2023-12-30 159 瀏覽
是日飯後甜品lifetastic 蛋糕,一次過買咗幾個款返屋企慢慢嘆。幾隻味都好特別,我最鍾意食朱古力香蕉蛋糕、黑芝麻麻薯蛋糕同班蘭芒果紫米蛋糕。呢間蛋糕店嘅蛋糕唔係好甜,款式都好多,會再幫襯👍
外賣自取
2023-12-14 144 瀏覽
點佐封門柳,好味! 嫩,滑, 味道正好。衹是遲遲未上菜,飲品又忘記落單,有點失望。今時今日餐飲業缺人,亦不能要求太高了。 個甜品蛋糕好睇又好味,配買人參烏龍茶,真的一大享受。
甜品蛋糕好睇又好味,配買人參烏龍茶,真的一大享受。
芒果蛋糕
芒果蛋糕
2023-11-16 141 瀏覽
就黎生日,朋友帶咗我黎呢度買蛋糕一齊慶祝。兩個人買咗兩個蛋糕仔,一個係招牌草莓西瓜蛋糕,見佢係gluten free,又係招牌特登買黎試下。另一個蛋糕係,普通嘅朱古力了香蕉蛋糕。兩件蛋糕個賣相都好靚,味道唔錯,值得試試。
就黎生日,朋友帶咗我黎呢度買蛋糕一齊慶祝。

另一個蛋糕係,普通嘅朱古力了香蕉蛋糕。

兩件蛋糕個賣相都好靚,味道唔錯,值得試試。
招牌草莓西瓜蛋糕,香蕉朱古力蛋糕
招牌草莓西瓜蛋糕,香蕉朱古力蛋糕
2023-11-03 177 瀏覽
週末出港島食咩好?銅鑼灣地膽153今日就介紹吓比較抵食嘅下午茶😚🫖 雙人下午茶價錢由$108起,有嘢食有嘢飲坐成個下晝✨ 週末假期都有得食!———❝ Scone Set | $108餐廳主打水果蛋糕,抱住試伏心態叫咗個司康套餐,估唔到幾有驚喜🤣司康烘過微熱送上,外層少許脆口內裏鬆軟。有驚喜嘅係司康裏面加咗粟米片,脆脆地又幾特別❤️評分:7/10———❝ 荔枝烏龍茶蛋糕 | $68平時食開招牌西瓜蛋糕,今次就試吓新款式✨ 蛋糕本體都算鬆軟,夾心層有淡淡烏龍味,荔枝味都唔太出。整體算係不過不失,未去到好好食嘅程度,可以不試🙈評分:6.5/10✴️ Follow @153foodie.hk 有更多誠實食評!———LIFETASTIC (希慎廣場) (銅鑼灣)📍店舖地址:銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場3樓326及330-331號舖🔍 同區搜尋:#153foodie銅鑼灣😋 同類搜尋:#153foodie甜品#153foodie下午茶#153foodie #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblog #hkfoodieblogger #hkfoodpics #hkrestauran

❝ Scone Set | $108

評分:7/10

❝ 荔枝烏龍茶蛋糕 | $68

整體算係不過不失,未去到好好食嘅程度,可以不試🙈

評分:6.5/10

———

LIFETASTIC (希慎廣場) (銅鑼灣)

📍店舖地址:

