Latter Cafe ☕✨這間咖啡店是有名的打卡餐廳🤳店門口很適合打卡,店內環境舒適,適合朋友聚會,靜靜享受一杯咖啡☕️黑松露炒蛋牛油果酸種麵包組合($188)呢個組合好豐富😋黑松露炒蛋滑嫩可口,牛油果配上酸種麵包,加上鮮蝦、煙肉、巴馬火腿,仲有原粒大啡茹同香腸,真的好滿足🥑🍳🍞雜莓果仁乳酪碗 ($88)呢碗乳酪色彩繽紛,雜莓新鮮酸甜,果仁脆口,搭配香滑嘅乳酪,口感層次豐富,健康又好味🍓🌰伯爵茶朱古力鮮奶 ($60)朱古力味香濃,伯爵茶和朱古力的搭配十分和諧🍫☕️動物派對盲盒拿鐵 ($73)這杯拿鐵會以盲盒型式抽出不同的動物設計,飲落香滑,是視覺和味覺的滿足🐾🐶🐱整體:🔥🔥🔥🔥🔥味道:👅👅👅👅環境:✨✨✨✨價錢:💵💵
Latter Cafe ☕✨

黑松露炒蛋牛油果酸種麵包組合($188)

雜莓果仁乳酪碗 ($88)

伯爵茶朱古力鮮奶 ($60)
朱古力味香濃,伯爵茶和朱古力的搭配十分和諧🍫☕️

動物派對盲盒拿鐵 ($73)

整體:🔥🔥🔥🔥🔥
味道:👅👅👅👅
環境:✨✨✨✨
價錢:💵💵
2024-10-13 238 瀏覽
黎到港島區呢度都知道呢到出名有好多唔同style既Cafe,而全部都好relax同chill🍂而我今日黎既呢間cafe就十分cozy,真係唔覺唔覺就會spend左一個朝早。🐒煙三文魚牛油果炒蛋貝果💰$118🐒香煎帶子明太子扁意粉💰$148首先主食方面就有我最愛既Bagel,而呢個combination真係unbeatable👅而炒蛋既蛋汁配埋個bagel到令佢更濕潤另外店員仲推薦左呢個帶子明太子扁意粉🍝佢既調味好單純,完全食到食材既原味,特別係明太子既咸香。🐒Latter原味巴斯克芝士蛋糕💰$48對於甜品控既我黎講,Cafe既蛋糕真係抵抗唔到🍰而呢款cheesecake完全打卡able ar💯見到都少女心爆發,細細件咁無論係自己食定2個人要個甜品點綴下都岩岩好。🐒桂花冷萃咖啡(秋季限定)💰$62🐒冷萃西柚檸檬紅茶💰$60而呢到飲品選擇都好多,咖啡方面我就揀左個比較特別既季節限定既桂花咖啡☕️on top既桂花配埋個cream同cold brew一齊真係好match,成件事飲落係好smooth而且有陣陣花香🌼

🐒煙三文魚牛油果炒蛋貝果💰$118
🐒香煎帶子明太子扁意粉💰$148

🐒Latter原味巴斯克芝士蛋糕💰$48

🐒桂花冷萃咖啡(秋季限定)💰$62
🐒冷萃西柚檸檬紅茶💰$60

2024-10-12 218 瀏覽
Latter Cafe灣仔謝斐道151-153號金星大廈地下E號舖經開灣仔,老友想飲靚啡食西餐,帶咗我去 Latter Cafe,環境夠Chill,食材高質,正呀喂!😽香煎帶子明太子扁意粉🍝大廚即叫即製,珍寶帶子、洋蔥和菇類爽口彈牙,鮮味十足,明太子鹹度適中,先試原味醬汁,吃到中段將明太子撈勻提升層次,好惹味,推薦!🤤鮮蝦牛油果醬酸種麵包🥑酸種麵包外層香脆,內層煙韌,鮮蝦配香甜的香草醬汁,好開胃,另外一塊麵包佈滿了香濃的牛油果,可以加開心果碎和檸檬汁,效果更佳。😍焦糖香蕉咖啡🍌新鮮的香蕉,香甜的焦糖,香滑的鮮奶,香濃的咖啡,自家拼咖啡豆,有花香、櫻桃和波特酒香味,將所有配料攪勻,好有層次,必試!😻士多啤梨奶油抹茶🍓面層有士多啤梨曲奇,我選擇了全脂奶+少甜,調配得恰到好處,甜度適中夠creamy,飲完好舒暢。😋Latter 原味巴斯克芝士蛋糕🍰大廚加了無花果脆脆和糖霜提升層次,香氣四溢,蛋糕鬆軟,入口即溶,巴斯克芝士醬又香又滑,喜愛甜品的朋友不能錯過。😘Latter Cafe 環境夠Chill,食材新鮮,侍應服務態度好,充滿活力,還會再來。😎🤘🏻
Latter Cafe

