2024-09-01 69 瀏覽
手工芝士烤雞卷❤伴碟有咸香十足既煙肉 綿滑既薯蓉 同爽口既意大利黃瓜,配上蒜香奶油汁,咸香味濃! 而且香脆既外層,雞肉好juicy香口,淡淡芝士香味,成件入口唔油膩。香煎比目魚柳❤比目魚皮勁香脆,魚肉嫩滑好juicy,配上Creamy既香檳奶油汁,食落一D都唔膩,口感係外脆內軟,加埋華爾道夫沙律 核桃 同 提子干,即刻豐富哂!慢煮法國鴨腿❤鴨腿皮金黄酥脆,肉質軟腍,肉味香濃,鴨油香味十足,夾埋伴碟既無花果 蜜柑 合桃沙律,同18個月意大利黑醋汁,酸酸甜甜好開胃。
呢間ʟᴏꜱᴛ ꜱᴛᴀʀꜱ ʟɪᴠᴇʜᴏᴜꜱᴇ ʙᴀʀ & ᴇᴀᴛᴇʀʏ 逢星期五六日仲有唔同類型嘅solo artists, bands等分享佢地嘅live show🤗所謂係呢個小城市 零散地遍佈係唔同地方 竭力地發光發亮 大概就是這樣的用意吧!。。。🦔✢ 𝚄𝚗𝚒 𝚃𝚘𝚊𝚜𝚝 $108一塊的質量 就在於海膽嘅新鮮 再加黑魚籽嘅精髓 開胃菜黎講 除咗fresh 就係fresh🤤 ✢ 𝚀𝚞𝚒𝚌𝚔 𝙲𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎 𝙵𝚘𝚗𝚍𝚞𝚎 $168不愧係芝士瀑布 入口唔係最熱但超拉絲嘅口感 仲有車厘茄仔 最讚係脆多士仔 大小恰好 蘸上芝士一流! ✢ 𝚂𝚕𝚘𝚠 𝙲𝚘𝚘𝚔𝚎𝚍 𝙵𝚛𝚎𝚗𝚌𝚑 𝙳𝚞𝚌𝚔 𝙲𝚘𝚗𝚏𝚒𝚝 $298慢煮的重要性!認真封到哂啲水汁 口感一啲都唔柴 咸香鴨味由裡至外散佈 食到濟時旁邊就係海量新鮮嘅沙律菜調製 內含核桃粒、無花果等 高質材料加埋成份超grand! ✢ 𝙰𝚞𝚜𝚝𝚛𝚊𝚕𝚒𝚊 𝙼𝟻 𝚆𝚊𝚐𝚢𝚞 𝙵𝚕𝚊𝚗𝚔 𝚂𝚝𝚎𝚊𝚔 $388成份堆砌得好有美感🤩medium rare入口更試到wagyu嘅質感 on top加埋塊微咸嘅薄荷葉咁食 層次再多咗 amazing嘅味道😚好鍾意佢拼南瓜 剛

。。。🦔

✢ 𝚄𝚗𝚒 𝚃𝚘𝚊𝚜𝚝 $108

✢ 𝚀𝚞𝚒𝚌𝚔 𝙲𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎 𝙵𝚘𝚗𝚍𝚞𝚎 $168

成份堆砌得好有美感🤩medium rare入口更試到wagyu嘅質感 on top加埋塊微咸嘅薄荷葉咁食 層次再多咗 amazing嘅味道😚好鍾意佢拼南瓜 剛好夠腍另帶牛油香 食多幾件驚現牛肉以下係蕃薯條!頗有心思的齊哂菜肉澱粉😝

