2022-11-04 151 瀏覽
呢間位於大角咀嘅餐廳,真係非常之有浪漫嘅氣氛,入邊嘅格局非常之高級,所以個氛圍都非常之舒服。啱晒情侶一齊慶祝。比多1分鐘我1分鐘我自己今次叫咗個A5和牛扒,呢個牛扒真係非常之入口,非常之亂口亦都好重牛肉味

2022-10-30 337 瀏覽
環境昏暗非常有情調,最啱同情侶一齊嚟慶祝特別節日🌹 逢星期五至日有LiveShow表演! 今次揀咗星期日夜晚來,真係好chill好舒服😝 想嘆番餐高質晚餐同liveshow,推介大家嚟🌟食物比想像中有驚喜及出色 屬高水準👍🏼. 燒美國黑安格斯肉眼扒 (10安士) l 日本南瓜 l 薑黄花椰菜l 法邊豆 法式伯那西醬 $348: 安格斯肉眼扒質素好高 牛味香濃而且嫩滑😃 5成熟燒到剛剛好 法式伯那西醬更大大提升味道層次感🥰 .紅酒香草燉羊膝 l 馬鈴薯蓉 $398: 燉羊膝好入味及嫩滑😍 用紅酒香草調出濃厚醬汁,羊羶味唔重 非常容易入口😚 配上幼滑薯蓉好滿足~ 份量好足 可以二人分享❤️.Impossible ™素肉玉米片 l 酸忌廉 l 牛油果醬 l 蕃茄沙沙 $188: Nacho用辣粉調味好惹味😆 用蕃茄醬、素肉、芝士 加入Nachos焗,味道好似Pizza咁香口☺️ 脆卜卜無違和感! 配牛油果醬、蕃茄沙沙、酸忌廉 夠曬開胃~ .韓國松菜蟹膏龍蝦湯 l 自家製牛油烤西班牙水晶包 $168: 龍蝦味濃郁🦞 質地稠度適中,入口順滑!

紅酒香草燉羊膝 l 馬鈴薯蓉 $398

韓國松菜蟹膏龍蝦湯 l 自家製牛油烤西班牙水晶包 $168
: 龍蝦味濃郁🦞 質地稠度適中,入口順滑!
2022-10-28 231 瀏覽
落差大到…鮮奶油烤保濕豬架 $288首先呢個配搭已經奇怪,食落唔夾,有啲似將一個甜品(sour cream+開心果)同豬扒放埋一齊。其次個豬扒真係好冇色水😂 食落係一塊好厚既烚豬扒。如果你睇擺碟,sorry,$288…? 色香味全部都冇😅😅 伴碟甘薯也只係稍微烤熱,沒有任何香味。平時真係好少講到咁衰,但大家真係千祈唔好叫呢度餸。。。睇返以往買相可能好啲,但呢啲貨色真係完全對唔住呢間餐廳呢個價錢。-其次係餐廳好難book,今次坐吧枱,我諗我俾waiter/托盤撞到不下三次。而且吧枱完全冇feel…同餐廳整個格局嘅氣氛天淵之別。其實嗰個係通道位冇必要set兩張高櫈-食到一肚氣,因為真係非常之唔好食。不過!不過!當晚嘅live band 唱得好好,雖然只有半個鐘彈四首歌都聽出耳油。支持本土音樂和歌手為嗰晚挽回少少分。-餐廳想營造嘅氣氛幾好,但做餐廳我諗食物係重點,希望能有改善
落差大到…
鮮奶油烤保濕豬架 $288
餐廳想營造嘅氣氛幾好,但做餐廳我諗食物係重點,希望能有改善
2022-10-27 914 瀏覽
💛LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY·呢間我哋好耐之前已經幫襯過一次㗎喇 不過嗰陣時因為疫情嘅關係所以冇左live band好可惜🥺但係佢哋依家逢星期五六日都有翻live band啦 所以我地就上個禮拜再黎左😍🥳不過唔知係咪疫情既原因 佢而家個安排係會先俾你食完嘢 之後先開始個show 所以我自己就覺得有點唔夠喉 不過成個vibe都好正🎵·Egyptian Bon Bon Chicken Wings $148 l Parma Ham Figs Mandarin Walnuts Salad $168我哋今次嗌嘅兩款前菜/小食我哋都好鍾意 佢個棒棒雞係勁脆 而且雞肉好嫩 之後佢點嗰個汁係有少少墨西哥香草嘅辣汁咁 點完好惹味🍗之後佢個沙律超級大兜 係好似一個main咁 而且入邊啲無花果啊 橙 全部都好甜 上面仲有好多琥珀合桃 口感好好🥰🥰·Red Wine Braised Herbed Lamb Shanks $398 l Scallop Crab Roe Creamy Two-toned Pasta $248之後佢兩款主菜都相當唔錯 佢呢度係好少見咁樣有羊膝