士多啤梨奶油抹茶🍓

Latter 原味巴斯克芝士蛋糕🍰

2024-10-11
2024-10-12 226 瀏覽
泡菜大蝦蟹籽辣扁意粉 ($138)這道意粉真是讓人驚艷!泡菜的酸辣味道與蟹籽的鮮香完美結合,讓每一口都充滿層次感。蝦肉鮮嫩,意粉煮得剛好,整體味道非常誘人,值得一試。Latter全日早餐 ($118)這份全日早餐非常豐富,配料多樣,色香味俱全。煎蛋、香腸、煙肉和多種蔬菜搭配,讓我一早就感受到滿滿的能量。每一口都讓人感到幸福,特別適合早餐或懶洋洋的午餐。自家製桂花栗子戚風蛋糕 ($65)這款蛋糕輕盈鬆軟,桂花的香氣恰到好處,栗子的風味也增添了不少深度。搭配一杯咖啡,簡直是絕配!甜度適中,不會讓人感到膩,讓我忍不住想再來一塊。西柚氣泡咖啡 ($62)這杯咖啡的創意十足,西柚的清新與咖啡的苦香形成了奇妙的對比,喝上一口讓人瞬間提神。特別適合想要嘗試新口味的朋友,獨特的搭配讓人印象深刻。焦糖香蕉咖啡 ($71)這款咖啡口感滑順,焦糖與香蕉的結合讓咖啡的甜味更加突出,喝起來既香濃又不失清新。
泡菜大蝦蟹籽辣扁意粉 ($138)

Latter全日早餐 ($118)

自家製桂花栗子戚風蛋糕 ($65)

西柚氣泡咖啡 ($62)

焦糖香蕉咖啡 ($71)

2024-10-12 132 瀏覽
灣仔A出口附近嘅謝斐道開左幾間好靚嘅咖啡店今日經過Latter Cafe,淡粉淡白的門口吸引左我的少女心,決定入內試試。飲品最驚喜係佢嘅咖啡我哋揀咗朱古力咖啡同抹茶拿鐵估唔到咖啡面會有立體的貓咪公仔同鯨魚公仔而且係可以食係棉花糖黎再加上奶油式的裝修成件事都非常適合影相超級可愛正餐帶子明太子意粉帶子size正常 煎得香口 肉質彈芽柔軟每條的意粉都掛滿明太子 鹹甜適中 濃郁鮮美 大份且飽肚Green all day Breakfast近排想食得健康啲所以揀咗呢個Green all day Breakfast超級大份 有沙律菜 三文魚 酸種麵包 滑蛋 牛油果 士多啤梨乳酪 係非常豐富且簡單的早餐仲可以根據返自己嘅喜好 將酸種麵包再配牛油果再加啲滑蛋食最後食返個生果乳酪食到好飽本身仲想試埋佢個戚風蛋糕,但真係太飽完全試唔到,唯有等下次先啦
灣仔A出口附近嘅謝斐道開左幾間好靚嘅咖啡店

將酸種麵包再配牛油果再加啲滑蛋食
最後食返個生果乳酪
食到好飽

2024-10-07 249 瀏覽
LATTER CAFE奶油色為主嘅韓系咖啡店☕️由店舖門口到內部, 唔同精緻食物同飲品都好啱女仔打卡! 戶外區有啤啤熊仲可以帶寵物一齊食————————————————食物:❆ Latter全日早餐 $118Latter All Day Breakfast有炒蛋、牛油果、蕃茄、煙肉、腸沙律菜、兩片多士同埋切粒嘅士多啤梨! 好多選擇好豐富😋❆ 香煎帶子明太子扁意粉 $148Pan-Seared Scallop and Creamy Mentaiko Linguine明太子份量好夠, 可以痴住每一條扁意粉🍝帶子亦煎到香脆❆ 自家製提拉米蘇 $68Latter Tiramisu面頭有好多咖啡粉, 愈食到底洒味愈重❆ 動物派對盲盒拿鐵 $68Lucky Series Latte(+棉花糖 + Marshmallows $10.0)超 級 得 意!!💓 上枱先會知抽到咩動物! 動物造型糖浮喺拿鐵上面, 今次小編抽中一隻哥基, 唔知大家會抽中咩呢?❆ 焙茶鮮奶 $55Hojicha Latte有靚靚拉花, 焙茶味好濃————————————————整體:✦ 價格: 4.2/5✦ 味道: 4.3/5✦
LATTER CAFE

