餐廳: LN COFFEE
資訊:

2024-08-02 302 瀏覽
很高興遇到這家純素餐廳,有適合食生raw vegan 的機種沙律,選加購的也很貼心,選擇有牛油果、水果、小盤沙律菜等。選了含橙、火箭菜、碧根堅果的沙律,很新鮮!加購牛油果、水果小盤。朋友加購選了純素蛋黃醬的菠蘿沙律、蛋糕,也很好!環境很開揚舒服,時鐘擺設很有創意。有馬來西亞月餅訂購,其中含低糖的,店也有賣有機食品。很開心有這個好地方!與朋友輕聲聊天、獨自安靜看書發呆,都可以。附近的餐廳,有好幾家週一休息,但這家週一有開。本來約好的那家休息,經過看到這家有開,很幸運!
2024-05-14 621 瀏覽
午後2點路過,才決定步入這間透出溫馨感的素食咖啡店。店内雖流露著古樸文藝氣息。在店員友好親切的招呼下,點了蛋菇雜菜通再配以優惠價格的玫瑰豆奶熱朱古力。二者呈上桌時,都在視覺上先做了欣賞,因爲用心的擺盤和拉花是看得出來的,不可浪費。然後再懷著美好的心情慢慢品嘗:好喜歡這碗通粉新鮮健康又多元化的食材配搭;雖然這個時間不敢喝咖啡,但這杯朱古力口感細膩,透出絲絲綿長玫瑰香氣,也令人滿足。
2024-04-24
2024-02-24 943 瀏覽
朋友帶我嚟呢間西環嘅素食店,真係有驚喜而且佢哋全間店舖都係純素的…😍😍😍不過正值新年多數都係做套餐…雖然貴咗少少,但係都好精緻叫套餐未必夠兩個人食,所以我哋再散叫一啲嘅食物淨係門口色彩繽紛嘅海報都已經夠晒吸引入到去裏面仲有好多唔同種類嘅小食仲有好多唔同嘅素面類,杯麵類,醬油類…好似一個小小嘅supermarket我哋叫咗個撈起套餐先嚟一個蒟蒻海蜇…加素叉燒再嚟一個小福袋有一個小庚子重頭戲就係呢個撈起啦我哋額外叫咗個咖喱角🤭🤭超級值得推介就係呢個西多士….完全冇蛋奶,但係一樣咁好味食完你會想再食最後來多杯紫薯飲品happy ending😍😍😍
朋友帶我嚟呢間西環嘅素食店,真係有驚喜
叫套餐未必夠兩個人食,所以我哋再散叫一啲嘅食物
淨係門口色彩繽紛嘅海報都已經夠晒吸引
入到去裏面仲有好多唔同種類嘅小食
我哋叫咗個撈起套餐
先嚟一個蒟蒻海蜇…加素叉燒
再嚟一個小福袋
有一個小庚子
重頭戲就係呢個撈起啦
我哋額外叫咗個咖喱角🤭🤭
超級值得推介就係呢個西多士….完全冇蛋奶,但係一樣咁好味
食完你會想再食
最後來多杯紫薯飲品happy ending😍😍😍
依家嚟到西營盤一間心意廚房食餐好嘢,老實講,佢哋個純素芝士鮮茄肉醬意粉真係攞晒命咁好食!👍 意粉嚼勁得嚟唔會太硬,啲鮮茄純自家熬製,酸酸甜甜好正😋!純素芝士更加係cream味濃郁但食落又唔會過膩,真係扮演到一個平衡傻妹嘅角色。咖啡控就有福喇,佢哋個single origin pour-over實在太令人難忘!那抹燒焦橙皮、黑葡萄同紅莓嘅層次,好正!飲嚟清新,幾適合宜家這天氣,係款可以令人精神為之一振嘅飲品😌🍵。職員個個笑容可掬,服務態度掂到爆,連咖啡豆都送,真係好得意!今次食完,深深覺得喺香港要搵間寫意又有質素嘅素食店根本唔難,只要你識得去西營盤行行下,一定會對呢間發現讚嘆不已💕!快啲約埋三五知己,試下佢哋其他嘅甘味佳肴啦!