🔍 同區搜尋:
#153foodie銅鑼灣

😋 同類搜尋:
#153foodie甜品
#153foodie下午茶

#153foodie #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblog #hkfoodieblogger #hkfoodpics #hkrestaurant #香港美食 #銅鑼灣美食
2023-10-20 305 瀏覽
講起LIFETASTIC都一定會諗起佢地嘅招牌草莓西瓜蛋糕😌但其實佢地嘅西餐都好有水準架👍🏻🔸芝麻汁牛油果蟹肉沙律 $118沙律上面有滿滿嘅蟹籽同蟹肉再加埋牛油果,成個沙律清新得嚟又夠豐富🥗 可惜當日冇提供柚子檸檬汁唔係嘅話個沙律應該會更fresh🔸巴馬火腿薄餅(10吋) $138一上枱就聞到芝士嘅香味🧀pizza非常香脆,parma ham鋪滿整個pizza🤤配埋芝士簡直係停唔到口🔸炭燒澳洲谷飼黑安格斯封門柳 $198呢個main非常出色💯牛肉味濃,肉質都比想像中鬆軟,就算揀咗七成熟亦唔會燒得太乾身👍🏻配埋醬汁一齊食令到味道更豐富🔸泰式冬陰功海鮮扁意粉 $138呢個意粉完全令人驚艷🤩有滿滿嘅海鮮,冬陰功汁濃郁得嚟帶點微辣非常惹味👍🏻🔸 招牌草莓西瓜蛋糕 $78蛋糕層層分明,頂層有洛神花果凍加上士多啤梨,夾層有玫瑰味忌廉同清甜多汁的原片西瓜再加埋杏仁餅底,令蛋糕食落清甜不膩又口感豐富#FEVI_cafe#FEVI_銅鑼灣📍LIEFTASTIC銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場3樓326及330-331號舖

🔸芝麻汁牛油果蟹肉沙律 $118
芝麻汁牛油果蟹肉沙律

🔸巴馬火腿薄餅(10吋) $138
巴馬火腿薄餅(10吋)

🔸炭燒澳洲谷飼黑安格斯封門柳 $198

#FEVI_cafe

#FEVI_銅鑼灣

📍LIEFTASTIC
2023-09-17
巴馬火腿薄餅(10吋)
炭燒澳洲谷飼黑安格斯封門柳
泰式冬陰功海鮮扁意粉
  • 炭燒澳洲穀飼黑安格斯封門柳
希慎廣場的位置不比popcorn分店的好因為餐廳分左2邊難找到位置等候帶位見有個女waiter 問她有無枱她說有 叫我等她張望有冇其他同事然後很大力擲餐牌在門口的枱上嬲嬲的說「D人去晒邊」我第一次比人擲餐牌嚇親到我坐底 好不容易才落到單看來人手真係唔夠叫了個封門柳 好好味之後招手 想叫waiter可以上已經order了的蛋糕和咖啡男waiter來平回回揮手叫我等最後見我呼喚左幾次有啲不耐煩的樣子 問我想要乜真係一次難得的用餐經驗食物是好的 服務是差的
希慎廣場的位置不比popcorn分店的好
因為餐廳分左2邊
難找到位置等候帶位
見有個女waiter 問她有無枱
她說有 叫我等
她張望有冇其他同事
然後很大力擲餐牌在門口的枱上
嬲嬲的說「D人去晒邊」
我第一次比人擲餐牌嚇親
有啲不耐煩的樣子 問我想要乜
真係一次難得的用餐經驗
食物是好的 服務是差的