🍸

✢ 𝚆𝚎 𝚏𝚘𝚞𝚗𝚍 𝚕𝚘𝚟𝚎 $138

✢ 𝙼𝚘𝚘𝚗 𝚁𝚒𝚟𝚎𝚛 $138

✢ 𝚃𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞 $158
濃郁酒香滲透Mascarpone cheese🤤Creamy嘅質感好適合做飯後甜品!! 好有心思咁碟上仲有生果粒+檸檬醬 酸酸地又無咁膩!
以前都去過幾次舊址位於大角咀嘅Lost Stars氣氛浪漫有情調今次搬咗去k11 Art Mall環境依舊寛敞,而且風格感覺都好modern柔和嘅燈光下欣賞現場音樂最好不過🕺🏻星期五六日仲會有live band🫶🏻- 法式熱融蜂蜜芝士 +法式麵包 $168之前都好鍾意點嘅小食🫶🏻用鐵鑊仔上,上面鋪滿咗好多蕃茄仔,不過今次食落覺得凍咗少少,記住唔好影太耐相!法包大概有五塊,可以加錢 ($38) 再叫多五塊黎點芝士食- Ribeye Set Dinner $288性價比幾高嘅set包湯+主菜+飲品 (因為食牛扒就揀咗house red🍷不用加錢)- 烤新西蘭肉眼8oz我哋叫咗 medium rare,熟度剛剛好,肉眼扒好大塊,肉汁豐富,擺盤都幾有心思,仲配埋蜜糖蕃薯同南瓜,食落可以解解膩。- 日本刺身帶子雙色麵 $248呢個雙色麵比較特別,所以就叫咗黎試下,入面有蘆筍、蟹籽同埋明太子忌廉汁,仲有三大粒帶子!刺身帶子都好新鮮,意粉軟硬度適中,醬汁豐富,十分滿足- We Found Love $138呢杯係佢哋嘅signature cocktail,印象中同舊店嘅menu都一樣,用歌名嚟命名真
以前都去過幾次舊址位於大角咀嘅Lost Stars
氣氛浪漫有情調
今次搬咗去k11 Art Mall
環境依舊寛敞,而且風格感覺都好modern
柔和嘅燈光下欣賞現場音樂最好不過🕺🏻

烤新西蘭肉眼8oz

- 日本刺身帶子雙色麵 $248

日本刺身帶子雙色麵

- We Found Love $138
呢杯係佢哋嘅signature cocktail,印象中同舊店嘅menu都一樣,用歌名嚟命名真係好有心思!我揀咗呢杯以 Keys & Bricks vodka 做 base,入面仲有荔枝同 elder flower + fever-tree tonic,味道清新優雅,酒精味道唔算重,好易入口,仲有一大粒荔枝係入面
We  found  love

總括嚟講,Lost Stars搬咗新地方之後,環境依舊舒適,食物質素依然保持水準,仲有現場音樂,係一個好適合約會嘅地方
2024-08-15
2024-08-27 101 瀏覽
餐廳為於K11 artmall好有格調,星期五或weekend晚上會有live band駐場表演,是日平日來到雖然無live band但係都有不少爵士音樂正在播放,令人放鬆。先點了個小食拼盤,有炸雞槌,牛肉串,風乾火腿配蜜瓜,炸牛油果,小食為量剛好,咬落脆口,好岩做餐前小食。炸雞槌外酥內嫩,每一口都散發著香氣,搭配特製醬汁更滋味。點了個晚飯set dinner,有燒紐新蘭ribeye,肉質鮮嫩多汁,搭配適當的油脂,使每一口都充滿肉香。烤至微微焦香的外皮,搭配簡單的海鹽和黑胡椒。配菜有南瓜同蕃薯。跟住仲有餐湯同飲品提供。散叫了個油封鴨腿,油脂充分滲透進肉中,鴨肉又易切。搭配一些清爽的蔬菜,平衡了味道,是一道絕佳的選擇。最後搭配一杯whisky highball,清新的氣泡與酒香完美融合,讓整個餐點更添清爽。這次的餐點不僅在食物上有驚喜,餐廳音樂亦令人十分放鬆,有機會要試試現場聽下live band。