2024-01-23 604 瀏覽
今次探店心情開心到爆炸😍!來到這家咖啡店,第一眼就愛上佢哋嘅玫瑰豆奶咖啡,花紋好靚,一啜,玫瑰香氣四溢,真係好飲得!🌹再試佢哋嘅素叉燒鮮蔬薏仁麵,賣相色彩繽紛得黎乜都有,雖然味道淡啲,不過清新得嚟唔油膩,加上一杯豆奶咖啡,剛剛好!朋友推介嘅花生醬多士,酥脆中間夾著炒腐皮,新鮮口感,啖啖驚喜!😋純素食都可以咁豐富多彩!最後,鼓起勇氣試下沙爹素串,勁似傳統沙爹嘅味,配上微微辣感嘅沙爹醬汁,認真好味到停唔到口👍。呢度嘅環境寧靜,啱哂想慢慢享受一刻嘅我。墻上嘅時鐘一句「幸福」字,將我帶進佢哋理念中嘅慢活人生,真心覺得快樂好簡單,一食一飲間都滿滿嘅幸福感。下次想搵個舒服角落,再嚟吓純素療癒時光!🌿

2024-01-23 449 瀏覽
啱啱去咗間店歇腳,我開始了一場真正嘅味蕾之旅🍴!啲椰菜花周打湯,簡直係滑得嚟又唔膩口,用豆奶同薯仔扮演咗傳統忌廉嘅角色,飲落去真係令人清新爽口。隔離嗰啲小餐包千祈唔好錯過,佢哋軟綿綿地𠵱合埋湯汁,嗱,一啖就會令你心都融咗!再講講啲主菜,種類多到我睇到都眼晕😵‍💫!「全日早餐」,呢個名已經好啱人心思思,但係入面啲茄汁豆同素蛋夾埋一齊食,咬落去那份實在感,真係好過癮。提提你哋,個「油炸鬼」其實係超香嘅脆漿豆腐,流心!跟住哋「香煎素扇貝紅菜頭意大利粉」就真係出晒咖!杏鮑菇偽裝成扇貝,煎得啱啱好,啖啖肉感,咀嚼間仲釋放出陣陣香氣,意大利粉由紅菜頭汁搞到成碟都係彩虹色🌈,食得咁開心!最後,杯花生醬朱古力cupcake,咬一口就四溢濃郁花生香,啖啖幸福感。喺呢間店,我飽咗肚同時都飽足咗靈魂。下次仲想再試過啲其他嘅美味,真心推介大家試吓喇👍!

2024-01-08 460 瀏覽
與同事到附近工作打算隨便吃,但同事是一名素食者,咁啱又見到一間「素食cafe」,所以就入去試一試。我叫咗「蕃茄雜菜意大利粉🍝」,同我成日食嘅蕃茄意大利粉分別在,他比一般有肉的意大利麵咸,但仍在可接受範圍內,可能因為沒有了肉的關係,調味也比較重,但吃完沒有口乾口渴感覺,還可以。隨餐跟的飲品我不喜歡,加$22 叫了一杯豆奶latte,因為素食餐廳沒有牛奶的。總體來說,如果有朋友吃素食,推薦這間餐廳,地點距離地鐵站不太遠,可encore❤️值得一提,有加一服務費🙈

值得一提,有加一服務費🙈
2024-01-05
找素真漢子今日嚟到西環西營盤,呢間大家都一定認識甚至成日嚟食嘅 LN COFFEE 喇。☕第一次嚟食(!)嘅我,拎起餐牌真係非常苦惱,因為超多選擇,最終就揀一啲其他地方少啲機會食到嘅嘢食啦。我今次點咗:🌭 快樂珍寶熱狗 $128,加牛油果 +$18我真係好恨食素腸,對上一次已經係食齊柏林,係好耐之前,因為有得食素腸嘅食肆似乎唔多。🥲條素腸真係好珍寶 💪,啖啖「肉」,非常滿足,味道又好,我覺得好食過齊柏林好多,而且佢嘅醬唔會太多或太濃味,所以可以試得真素腸本身嘅滋味。😋個餐可以揀兩款配菜,我就揀咗薯餅同鮮果。水果都好新鮮又甜,薯餅就正常發揮啦。😃🧇 幸福彈彈仔(原味)$48好食,清甜而唔會太濃味。作為純素版嘅雞蛋仔,味道可以做到同原版冇咩分別,都幾犀利。不過利申,我唔係雞蛋仔嘅粉絲所以我嘅意見不能作準嘅,如果你自認係忠粉嘅,不妨嚟試下呢個純素版吸唔吸引到你?😉🧋黑糖燕麥咖啡純素堅果仁奶蓋 $58榛子果仁配合 Bonsoy 嘅古法豆奶,甜甜嘅奶蓋下咖啡味亦好香濃,可以選凍或熱飲,我叫咗熱飲,而家秋天嘅天氣飲,暖暖哋甜甜哋,感覺幾滋潤,真係好有幸福嘅感覺。😍呢度嘅環境同裝修都令人感覺好舒服,