之後佢兩款主菜都相當唔錯 佢呢度係好少見咁樣有羊膝 所以我哋就嗌左一個🐑佢呢個braised得好好 而且唔會話太騷 配埋佢個紅酒汁幾好食🍷之後佢下面個薯蓉係好純既薯仔黎既 所以就咁食會單調少少 但係加埋啲肉汁就好夠味🥔之後佢個帶子意粉都唔錯 佢個帶子都幾甜 而且意粉質地都唔錯😎
📍大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖
呢度晚市唔少人講 但週末日頭有齊lunch/tea/brunch set 都好值得到訪!Livehouse環境設定 當場諗起La La Land最後一幕呢🥹🍝Linguine with Elephant Trunk Clam, Mushroom & Baby Spinach in XO Cream Sauce💰HKD88 (Rating: 7.9/10)XO醬象拔蚌意粉?! 特別但我鐘意 cream sauce用XO好惹味 炒象拔蚌冇用蜆肉咁普通👀更香更實在🤤辣味輕微 baby spinach都夾 最好share好濃稠 獨吞會小膩🤏🦀️Risotto with Crab Meat and Asparagus💰HKD108 (Rating: 7.7/10)蟹肉蘆筍係不敗配搭 食到蟹肉 而且有點拉絲 飯粒唔會太濕 整得唔錯 以為呢款會好膩但竟然light過pasta 醬汁唔會太鹹 唔錯😂蟹味再重少少就更好🍵Matcha Latte💰+HKD28 (Rating: 8/10)跟lunch set加錢叫 拉花靚 杯靚 而且都唔錯!唔水 好好發泡 奶味唔過重 冇叫少甜但甜度都唔高 🍰Classic

蟹肉蘆筍意大利飯

Matcha  Latte
Matcha  Latte

🍰Classic Scones with Jam & Clotted Cream💰HKD68 (Rating: 7.7/10)
一入門口見有人食 忍唔住跟💭product shot冇雪糕所以實物有球🍨=開心✨兩個scone開半有烘熱 裡面有鮮🍓同cream 另外有配莓jam 本身怕好甜 但scone甜度低 所以配雪糕同jam剛剛好⚖️個人喜好覺得如果中間唔係夾白cream 而係custard就更好 應該幾夾!
英式鬆餅
英式鬆餅

Pasta同Risotto都係lunch menu 可加配好多小食 加咗HKD12配湯 椰菜花味濃🥣再加HKD38配daily dessert 有3件brownie配雪糕 味道中上 性價比好高🍫至於+HKD78嘅雞翼太多醬同偏乾 有更好選擇!