• 炭燒澳洲穀飼黑安格斯封門柳
LIFETASTIC嘅蛋糕相信大家都唔陌生,而西餐我以前都食過一次,今次再去食嘅時候發現原來佢哋推出咗新嘅菜單,價錢亦都唔貴,叫主食或意粉仲可以半價叫件裝蛋糕,非常抵食🤩!⁣⁣⁣𝐈𝐧 𝐦𝐲 𝐭𝐮𝐦𝐦𝐲😋⠀⁣⁣⁣⁣1. 炭燒澳洲穀飼黑安格斯封門柳 ($198) ❤⁣⁣封門柳叫咗三成熟,肉質剛剛好,仲配上自家調配醬汁,以依個價錢嚟講分量都唔算少,出面食都要二三百起,所以性價比係高😋⁣⁣⁣2. 白酒蜆肉意大利粉 ($128) ❤⁣⁣味道係走清新路線,感覺冇咁heavy,而意粉軟硬程度剛好👌🏻,蜆都大大隻😗另加咗$15是日餐湯,係南瓜湯,口感香甜濃郁!⁣⁣⁣⁣3. 香脆薯條 ($68) ⁣⁣黑松露醬都幾香濃,薯條如果再脆口啲會更好~⁣⁣⁣⁣4. 招牌草莓西瓜梳打 (+$26) ⁣⁣招牌草莓西瓜蛋糕你唔會唔識,而依杯就係佢嘅飲品版!一樣會有草莓西瓜果肉🍓🍉,口感清爽,是冇咁guilty之選!⁣⁣⁣⁣5. 斑蘭芒果紫米蛋糕 (+$34) ❤⁣⁣LIFETASTIC嘅蛋糕有分為杏仁蛋糕(無麩質)同海綿蛋糕(含麩質),而我就揀咗兩款海綿蛋糕~斑蘭芒果紫米蛋糕味道好驚喜,食落都真係係好有紫糯米味,而且有

𝐈𝐧 𝐦𝐲 𝐭𝐮𝐦𝐦𝐲😋⠀⁣⁣⁣⁣
1. 炭燒澳洲穀飼黑安格斯封門柳 ($198) ❤⁣⁣

2. 白酒蜆肉意大利粉 ($128) ❤⁣⁣

3. 香脆薯條 ($68) ⁣⁣
黑松露醬都幾香濃,薯條如果再脆口啲會更好~⁣⁣

4. 招牌草莓西瓜梳打 (+$26) ⁣⁣

5. 斑蘭芒果紫米蛋糕 (+$34) ❤⁣⁣

LIFETASTIC嘅蛋糕有分為杏仁蛋糕(無麩質)同海綿蛋糕(含麩質),而我就揀咗兩款海綿蛋糕~斑蘭芒果紫米蛋糕味道好驚喜,食落都真係係好有紫糯米味,而且有淡淡嘅班蘭香,再配上椰絲芒果啫喱、班蘭忌廉同芒果,好似食緊糖水咁呢😍!⁣⁣
6. 荔枝烏龍茶蛋糕 (+$34) ⁣⁣
充滿香濃嘅朱古力同烏龍茶味,荔枝味雖然有小小被蓋過咗,但唔緊要,因為有大大粒荔枝果肉係上面!⁣⁣
.⠀⁣⁣⁣⁣
📍 LIFETASTIC BISTRO @lifestastic.official ⁣
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場3樓326及330-331號舖 ⁣
用餐優惠
試食活動
  • 班蘭芒果紫米蛋糕
  • 白酒蜆肉意大利粉
2023-09-14 151 瀏覽
一直都知道這店以西瓜蛋糕而馳名,也知道已升格成為餐廳,今天終於有機會一試。午餐價錢百多元,可再加錢添加不同食品。先來的是沙律,以現成、大路的日式芝麻醬作dressing。朋友點了牛油果三文魚酸種包,賣相精美,適合較細食的朋友。至愛油炸食物的我,點了炸魚薯條。味道不過不失。午餐本身包了指定飲品,但我以餐牌半價的價錢,轉了做泡沫咖啡。 然後,是最期待的甜品出場。本身$75一件的蛋糕,因為點了午餐,只需要半價便可享用!蛋糕雖有多款選擇,但我點了招牌士多啤梨西瓜蛋糕!百吃不厭!
午餐價錢百多元,可再加錢添加不同食品。

