各位鍾意影相打卡嘅女仔,一定要Bookmark灣仔呢間隱世打卡小店🌟 !門面嘅英倫格仔裝修真係超級靚😍,仲有隻熊仔畀你攬住影相🧸;而店內就走溫柔嘅奶油風,環境好舒服。撞啱好天氣☀️有日光加持,門口個打卡位係唔會令大家失望🫶🏻!除咗有靚環境,飲品同甜品都好啱打卡,一定要先介紹!🩷🐶 動物派對盲盒拿鐵 $68講明係盲盒,動物款式當然係由店員隨機發辦,所以每一杯Latte都充滿驚喜🎉!今次我呢杯就係柴犬造型🐶,咖啡奶泡整得漲卜卜咁滿,360度咩角度睇都覺得勁得意😍!咖啡味道都濃郁,正路。一路飲,隻公仔都係浮緊好搞笑😂,佢係類似棉花糖+麵包咁嘅質地,食得嘅。價錢有啲貴,不過有呢個賣相我覺得都好值。同埋呢度好貼心💁🏻‍♀️,Latte可以揀朱古力、抹茶或者其他口味,一樣有奶泡拉花,所以小朋友都啱飲㗎👧🏻!🩷🍓 士多啤梨奶油抹茶 $62又係一杯好少女心嘅打卡飲品💕!上層係士多啤梨奶蓋,底層係抹茶Latte,層次分明仲有塊粉紅花瓣點綴🌸。飲落個味道都好夾,幾好飲✨!🩷🍰 自家製伯爵茶草莓麻糬戚風蛋糕 $65 呢度有好幾款甜品選擇,但我嘅首選一定係粉紅色嘅草莓蛋糕🍓,整得好精緻好靚呀!佢個Cream同麻糬
各位鍾意影相打卡嘅女仔,一定要Bookmark灣仔呢間隱世打卡小店🌟 [Latter Cafe]!門面嘅英倫格仔裝修真係超級靚😍,仲有隻熊仔畀你攬住影相🧸;而店內就走溫柔嘅奶油風,環境好舒服。撞啱好天氣☀️有日光加持,門口個打卡位係唔會令大家失望🫶🏻!

除咗有靚環境,飲品同甜品都好啱打卡,一定要先介紹!

🩷🐶 動物派對盲盒拿鐵 $68

🩷🍓 士多啤梨奶油抹茶 $62

🩷🍰 自家製伯爵茶草莓麻糬戚風蛋糕 $65
呢度有好幾款甜品選擇,但我嘅首選一定係粉紅色嘅草莓蛋糕🍓,整得好精緻好靚呀!佢個Cream同麻糬唔會好死甜👌🏻,整體味道清清哋好易入口;蛋糕都整得好鬆軟,唔會食到好漏,都好鍾意!

💛 辣蕃茄海鮮扁意粉 $138
💚 牛油果醬酸種麵包 $118

自選配搭:煙三文魚、黑松露炒蛋

兩款主食都好正路、唔伏,價錢同份量都合理。估唔到個包得2塊都食到咁飽🤰🏻!麵包有輕輕烘脆咗,煙三文魚都好唔慳成本咁落咗好多,炒蛋火喉都掌握得唔錯,幾好味😋!

‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
環境靚好加分,但反而杯Latte得意到令我想Encore多次😌。大家可以約多幾個朋友嚟,大家拎住杯唔同動物造型嘅Latte打卡🐶🐱🐻,個畫面一定好得意呀📸!
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