整體幾好 staff好有禮貌 環境闊落裝修浪漫🌃夜晚有show氣氛一定好正— “let’s get drunk on our tears”.
  • XO醬辣炒象拔蚌奶油扁意粉
  • Matcha  Latte
位於大角咀既Lost Stars,環境寬敞又有格調,設計佈置散發著浪漫既氛圍🌹 逢星期五六日嚟仲可以睇駐場live band表演,氣氛一流,啱晒情侶約會慶祝🥰✨ Set Dinner✧ Soup, Mains & Drink ✧每星期有兩款主菜選擇,逢星期二至四夜晚仲有2小時紅白氣酒freeflow🥂❀ 蘑菇湯 🥣味道濃稠,食到啖啖蘑菇蓉❀ 酸奶油烤保濕豬架 🐷豬肉口感軟嫩多汁,表面有層酸奶油及開心果碎,食蓉好有口感✨ 配埋香烤蘋果、蜜糖薯及蘋果蓉食令味道更清甜更有層次感☺️❀ 澳洲霜降M5和牛腹扒 🐮擺盤好靚😍 M5和牛入口嫩滑又重牛味,同表面既香芹醬一齊食味道好夾,而底部墊有唔少蜜糖薯及日本南瓜,香甜滋味🥰❀ 法式焦糖燉蛋 🥚用飯碗裝住焦糖燉蛋,份量十足👍🏻 燉蛋表面有層脆卜卜既焦糖,加入baileys食落有微微酒香,但就略欠蛋香🙈 而旁邊仲有球雲呢拿雪糕,啱晒兩個人share~❀ La Vie En Rose 🫖依杯係蘋果玫瑰花茶,充滿果香及花香味,酸甜解膩❀ White Rose Lemonade 🍹依杯mocktail飲落酸酸地好開胃,味道清新亦帶有陣陣玫瑰香☺️

✨ Set Dinner
✧ Soup, Mains & Drink ✧

❀ 蘑菇湯 🥣
味道濃稠,食到啖啖蘑菇蓉

❀ 酸奶油烤保濕豬架 🐷

❀ 澳洲霜降M5和牛腹扒 🐮

❀ 法式焦糖燉蛋 🥚

❀ La Vie En Rose 🫖
依杯係蘋果玫瑰花茶,充滿果香及花香味,酸甜解膩

❀ White Rose Lemonade 🍹
2022-10-24 226 瀏覽
之前已經聽過Lost Stars 嘅大名,知道佢哋不時都有livehouse 表演。雖然我哋去果日無演出,但個環境咁暗,而每一檯都放咗玫瑰花同蠟燭,夠晒浪漫,亦都好適合靜靜地談心❤️我哋去嗰日係10月嘅第三個星期,所以就叫咗Menu上面Week 3嘅晚市套餐,包括餐湯、主菜同一杯無酒精飲品🍹🐟香煎比目魚柳 $268雖然影出嚟個比目魚柳又灰(魚皮)又黑(提子乾),但入口絕對比賣相中出色。比目魚柳肉質嫩滑,唔會煎到必曬啲油出嚟。另外配上華爾夫沙律,有合桃、提子乾、蘋果等等,中和返煎魚柳嘅油膩感👍🏻🐃紅酒香草燉羊膝 $398薯蓉好軟滑,配菜例如青瓜、意大利小黃瓜、甘筍等等都唔會煮到好淡味,仍然保持原有嘅鮮甜。主角羊膝不但唔會好騷,而且仲好入味,有紅酒同香草嘅香味,肉質軟嫩,用刀叉都可以好容易咁將啲肉撕開😋🍳法式焦糖燉蛋 $138法式焦糖燉蛋係呢度好出名嘅甜品,所以點咗一份嚟試。原來佢哋嘅焦糖燉蛋都有一個飯碗咁大,兩個人share絕對夠喉。燉蛋同雪糕都好香滑,絕對能為客人嘅晚餐畫上一個完美嘅句號。🌹La Vie En Rose 蘋果 玫瑰草 玫瑰花瓣 紅茶呢杯餐茶比想像中好飲,有少少玫瑰花嘅酸,