先來的是沙律,以現成、大路的日式芝麻醬作dressing。

朋友點了牛油果三文魚酸種包,賣相精美,適合較細食的朋友。

至愛油炸食物的我,點了炸魚薯條。味道不過不失。

2023-09-13
  • 招牌草莓西瓜蛋糕
一向認識lifetastic都覺得蛋糕好出名,味道都幾特別,但原來店内都有main食,更加係幾有水準! 🍬點主食後可以半價點蛋糕,真係可以好抵地滿足主食+蛋糕2個願望!🍬餐廳都坐得舒服,仲無時間限制,係傾計食野好地方。不過想食蛋糕,記得早d去~否則蛋糕太受歡迎可能會無! 🌟椒鹽炸栗米 $58 -炸栗米幾特別,整到夠脆口但唔油膩,粒粒都有椒鹽粒,夠曬惹味! 🥗柚子檸檬汁牛油果蟹肉沙律 $118- 沙律上滿滿蟹肉+蟹子鋪面,食沙律都可以好豐富🍝泰式冬陰功扁意粉 $138 -冬陰功汁整到夠香口,椰香味重至餘,辣得開胃。配料都好豐富,青口大大粒,仲有帶子、蝦等,值得一食!🍰招牌草莓西瓜蛋糕(原價$78, 點主食後半價)-必食cake款,食落去超級香玫瑰花🌹味,難得嘅係西瓜好爽香fruity,再配上大大粒士多啤梨同nuts,甜度適中又夠refreshing有甜品又有main嘅晚餐都係人均$200,真係非常難得!

🌟椒鹽炸栗米 $58
椒鹽炸栗米

🥗柚子檸檬汁牛油果蟹肉沙律 $118
柚子檸檬汁牛油果蟹肉沙律

- 沙律上滿滿蟹肉+蟹子鋪面,食沙律都可以好豐富

🍝泰式冬陰功扁意粉 $138
泰式冬陰功扁意粉

🍰招牌草莓西瓜蛋糕(原價$78, 點主食後半價)
招牌草莓西瓜蛋糕

甜品又有main嘅晚餐都係人均$200,真係非常難得!
椒鹽炸栗米
泰式冬陰功扁意粉
招牌草莓西瓜蛋糕
呢間蛋糕店以招牌草莓西瓜蛋糕為人作知,估唔到西餐都有驚喜,精緻又美味😋!.🔸 (HK$198)餐廳推薦菜式之一。呢個黑安格斯封門柳以燒過嘅翠玉瓜、蕃茄仔、薯蓉等拌碟,再淋上自家調配嘅醬汁。五成熟嘅封門柳炭燒得啱啱好,外層微微焦香,內層肉質粉嫩而多汁,食落肉味濃郁,配埋醬汁食好滋味🤤!.🔸 (HK$158)餐廳推薦菜式之一。意粉面頭再放上炸至金黃色嘅軟殼蟹,賣相唔錯!海量明太子滿佈喺意粉上,而意粉硬度適中同好掛汁,每啖食落都食到明太子,鹹香十足😍!.🔸 (+HK$39)招牌嘅無麩質杏仁蛋糕系列之一。蛋糕以杏仁餅底、玫瑰味忌廉相間,中層夾有西瓜,頂層有草莓、洛神花果凍,再撒上玫瑰花瓣、開心果,賣相好吸引!食落酸酸甜甜,清甜可口😚!.🔸 (+HK$39)海綿蛋糕系列之一,仲要係季節限定!粉紅色嘅原味海綿蛋糕,充滿少女心💖!原味海綿蛋糕夾層之間有伯爵茶忌廉同白桃,頂層就有日本白桃同細細粒嘅桃味果凍,再以忌廉點綴。食落伯爵茶味突出,桃味香濃😋!不過要留意,呢款蛋糕就含有麩質㗎~.🔸 (HK$58)沙冰飲品系列之一。呢杯沙冰就好似液體版嘅招牌草莓西瓜蛋糕😆,由草莓同西瓜打成,面頭有西瓜,再撒上玫瑰