2024-08-27 93 瀏覽
早幾年曾經一訪過大角咀既lost stars估唔到今日回歸向K11 Art Mall~ 餐廳裝修優美得黎又有少少復古既音樂元素本身播緊既音樂都好有格調,如果同另一半黎拍拖/慶祝 都係一個唔錯既選擇今天帶埋老公黎chill 1 chill 如果星期五六日黎,仲有機會聽到Live Band演出蟹肉墨西哥式薄餅$268一刀切落去聽到咔嚓咔嚓嘅聲音,擺入口有雙重嘅感覺 蟹肉配芝士有種飽滿嘅感覺 而薄餅鬆脆 澳洲M6和牛腹扒(6.5安士) $388熟度啱啱好,鮮紅既和牛,入口即溶!雖然個南瓜只係配菜,但值得一讚!灸燒雜錦香腸拼盤 $148性價比極高分別有台灣豬肉腸、糯米腸同韓國雜肉腸我自己就最鍾意糯米腸,再點少少芥末✨High Ball聽住優美嘅音樂,冇理由唔嚟杯酒~離開餐廳嗰陣仲發現係一位靚女調酒師😏
早幾年曾經一訪過大角咀既lost stars
估唔到今日回歸向K11 Art Mall~
餐廳裝修優美得黎又有少少復古既音樂元素
今天帶埋老公黎chill 1 chill
如果星期五六日黎,仲有機會聽到Live Band演出

蟹肉墨西哥式薄餅$268

澳洲M6和牛腹扒(6.5安士) $388

熟度啱啱好,鮮紅既和牛,入口即溶!
雖然個南瓜只係配菜,但值得一讚!

灸燒雜錦香腸拼盤 $148

性價比極高
分別有台灣豬肉腸、糯米腸同韓國雜肉腸
我自己就最鍾意糯米腸,再點少少芥末✨

High Ball
聽住優美嘅音樂,冇理由唔嚟杯酒~

離開餐廳嗰陣仲發現係一位靚女調酒師😏
隱藏於鬧市之中,人氣商場入面重系一個深處角落頭平時行街都比較難發現但一入到去,好驚喜闊落既環境同座位精緻既佈置同裝飾重有個大大既live band area 咁既環境當然要chill下首先就叫個-精選小食拼盤有-串燒牛肉粒,單骨棒棒雞, 巴馬火腿哈密瓜,炸牛油果條,火炙串蕃茄,又好味又特別之後揀左set dinner有soup-南瓜湯紅酒或soft drink就要左-la vie en rose,好香飲落清新另外都叫左杯cocktail -Margarita小小酸,幾開胃跟住主菜到-烤新西蘭肉眼(8安士)配香烤時蔬,紅酒汁烤既技術高,生熟度控制得好系略嫌肉質有啲根最後再叫左個主食-黑松露牛肝菌意大利飯香氣十足

隱藏於鬧市之中,人氣商場入面
重系一個深處角落頭
平時行街都比較難發現
但一入到去,好驚喜
闊落既環境同座位
精緻既佈置同裝飾
重有個大大既live band area
咁既環境當然要chill下