🐟香煎比目魚柳 $268

🐃紅酒香草燉羊膝 $398

🍳法式焦糖燉蛋 $138

呢杯餐茶比想像中好飲,有少少玫瑰花嘅酸,非常開胃。唔喜歡玫瑰花嘅朋友,就可以選擇其他茶類,比如洋甘菊花茶、有機綠茶同埋薄荷茶等等🫖

🥒Happy $108
呢杯mocktail 用咗荔枝、青瓜、西柚、tonic water,味道清新,但賣相唔算特別。如果想打卡嘅話,就唔建議揀佢啦🙈
2022-10-17
📍 Lost Stars Livehouse Bar & Eatery 🎗📍 大角咀 𝗧𝗮𝗶 𝗞𝗼𝗸 𝗧𝘀𝘂𝗶 • 利得街11號利奥坊一期地下506號舖〔 follow me on instagram @sikbaobaola ! ^^ 〕-< Lost Stars Livehouse Bar & Eatery > is a restaurant which integrates music with dining.They regularly invite local musicians to perform in their premise, whose standard is promised.Dining under such romantic settings and with quality live performance is just one of the best experiences you'll have!The government has recently announced that live music performances can
The government has recently announced that live music performances can resume in restaurants and bars. So be sure to book a seat for enjoying food and wine complemented by live music here! 🎶
Although there is no live performance during lunchtime, prices are relatively more affordable, and food quality is still guaranteed. The difference is just that the music has changed from live music to soft music playing in the background. 😂
(𝗦𝗲𝗲 𝗽𝗶𝗰𝘀 𝗯𝗲𝗹𝗼𝘄! ☟☟)
=
Lost Stars》位於大角咀利奥坊
是一家「寓音樂表演於餐飲」的音樂酒吧餐廳
環境氣氛浪漫,表演有水準,是十分值得欣賞的店家
我也曾有幸在這裡欣賞過現場表演
他們的音樂表演做得一絲不苟,舞台、音響器材、技術全都配合得很好
給表演者也是一百分的尊重
演出中間不能離席或叫店員,中場休息時才可以
最近防疫措施放寬,食肆可以有現場表演,想必對餐廳來說是一大好消息✨
大家也要留意餐廳的社交平台,看看對哪位歌手的表演有興趣,趕緊訂座喔
(屆時應該可以在用餐同時享受表演,以現場音樂襯托美酒佳餚,不用戴著口罩看表演了!😷)
因為當時這裡的主菜價錢蠻貴,所以每次來都只是點小吃跟酒品,就坐一個晚上了
還記得這裡的鴨油炸薯條是如此的好吃!!!🤩
原來他們的午餐時段價錢親民,而且食物質素同樣高!
也同樣可以在優美的環境下用餐💛
只是音樂由現場音樂,變成了背景播著的的柔和音樂🤣
午餐時段提供午市套餐,包括一份主菜跟一杯飲品,也可以以優惠價加配小食或甜品
不想點套餐的話,也有單點餐牌~
香烤雞肉凱撒沙律 (半份) (+$58)
Classic Caesar salad w/ roasted chicken & croutons (Half)
首先是點午餐加配的前菜沙拉
以半份來說,份量還蠻大🥗
沙律菜新鮮爽脆,雞肉口感嫩滑,配上芝士碎、麵包脆脆,就是一道好吃的開胃菜~
香烤雞肉凱撒沙律

香烤新西蘭肉眼 (8oz) ($168)
Grilled New Zealand Ribeye steak (8oz)
新西蘭肉眼扒有八安士重,份量十足
口感柔嫩,熟度剛好,肉汁豐富
再配以紅酒汁,令味道更昇華
伴碟有日本南瓜、蜜糖薯,味道香甜,滿足❤️

紅酒 House red wine
隨餐奉送咖啡、茶、果汁或汽水,也可以升級成精選花茶、特色咖啡或酒品
配搭牛扒的話,來杯紅酒吧🍷
紅酒

堡雲酥三文魚柳 ($138)
Provencal salmon fillet
三文魚柳上鋪上了麵包糠一同烤香
三文魚柳保持鮮嫩,而外層又有香脆的口感
是很少見的菜式呢~喜歡吃三文魚的朋友不妨一試👍
配菜有黃色、綠色翠玉瓜,烤得又香又軟
還有牛油香氣濃郁的香滑薯蓉