————————————————
食物:
❆ Latter全日早餐 $118
Latter All Day Breakfast

❆ 香煎帶子明太子扁意粉 $148
明太子份量好夠, 可以痴住每一條扁意粉🍝帶子亦煎到香脆

❆ 自家製提拉米蘇 $68
Latter Tiramisu
面頭有好多咖啡粉, 愈食到底洒味愈重

❆ 動物派對盲盒拿鐵 $68
Lucky Series Latte
(+棉花糖 + Marshmallows $10.0)

❆ 焙茶鮮奶 $55
Hojicha Latte
有靚靚拉花, 焙茶味好濃

————————————————

2024-09-29
午餐
  • Lucky Series Latte
2024-10-07 213 瀏覽
今日約左朋友喺灣仔食晏, 經過謝斐道畀呢一間cafe所吸引, 門口擺設小清新風格, 入到店內令人好relax好chill嘅感覺, 店員有禮,qr code 自助落單好方便。 我哋叫咗個 all day breakfast, 壽喜燒牛肉扁意粉, 自家製tiramisu, 同兩杯動物派對盲盒latte。All day breakfast: 好豐富健康有營, 有香腸,煙肉,蕃茄, 麥包 , 沙律菜, 藍莓,士多啤梨, 牛油果 同炒蛋 ,炒蛋蛋味濃,炒至半熟好滑溜, 蔬菜生果 新鮮美味👍。壽喜燒牛肉扁意粉: 扁意粉質感軟硬度適中, 牛肉軟淋入味分量都唔少,sukiyak汁香濃 ,加左紅椒絲 蒜蓉 洋蔥 一齊炒好惹味👍。Latter Tiramisu: 質感軟滑 ,忌廉口感厚身 ,微微嘅酒香慢慢滲出加上咖啡味香濃 ,層次豐富, 甜而不膩👍。動物派對盲俠latte: 必叫系列😂, latte可以選擇不同口味, 我哋叫咗朱古力latte同抹茶 latte, 我飲嘅係抹茶latte香濃幼滑 ,拉花已經好靚仲要加上上面嘅小動物 ,多種動物款式隨機配超可愛, 睇見都心情開朗, 少女心滿滿❤️。
2024-10-06 231 瀏覽
喺灣仔附近番工,成日經過呢間cafe都好想入去試下。今日終於約到朋友一齊去啦!❤️辣番茄海鮮扁意粉海鮮有青口和蝦。番茄醬汁🍅微辣和酸甜十分開胃。意粉爽口滑溜~❤️All Day Breakfast有沙律菜、煙肉🥓、腸、番茄🍅、炒蛋、牛油果🥑、士多啤梨🍓、藍莓🫐和酸種麵包,十分豐富!牛油果🥑夠熟,口感軟滑。將嫩滑炒蛋放在包上同吃,十分美味😋👍🏻。朋友嗌左杯❤️熱抹茶鮮奶,我嗌左杯❤️熱伯爵茶朱古力鮮奶。兩杯都拉左個好靚嘅拉花,影左好多張相先捨得飲~🥰❤️熱伯爵茶朱古力鮮奶入口有伯爵茶香配朱古力的甜,兩者完美融合,十分匹配👍🏻。食埋個甜品「❤️自家製提拉米蘇」就完美啦😍👏🏻👍🏻。份量多。咖啡味香濃,口感滑溜。

