2023-01-20 79 瀏覽
之前幫襯過一次見有狗狗可以進入,一心都諗住放假,再帶狗過嚟,但現在已經不可給狗隻進入不知什麼原因🥹位於牛頭角,在一層商業大廈的裏邊,店舖很大很闊落,裝修以清新簡潔為主,食物方面有不同種類咖啡及麵包煮食提供,座位都很寬敞,環境比較清幽,如果座位是靠窗邊位置,雖然望住馬路,但總算有啲大樹可以望吓🌳🌴🌿價錢就中規中矩,食物方面總算OK 如果同朋友搵個地方傾偈,這裏都頗為適合,起碼坐得舒服,地方開陽,可以飲休閒閒在這裏渡過大半天😉

價錢就中規中矩,食物方面總算OK
2023-01-15 86 瀏覽
樂感咖啡店,非常之出名,除咗牛頭角有店之外,觀塘都有分店,今日終於嚟到試一試,原來上網好出名嘅麻薯窩夫已經冇得食了,不過佢嘅台北燉牛肉意粉同埋朱古力酥都好好食!🤩台北燉牛肉意粉🍝 $118有少少麻辣味,這種配搭很特別,而且牛肉很大塊,牛肉味很香,是一種fusion的配搭🤓🤓🤓🤩朱古力酥 $24勁鬆脆,朱古力味亦都好香濃,好少喺出面食朱古力酥,今次喺呢度食真係冇揀錯。雖然麻薯窩夫已經冇得食,但大家都可以嚟試一試呢個朱古力酥,仲要$24真係勁超值,配咖啡一流。🤩多明尼加朱古力奶朱古力好香濃,奶味亦都好濃郁,佢選用咗多明尼加朱古力,特別濃郁,啱晒冬天暖身。🤩Gingerbread Latte $42凍冰冰嘅時候飲杯暖笠笠的薑味latte好鬼正🔥🔥🔥,鍾意佢薑味唔會辣到好嗆喉🥰🥰🥰啱晒女仔飲凍冰冰嘅時候飲💕💕💕

🤩台北燉牛肉意粉🍝 $118

🤩朱古力酥 $24

🤩多明尼加朱古力奶

🤩Gingerbread Latte $42
2023-01-04 108 瀏覽
「Lagom 」歐陸式餐廳裝修清新簡潔✨,令人放鬆心情,而餐廳食物多元化,有pasta 、意大利飯、三文治🥪、cake 等等,而飲品亦係另一重點,不同款式既咖啡☕️、鮮奶等等,可以慢活享受一下。台北燉牛肉意粉🍝$118令我回味無窮既台北燉牛肉意粉,輕度麻辣味道,開胃又不會過辣😋,非常惹味,多塊台灣牛肉,有口感又好味。芒果雞肉韓式辣醬三文治🥪$88大大份三文治,芒果🥭香甜好味,雞肉嫩滑又夠厚,加埋韓式辣醬,微辣夠好味,三文治包鬆軟表面香口,再配埋沙律🥗茶,十分推介。京都抹茶🍵鮮奶$42十分香濃幼滑既抹茶鮮奶,抹茶夠香,鮮奶夠滑,必點飲品。

台北燉牛肉意粉🍝$118

芒果雞肉韓式辣醬三文治🥪$88

京都抹茶🍵鮮奶$42
十分香濃幼滑既抹茶鮮奶,抹茶夠香,鮮奶夠滑,必點飲品。
2023-01-02 127 瀏覽
超人氣CAFE 周末放假休憩好去處牛頭角店相對地方更加大,人流唔算多,假期來到食個全日早餐平均消費$150/人先黎一份全日早餐明顯比起好多餐廳都要用心,多士有烘過肉腸,煙肉,煎炒磨姑,煎雙蛋,沙律菜滿滿既誠意味道賣相肉腸係帶點微辣,食落香口惹味有肉汁,雙蛋太陽蛋汁拌煙肉多士食一流煙肉卷成花,沙律份量多,總之就食到比起平時既好大別,印像深刻另外仲有一份早餐多士,酸種切片牛油烘香,加上芝士,煎肉片,夾埋一齊食,味道豐富有層次!#樂感 #LagomKaffeShop 101, 1/F, Manulife Place, 348 Kwun Tong Road, Ngau Tau Kok牛頭角觀塘道348號宏利廣場1樓101號舖
超人氣CAFE 周末放假休憩好去處
牛頭角店相對地方更加大,人流唔算多,假期來到食個全日早餐
平均消費$150/人
先黎一份全日早餐
明顯比起好多餐廳都要用心,多士有烘過
肉腸,煙肉,煎炒磨姑,煎雙蛋,沙律菜
滿滿既誠意味道賣相

