2023-08-18
🍋. 【荃灣路德圍解暑飲品 — 檸濛濛】.六年小學生活就在海霸街上,最近開咗一間手打香水檸檬店,身為荃灣地膽嘅我,當然要試試啦~.🍋 招牌手打檸檬茶 $32茶底濃郁,香水檸檬好足料,不過習慣嗌微糖嘅我最多只可以半糖,但原來咁足料嘅手打檸檬茶原來真係需要配正常糖先調到個味出嚟🤣 仲有label提醒需要係30分鐘內飲完🕕.🥤 黃皮金蛋檸檬茶 $36味道非常獨特,包裝亦都同正常檸檬茶完全唔同,有檸檬嘅酸澀味外,亦有種甘甜味☺️ 而呢杯啲料更足,飲完原本嗰個份量後,自己再加水,仲可以飲多一杯😋.個人而言,盡量唔好叫少糖或半糖,因為真係會冇甜味,另外飲到好濃烈嘅檸檬苦澀味,不過真係真材實料,因為係即叫即整,所以大家不妨去試吓👍🏻Max 5️⃣🐽味道 🐽🐽🐽🐽環境 🐽🐽🐽🐽🐽服務 🐽🐽🐽🐽🐽衛生 🐽🐽🐽🐽🐽抵食 🐽🐽🐽🐽💰沒有加一服務費
【荃灣路德圍解暑飲品 — 檸濛濛】
🍋 招牌手打檸檬茶 $32