🌭 快樂珍寶熱狗 $128,加牛油果 +$18
快樂珍寶熱狗

🧇 幸福彈彈仔(原味)$48
幸福彈彈仔(原味
🧋黑糖燕麥咖啡純素堅果仁奶蓋 $58
黑糖燕麥咖啡純素堅果仁奶蓋
呢度嘅環境同裝修都令人感覺好舒服,店員又好好招呼好友善。嘢食方面,種類好多,賣相靚,味道又好。佢哋將好多香港人鍾意嘅美食變成純素版,真係好有心去推廣素食。💚
早前嘅長假期佢哋仲推出期間限定嘅純素西多士,可惜我去唔到試啦,希望可以成為常規嘅項目,咁大家都可以食到。🥰
2023-10-07
10 分鐘 (堂食)
快樂珍寶熱狗
幸福彈彈仔(原味
黑糖燕麥咖啡純素堅果仁奶蓋
  • 幸福彈彈仔
2023-09-07 644 瀏覽
我們於6/9(三)下午4點到達餐廳,前面為賣素食產品的商店,內裏為餐廳,侍應不多,位置挺舒適。我們叫了一個下午茶餐及兹心餐。❶薑黃滑炒腐皮+素香腸+花生醬多士+素叉燒鮮蔬薏仁麵($108):薑黃滑炒腐皮似炒蛋🍳,吃下去較特別,素香腸外型超似正常香腸,但較淋身,花生醬多士較香,而素叉燒鮮蔬薏仁麵除咗有素叉燒,亦有少少蔬菜🥦,粟米🌽粒,紅蘿蔔🥕絲,車厘茄,色彩繽紛🌈。❷純素朱古力花生醬多士($42):多士為飛邊多士,故望落去較細件,朱古力味不濃。下午茶餐配橙計。下午茶時段人流不多,餐廳內有廁所🚽,埋單有加一。
我們叫了一個下午茶餐及兹心餐。
下午茶餐配橙計。
下午茶時段人流不多,餐廳內有廁所🚽,埋單有加一。
薑黃滑炒腐皮+素香腸+花生醬多士+素叉燒鮮蔬薏仁麵
純素朱古力花生醬多士
2023-09-06
10 分鐘 (堂食)
薑黃滑炒腐皮+素香腸+花生醬多士+素叉燒鮮蔬薏仁麵
2023-08-06 520 瀏覽
今日約左好耐無見既中學同學去食下午茶,天氣太熱都唔知想食咩好,啱啱經過呢間素食Cafe, 覺得都好吸引,於是就行入去試下。Cafe 地方好大好寬敞,有落地玻璃窗,令到餐廳好光猛,好舒服!餐牌D食物名姓好特別:我叫左一個"幸福圓滿鮮茄濃湯烏冬"烏冬配有素火腿、紫丸子、手作餃子、豆腐、鮮冬菇、鮮蘑菇、珍珠、 西蘭花、椰菜花、翡翠苗、甘筍及糶米真係非常豐富,而且味道同湯底都好好味,一點都唔似只係素食👍$128我仲加$20 跟餐叫左杯熱嘅Ginger Latta,姜味同奶味都好重,好飲!

餐牌D食物名姓好特別:

我叫左一個
"幸福圓滿鮮茄濃湯烏冬"
真係非常豐富,而且味道同湯底都好好味,一點都唔似只係素食👍
2023-08-03
  • 幸福圓滿鮮茄濃湯烏冬
初嚐西環素食ᴄᴀғᴇ🪴無乜ɪᴅᴇᴀ之下走進了這家 落地大玻璃窗🪟很開揚 坐低係靠窗位之後就開始點餐了 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · ✿ 黑椒素牛扒配多士&雜菜沙律及薯餅 $𝟗𝟖 ✿ 黑松露雜菌意大利粉 $𝟏𝟐𝟖✿ 抹茶豆奶咖啡 $𝟒𝟒✿ 肉桂巧克力 $𝟒𝟒 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · 素牛扒餐感覺比較頹😅意粉較粗身 同平時食開的口感有少少唔同 份量搭夠牛扒餐 唔係會唔夠飽喔飲品方面 店員推介嘅抹茶豆奶咖啡好好飲!豆奶味好出 反而另一杯就無乜朱古力味🍫拉花美美的☕️ᴄᴀғᴇ環境舒服喜歡有質感的木枱🪵🤎
初嚐西環素食ᴄᴀғᴇ🪴

