅肉質鮮嫩又充滿咸香。海龍皇脆蟹意大利飯 $158海龍皇其實就係軟殼蟹,炸皮唔會太厚,切開啖啖肉又有蟹膏。至於意大利飯就煙煙韌韌,吸引哂海鮮汁嘅精華,帶天然嘅甜味。Sakura $48粉紅色嘅沙冰,打卡感十足。入面其實係西柚沙冰,入口順滑帶微酸。Bloody Orange $48依杯係mocktail,唔飲得酒嘅朋友都唔洗驚。燈紅色係來源自血橙,然後再加入柚子梳打,味道非常清新。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧LA Restaurant & Dessert Bar (旺角)旺角通菜街25號地舖@la.restaurant421୨୧

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

旺角通菜街25號地舖

@la.restaurant421

話說都幾耐之前鐵飯腳話過想食威靈頓牛🐮 但係我又一直手頭有啲緊喎,所以想搵間性價比高嘅~ 最近見有foodie介紹𝙇.𝘼 𝙍𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩 & 𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩 𝘽𝙖𝙧 🍽️ 就試下喇~我哋叫咗兩個Dinner Set,本身已經包左伴蕃茄粒他他嘅蒜蓉包同埋幾creamy嘅餐湯,我地upgrade咗其中一碗做酥皮湯(+$20)☺️ 酥皮控鐵飯腳飲到舔舔脷,輕鬆KO!➿ 威尼頓牛柳 ($218 + $15*加配沙律🥗)呢度嘅威尼頓牛果然冇令我哋失望呢,份量幾大,盡享啖啖肉嘅滋味🥩 牛柳嘅火喉調校得好,真係做到我哋揀嘅Medium👍🏼 亦都有好濃郁嘅牛味🐮 酥皮厚度適中~➿ 芝士黄金蝦膏米多扁意粉 ($168)扁意粉好掛汁呢🍝 充滿蝦膏嘅香~ 龍蝦肉質彈牙🍤 蝦頭亦有幾多龍蝦肉同埋蝦膏,正,加上用咗米多嘅煮法處理,鋪咗芝士去焗🧀️ 肉汁多,好味!➿ 𝑺𝒂𝒌𝒖𝒓𝒂 (+$15)呢杯西柚smoothie味道幾天然,甜度亦適中~➿ 𝑩𝒍𝒐𝒐𝒅𝒚 𝑶𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 (+$15)而呢杯西柚味梳打就好啱呢個天氣飲,食飽飲解膩一流~ 仲有蘆薈粒粒喺入面添☺️

➿ 威尼頓牛柳 ($218 + $15*加配沙律🥗)

➿ 芝士黄金蝦膏米多扁意粉 ($168)

➿ 𝑺𝒂𝒌𝒖𝒓𝒂 (+$15)
呢杯西柚smoothie味道幾天然,甜度亦適中~

➿ 𝑩𝒍𝒐𝒐𝒅𝒚 𝑶𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 (+$15)
2023-07-06 98 瀏覽
驚喜新式威靈頓🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿裝修簡潔有啲特式既燈,餐牌選擇都算幾多,主打意大利飯、pizza、扒類和意粉,威靈頓牛柳、炭燒厚切澳洲榖餇肉眼、炭燒德國原隻咸豬手似乎必須一試,餐牌啲相明顯心機之作,望住都流口水🤤先上餐湯,蜆肉忌廉湯,味道ok,蜆肉都多,配蒜茸包算係唔錯嘅開始,🐻勞蘇食🐻推介 —— 威靈頓牛柳🥩賣相幾唔錯,改版既細個版,好似個菠蘿包咁,揀左五成熟,一切開,酥皮外脆,切落入面火侯好準,粉紅色充滿牛肉汁😘入口好腍口感好好,又滑又嫩,相當好味既牛😎用咗菠菜取代蘑菇,更腍滑,同風乾火腿都夾,成個菜式都好正好好味☺️配菜都燒烤過,都正炭燒原隻香辣魷魚🦑超大份,上枱非常香,果然係燒魷魚,先試鬚,又爽又香,燒烤味好濃香好正👍🏻食埋魚身,厚身,口感一流,好豐富嘅感覺,好好味既燒魷魚🥳烤焗芝士虎蝦墨汁意大利飯,擺盤好靚,好香蝦味,即試,墨汁飯味道好,又有鮮味,仲有加芝士係飯入面,多左層次😍睇得又食得,蝦肉彈牙芝士濃味,都幾唔錯🌟飲野!靚到,Sky blue,好refreshing,個人覺得好適合偏漏既西餐,Yakult,港人口味,正既沙冰😁
驚喜新式威靈頓🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

