週末約上小姊妹一齊去飲杯酸飲品,呢間鋪頭嘅各種酸飲品真系絕咗極,我可以永遠相信檸濛濛嘅出品!!系下晝茶同三兩好友吹水傾計嘅地方💯價錢平,一啲都唔貴啲單分享:黃皮金蛋檸檬茶都系新鮮嘅生果,黃皮加檸檬真系賊好飲!新鮮嘅果肉襯清爽茶底!酸甜唔耨,飲埋真系太清爽,大力飲巨滿足,顏值都系超高嘅!黃皮果香味十足,酸甜嘅黃皮香氣喺嘴入面爆炸💥我個point系呢一杯健康養生,滿滿嘅都系維c,飲呢個阿媽都唔使擔心咗我哋~

啲單分享:黃皮金蛋檸檬茶

顏值高、味道又好,呢個咩寶藏酸飲品店?‼遠遠就畀呢間鋪頭嘅裝修畀裝住咗,順手一拍都好好睇好出片,啲咗好幾日嘅黃皮金蛋檸檬茶,好啱打卡,而且店裏幾個工作人員生得多好唔錯哈哈哈,熱烈好客~呢幾天真嘅迷上咗黃皮金蛋檸檬茶,之前都飲過其他牌子嘅檸檬茶,真系都唔夠呢杯,系新鮮現做嘅,檸檬同黃皮好搭,入口真系畀驚豔到啦!🤩清新嘅茶香,微甜帶住果香,咁純粹嘅黃皮果香味好濃郁,味道一啲都唔會覺得假,系我個人好中意嘅,以後每日晏晝都要啲一杯嚟飲。

朋友檸濛濛呢間鋪頭嘅黃皮金蛋檸檬茶真系可以去試下,飲埋好上頭,不愧員工舉薦!我朋友就喺呢間鋪頭做嘢,次次一返嚟都要畀我安利呢一杯,我真系忍唔住都嚟打卡一下,諗唔到呢間鋪頭做嘅檸檬茶咁正宗,後悔冇早啲嚟嘞。黃皮金蛋檸檬茶🍋,檸檬清香同黃皮果香仲有茶香,反覆揜!我都戥店裏嘅小哥覺得攰嘞。清爽解耨,口感掯,檸檬嘅香氣十足,一啖落去重可以吸到黃皮嘅果肉,雪涼涼嘅真系太解渴,飲哂咯,重想再離一杯。你都會愛上佢哋屋企嘅檸檬茶嘅!
你都會愛上佢哋屋企嘅檸檬茶嘅!
呢個系黃皮檸檬茶系真繫好飲冇呃你週末好翻閨蜜過嚟香港🇭🇰呢邊行食行飲,發現咗,呢條街好多人手裏都攞住一杯黃皮金蛋檸檬茶,真繫好火爆呢間鋪頭嘅特點就係服務心情好,檸檬同黃皮好新鮮,次次嚟呢間鋪頭都可以感受到佢哋對顧客嘅熱烈同貼心嘅服務,真系畀人覺得好貼心💯!味道真系絕,一定要去飲呢杯黃皮金蛋檸檬茶,每一杯檸檬茶都系精心製作而成,價格都好嘅合理,CP值好高,可以根據自己嘅口味選擇甜度,每一啖都可以飲到黃皮果肉,入口檸檬🍋嘅味道,果茶味好濃郁,好好飲呀。
呢個系黃皮檸檬茶系真繫好飲冇呃你

啲嘅呢杯黃皮檸檬茶好飲到走🛫安利畀所有人根本就飲唔夠,阻住喇,我而家先發現呢間檸檬茶店,先至啱飲上,就畀佢哋屋企嘅黃皮金蛋檸檬茶畀深深噉迷咗喇!鐘意飲檸檬茶嘅使嚟呢間鋪頭飲!好清爽!好解耨!我真系愛呀!啲嘅呢杯黃皮金蛋檸檬茶我自己原地封神,茶底真系入口驚豔!茶有好濃厚,入面仲有好多嘅黃皮果肉,飲埋清新,酸酸甜甜哋,褦住檸檬🍋,飲咗之後,根本就停唔落嚟,成個口,都系香噴噴,太上頭啦!直頭闔眼入ok!你哋唔嚟飲多次,我真系會好傷心。
啲嘅呢杯黃皮檸檬茶好飲到走🛫安利畀所有人

好寶藏嘅一間檸檬茶店,環境乾乾淨淨系整潔,睇落就畀人感覺飲好舒服,呢間鋪頭系香港嘅朋友舉薦過嚟飲嘅,系真系唔錯呀!上咗一日班癐就應該嚟啲鋪頭坐,飲杯酸飲品,然後同朋友傾嚇偈放鬆心情,將成日做店疲憊都抌!啲咗杯黃皮金蛋檸檬茶,清香酸順嘅一杯黃皮檸檬茶,奇妙嘅黃皮特有嘅味道同茶香完美西融合喺一齊,之前喺第處就飲過咗,一直對呢個味道讀唔唔記得,諗唔到呢次飲又更加驚豔到我喇。

系真繫有黃皮果肉嘅檸檬茶!!好好飲呀!快啲約埋你細姊妹們嚟飲下晝茶啦!我要曝光香港呢間檸檬茶,嗰度嘅每一杯飲料睇都好好飲丫,想將每一杯都啲一次,呢度好啱約上三五好友過嚟打卡影相,飲下晝茶。每一個爽利嘅黃皮同清新嘅檸檬仲有茶底碰撞喺一齊,絕對系我心目中嘅Top1,好飲!味道好清爽,每一啖都可以吸到果肉,好開心丫~飲哂咗之後,仲打包咗好幾杯返屋企送畀家度啲人飲。幾驚喜嘅一間檸檬茶店,下次仲要再試佢哋屋企其他嘅酸飲品🧃,感覺每一杯都好好飲個樣!
系真繫有黃皮果肉嘅檸檬茶!!好好飲呀!