#樂感 #LagomKaffe

牛頭角觀塘道348號宏利廣場1樓101號舖
2023-01-01 80 瀏覽
年尾約朋友飯聚,預先喺OpenRice訂咗位先,記得開業初期呢度冇得網上book位要排好耐隊,結果好耐冇黎再食。今次午餐,叫咗炸魚薯條$88 ,再加抹茶latte $20。午餐時間,首先送上抹茶拿鐵,炸魚薯條都好快上菜。炸魚薯條份量好足,魚亦都好滑,薯條香脆,食吓食吓都差唔多食晒成份。抹茶latte,飲落覺得抹茶味唔太濃郁,飲到後期先發覺原來抹茶粉喺晒個底,所以下次記得要先攪勻佢。呢度地方好大,都冇點限時,可以同朋友慢慢食慢慢傾偈。

呢度地方好大,都冇點限時,可以同朋友慢慢食慢慢傾偈。
2022-12-09
  • 炸魚薯條
2022-12-31 74 瀏覽
2022年嘅最後一日,仲要係星期六,梗係要悠閒渡過。我同朋友去左牛頭角嘅LAGOM Kaffe. 裝修簡潔,座位闊落。因為設喺一樓,玻璃窗望出去景色都特別開揚。我同朋友叫左一個黑松露北海道帶子奶油燉飯,一個麵鼓豬腩肉楓糖醬三文治。飲品叫左兩杯Iced cafe latte.黑松露北海道帶子奶油燉飯,黑松露味非常之香濃,配埋雜菌同幼滑嘅奶油,食落香濃。飯粒分明好有咬口,配上流心蛋,藜麥,撈埋一齊食,口感更幼滑,味道多一個層次。北海道帶子咬落爽口清甜,大粒又好新鮮。麵鼓豬腩肉楓糖醬三文治,上枱發現都幾大份,三文治包外脆內軟,加左楓糖醬,食落陣陣淡香。豬腩肉薄片,麵鼓醬調味後有點鹹香。配上薄燒菠蘿片,蕃茄,芝士,生菜。食落唔會續膩,酸甜配上鹹味好夾。配埋沙律有藍莓,蕃薯等得,平衡得黎都好有飽足感。Iced cafe latte咖啡味香濃,香滑順口。環境一流,食物好味,可以慢慢享受~
2022年嘅最後一日,仲要係星期六,梗係要悠閒渡過。

飲品叫左兩杯Iced cafe latte.

北海道帶子咬落爽口清甜,大粒又好新鮮。

配埋沙律有藍莓,蕃薯等得,平衡得黎都好有飽足感。

Iced cafe latte咖啡味香濃,香滑順口。

環境一流,食物好味,可以慢慢享受~
2022-12-31
2022-12-31 55 瀏覽
對上一次黎好似已經都係一年前聖誕前後嘅時間,難得過黎觀塘呢邊,梗係過黎翻撻呢間高質cafe。門面唔使多講,木系簡約風格,仲寫住可接受private booking,附近返工嘅朋友可以考慮黎呢度搞teambuilding。鋪頭內都一如既往咁坐得好舒服,伴隨住柔和嘅音樂,一杯咖啡加一本書應該可以喺度坐一個晏晝。今次下午時間黎,未食中午飯黎個all day breakfast就完美了,份量依然十分足夠,煙肉同腸仔焦香夾住麵包食又可以當三文治咁食。跟手黎到甜品tiramisu,夾住中間嘅手指餅帶出甜而不膩嘅口感,絕對適合想食甜野又怕太甜嘅朋友。最後就係呢個Oreo 牛角包窩夫,牛角包大家就食得多,夾住Oreo同雪糕一齊食相信就比較少見,但係偏偏佢地嘅味道又好夾絕對比到驚喜大家。一年後嘅水準依然保持到,抵讚
絕對比到驚喜大家。一年後嘅水準依然保持到,抵讚