首先就叫個-精選小食拼盤
有-串燒牛肉粒,單骨棒棒雞,
巴馬火腿哈密瓜,炸牛油果條,
火炙串蕃茄,又好味又特別

之後揀左set dinner
有soup-南瓜湯
紅酒或soft drink
就要左-la vie en rose,
好香飲落清新

另外都叫左杯cocktail
-Margarita小小酸,幾開胃

跟住主菜到-烤新西蘭肉眼(8安士)
配香烤時蔬,紅酒汁
烤既技術高,生熟度控制得好
系略嫌肉質有啲根

最後再叫左個主食
-黑松露牛肝菌意大利飯
香氣十足

• 精選小食拼盤
2024-08-26 291 瀏覽
朋友話lunch經過見到間餐廳好chill,想試下,陪佢試下順便傾下計,坐低發現都幾啱傾計。點左2杯野飲同埋2個小食同1個主食!啲飲品名,令我會好想試,叫左杯mocktail 名叫Happy 既野飲, 佢係有荔枝青瓜同西柚汁,飲落好清新,飲得出係鮮榨果汁嘅口感,唔係人造糖水,唔會得個甜字。另一杯cocktail 係How long will I love you- 比較重莓同酒味,唔會太甜,飲完之後,莓味仲喺個口,飲到底有啲菠蘿蓉,口感係smoothies。埃及風沙雞翼-佢係雞鎚啖啖肉,配有香荽醬汁,鍾意芫荽嘅,實會鍾意個醬,佢俾咗個碟我哋裝骨,好細心,雞肉外脆內滑,雞皮炸到幾香口,熱辣辣好味道。墨西哥蟹肉薄餅-餅底好薄好脆,面頭勁多蟹肉,有鮮味,配好薄嘅芝士碎,有少少辣味,配有牛油果醬,食落唔會好Heavy,感覺好light,好鐘意呢個,雖然貌似平平無奇,但其實好好味,幾特別!照燒比目魚柳-用沙律襯底碎嘅蘋果粒配上乾提子同合桃,淨係食個沙律都好好味,都多沙律醬,比目魚煎到香口金黃色,魚皮好脆身肉質好滑,夠大份。

2024-08-20
  • 墨西哥蟹肉薄餅
2024-08-26 278 瀏覽
💡浪漫優雅酒吧餐廳今日中午約左朋友黎呢間live Band的西餐廳,享受左一餐美味的午餐。呢間餐廳設計感十足,充滿現代感的裝潢,環境闊落,而且有一個live Band 區,星期五、六、日就可以聽到歌手黎到唱歌。 🍤XO醬辣炒虎蝦奶油扁意粉🔥意粉煮得岩岩好,麵條Q彈有勁,配上鮮嫩多汁的虎蝦和濃郁的XO醬,好creamy。🥩香烤新西蘭肉眼配烤雜菜 🌽🥕🥦烤肉眼厚身細嫩,經過烤制後外表焦香,叫左5成熟,肉質帶點粉嫩,食落好香牛味及肉汁滿湖。配上香烤的南瓜,簡直完美。🐓水牛城雞 水牛城雞味道鹹香濃郁,雞肉嫩滑多汁,辣辣地,好滋味。🌽香烤粟米 香烤粟米外層酥脆,加入左籽鹽粉,更加惹味。🍫朱古力心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕 🍨朱古力心太軟蛋糕十分精緻,蛋糕表面酥脆,切開後流淌的朱古力餡料咖啡香濃郁,搭配清爽的雲呢拿雪糕,味道岩岩好😋☕凍朱古力咖啡 🍫朱古力咖啡口感順滑,咖啡香醇濃郁,而且融合左朱古力的香甜,好好飲。 🍵熱抹茶牛奶抹茶牛奶香氣撲鼻,茶香濃郁,牛奶恰到好處,好岩適合作為午餐後的甜品飲品。
💡浪漫優雅酒吧餐廳

