2022-12-19 55 瀏覽
星期六晚上去位於牛頭角既LAGOM KAFFE 食晚飯。其實一路都想試,但平日佢開到6點半,我收工都趕唔切,今日終於試到。餐廳環境餐廳地點都算方便,地鐵站附近5至8分鐘左右。餐廳環境好正,地方好大好寛闊,光線充足。食物方面叫左個 fish and chips, 台北燉牛肉意粉同士多啤梨牛角waffle。Fish and chips分量 唔小 ,炸魚同薯條都非常脆 and熱辣辣 。配埋他他醬同埋茄汁 ,不錯! 值得一提係炸魚嗰啲炸粉係剛剛好,唔好厚。宜且仲有沙律菜作為伴菜。台北燉牛肉意粉尼個意粉十分出色。首先十分creamy, 意粉加入一些麻辣嘅肉碎令到成個意粉麻而不辣嘅感覺。意粉面上有大大塊既薄牛肉。正!士多啤梨牛角waffle士多啤梨同cream放在牛角窩夫上面,牛角waffle好鬆化同好脆 加埋雪糕 ,尼個甜品係必食。整體黎講,餐廳嘅環境食物質素都非常好值得再嚟。
餐廳環境
食物方面

Fish and chips
台北燉牛肉意粉
士多啤梨牛角waffle
整體黎講,餐廳嘅環境食物質素都非常好值得再嚟。