有機綠茶 Mount Feather green tea
另一杯餐飲則點了有機綠茶,味道清清的,很解膩
杯具很精緻~
有機綠茶

朱古力心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕 (+$48)
Chocolate Moelleux w/ vanilla ice cream
最後的甜品當然少不了
是口感濕潤的朱古力蛋糕,而流心效果則略嫌不明顯~
配上香甜雪糕,不敗配搭😎
另外還有蛋白餅碎跟草莓、藍莓,更添豐富感
朱古力心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕
朱古力心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕

Menu:
香烤雞肉凱撒沙律
堡雲酥三文魚柳
之前生日嚟過,印象好深刻。入面裝修好靚,都好闊落,坐得舒服,只係冷氣有小小大。我嘅坐位仲對正live band。叫左牛扒同鴨胸,好食,係西餐廳應有嘅水準。另外加咗龍蝦湯,就冇乜特別。其實最驚喜嘅地方當然係live band ,歌手好高質,把聲好似食CD咁,全部人都聽到入晒神,彷彿入咗Lalaland 入面嘅Jazz bar ,仲會分享自己入行busker 嘅人生故事,相當感人。Feel 到呢間餐廳對音樂嘅誠懇態度。

叫左牛扒同鴨胸,好食,係西餐廳應有嘅水準。

另外加咗龍蝦湯,就冇乜特別。

2022-10-12 129 瀏覽
大角咀利奧坊有間人氣高企嘅西餐廳Lost Stars,之前因為疫情停咗live band show,宜家終於有返啦‼️𝐀𝐑𝐄 𝐖𝐄 𝐀𝐋𝐋 𝐋𝐎𝐒𝐓 𝐒𝐓𝐀𝐑𝐒?𝐓𝐑𝐘𝐈𝐍𝐆 𝐓𝐎 𝐋𝐈𝐆𝐇𝐓 𝐔𝐏 𝐓𝐇𝐄 𝐃𝐀𝐑𝐊.咁正既Livehouse香港真係少之又少,餐廳由2018開幕至今已經5年,重心係做一間Livehouse,野食高質之餘仲可以提供一個民間表演場地俾本地既音樂人表演一下🎼十分難得🎤餐廳裝修都好靚,夜晚黎到好有情調,點點星光的感覺✨無論係拍拖👫三五知己飲杯野🥂食飯傾偈都好適合💕餐廳宜家逢星期五、六、日晚都會為大家送上本地好聲音!我就係剛剛星期日同朋友去食下飯,再欣賞埋Live Band Show🎶由於現時疫情關係,要餐飲同表演分開,所以食完野傾陣計等到9點就開Show。是晚有本地音樂人 Jing Wong feat. Clark Lo & Felix Tham x Hermes Shum 表演,本身唔認識佢哋,不過真係好有驚喜,成個表演都好正,全場氣氛好好,主音把聲都好靚👍🏻原來小提琴夾band都可以咁正,拉得好勁🎻😆睇到拍晒手掌👏👏食物方面都好高質,叫左兩個main同甜品🍮特

𝐀𝐑𝐄 𝐖𝐄 𝐀𝐋𝐋 𝐋𝐎𝐒𝐓 𝐒𝐓𝐀𝐑𝐒?
𝐓𝐑𝐘𝐈𝐍𝐆 𝐓𝐎 𝐋𝐈𝐆𝐇𝐓 𝐔𝐏 𝐓𝐇𝐄 𝐃𝐀𝐑𝐊.

食物方面都好高質,叫左兩個main同甜品🍮特別推薦保濕豬架,佢加左好多開心果係面,對我黎講都係一個幾新穎既配搭。
豬架雖然厚切,但好軟嫩,一啲都唔韌,配上蘋果蓉,甜甜地好開胃🍎
另外我都見好多人點左澳洲霜降M5和牛腹扒,嗌左五成熟,燒得剛剛好,邊邊位微燶,都幾香🥩
牛肉肉質好鮮嫩,配菜有日本南瓜、蜜糖薯,十分香甜🥰甜品焦糖燉蛋都唔錯,焦糖面薄薄一層好脆,燉蛋有蛋香味,食完就剛好準備睇表演喇😍