🍤XO醬辣炒虎蝦奶油扁意粉🔥

🥩香烤新西蘭肉眼配烤雜菜 🌽🥕🥦

🐓水牛城雞
水牛城雞味道鹹香濃郁,雞肉嫩滑多汁,辣辣地,好滋味。

🌽香烤粟米
香烤粟米外層酥脆,加入左籽鹽粉,更加惹味。

🍫朱古力心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕 🍨

☕凍朱古力咖啡 🍫

🍵熱抹茶牛奶

2024-08-26 220 瀏覽
🍾K11好有feel酒吧餐廳🪩-繼續8月嘅慶生行程 今次呢位壽星一向都鍾意去Lost Stars🌠 K11呢間我哋兩個都冇嚟過 見佢座位之間有適當距離 裝修又有氣氛 啱曬聚舊呀👭🏻-🐮澳洲霜降M6和牛腹扒(6.5oz) $388牛扒用上M6和牛 油脂香氣濃郁又唔會太油膩🤤 只係簡單用鹽調味 就帶出食材本來嘅味道 欣賞🧡 餐廳將牛扒切到厚薄適中裝碟 懶人如我幾鍾意呢種style🤭-🦀蟹肉墨西哥式薄餅 $268薄餅面頭鋪滿澎湃嘅蟹肉絲同康堤芝士 一嚟到忍唔住wow咗一聲🤣 Quesadilla焗到脆卜卜做餅底 唔會太大負擔🏃🏻 薄餅醬食到墨西哥辣椒嘅香辣味道 有啲辣不過成件事好夾😋-🍷 Sangria $108呢度嘅Sangria比平時嘅有多一點韻味 原來係加咗白蘭地同君度橙酒嘅版本🥃 比起就咁加紅酒 味道更加豐富🥂-🍟黑松露薯條 $138Lost Stars其中一個名物就緊係truffle fries啦😎 幼薯條好啱我心水🥰 薯條灑上黑松露醬 再點埋巴馬臣芝士mayonnaise🫠 就係要呢種邪惡嘅感覺😈-📍 Lost Stars Livehouse Bar & Eatery尖沙咀河內道
🍾K11好有feel酒吧餐廳🪩

🐮澳洲霜降M6和牛腹扒(6.5oz) $388

🦀蟹肉墨西哥式薄餅 $268

🍷 Sangria $108

🍟黑松露薯條 $138

尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓222A號舖

2024-08-25 272 瀏覽
之前去過銅鑼灣店覺得餐廳有格調,野又好食,所以今次去尖沙咀店試吓。一入門口有張好搶眼嘅枱裝滿唱片,再望入啲就見得個live stage。某啲日子會有歌手表演,我去個日冇得聽live有啲可惜,下次睇定schedule 會再黎!慢煮法國鴨腿杜松精油|無花果|蜜柑|合桃|18個月意大利黑醋汁 鴨腿肉一切就散,肉質軟熟之餘外皮超脆,食落啖啖鴨香。如果覺得有點膩,配伴碟沙律嘅意大利黑醋汁酸酸地會balance返晒,無花果同蜜柑都好鮮甜。Impossible™ Meat Nachos酸忌廉|牛油果醬賣相好吸引,即使芝士厚厚咁鋪滿 nachos 上面但仍然非常香口,無論配酸忌廉或者牛油果醬都咁好味。WE FOUND LOVEKey & Bricks Vodka, Kwai Feh Lychee, TY.KU Citrus, St. Germain Elderflower, Lemon Juice, Fever-Tree Indian Tonic Water清香荔枝同接骨木花味,酒味唔算太濃,酸甜味適中,易入口。Set dinner烤新西蘭肉眼(8安士)|紅酒汁我地叫medium,非常易切開,入面全部
慢煮法國鴨腿
杜松精油|無花果|蜜柑|合桃|18個月意大利黑醋汁
慢煮法國鴨腿
Impossible™ Meat Nachos
酸忌廉|牛油果醬
Impossible™ Meat Nachos
WE FOUND LOVE
清香荔枝同接骨木花味,酒味唔算太濃,酸甜味適中,易入口。
Set dinner
烤新西蘭肉眼(8安士)|紅酒汁
我地叫medium,非常易切開,入面全部粉紅色,食落好香,有少少油脂位食落更香。伴碟蔬菜都烤得好香好腍。
南瓜湯
香滑creamy
  • Impossible™ Meat Nachos
  • 慢煮法國鴨腿
想試銅鑼灣嗰間Mercury recalls好耐,點知尖沙咀K11開咗呢間姐妹店!朝早係cafe,夜晚係BarWeekend會有live band表演非常有feel🎤Lunch set多選擇,$88起,包餐湯/沙律同咖啡/茶Add on小食或甜品都係+$28 to $48Order咗三個set,加兩個甜品▶️ 餐湯 Soup of the day|田園沙律 Green salad當日係白汁忌廉湯,稀杰度適中,味道唔太鹹沙律正常,可選醬汁另上▶️ 煙燻三文魚班尼迪蛋英式鬆餅Smoked salmon egg benedict ($118)兩粒大大粒水波蛋好吸引呀😍一切全流心,流到成個碟都係蛋白食落好蓬鬆水波蛋上面一層厚厚嘅荷蘭醬,口感foamy,甜甜酸酸好開胃煙三文魚份量足,每啖都充滿鹹香另外配上健康菠菜🥬英式鬆餅軟熟暖暖哋,冇特別焗到脆 口反而仲好食吸晒三文魚油香同蛋汁但唔會太濕碟邊仲加咗青醬,味道上又多個層次全部加埋好夾,好fluffy既口感!絕對唔係一般屋企整到嘅味道👍🏻數一數二好食嘅benedict▶️ XO醬辣炒虎蝦奶油扁意粉 XO sauce tiger prawn creamy
朝早係cafe,夜晚係Bar
Weekend會有live band表演非常有feel🎤
Lunch set多選擇,$88起,包餐湯/沙律同咖啡/茶
Add on小食或甜品都係+$28 to $48
Order咗三個set,加兩個甜品