.旺角人氣西餐廳 | 抵食威靈頓牛柳晏晝食先$98? 真係食得過?#LA Restaurant & Dessert Bar💎 Diamond couple set dinner $498餐湯x2 + 包x2 + 前菜x1 + 主食x2 + 飲品x2🥣粟米湯加蒜蓉包似係用🌽罐頭粟米蓉開既但都叫啖啖有口感、蒜蓉包就普通、頂住肚先😀🐌法式蒜香焗金螺 (4件)金螺下面有薯蓉鋪底、我就驚金螺外殼唔乾淨無食😰另配沙律菜🤭金螺有咬口但無咩味道、另一個選擇係沙律🥗如果再多啲選擇就好了🥸🍖威靈頓牛柳 (七成熟)酥皮顏色焗到幾靚仔😍都好大舊喎、趁熱食啦!一切開眼睇似係五成熟🤔並唔似本身叫既七成熟🫢照食都係嫩滑既、而且牛柳一啲都唔乾😻仲幾juicy 👏🏻酥皮就偏薄、唔係層次分明果種🫡再沾埋黑椒汁幾好食架!呢個價錢叫交到功課有多啦🤣不過絕對唔係傳統既威靈頓牛柳、因為酥皮下無蘑菇蓉同巴馬火腿既🤗完美主義者既人勿叫😗晏就食見到先$98 (今日為止) …而且有呢個質素、難怪咁多人排隊食😈🫕海龍皇脆蟹意大利飯Risotto 軟硬程度唔似正式既入面有啲咬口、呢間係偏淋身少少但都係意大利飯既口感😝無咁銀胃!食落係龍蝦汁(
.旺角人氣西餐廳 | 抵食威靈頓牛柳
晏晝食先$98? 真係食得過?
#LA Restaurant & Dessert Bar

🥣粟米湯加蒜蓉包

🐌法式蒜香焗金螺 (4件)

🍖威靈頓牛柳 (七成熟)
酥皮顏色焗到幾靚仔😍都好大舊喎、趁熱食啦!

🫕海龍皇脆蟹意大利飯
Risotto 軟硬程度唔似正式既入面有啲咬口、呢間係偏淋身少少但都係意大利飯既口感😝無咁銀胃!食落係龍蝦汁(?)煮成、又唔會一味死咸😳隻軟殼蟹幾有誠意、算大隻同埋唔係平時手卷渣流攤果種🤩炸得好脆!一啖食哂軟殼蟹同risotto有份外驚喜🥳

🍕煙燻烤肉泡菜薄餅 $88 + $30 餐湯
薄批脆脆的、芝士作為批底🧀面頭有泡菜、青瓜絲同五花腩肉🐷味道偏韓風、個五花腩肉幾好食👐🏻整體味道正常、我都係鍾意食厚批🤭

🧃Fruit Punch 跟餐+$15 (原價$48)
橙汁加菠蘿汁、有少晒生果肉🤗中規中矩、夏天解渴都OK!

🍹Peach Flower 跟餐+$15 (原價$48)
桃味加接骨木梳打😆桃味較濃、帶接骨木味(好少見)🤫幾特別既!

🍧 Yakult Smoothie 跟餐+$15 (原價$48)
益力多沙冰正常無期望、都濃既唔係勁稀果啲😗

總結: 絕對抵食🤤普遍威靈頓牛柳都要$300up得2-3片、呢到$300有找👻其他食物質素又OK、侍應服好好!臉帶笑容又有禮、真心好少見了🫶🏻加分!!聽說「LA Restaurant & Dessert Bar」由幾位擁有酒店西廚經驗的年輕人打理、可以多多支持😇下次可以再試其他款式☺️唔錯既平民西餐廳👏🏻