❤️辣番茄海鮮扁意粉

❤️All Day Breakfast

❤️熱伯爵茶朱古力鮮奶
入口有伯爵茶香配朱古力的甜,兩者完美融合,十分匹配👍🏻。

食埋個甜品「❤️自家製提拉米蘇」就完美啦😍👏🏻👍🏻。
份量多。咖啡味香濃,口感滑溜。

2024-10-05 202 瀏覽
今日經過Latter Cafe這家咖啡館位於謝斐道,外面的裝潢讓人感到放鬆。在陽光灑落的早晨,Latter Cafe的窗邊位置成為了享受美好食物的完美場所。進入咖啡館後,迎面而來的是香濃的咖啡氣息和輕柔的音樂,讓我瞬間感到舒適與愉悅。我選擇了他們的全日早餐,這道菜色看似簡單卻豐富多樣,讓我充滿期待。當早餐端上來時,色彩繽紛的擺盤立刻吸引了我的目光。香炒蛋搭配著鬆軟的烤吐司、香脆的培根和新鮮的牛油果,簡直是完美的組合。一口咬下去,所有的味道瞬間融合在一起。培根的鹹香與牛油果的細膩口感相得益彰,而那一顆剛炒好的蛋則為整道菜增添了絲滑的質感。整體來說,這份全日早餐不僅滿足了我的胃,更是一場味覺的盛宴。而在享用完主菜後,我迫不及待地想嘗試Latter的提拉米蘇。當服務生將這道甜品端上來時,我的心情瞬間被點燃。提拉米蘇的外觀精緻,粉狀的可可粉在表面均勻地撒上,底層則隱藏著濃郁的咖啡味道和柔軟的馬斯卡彭奶酪。用勺子挖下一口,瞬間感受到甜蜜與苦澀的完美平衡,這道經典的意大利甜品在Latter Cafe的演繹下,無疑是一次味覺的享受。另外我點了一杯有拉花的朱古力奶,這杯飲品的外觀也同樣令人驚艷。拉花的

另外我點了一杯有拉花的朱古力奶,這杯飲品的外觀也同樣令人驚艷。拉花的技術讓這杯朱古力奶看起來既藝術又誘人,熱騰騰的奶泡上面輕輕地印著心心的圖案。喝上一口,濃郁的朱古力味道與絲滑的牛奶完美交融,甜而不膩,讓人心情愉悅。
  • Latter 全日早餐
各位鍾意影相打卡嘅女仔,一定要Bookmark灣仔呢間隱世打卡小店🌟 !門面嘅英倫格仔裝修真係超級靚😍,仲有隻熊仔畀你攬住影相🧸;而店內就走溫柔嘅奶油風,環境好舒服。撞啱好天氣☀️有日光加持,門口個打卡位係唔會令大家失望🫶🏻!除咗有靚環境,飲品同甜品都好啱打卡,一定要先介紹!🩷🐶 動物派對盲盒拿鐵 $68講明係盲盒,動物款式當然係由店員隨機發辦,所以每一杯Latte都充滿驚喜🎉!今次我呢杯就係柴犬造型🐶,咖啡奶泡整得漲卜卜咁滿,360度咩角度睇都覺得勁得意😍!咖啡味道都濃郁,正路。一路飲,隻公仔都係浮緊好搞笑😂,佢係類似棉花糖+麵包咁嘅質地,食得嘅。價錢有啲貴,不過有呢個賣相我覺得都好值。同埋呢度好貼心💁🏻‍♀️,Latte可以揀朱古力、抹茶或者其他口味,一樣有奶泡拉花,所以小朋友都啱飲㗎👧🏻!🩷🍓 士多啤梨奶油抹茶 $62又係一杯好少女心嘅打卡飲品💕!上層係士多啤梨奶蓋,底層係抹茶Latte,層次分明仲有塊粉紅花瓣點綴🌸。飲落個味道都好夾,幾好飲✨!🩷🍰 自家製伯爵茶草莓麻糬戚風蛋糕 $65 呢度有好幾款甜品選擇,但我嘅首選一定係粉紅色嘅草莓蛋糕🍓,整得好精緻好靚呀!佢個Cream同麻糬
各位鍾意影相打卡嘅女仔,一定要Bookmark灣仔呢間隱世打卡小店🌟 [Latter Cafe]!門面嘅英倫格仔裝修真係超級靚😍,仲有隻熊仔畀你攬住影相🧸;而店內就走溫柔嘅奶油風,環境好舒服。撞啱好天氣☀️有日光加持,門口個打卡位係唔會令大家失望🫶🏻!

除咗有靚環境,飲品同甜品都好啱打卡,一定要先介紹!