🔸[炭燒澳洲穀飼黑安格斯封門柳🥩] (HK$198)
炭燒澳洲穀飼黑安格斯封門柳

🔸[明太子軟殼蟹意大利粉🦀] (HK$158)
明太子軟殼蟹意大利粉

🔸[招牌草莓西瓜蛋糕🍓] (+HK$39)
招牌草莓西瓜蛋糕

🔸[日本白桃伯爵茶蛋糕🍑] (+HK$39)
日本白桃伯爵茶蛋糕

🔸[招牌草莓西瓜沙冰] (HK$58)
沙冰飲品系列之一。呢杯沙冰就好似液體版嘅招牌草莓西瓜蛋糕😆,由草莓同西瓜打成,面頭有西瓜,再撒上玫瑰花瓣、開心果,十分吸睛!飲落有草莓果肉,味道酸甜又清新🌿!
招牌草莓西瓜沙冰

🔸[茘枝西瓜沙冰] (HK$58)
沙冰飲品系列之一。由茘枝同西瓜打成,面頭有茘枝,再撒上食用花裝飾。呈粉紅色真係好靚,飲落有茘枝清甜味道😉。
茘枝西瓜沙冰

💡妹豬仔話你知💁🏻‍♀️~餐廳有晚市優惠㗎~加HK$15可追加是日餐湯、追加任何飲品半價(沙冰除外)、追加任何件裝蛋糕半價。

(以上價錢僅供參考,一切以餐廳為準)
明太子軟殼蟹意大利粉
招牌草莓西瓜沙冰
茘枝西瓜沙冰
/𝑳𝒊𝒇𝒆𝒕𝒂𝒔𝒕𝒊𝒄 🇭🇰/#sa銅鑼灣篇 ➖➖➖<多款口味蛋糕🍰部分分店有堂食✨>➖➖➖呢間餐廳主打gluten-free 蛋糕🍰 當中大家最常見人地食嘅應該係招牌草莓西瓜蛋糕~ 原來仲有好多其他口味 亦有寵物蛋糕🎂之前第一間店仲係西環嗰陣時都有食過☺️除咗蛋糕 都有mains 選擇 而且叫埋mains /pasta蛋糕同飲品會更划算✨都會有半價優惠🙌🏻🙌🏻今次就去左銅鑼灣希慎分店另外係海港城同將軍澳popcorn 都有主食✨其他嗰啲主要賣蛋糕🍰➖➖➖1️⃣黑松露雜菌意大利粉 $98 可能平時都食松露多 會覺得正正常常啦 不過都會食到松露香氣同有奶香 都有幾多菇✨意粉都唔會煮得過腍幾掛汁➖➖➖2️⃣泰式冬蔭功海鮮扁意粉 $138 🌟更鍾意呢款口味 海鮮都幾足料例如:青口、蜆、魷魚鬚 而且個冬蔭功汁辣辣地夠晒惹味🥰都好入味辣得黎幾過癮! ➖➖➖3️⃣班斕芒果紫米蛋糕 +$34 (原價$68) 就咁單一件價錢偏貴 不過跟main/ pasta 就可以半價享用petite cake 感覺抵食好多😆 呢款蛋糕都有分成幾層layers 底部係紫糯米 口感煙韌🫶🏻中間有芒果、斑斕海綿蛋糕、斑
/𝑳𝒊𝒇𝒆𝒕𝒂𝒔𝒕𝒊𝒄 🇭🇰/
#sa銅鑼灣篇
<多款口味蛋糕🍰部分分店有堂食✨>
呢間餐廳主打gluten-free 蛋糕🍰
當中大家最常見人地食嘅
應該係招牌草莓西瓜蛋糕~
原來仲有好多其他口味 亦有寵物蛋糕🎂

都有幾多菇✨意粉都唔會煮得過腍幾掛汁
黑松露雜菌意大利粉

2️⃣泰式冬蔭功海鮮扁意粉 $138 🌟
更鍾意呢款口味 海鮮都幾足料
例如:青口、蜆、魷魚鬚
而且個冬蔭功汁辣辣地夠晒惹味🥰都好入味
辣得黎幾過癮!
泰式冬蔭功海鮮扁意粉