**另加一服務費**

——————————————-

LA Restaurant & Dessert Bar
📍 旺角通菜街25號地舖
📆星期一至日:12:00~22:00
  • 海龍皇脆蟹意大利飯
2023-06-17 320 瀏覽
Bookmark左呢間好耐終於去左食🤤環境幾舒適 唔會坐得太逼Lunch menu $65起至$98 免收加一好抵食🤣個威靈頓牛柳性價比好高😍$98蚊包餐湯 飲品(可加$15轉mocktail🍹)今日餐湯係羅宋湯 好足料😙我地叫左5成熟 酥皮同牛柳中間夾左層鵝肝醬 酥皮焗至金黃 牛柳口感軟+粉+嫩😍有肉汁juicy🥹👍🏻牛味都幾重 呢個價錢值得一試☺️慢煮豬肋骨BBQ 面頭唔會全部都係醬 幾岩我😋調味適中 肉質軟嫩 讚一讚檸檬都有燒過 絕不馬虎👍🏻另一脆雞鎚香草意粉 有三隻🍗 雞鎚腌得香口惹味 皮脆脆的 配香草意粉~整體價錢平民抵食 lunch menu選擇多 見到隔離枱叫吉列豬扒好大份同吸引🤤
Bookmark左呢間好耐終於去左食🤤
環境幾舒適 唔會坐得太逼

Lunch menu $65起至$98 免收加一好抵食🤣

個威靈頓牛柳性價比好高😍
慢煮豬肋骨BBQ 面頭唔會全部都係醬 幾岩我😋
調味適中 肉質軟嫩 讚一讚檸檬都有燒過 絕不馬虎👍🏻
2023-06-16 163 瀏覽
之前見網上食評不錯,所以一試。叫了二人餐,炭燒牛扒一般,冇乜牛味,個湯好淡,而個軟殼蟹意粉都只係好一般。總括而然,網上的食評都只係言過其實,不要抱太大期望,否則會失望。
2023-06-14
2023-06-13 134 瀏覽
帶外國來港旅行的朋友逛女人街👭,順便在通菜街覓食。見依間主打西式食物的小店,有供應意大利飯🥘、意粉🍝、薄餅🍕、肉類🍖等,價錢親民,決定試一試。餐廳平日夜晚都有不少客人,亦不斷有walk-in的客人。餐廳有Dinner Set,我們叫的是Diamond Couple Set(二人餐),包括餐湯和餐包🥣、前菜🧆、主菜🥘、意粉🍝和飲品🍵。是日餐湯是忌廉粉絲湯,餐包是牛油蒜蓉包🍞,烘得香脆,跟配莎莎醬。🍽️ 芝士黃金蝦高米多個中文譯名好得意,是Prawn Thermidor的譯音。兩隻大虎蝦🦐相當肥美吸引,有手掌般大✋🏽,蝦肉彈牙,加上大量芝士🧀焗至金黃色,芝士的鹹香令味道更有層次,再加入青椒🫑、紅椒、洋蔥粒🧅,口感更豐富😋。🍽️ 主菜 - 可選威靈頓牛柳🍖或炭燒厚切澳洲穀飼肉眼🥩,我們選擇了肉眼扒,都幾大塊,上菜時已經聞到很香的炭燒味,可選擇牛扒的生熟度,我們選擇了七成熟,烹調時間剛好👍🏽,鎖住了肉汁,裏面肉質粉嫩,紋理細致。牛扒🥩調味不太重,保留了牛肉🐂本身的鮮味,再淋上蒜蓉味燒汁,伴碟有烤翠玉瓜🥒、茄子🍆、車厘茄🍅、菇🍄。🍽️ 意粉類 - 有三款可選,我們選擇了海龍皇脆蟹意大利飯,脆蟹即是軟殼