當日係白汁忌廉湯,稀杰度適中,味道唔太鹹
沙律正常,可選醬汁另上
餐湯

兩粒大大粒水波蛋好吸引呀😍
一切全流心,流到成個碟都係
蛋白食落好蓬鬆
水波蛋上面一層厚厚嘅荷蘭醬,口感foamy,甜甜酸酸好開胃
煙三文魚份量足,每啖都充滿鹹香
另外配上健康菠菜🥬

英式鬆餅軟熟暖暖哋,冇特別焗到脆 口反而仲好食
吸晒三文魚油香同蛋汁但唔會太濕
碟邊仲加咗青醬,味道上又多個層次
全部加埋好夾,好fluffy既口感!
煙燻三文魚班尼迪蛋英式鬆餅

▶️ XO醬辣炒虎蝦奶油扁意粉 XO sauce tiger prawn creamy linguine ($108)
扁意粉al dente🍝
奶油醬汁Creamy且濃味
特別在落咗XO醬,食到好多蝦米粒,香但唔辣
配料有菇、菠菜、蝦🦐蝦質感爽脆新鮮
係一個附有香港味道嘅西式意粉~
XO醬辣炒虎蝦奶油扁意粉

▶️ 香烤雞肉田園沙律 Roasted chicken green salad ($88)
好大份沙律🥗上面五片鮮嫩雞胸肉
簡單配上黑醋汁,甜甜地唔酸
香烤雞肉田園沙律

▶️ 英式鬆餅 Classic scones (+$38)
With jam and icecream
比預期中多咗成件score😆超抵食
每件scone切半,中間厚厚一層clotted cream同士多啤梨🍓
Scone微微焗熱,外脆內軟,似曲奇溝蛋糕💓係少數真正整得好食嘅鬆餅!
唔太重牛油,又唔會乾爭爭或太硬
配上雲呢拿雪糕🍨係另一個層次,可以整到scone版雪糕三文治
有趣地雪糕底部有檸檬糖霜🍋係檸檬夾心餅中間嗰層嘅味道,帶啲清新
旁邊仲俾咗果jam,不過冇咩點用,因為配咗雪糕同本身嘅糖粉已經夠甜
一個看似普通嘅甜品,俾佢整到好fancy又多重口味,確實出色🤤
推介加錢叫呢個甜品‼️
英式鬆餅 配 雲呢拿雪糕

▶️ 朱古力心太軟蛋糕 配 雲呢拿雪糕 Chocolate Moelleux (+$38)
係一個完美嘅心太軟,中間流心效果
朱古力蛋糕濕潤🍫
同樣配上雲呢拿雪糕,冰火交融
朱古力心太軟蛋糕 配 雲呢拿雪糕

▶️ La Vie En Rose - 蘋果, 玫瑰草, 玫瑰花瓣, 紅茶 (+$18)
飲落帶有蘋果嘅酸味,茶味較淡,比較溫和🍵
La Vie En Rose

▶️ 朱古力牛奶咖啡 Mocha(+$18)
▶️ 牛奶咖啡 Coffee latte(+$18)
兩杯都有靚靚拉花,質素唔錯☕️
牛奶咖啡

我哋兩個人食咗三個lunch set,樣樣都好掂🏅
唔單止冇嘢可以挑剔,仲出乎意料地好味,有驚喜
感覺叫咩主食同甜品都有咁上下水準,調味配搭至賣相有講究,材料仲好足