🩷🐶 動物派對盲盒拿鐵 $68

🩷🍓 士多啤梨奶油抹茶 $62

🩷🍰 自家製伯爵茶草莓麻糬戚風蛋糕 $65
呢度有好幾款甜品選擇,但我嘅首選一定係粉紅色嘅草莓蛋糕🍓,整得好精緻好靚呀!佢個Cream同麻糬唔會好死甜👌🏻,整體味道清清哋好易入口;蛋糕都整得好鬆軟,唔會食到好漏,都好鍾意!

💛 辣蕃茄海鮮扁意粉 $138
💚 牛油果醬酸種麵包 $118

自選配搭:煙三文魚、黑松露炒蛋

兩款主食都好正路、唔伏,價錢同份量都合理。估唔到個包得2塊都食到咁飽🤰🏻!麵包有輕輕烘脆咗,煙三文魚都好唔慳成本咁落咗好多,炒蛋火喉都掌握得唔錯,幾好味😋!

‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
環境靚好加分,但反而杯Latte得意到令我想Encore多次😌。大家可以約多幾個朋友嚟,大家拎住杯唔同動物造型嘅Latte打卡🐶🐱🐻,個畫面一定好得意呀📸!
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
2024-10-02 211 瀏覽
◍Latter Cafe◍記得剛開業既時候同朋友黎過,今次就同阿囡黎,係衝着杯動物盲盒拿鐵而來 Base有好多選擇,唔一定係咖啡,阿囡就要左紫薯latte😉Order 左一份ADB HKD118睇落都大份(牛油果🥑德國腸、炒蛋、一塊酸種包、蕃茄、沙律🥗、煙肉🥓)香煎帶子明太子意粉🍝HKD148係真材實料嘅明太子啊意粉好掛汁,超鐘意,而且伴菜都足料啊!伯爵茶草莓🍓麻糬戚風蛋糕 🍰 HKD65麻糬同想像中有啲唔同,但係蛋糕嘅質地好欣賞!總括而言,食物質素同埋飲品都唔錯,可以再訪
◍Latter Cafe◍

Order 左一份ADB HKD118

香煎帶子明太子意粉🍝HKD148
係真材實料嘅明太子啊
意粉好掛汁,超鐘意,而且伴菜都足料啊!

伯爵茶草莓🍓麻糬戚風蛋糕 🍰 HKD65
麻糬同想像中有啲唔同,但係蛋糕嘅質地好欣賞!

總括而言,食物質素同埋飲品都唔錯,可以再訪

2024-08-21
  • Lucky Series Latte
2024-10-01 194 瀏覽
Latter Cafe 一直都喺我coffee shop to-go list入面,原因主要係餐廳入面嘅韓式奶油風裝潢,原來食物都一樣高質素。- 壽喜燒牛肉扁意粉意大利人未必鐘意壽喜燒配意粉既組合,但我就非常鐘意😍。整體味道唔會太醎,中間放左一個生蛋黃,撈勻之後意粉更加滑溜,另外放左好多和牛,份量非常多。- 三文魚牛油果醬酸種麵包酸種麵包好香脆,一塊配上一層厚厚既牛油果醬,另一塊配上砌成玫瑰花形狀嘅三文魚,份量非常慷慨,味道超讚👍🏻- 香蕉焦糖咖啡賣相好靚,餐廳採用嘅咖啡豆偏向nutty,香蕉味幾香濃,香蕉同焦糖可謂完美配搭。- 湯力咖啡Latter Cafe將Tonic water同咖啡分開,客人可以跟自己節奏將咖啡倒入tonic water。咖啡既果酸同tonic water真係天作之合,口感柔和順滑。- 提拉米蘇忌廉軟滑,食落唔會好甜膩,不過略嫌咖啡味淡左少少🤏餐廳咖啡好有特色,無論賣相同味道都好正,食物都好好味,加上裝潢加持,絕對係一間打卡able既咖啡店,encore指數爆燈💯