➖➖➖
3️⃣班斕芒果紫米蛋糕 +$34 (原價$68)
就咁單一件價錢偏貴
感覺抵食好多😆
呢款蛋糕都有分成幾層layers
底部係紫糯米 口感煙韌🫶🏻
中間有芒果、斑斕海綿蛋糕、斑斕忌廉
會食到幾重椰味 蛋糕鬆軟
果肉都夠甜係覺得忌廉有啲羶🤣
最頂有椰絲芒果啫喱~ 幾q彈
同果味比感覺會飽肚啲
班斕芒果紫米蛋糕

4️⃣日本白桃伯爵茶蛋糕 +$39 (原價$78) 🌟
呢個頗有驚喜 主要係伯爵茶味幾濃!
面層嘅桃味果凍酸酸甜甜 仲會食到白桃粒🍑
係幾清新! 中間係原味海綿蛋糕
主要食到伯爵茶忌廉味啦😆
整體覺得果味可以更重✨

➖➖➖
5️⃣招牌西瓜草莓梳打 +$26 (原價$52)
飲品同樣可以有半價🫶🏻
入面會有西瓜果肉同草莓🍓
主要都係西瓜味都佔重啲 解渴之選✨
招牌西瓜草莓梳打

➖➖➖
6️⃣伯爵茶鮮奶咖啡 +$22.5 (原價$45)
有咖啡成份 但主要都係飲到茶味
私心希望茶味可以更重🫶🏻
伯爵茶鮮奶咖啡

➖➖➖
📍 LIFETASTIC @lifetastic.official
黑松露雜菌意大利粉
泰式冬蔭功海鮮扁意粉
招牌西瓜草莓梳打
《無麩質蛋糕加驚喜西餐✨》講起佢嘅🍉招牌西瓜蛋糕冇人唔識佢 就係LIFETASTIC🍉西瓜蛋糕口感好有層次味道豐富 西瓜新鮮 質素高而且仲出左好多創意 新口味蛋糕選擇🤤Signature 明太子帶子意粉🍝同 🦐紅蝦意大利飯 新鮮 唔會overcook 味道好入味同夾原來西餐都好好食 拍得住佢嘅蛋糕🍰✨Set dinner 性價比都高 仲可以半價加埋蛋糕餐廳設計同環境都好舒適LIFETASTIC (希慎廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場3樓326及330-331號舖#Lifetastichk #hkcake #銅鑼灣美食 #tg31eat銅鑼灣''''#852 #hkig #hkfoodie #foodie #hkblogger #foodporn #likeforlikes #like4likes #hk #hkfood #yummy #yummyfood #koreanfood #無麩質蛋糕 #西瓜蛋糕 #watermeloncake #意大利飯 #意粉 #手機食先 #相機食先
《無麩質蛋糕加驚喜西餐✨》
唔會overcook 味道好入味同夾
原來西餐都好好食 拍得住佢嘅蛋糕🍰
✨Set dinner 性價比都高 仲可以半價加埋蛋糕
餐廳設計同環境都好舒適

LIFETASTIC (希慎廣場) (銅鑼灣)