環境舒服,地方闊落
內部裝修用上啡紅色🤎高貴有格調
服務好Nice,個個都醒目又有禮貌
知我哋叫得多嘢一張枱擺唔晒,自動拍多張枱俾我哋
又不停幫我哋收走食完嘅碗碟☺️
性價比極高,今餐加埋一大概$250/人,飽過食high tea😂
好少會俾滿分,但呢間絕對值得❤️誠意推介俾大家!
同另一半慶祝節日或夜晚上嚟飲吓酒都好啱
英式鬆餅 配 雲呢拿雪糕
朱古力心太軟蛋糕 配 雲呢拿雪糕
牛奶咖啡
2024-08-24 293 瀏覽
好耐之前去過大角咀店,幾有氣氛,得知而家喺K11開左,都想去睇下係咪一樣咁有水準🤭一入去空間感好大,見到中間有Live Band台,回憶返晒嚟,裝修亦比舊舖光猛😊✨海膽多士 - 超厚身海膽鋪滿喺多士上面,面頭仲有魚子醬,賣相💯 海膽軟滑配上香脆多士,口感豐富~✨香煎比目魚柳 - 目測都幾厚身,肉質嫩滑,魚柳底下墊左青蘋果西芹沙律,又幾特別🤩✨日本刺身帶子雙色麵 - 雙色麵好吸睛,帶子好大隻煎得有水準,裡面半透明,鮮味十足👍🏻個汁係我好鍾意嘅明太子汁,夠晒creamy惹味🤤✨Versace on the Floor - 呢杯cocktail有d似沙冰感覺,飲到士多啤梨同紅莓碎,莓味濃郁,好易入口好啱女仔飲🍹 ✨Made of Gold - 呢杯mocktail好有驚喜,面頭有兩粒燒過嘅棉花糖,入口已半溶超正,飲品味道係伯爵朱古力,唔太甜而帶有微甘,值得推介😻

2024-08-23 414 瀏覽
Lost Stars Livehouse Bar & Eatery喺K11商場重新開業! 🎉餐廳環境舒適,情調氣氛一流,最適合同三五知己飲番杯chill 吓或者同另一半嚟呢度浪漫吓,體驗音樂與美食的結合。值得一試!👍精選小食拼盤,有驚喜!串燒牛肉粒,單骨棒棒雞,巴馬火腿哈密瓜,炸牛油果和火焰串蕃茄!棒棒雞炸得好好食!牛油果口感都好特別!雙色意粉都好特別,冇喺其他地方食過,帶子採用刺身級別,非常好食!👎$288肉眼扒套餐,牛扒質素一般,不過配上紅酒汁和香烤時蔬及一杯 house red wine。$288是值得一試。整體分數:🌟🌟🌟🌟同類型搜索🔍:#foodtravelermumfoodie #ftmbar #ftm酒吧 #ftmtst #ftm尖沙咀 📍Lost Stars Livehouse Bar & Eatery (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓222A號舖Lost Stars Livehouse Bar & Eatery has reopened at K11 Mall! 🎉The restaurant boasts a comfortable environ

整體分數:🌟🌟🌟🌟

尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓222A號舖

The restaurant boasts a comfortable environment and a top-notch ambiance , making it perfect for chilling with friends or for a romantic dating! You can also experience the live music at the same time! Definitely worth a try!

👍Appetizers: The selected appetizer platter is a surprise! It includes skewered beef, chicken wings, Parma ham with melon, fried avocado, and flaming cherry tomatoes! The chicken wings are fried to perfection! The avocado has a unique texture! The two tone pasta is also very special, not something you’d find elsewhere, with scallops of sashimi-grade quality, very delicious!