乜你冇嚟過呢間鋪頭飲檸檬茶啊!真系冇同你哋講笑休閒光約上好朋友離呢度飲杯酸飲品再安樂,不過喇!而且啲嘅酸飲品味道真繫好正宗!飲咗呢好多家嘅酸飲品定唯獨呢間鋪頭可以走進我個心 。同朋友一起點咗兩杯呢個黃皮金蛋檸檬茶,黃皮褦住檸檬,入口系清冽甘甜嘅,飲埋層次有好豐富,成杯酸甜嘅,再嗍一啖清爽茶味🍵,越飲越鐘意,根本都停唔落嚟喇!寶藏酸飲品店你哋一定要知道!顏值又高,酸飲品又好飲,冇人可以拒絕到呢間鋪頭,佢哋屋企嘅酸飲品系可以喝出得好!

2023-10-28 116 瀏覽
間鋪招牌no.1推介係手打檸檬茶,但事實上只係一杯好普通嘅手調飲品😨,並非真實手打檸檬茶,感覺上有少少搵笨,係澳門或者深圳嘅手打檸檬茶店,hea極都打幾下比你睇呀,呢到只係乾脆係你面前沖出黎就算😅😅😅有啲名不乎實囉!!佢地只係用左手打檸檬茶黎做gimmick,但又唔係賣緊手打檸檬茶,咁樣做生意,點會有回頭客呢?味道上茶味係幾濃,但係唔係好飲嘅茶囉,飲完亦冇好清新嘅感覺真係幾令人失望☹️☹️☹️
味道上茶味係幾濃,但係唔係好飲嘅茶囉,飲完亦冇好清新嘅感覺
真係幾令人失望☹️☹️☹️
外賣自取
🍋. 【荃灣路德圍解暑飲品 — 檸濛濛】.六年小學生活就在海霸街上,最近開咗一間手打香水檸檬店,身為荃灣地膽嘅我,當然要試試啦~.🍋 招牌手打檸檬茶 $32茶底濃郁,香水檸檬好足料,不過習慣嗌微糖嘅我最多只可以半糖,但原來咁足料嘅手打檸檬茶原來真係需要配正常糖先調到個味出嚟🤣 仲有label提醒需要係30分鐘內飲完🕕.🥤 黃皮金蛋檸檬茶 $36味道非常獨特,包裝亦都同正常檸檬茶完全唔同,有檸檬嘅酸澀味外,亦有種甘甜味☺️ 而呢杯啲料更足,飲完原本嗰個份量後,自己再加水,仲可以飲多一杯😋.個人而言,盡量唔好叫少糖或半糖,因為真係會冇甜味,另外飲到好濃烈嘅檸檬苦澀味,不過真係真材實料,因為係即叫即整,所以大家不妨去試吓👍🏻Max 5️⃣🐽味道 🐽🐽🐽🐽環境 🐽🐽🐽🐽🐽服務 🐽🐽🐽🐽🐽衛生 🐽🐽🐽🐽🐽抵食 🐽🐽🐽🐽💰沒有加一服務費
🍋

衛生 🐽🐽🐽🐽🐽
抵食 🐽🐽🐽🐽

💰沒有加一服務費
2023-08-16
10 分鐘 (外賣自取)
$35 (宵夜)
🍋🥤🎶 𝕃𝕄𝕄 𝕃𝔼𝕄𝕆ℕ 𝕋𝔼𝔸 - 𝕋𝕊𝕌𝔼ℕ 𝕎𝔸ℕ相信很多人都知道荃灣路得圍超級多好西吃,不過在烈日當空下,要去食好嘢,都要先飲一杯解渴的飲料才有力氣呢🤣拍攝當日是檸濛濛開張的大日子,之前早已知道這一家在內地很有名,有很多朋友都大有好評,慶幸人不需在內地都可以飲到🥰🥰🔹招牌手打檸檬茶味道很清新,完全可以消暑呢,烏龍茶配以強烈的檸檬🍋和青檸味道👅 ❐❑❒❏❐❑❒❏❐❑❒❏❑❒❏❐❑❒❐❑❒❏❐❑❒❏❐❑📍 ʟᴏᴄᴀᴛɪᴏɴ檸濛濛手打香水檸檬茶 (荃灣)荃灣路德圍2-6號地下B號舖❐❑❒❏❐❑❒❏❐❑❒❏❑❒❏❐❑❒❐❑❒❏❐❑❒
🍋🥤

🎶 𝕃𝕄𝕄 𝕃𝔼𝕄𝕆ℕ 𝕋𝔼𝔸 - 𝕋𝕊𝕌𝔼ℕ 𝕎𝔸ℕ

🔹招牌手打檸檬茶

❐❑❒❏❐❑❒❏❐❑❒❏❑❒❏❐❑❒❐❑❒❏❐❑❒❏❐❑

📍 ʟᴏᴄᴀᴛɪᴏɴ

檸濛濛手打香水檸檬茶 (荃灣)
荃灣路德圍2-6號地下B號舖

❐❑❒❏❐❑❒❏❐❑❒❏❑❒❏❐❑❒❐❑❒❏❐❑❒