明太子帶子意粉
紅蝦意大利飯
  • 招牌草莓西瓜蛋糕
📍【收藏】銅鑼灣𝐂𝐏值高西餐🤍朱古力香蕉蛋糕&意粉有驚喜!朋友聚會可以考慮~疫情前到了澳洲~在悉尼品嚐過極難忘的西瓜蛋糕個種入口先冰涼再感受到香甜爽口的感覺還未有代替品每次朋友過澳 都長氣mode叫大家去食bababa!記得喺香港亦有買是有日工作後大攰決定獎勵自己一直食蛋糕~食餐廳反而是首嚐☺️試了頗多款 今篇比較長~試左⬇️:𝑬𝒏𝒄𝒐𝒓𝒆 𝒊𝒕𝒆𝒎♥️👉🏻炭燒澳洲穀飼黑安格斯封門柳(圖2 ➡️)Medium rare剛好肉質嫩口濃郁 配埋燒汁薯菜減膩感👉🏻明太子軟殼蟹意大利粉🦀海量明太子佈滿意粉(圖3 ➡️)意粉有咬口creamy配上軟殼蟹鹹香濃濃 惹味uppp👉🏻鹹蛋黃雞肉雜菌扁意粉🤤鹹蛋黃控見到毫不猶豫點了(圖4 ➡️)外貌普通但做到每條意粉都有鹹蛋黃!份量不算太多 但搶食換價值啊!👉🏻椒鹽炸粟米♥️燒得夠香甜!(圖5 ➡️)配埋椒鹽粉~有一下以為自己到了台灣夜市👉🏻招牌草莓西瓜蛋糕西瓜清新香甜/帶微微花香一層西瓜一層草莓果肉不膩(圖6 ➡️)自己完成一件也可🙌🏻👉🏻朱古力香蕉蛋糕永遠是𝑩𝒆𝒔𝒕 𝑪𝒐𝒎𝒃𝒐🍌今次亦不例外~每啖有大片香蕉會滿足(圖7 ➡️)👉🏻菠蘿芝士蛋糕(圖8 ➡️)👉🏻桂花釀鮮奶👉
📍【收藏】銅鑼灣𝐂𝐏值高西餐🤍
朱古力香蕉蛋糕&意粉有驚喜!
朋友聚會可以考慮~

疫情前到了澳洲~
在悉尼品嚐過極難忘的西瓜蛋糕
個種入口先冰涼再感受到香甜爽口的感覺
還未有代替品
每次朋友過澳 都長氣mode叫大家去食bababa!
記得喺香港亦有買
是有日工作後大攰決定獎勵自己
一直食蛋糕~食餐廳反而是首嚐☺️
試了頗多款 今篇比較長~

試左⬇️:𝑬𝒏𝒄𝒐𝒓𝒆 𝒊𝒕𝒆𝒎♥️
👉🏻炭燒澳洲穀飼黑安格斯封門柳(圖2 ➡️)
Medium rare剛好
肉質嫩口濃郁 配埋燒汁薯菜減膩感

👉🏻明太子軟殼蟹意大利粉🦀
海量明太子佈滿意粉(圖3 ➡️)
意粉有咬口creamy
配上軟殼蟹鹹香濃濃 惹味uppp

👉🏻鹹蛋黃雞肉雜菌扁意粉🤤
鹹蛋黃控見到毫不猶豫點了(圖4 ➡️)
外貌普通但做到每條意粉都有鹹蛋黃!
份量不算太多 但搶食換價值啊!

👉🏻椒鹽炸粟米♥️
燒得夠香甜!(圖5 ➡️)
配埋椒鹽粉~
有一下以為自己到了台灣夜市

👉🏻招牌草莓西瓜蛋糕
西瓜清新香甜/帶微微花香
一層西瓜一層草莓果肉不膩(圖6 ➡️)
自己完成一件也可🙌🏻

👉🏻朱古力香蕉蛋糕
永遠是𝑩𝒆𝒔𝒕 𝑪𝒐𝒎𝒃𝒐🍌
今次亦不例外~
每啖有大片香蕉會滿足(圖7 ➡️)

👉🏻菠蘿芝士蛋糕(圖8 ➡️)