🔸韓國松莱蟹青龍蝦湯 🦞

日本南瓜 蜜糖薯 鮮香芹醬

🔸法式焦糖燉蛋🍮
愛爾蘭奶油利口酒 雪糕

🔸Happy🍸
Lychee, Cucumber, Grapefruit, Tonic water

📍#LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY (#大角咀美食)
大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖
2022-10-10 112 瀏覽
隱藏於大角嘴嘅Lost Star係一間Live house餐廳,每逢周末會有Live show睇,非常特別嘅用餐體驗。餐廳環境昏暗很有情調,枱面上放咗蠟燭同紅玫瑰,享用真正嘅燭光晚餐,係一個連男人都會覺得浪漫嘅地方✨• 埃及風沙單骨棒棒雞 $148棒棒雞食落方便啖啖肉,配上清邁辣醬,酸酸辣辣降低油膩嘅感覺🫶🏻• 澳洲霜降M5和牛腹扒 $388和牛腹扒脂肪不多,所以相對上牛味會重啲。煎至三成熟就啱啱好,肉質纖維細緻,口感滑嫩帶微微焦脆,調味亦恰到好處😌• 炙燒松葉蟹膏意大利飯 $368醬汁香濃惹味,拌入蟹膏風味更佳!配料有大大粒刺身級別帶子以及澳洲海膽,意想不到澳洲海膽質素不俗,非常鮮甜✨• 法式焦糖燉蛋 $138燉蛋中加入咗百利甜酒,食落有淺淺嘅酒味,唔知關唔關落咗酒事,口感就唔係太smooth有啲似慕絲嘅感覺,非常大嘅一碗建議兩人分享👯‍♀️

• 埃及風沙單骨棒棒雞 $148

• 澳洲霜降M5和牛腹扒 $388

• 炙燒松葉蟹膏意大利飯 $368

• 法式焦糖燉蛋 $138

2022-10-10 116 瀏覽
大角咀近幾年舊區重建,亦進駐咗唔少有質素同高級嘅餐廳,呢間lost stars就係其中一間。柔和嘅燭光、有情調嘅音樂加上舒適嘅座位,岩哂情侶拍拖。呢到嘅晚市時段有晚市套餐供應,包咗主食、餐湯同飲品,款式每星期都唔同,更加有新鮮感。法式烤雞焗釀芝士煙肉卷 $288嫩滑厚肉嘅烤雞做成肉卷,入面釀咗滿滿嘅芝士同煙肉,香濃軟滑嘅芝士同雞肉好夾,點埋個蒜香奶油汁一齊食仲香。拌碟仲有creamy嘅馬鈴薯蓉同意大利黃瓜。燒美國黑安格斯肉眼扒(10安士) $348黑安格斯牛扒肉味濃郁,面層煎到焦香脆身,入面肉身keep到粉嫩juicy。拌碟有好似日本南瓜、薑黃花椰菜、法邊豆等嘅蔬菜。Beeeee Calm & La Vie En Rose跟餐嘅飲品除咗一般咖啡檸茶檸水,仲可以叫花茶。我哋就就揀咗洋甘菊同玫瑰花茶,味道清香怡人。Tiramisu $158跟餐亦可以以半價優惠叫埋甜品,我哋叫咗份tiramisu,以鮮果同脆米拌碟,有香濃嘅酒香同咖啡香,口感幼滑細膩。Happy $108呢間lost stars自設酒吧,亦都有cocktails同mocktails供應。朋友叫咗杯Happy,以荔枝、青瓜、西

法式烤雞焗釀芝士煙肉卷 $288

燒美國黑安格斯肉眼扒(10安士) $348

Beeeee Calm & La Vie En Rose

Tiramisu $158

Happy $108
呢間lost stars自設酒吧,亦都有cocktails同mocktails供應。朋友叫咗杯Happy,以荔枝、青瓜、西柚同tonic water調配,入口好fresh,飲完透心涼。

LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY (大角咀)
大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖

2022-10-08 77 瀏覽
𝕋𝕒𝕚 𝕂𝕠𝕜 𝕋𝕤𝕦𝕚 大角咀 • 𝕃𝕠𝕤𝕥 𝕊𝕥𝕒𝕣𝕤 𝕃𝕚𝕧𝕖𝕙𝕠𝕦𝕤𝕖 𝔹𝕒𝕣 & 𝔼𝕒𝕥𝕖𝕣𝕪 🎶📍大角咀利得街𝟙𝟙號利奥坊一期地下𝟝𝟘𝟞號舖::::::::::::::::::::::::::::::@loststarslivehouse 餐廳命名Lᴏsᴛ Sᴛᴀʀ以寄望被遺忘的星星可以在此舞台發光發亮,加入音樂元素,鼓勵本地音樂人來表演,逢星期五、週末不時會有Lɪᴠᴇ Bᴀɴᴅ 演出,氣氛浪漫,適合慶祝約會♡´・ᴗ・`♡晚市套餐附上餐湯🎃 及無酒精飲品,現逢星期二至四晚上會有紅白氣酒Fʀᴇᴇꜰʟᴏᴡ (+$198)添 🥂🐖酸奶油烤保濕豬架 $288非常推介的豬架!以保濕的技術鎖住肉汁,肉質鬆軟,配上最愛的開心果、酸奶油、蘋果及蜜糖薯,口感豐富。🥩 燒美国黑安格斯肉眼扒 $358足足10安士的肉眼扒,內層粉嫩,濃郁肉香,配香甜的日本南瓜、藍黄花椰菜、法邊豆及法式伯那西醬。🍮 法式焦糖燉蛋 50% off表層的焦糖薄脆,蛋香甜滑的奶凍,配雲呢拿雪糕及愛爾蘭奶油利口酒,相輔相成!🌹Wʜɪᴛᴇ ʀᴏꜱᴇ ʟᴇᴍᴏɴᴀᴅᴇ ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ +$68🫖Bᴇᴇᴇᴇᴇ ᴄᴀʟᴍ 洋甘菊
📍大角咀利得街𝟙𝟙號利奥坊一期地下𝟝𝟘𝟞號舖

🐖酸奶油烤保濕豬架 $288

🥩 燒美国黑安格斯肉眼扒 $358

🍮 法式焦糖燉蛋 50% off

🫖Bᴇᴇᴇᴇᴇ ᴄᴀʟᴍ 洋甘菊、蜂蜜香料、雲呢拿
現場情調氣氛一流 昏暗嘅環境襯托柔柔燈光🛋️岩哂帶另一半黎 飲返兩杯更好mood傾偈唔想傾偈仲可以一齊聽live band🎹🥁 .《法式烤雞焗釀芝士煙肉卷》上碟時以為普通一隻雞髀切件🍗原來係好有心機咁用香脆煙肉🥓扮雞皮包住雞肉、軟芝士 去哂骨啖啖肉既有雞油香又有芝士乳香 好滋味伴碟有軟滑既馬鈴薯蓉🥔 點埋蒜香奶油汁食.《燒美國黑安格斯肉眼扒》足足10安士既steak 一d都唔難切/難咬內層粉嫩 牛扒厚身大塊但肉質軟腍 伴碟有烤蔬菜 薑黄花椰菜、法邊豆 日本南瓜🎃特別甜 食到高纖維一絲絲.《Tiramisu》可可粉同咖啡酒既味道balanced🍮細細杯 但中間都堅持有用手指餅濕潤感十足仲有配埋新鮮士多啤梨🍓同藍莓🫐酸酸甜甜減膩.《White Rose Lemonade》Signature mocktail🌹玫瑰味突出用上自家釀製玫瑰味糖漿 加入接骨木tonic 比我想像中酸.《Merry Peppermint》☕️🫖呢款Or tea茶包有甘草、薄荷菜、茴香、羅勒、薄荷好似食緊綠箭香口膠咁超級薄荷 而且好甘甜.《Beeeee Calm》🌼 ☕️洋甘菊、蜂蜜香料、雲呢拿唔怪得知叫be clam 洋