壽喜燒牛肉扁意粉

- 香蕉焦糖咖啡

湯力咖啡

- 湯力咖啡

- 提拉米蘇
忌廉軟滑,食落唔會好甜膩,不過略嫌咖啡味淡左少少🤏

2024-09-12
壽喜燒牛肉扁意粉
三文魚牛油果醬酸種麵包
香蕉焦糖咖啡
湯力咖啡
Tiramisu
門口超吸睛🫣奶油色裝潢+打卡𝚊𝚋𝚕𝚎凳+公仔🧸整體超級少女心💕很適合打卡📷食物方面也有驚喜✨原本以為華麗的裝修下食物會一般,原來食物也很高質🥰不是只有樣子好看,很推薦給女生到訪🫶🏻🍳有營全日早餐$𝟷𝟸𝟾好足料✨這個是素食版𝚊𝚕𝚕 𝚍𝚊𝚢,多士很好食💕最特別是還有配水果+乳酪,食得開心又健康🥯煙三文魚牛油果炒蛋貝果$𝟷𝟷𝟾足料到沒辦法連著一起咬🤣六都快掉出來,𝚋𝚎𝚐𝚊𝚕本體也很好吃外脆內軟🍰自家製伯爵茶草莓麻糬戚風蛋糕$𝟼𝟻戚風有明顯的伯爵茶香味✨配上麻糬和𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖好邪惡😈☕️動物派對盲盒拿鐵$𝟼𝟾為了這杯飲品才過來🥺💕真的好可愛,店員說還可以選巧克力牛奶🥛不用怕打卡一下就會化掉,我們拍照了一陣子都還很完整✨味道是咖啡味稍微比較濃的拿鐵🍹西柚特調氣泡水$𝟺𝟾很好喝意外的有很多果肉✨不會很甜🧉椰子水冷萃咖啡$𝟻𝟾這個我們也覺得很特別很推薦,怕咖啡苦味的朋友也可以試試,甜甜的還有椰子清香~

🍳有營全日早餐$𝟷𝟸𝟾

🍹西柚特調氣泡水$𝟺𝟾
很好喝意外的有很多果肉✨不會很甜

🧉椰子水冷萃咖啡$𝟻𝟾
2024-09-28 185 瀏覽
之前同朋友去咗灣仔食tea,謝斐道都有好多餐廳,之前經過見到有間latter cafe,喺門口望入去覺得環境幾舒服,今日就去食了😙All day breakfast: 用料好多,有牛油果,沙律菜,蕃茄,炒蛋好滑,煙肉有2片,大大條德國腸,多士 同埋少許鮮果。樣樣都有啲,健康又有營養。香煎帶子明太子扁意粉$148:帶子鮮甜,用左扁意粉,軟硬適中,而明太子份量都頗多,都有一串,記得將明太子撈勻嚟食,更加好味!食落去比較濃味忌廉汁,亦都帶出明太子嘅咸味動物派對盲盒拿鐵:呢個可自選,我哋揀咗橙味朱古力,全脂奶,同埋綿花糖。當然不少得拉花,但今次重點唔係拉花,而係有隻動物造型嘅綿花糖,今次我哋呢隻係"王小虎", 真係超得意,睇到我嘅少女心都爆發出來😂自家制伯爵茶戚風蛋糕:戚風蛋糕即係雪芳蛋糕,味道一啲都唔"說謊",  好香嘅茶味,加上軟滑嘅忌廉,忌廉混入麻糬,有啲煙韌口感

2024-08-21
2024-09-24 257 瀏覽
之前在灣仔上班,一直想拜訪這間奶油風韓系少女cafe, 門口放了可愛小熊在藤椅上,充滿英倫風,適合閨蜜打卡食物方面以健康為主:芝士哈密瓜巴拿馬火腿沙律,火腿好有鹹香 ,哈密瓜好香甜新鮮,火箭菜好Fresh 灑上巴馬臣芝士味更濃郁,清新健康煙三文魚巴拿馬火腿炒蛋貝果🥯煙三文魚與巴拿馬火腿好夾,煙燻甘香與鹹香並存,炒蛋好滑,貝果包都鬆軟並不太硬Strawberry Cream matcha latte 士多啤梨奶油抹茶雖然現在是夏天,這杯 matcha latte 充滿春天氣息,綿綿的奶泡混和抹茶甘香味道,奶泡上面放了一塊櫻花形朱古力,少女味滿瀉焦糖香蕉咖啡濃郁的焦糖味,配合香蕉奶昔的味道,一種拖肥與軟滑奶油的配搭,口感香甜順滑, 加入自家拼配豆(花香、櫻桃及波特酒)Tiramisu 自家製的tiramisu 咖啡酒味重, cream 入口綿滑

食物方面以健康為主:

煙三文魚巴拿馬火腿炒蛋貝果🥯
煙三文魚與巴拿馬火腿好夾,煙燻甘香與鹹香
並存,炒蛋好滑,貝果包都鬆軟並不太硬

Strawberry Cream matcha latte
士多啤梨奶油抹茶