2022-12-28 49 瀏覽
聖誕假日都想四處走走,今日走到來牛頭角中的宏利廣場,其中有一間「Lagom」的餐廳,地方環境闊絡,窗邊更全以落地玻璃設計,更顯柔和光猛,可真可以好好享受美好的假日情懷。不多不少剛剛好,就係咁簡單🥰。Gingerbread Latte用上薑與咖啡融為一體,在這歡樂嘅聖誕就最好不過,入口絲滑,香醇淡薑味,層次豐富至醇。黑松露北海道帶子奶油燉飯來到時見到三粒大大粒嘅厚肉帶子,旁邊更有藜麥、香菇等…一入口已食到啖啖奶油香,更有一陣松露香味,燉飯口感煙韌彈牙,帶子外層焦香,內裡嫩身,感覺滿口幸福。士多啤梨牛角包窩夫牛角包窩夫加上大量的忌廉及片片的士多啤梨,入口酥脆鬆軟,奶味濃郁,再有士多啤梨清甜淡香,真是啖啖Creamy。

不多不少剛剛好,就係咁簡單🥰。

Gingerbread Latte

黑松露北海道帶子奶油燉飯

士多啤梨牛角包窩夫
2022-12-24 60 瀏覽
雖然餐牌冇乜好多選擇,我個人本身真係唔太鍾意食pizza但係呢一間嘅Pizza真係好impressive!! 係我覺得呢啲都真係好個人口味,但係我平時有幾個食開Pizza嘅朋友都覺得好正,意粉就正正常常嘅好食,但係個Pizza係會令人想再幫襯!同埋嗰陣時因為我哋一去到佢淨係俾咗套餐嘅Menu,以為淨係可以叫套餐唔可以散嗌,其實都可以!侍應都係要講英文,服務態度都係有禮貌!講真唯一比較麻煩嘅就係佢嘅位置真係有啲難去。
雖然餐牌冇乜好多選擇,我個人本身真係唔太鍾意食pizza

侍應都係要講英文,服務態度都係有禮貌!

講真唯一比較麻煩嘅就係佢嘅位置真係有啲難去。
2022-12-24 62 瀏覽
Happy hour 食個tea!嚟過幾次,空間感好大坐得好舒服;難得今次得兩個人,佢都俾我哋坐卡位,可能因為下午茶時間,人流唔多,所以俾我坐得舒服啲。有啲Cafe,只係會俾「菜名」上面有嘅嘢你;我鍾意佢會放少少沙律擺碟,感覺比較清新,上到枱大大碟,視覺好豐富。🥭🐥『芒果雞肉韓式辣醬三文治』$88惹味之選——韓式辣醬係偏甜,所以其實唔辣;雞肉,前度細細件好容易咬;但係說好的芒果唔見咗😭⋯⋯🐟🍟『炸魚薯條 Fish & Chips』$98超大碟!魚柳雖然唔係好大塊,但係有四小件,外面鬆脆,入面鮮嫩多汁;薯條係粗薯條,鍾意佢好慷慨咁俾兩大盤汁嚟點;友人係「醬汁控」,所以佢食得好開心(係一個好飽嘅tea)⋯⋯☕️『Flat white』$38☕️『Dirty』$42

🥭🐥『芒果雞肉韓式辣醬三文治』$88

Flat  White  /  Dirty
2022-12-22
Fish  and  chips
2022-12-23 35 瀏覽
今日搵到呢間cafe空間感十足唔會同其他人太近應該會坐得幾舒服放鬆就決定入去食嘢一入到去就有個甜品櫃我地被安排坐卡位非常好落單係QR code可以慢慢揀 有足夠嘅私人空間我叫左個台北燉牛肉意粉意粉煮得剛剛好味道麻麻辣辣 除咗肉片亦有肉碎口感豐富朋友都讚呢個意粉風味特別台式味道意粉口感 出奇地夾嘢飲方面就加左個黑糖鮮奶幾好味 唔會太甜飲落幾舒服朋友本身想食薯條見到Fish n chips都係差唔多價錢仲有啲沙律 營養均衡啲就叫呢個呢個等得比較耐意粉差唔多食完先上不過一切開條魚就明白係慢工出細貨魚好嫩 又多汁比想像中好薯條都炸得好好 外脆內軟份量好多 我幫手食都食唔晒😅🤣而沙律一啲都唔hea 仲有啲蘋果喺面係有surprise到我地可以再encore而嘢飲佢要左杯熱茶話要中和返啲熱氣野🤣🤣🤣🤣🤣(咁應該叫涼茶喎🤣)
今日搵到呢間cafe