現場情調氣氛一流 昏暗嘅環境襯托柔柔燈光🛋️
岩哂帶另一半黎 飲返兩杯更好mood傾偈
唔想傾偈仲可以一齊聽live band🎹🥁

《法式烤雞焗釀芝士煙肉卷》
上碟時以為普通一隻雞髀切件🍗
原來係好有心機咁用香脆煙肉🥓扮雞皮
包住雞肉、軟芝士 去哂骨啖啖肉
既有雞油香又有芝士乳香 好滋味
伴碟有軟滑既馬鈴薯蓉🥔 點埋蒜香奶油汁食

《燒美國黑安格斯肉眼扒》
足足10安士既steak 一d都唔難切/難咬
內層粉嫩 牛扒厚身大塊但肉質軟腍
伴碟有烤蔬菜 薑黄花椰菜、法邊豆
日本南瓜🎃特別甜 食到高纖維一絲絲

Signature mocktail🌹玫瑰味突出
用上自家釀製玫瑰味糖漿
加入接骨木tonic 比我想像中酸
《Merry Peppermint》☕️🫖
呢款Or tea茶包有甘草、薄荷菜、茴香、羅勒、薄荷
好似食緊綠箭香口膠咁
超級薄荷 而且好甘甜
《Beeeee Calm》🌼 ☕️
洋甘菊、蜂蜜香料、雲呢拿
唔怪得知叫be clam
洋甘菊嘅氣味同味道真係叫人特別放鬆寫意 飲完好舒服
📍大角咀有格調西餐廳‼️· 濃郁蟹膏海膽risotto😍 -- LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY✨🍷•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷#pigfoodiexhk_大角咀#pigfoodiexhk_西餐========================Lost Star 位於大角咀利奧坊地下,餐廳環境昏暗,好有情調🥰weekend仲會有live band performance㗎🎶上星期就同咗@breadismyboyfriend一齊嚟試下😋我哋叫咗兩個dinner set, 包餐湯、主食、飲品🥰------------------------------⭐️南瓜湯香甜濃郁,仲有陣陣忌廉香😋👍🏼·⭐️杜松子鴨油慢煮法國鴨腿 $298 (4.4/5)鴨腿頗大隻,外皮非常香脆,肉質好腍,輕輕就切開到,食落肉味濃郁💖🤪旁邊仲有唔少沙律菜可以解膩~·⭐️炙燒松葉蟹膏意大利飯 (4.5/5)配澳洲海膽&北海道刺身帶子 $368蟹膏醬汁濃稠,啖啖risotto都充滿鹹鮮味😻海膽味道濃郁,帶子厚肉腍身😆值得一試‼️·⭐️Creme Brule

#pigfoodiexhk_大角咀
#pigfoodiexhk_西餐
========================
⭐️南瓜湯

香甜濃郁,仲有陣陣忌廉香😋👍🏼
⭐️杜松子鴨油慢煮法國鴨腿 $298 (4.4/5)

⭐️炙燒松葉蟹膏意大利飯 (4.5/5)
配澳洲海膽&北海道刺身帶子 $368

⭐️Creme Brulee (4/5)

面頭有一層厚厚嘅炙燒焦糖,燉蛋味道濃郁,惟質感嫩滑一點會更出色🙈
⭐️VIC Garden Creations $108 (4.3/5)
French earl grey lemonade

呢杯係用咗rose base syrup加咗fever tree tonic,飲落帶陣陣幽香,好清新!😻

⭐️Beeeee Calm $78
⭐️La Vie En Rose $78
整體嚟講食物有一定質素,我同朋友都好滿意兩個main~另外環境同店員服務都一流,好適合慶祝🤩‼️
賣相:3.8/5
味道:4.4/5
性價比:3/5
推介度:4/5
店舖資料
名稱:LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY
地址:大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖
前往方法:大角咀站C1出口