意粉較粗身 同平時食開的
口感有少少唔同 份量搭夠
牛扒餐 唔係會唔夠飽喔
飲品方面 店員推介嘅
抹茶豆奶咖啡好好飲!
豆奶味好出 反而另一杯

2023-03-05
抹茶豆奶咖啡
肉桂巧克力
2023-02-11 922 瀏覽
無論是外貌、食物種類、經營模式都不覺是素食餐廳,只是單單餐牌內沒有肉類,所以不會感覺到有局限感。公司三文治配薯餅- 麵包烘得好好,味道清淡清新一些,配上薯餅就剛剛好,份量足夠。無酒精麥啤- 少來素食餐廳就要試些獨特的,絕對有普通啤酒味,只是不會飲醉。炸海陸空拼盤- 另一特色食品,有"牛"串燒、炸"雞"、"魷魚"圈。賣相跟真肉造拼盤沒分別,香口好味,薯角亦造得好好。熱咖啡- 話係咖啡店,點都要評下咖啡,味道無特別,都夠香。鮮果雜菜沙律- 材料新鮮,生果配得好,合格的沙律。

炸海陸空拼盤
,薯角亦造得好好。
炸海陸空拼盤

熱咖啡- 話係咖啡店,點都要評下咖啡,味道無特別,都夠香。
鮮果雜菜沙律- 材料新鮮,生果配得好,合格的沙律。
鮮果雜菜沙律
炸海陸空拼盤
香港純素餐廳不多,這間你一定要識。由早餐、午餐、下午茶到晚餐都有得食,訂純素生日蛋糕又得,飲咖啡食雞蛋仔又得,任何時間行入去都食得滿意又溫馨。西營盤區內都幾多素食選擇,這間純素餐廳絕對係不能錯過,位處第二街斜路上,再前少少就係華爾燈餅店。近門處有小賣部,可以找到各式素食產品,有小食、飲品也有食材和環保餐具。入面以自然系裝修為主調,大片落地玻璃採光良好,環境坐得舒服。午市有套餐包餐湯,也可以優惠價加飲品。除了咖啡之外,也有很多不同種類的飲品。是日餐湯是南瓜湯,不算很濃稠那種,味道不錯。黑椒素片意大利粉 HK$88午餐有熱狗有漢堡有意粉,意粉種類最多,各種醬汁口味都有,最後我揀了黑椒意粉。味道食落都幾香黑椒味,素片份量亦足食到最後都有。這個意粉沒有太多汁,吃起來乾身清爽。黑芝麻豆奶濃濃的黑芝麻香又唔會太甜,如果唔想飲咖啡都可以試試這個。
午市有套餐包餐湯,也可以優惠價加飲品。
除了咖啡之外,也有很多不同種類的飲品。
是日餐湯是南瓜湯,不算很濃稠那種,味道不錯。
黑椒素片意大利粉 HK$88
黑芝麻豆奶
濃濃的黑芝麻香又唔會太甜,如果唔想飲咖啡都可以試試這個。
2023-02-10
2022-10-24 1007 瀏覽
今次是兩個月來第二次來到這家餐廳了,今次嘗試了素食黑淑牛扒意粉,綠茶雞蛋仔和朱古力雞蛋仔,除了必喝的德國原裝進口黑麥汁外,大家也嘗了無酒精嘅啤酒,味道和啤酒沒有太大分別,只是沒有酒精當然喝不醉了 。今次來到這間餐廳慶祝朋友生日,這餐廳的生日蛋糕味道非常特別,味道不太甜,吃落口感很有層次感,我們雖吃得非常飽還把整個蛋糕都吃完了,真的大滿足。店員態度親切,服務非常好,上菜速度非常快。這頓晚餐我們非常享受和盡興,大🈵️足,我們必定再來幫襯,極力推薦這家不一樣的加啡店
2022-10-23
2022-10-02 495 瀏覽
好朋友😃邀請第一次到這間素食餐廳,感覺這餐廳頗有特色😃,原來這不是一家咖啡店,而是一家素色餐廳🍴,店員👩🏻‍🍳推薦我地可以試佢地既素食burger,肉醬意粉同埋蕃茄湯通粉等等。最後我們點了前菜 nuts 沙律,素食burger,肉醬意粉同埋蕃茄湯通粉及無酒精啤酒等等。感恩好友給我的驚喜,非常感動也十分難忘。這裡環境幽靜,可以慢慢坐下來聊天品嚐美食,服務員有禮貌不也會打擾你非常舒適的一頓晚餐,這店值得推介,下次會再來幫襯
感恩好友給我的驚喜,非常感動也十分難忘。
非常舒適的一頓晚餐,這店值得推介,下次會再來幫襯
2022-09-12
慶祝紀念