係有surprise到我地

可以再encore

而嘢飲佢要左杯熱茶
話要中和返啲熱氣野🤣🤣🤣🤣🤣
(咁應該叫涼茶喎🤣)
2022-12-19 69 瀏覽
樂感一直都係我cafe List 中頭幾位之一,間唔中黎一次都會有新驚喜.最鍾意牛頭角呢間分店地方大得黎空間感又大,休閑又舒服.台北燉牛肉意粉牛肉份量都幾豐富!!燉牛肉用上牛頸脊,肉質都好腍又帶嚼勁,脂肪少但重肉香.意粉醬再拌上少少肉碎令肉味更濃,意粉醬帶點麻辣醬既辛香感,惹味得黎又帶少少麻香.意大利粉上添加少少芝士粉令味道更濃郁.芒果雞肉韓式辣醬三文治三文治麵包2面都烘得好香脆,而且帶住一陣牛油酥香,食落醇香又唔會覺得過膩.內裏三文治餡加上生菜,雞肉,芒果同芝士,層次感相當豐富.咬落先帶麵包鬆脆口感,後帶出雞肉juicy感同生菜爽脆感.雞肉嫩滑juicy,加上韓式辣醬惹味得黎又唔會過辣,同雞肉好夾.芒果酸酸甜甜令三文治食落更清爽輕盈.Cafe latte 咖啡充滿nutty烘焙香,加上牛奶後香滑平衡.

台北燉牛肉意粉

Cafe latte
咖啡充滿nutty烘焙香,加上牛奶後香滑平衡.
午餐
2022-12-19 55 瀏覽
星期六晚上去位於牛頭角既LAGOM KAFFE 食晚飯。其實一路都想試,但平日佢開到6點半,我收工都趕唔切,今日終於試到。餐廳環境餐廳地點都算方便,地鐵站附近5至8分鐘左右。餐廳環境好正,地方好大好寛闊,光線充足。食物方面叫左個 fish and chips, 台北燉牛肉意粉同士多啤梨牛角waffle。Fish and chips分量 唔小 ,炸魚同薯條都非常脆 and熱辣辣 。配埋他他醬同埋茄汁 ,不錯! 值得一提係炸魚嗰啲炸粉係剛剛好,唔好厚。宜且仲有沙律菜作為伴菜。台北燉牛肉意粉尼個意粉十分出色。首先十分creamy, 意粉加入一些麻辣嘅肉碎令到成個意粉麻而不辣嘅感覺。意粉面上有大大塊既薄牛肉。正!士多啤梨牛角waffle士多啤梨同cream放在牛角窩夫上面,牛角waffle好鬆化同好脆 加埋雪糕 ,尼個甜品係必食。整體黎講,餐廳嘅環境食物質素都非常好值得再嚟。
餐廳環境
食物方面

Fish and chips
台北燉牛肉意粉
士多啤梨牛角waffle
整體黎講,餐廳嘅環境食物質素都非常好值得再嚟。

2022-12-18 53 瀏覽
去(牛頭角)宏利廣埸完成工作後,途經(Lagom kaffe),店舖非常寬敞,座位舒適,幕牆大玻璃視野廣闊,和同事吃一頓豐富下午Tea好寫意。❣️芒果雞肉韓式辣醬三明治~艷紅色韓式辣醬泡制出略帶微微煎香滑嫩雞肉,配上新鮮蕃茄片、香甜蜜味芒果、生菜,外層夾着帶牛油香脆吐司,層次感豐富❣️炸魚薯條~炸魚外脆內軟呈現漂亮金黄色再配上醬汁令人愛不釋手。薯條酥脆外層卜卜脆,內裏濃香馬鈴薯香味,由細吃到大都不會厭🥰❣️水牛城雞翼~雞翼肉質嫩滑略帶少少甜甜酸酸,朋友吃到有少許辣,本人好辣,所以吃不到辣感覺。😊

2022-12-14 47 瀏覽
咖啡店環境唔錯,幾舒服,而且仲非常之大!有好多位,空間感相當好。下午茶嘆杯咖啡食件蛋糕,真係好悠閒。Oreo牛角包窩夫$58呢個賣相幾靚,牛角窩夫新鮮整起,所以非常香脆,面上有好多忌廉好邪惡,而且仲有Oreo脆脆及Oreo餅乾。Tiramisu $38三角蛋糕都幾大件,有好多mousse 有咖啡香,亦都有酒味!是日精選甜品:朱古力蛋糕$30呢個蛋糕相當抵食,長方形蛋糕。面上有朱古力,而且蛋糕味道都好香濃,性價比高!Dirty$42凍嘅咖啡味都幾香濃,唔會太甜。熱莫卡咖啡$46叫咗熱飲,面上有拉花。朱古力味幾突出,但係又唔會掩蓋咖啡味!

Oreo牛角包窩夫$58

Tiramisu $38

是日精選甜品:朱古力蛋糕$30

Dirty$42
凍嘅咖啡味都幾香濃,唔會太甜。

熱莫卡咖啡$46