餐廳平日夜晚都有不少客人,亦不斷有walk-in的客人。

🍽️ 芝士黃金蝦高米多

🍽️ 主菜 -

🍽️ 意粉類 -
有三款可選,我們選擇了海龍皇脆蟹意大利飯,脆蟹即是軟殼蟹🦀,原隻炸得金黃香脆的軟殼蟹,炸粉不會過厚,裏面蟹膏非常多,相當驚喜,而且啖啖肉😋。
飯粒飽滿,吸收了湯汁,甜甜地,裏面加入菇粒🍄,相當有口感,再伴上米飯面頭的豆苗🌱,味道清新。
2023-06-11 177 瀏覽
見到好多寫好好食,特登3x度都出面等到1800入去食..點知令人失望至極個湯同ok, 但個包硬到咬唔開,都算個牛冇肉味,好韌切唔開,好明顯為左掩飾佢冇牛味,用左好多調味料黎醃結果加埋個汁,除左咸同硬,真係乜都食唔出原本咁期待嘅一餐就比佢ruin 左..千奇唔好去,完
見到好多寫好好食,特登3x度都出面等到1800入去食..
點知令人失望至極
個湯同ok, 但個包硬到咬唔開,都算
結果加埋個汁,除左咸同硬,真係乜都食唔出
原本咁期待嘅一餐就比佢ruin 左..
千奇唔好去,完
2023-06-05 1616 瀏覽
女人街除左出名shopping ,兩邊仲有好多餐廳,隨便入左間西餐廰,Dinner Set包餐湯、麵包同飲品,價錢由百幾至二百幾都有,合理旺角西餐價錢!因為想食小食,叫Diamond Couple Set ($498)抵啲! 套餐仲有威靈頓牛柳簡,性價比高,原價要 $218。是日餐湯+麵包正常發揮👍🏻忌廉湯有頗多蜆肉,質地杰身,好岩配脆卜卜既蒜蓉多士。芝士金黃蝦膏米多 (跟餐+$48)有驚喜! 兩隻比女生手掌長既蝦! 起肉後拌埋芝士、蝦膏焗,表面焗至金黃色,輕鬆拉絲,蝦肉新鮮彈牙,蝦頭炸到脆卜卜,好想吮埋。威靈頓牛柳此牛工序繁複,冇諗過係小店食到。威靈頓牛柳最緊要層次感,最外層酥皮焗到金黃薄脆,一切”卡碴”裂開,蘑菇碎包著7成熟牛肉,牛肉呈粉嫩顏色,口感豐富!海龍皇脆蟹意大利飯軟殼蟹最怕炸到油膩! 呢間炸皮較挺身,令軟殼蟹冇吸晒啲油,而且蟹都厚身。意大利飯撈左龍蝦膏,所以呈淡黃色,額外加入洋薏米煮,食落有口感。Sakura (跟餐+$15)新出特飲! 即西柚沙冰,粉紅顏色好少女,飲得出係新鮮西柚blend,酸甜開胃。La Mojito (跟餐+$15)夏日必選! 冇酒精版本,店家將青檸

是日餐湯+麵包
正常發揮👍🏻忌廉湯有頗多蜆肉,質地杰身,好岩
配脆卜卜既蒜蓉多士。

芝士金黃蝦膏米多 (跟餐+$48)

威靈頓牛柳

海龍皇脆蟹意大利飯

Sakura (跟餐+$15)

La Mojito (跟餐+$15)
夏日必選! 冇酒精版本,店家將青檸、薄荷葉搗過,飲落清新足味。
2023-06-01
  • 芝士金黃蝦膏米多
【旺角。人氣名物親民威靈頓牛柳😍】 #新推出芝士蝦膏米多同樣出色。👨🏻‍🍳威靈頓牛柳🥣餐湯(素翅蟹柳忌廉)🧀芝士黃金蝦膏米多🍸Peach Flower🔸呢間旺角平民西餐都算係我go-to-place之一,選擇多,質素高但價錢比較親民。近期網上都好多人提嘅就有呢款平民威靈頓牛柳,晚餐$200出頭就有成個餐🤤🔸我揀咗五成熟,一切開就夠晒開心,師傅成功做到真真正正嘅五成熟👌🏻~酥皮黃金色賣相靚,牛油香味都好足,牛肉入口非常軟綿,牛味強勁😍配上蘑菇醬,翠玉瓜、茄子及雞脾菇等配菜,整體味道層次都十分出色👍🏻🔸芝士黃金蝦膏米多係大驚喜之作,佢係用咗大蝦嘅蝦肉去焗,加上牛油忌廉,蛋黃等等醬料打造成味道十分豐富嘅白汁,又彈牙又Creamy,係味蕾嘅大享受😙🔸Peach Flower係接骨木加蜜桃嘅梳打,味道調配唔錯,唔會太甜

👨🏻‍🍳威靈頓牛柳
🥣餐湯(素翅蟹柳忌廉)
🧀芝士黃金蝦膏米多
🍸Peach Flower