👉🏻桂花釀鮮奶
👉🏻伯爵茶朱古力♥️

📌的確有被cafe食物驚喜了
晚餐配甜品及飲品有半價
性價比不錯

餐牌設室內及外位置(尾圖 ➡️)
室外樓底高可盡情傾
銅鑼灣店平日收2130 要聊的約早啲啊👄

• 招牌草莓西瓜蛋糕
今次去左銅鑼灣行街shopping食cake,機會就俾咗以下呢啲嘢食啦☺️🍟炸薯條炸到金黃酥脆嘅薯條同香氣濃郁的黑松露醬幾時都咁好食,而且呢度每條薯條都炸到恰到好處,外層酥脆,內裡就好鬆軟,一絲絲的薯味配埋黑松露醬豐富嘅松露香味,將呢碟炸薯條升華到另一個境界。🤩🥩炭燒澳洲穀飼黑安格斯封門柳封門柳的水準絕對抵讚。唔單只係肉質鮮嫩多汁,而且每一塊嘅生熟程度都拿捏得相當之好,無論係肉味定係口感都好好😋🍗燒汁烤原隻春雞春雞一般好難煮得好食,因為煮得耐就好容易變得好硬😖,但係呢度煮春雞嘅時間控制得相當之好👍🏻,令到雞肉保持到相當多嘅肉汁,每一啖咬落去都唔會覺得好硬同好乾身,再加埋廚師煮過嘅燒汁,令到普通嘅一個燒汁配春雞,香氣四溢,令人流晒口水🤤🍝卡邦尼意粉一道基本上每一間西式餐廳都會有的意粉,但呢一間餐廳就充分表現出自己嘅獨特之處煮出嚟嘅意粉軟硬適中,味道好香,配合少量嘅煙肉帶起咗整碟意粉嘅靈魂。令人一啖又一啖咁食落去,唔會有好膩嘅感覺。🍰日本白桃伯爵茶蛋糕一個完美嘅晚餐點少得甜品呢,試咗新推出嘅期間限定日本白桃伯爵茶蛋糕😚粉紅色嘅啫喱外層,鬆軟嘅海綿蛋糕配上伯爵茶忌廉,中間伯爵茶嘅味道令日本桃嘅

🍟炸薯條

🥩炭燒澳洲穀飼黑安格斯封門柳

🍗燒汁烤原隻春雞

🍝卡邦尼意粉

🍰日本白桃伯爵茶蛋糕
一個完美嘅晚餐點少得甜品呢,試咗新推出嘅期間限定日本白桃伯爵茶蛋糕😚粉紅色嘅啫喱外層,鬆軟嘅海綿蛋糕配上伯爵茶忌廉,中間伯爵茶嘅味道令日本桃嘅清甜香味更加突出,絕對係西瓜蛋糕以外嘅另一個好選擇。
  • 卡邦尼意大利粉
  • Watermelon Strawberry cake
Lifetastic既草莓西瓜蛋糕成日都買來同朋友慶祝生日,今日同男朋友係銅鑼灣希慎行街先知原來呢度有埋bistro可以坐低食飯,即刻決定試一試😘🔸柚子檸檬汁牛油果蟹肉沙律男朋友減緊肥所以食沙律,柚子檸檬汁好香好開胃,配合埋牛油果同蟹肉菜,超級fresh,男朋友食很好滋味。🔹招牌明太子蟹肉帶子三文魚籽扁意粉帶子好大粒好彈牙,同三文魚籽一齊食好正,扁意粉汁好好味。🔸芒果西瓜味蛋糕我中意食芒果🥭所以叫左一件芒果西瓜蛋糕🍰芒果果肉好新鮮,加埋啫喱同埋蛋糕底,層次好豐富🥰🥰🔹荔枝西瓜味蛋糕男朋友中意食荔枝,所以叫左一件嚟試下,好有驚喜。估唔到荔枝西瓜咁夾咁好味🤤

🔸柚子檸檬汁牛油果蟹肉沙律

🔹招牌明太子蟹肉帶子三文魚籽扁意粉
帶子好大粒好彈牙,同三文魚籽一齊食好正,扁意粉汁好好味。

🔸芒果西瓜味蛋糕

🔹荔枝西瓜味蛋糕