👎The $288 rib-eye steak set meal offers decent quality beef, paired with red wine sauce, grilled seasonal vegetables, and a glass of house red wine. At $288, it’s definitely worth a try.

Overall Rating: 🌟🌟🌟🌟

Similar Searches 🔍: #foodtravelermumfoodie #ftmbar #ftm酒吧 #ftmtst #ftm尖沙咀

📍Lost Stars Livehouse Bar & Eatery (Tsim Sha Tsui)
Shop 222A, 2/F, K11 Art Mall, 18 Hanoi Road, Tsim Sha Tsui
2024-08-09
2024-08-21 427 瀏覽
Lost star在大角咀時已經有幫襯。美食加live music, 而且非常尊重表演者, 很好的用餐經驗。終於等到Lost Star在尖沙咀重開,立即來支持一下。餐牌介紹Lost Star由來,有心思餐廳已L形佈局,表演台在L形中間的角落,三角形的,比大角咀的小。窗外的商場螢幕太光,有點影響整體觀感。How Long Will I Love You - $168先來杯signature cocktail,有菠蘿、紅苺,很refreshing,適合炎炎夏日。We Found Love $138另一杯味道較清,淡淡的荔枝味,還是喜歡How Long Will I Love You.Lost Star精選小食拼盤 $268有巴馬火腿哈蜜瓜、單骨棒棒雞、炸牛油果、串燒牛粒、番茄串。份量3人也夠吃,配酒一流。最喜歡這個炸牛油果。香脆炸漿包埋半溶牛油果,口感軟熟,出奇的好吃!Ribeye Set Dinner $288喜歡吃牛的朋友有福了。Ribeye +餐湯 +杯紅酒只需$288牛扒有點太熟。慢煮法國鴨腿 $298A la carte的份量也不少!比手掌更大隻的油封鴨腿,配上半隻碟咁多的沙律,
餐牌介紹Lost Star由來,有心思
窗外的商場螢幕太光,有點影響整體觀感。

We Found Love $138

Lost Star精選小食拼盤 $268

有巴馬火腿哈蜜瓜、單骨棒棒雞、炸牛油果、串燒牛粒、番茄串。
份量3人也夠吃,配酒一流。
Ribeye Set Dinner $288

牛扒有點太熟。

慢煮法國鴨腿 $298

A la carte的份量也不少!比手掌更大隻的油封鴨腿,配上半隻碟咁多的沙律,男士也未必食得晒。

鴨腿外酥內嫩,回味無窮。無花果蜜柑合桃沙律也剛好平衡鴨腿的油膩。合桃增加脆脆口感,更是畫龍點睛。Tiramisu - $158

最後甜品來個Tiramisu 。
Tiramisu以杯上,有咖啡酒香,味道不錯。但質地偏流心,不是我杯茶。

食物質素一如往常的好食。這個價錢,如果有埋live music更加吸引。可以試試邀請busker,讓他們有更多機會表演也不錯。
慢煮法式鴨腿
2024-07-31
慢煮法式鴨腿
2024-08-19 2413 瀏覽
Lost Stars Livehouse Bar & Eatery係一間結合美食同音樂嘅西餐廳,讓你享受美味嘅同時感受現場表演嘅魅力!🥳啱曬慶生同帶男/女朋友黎🤣Dinner set 💰288🔸Grilled New Zealand Ribeye Steak (8oz)呢塊新西蘭肋眼牛扒肉質鮮嫩,搭配香草醬汁,味道好juicy🤤 套餐黎講有牛扒🥩有湯同埋包紅酒🍷真係高CP值~🔸Soup of the Day每日精選湯品,今日食嘅係南瓜湯🎃味道濃郁好creamy🔸Tenute Neirano Bonimur DOC 2021 (Nebbiolo) Italy 呢杯係意大利紅酒果香濃郁,一啖牛扒一啖紅酒🍷,好正呢~__________🔸Grilled Japanese Snow Crab Paste Risotto 💰368烤雪蟹醬意大利飯口感滑順,蟹肉嘅鮮甜同米飯香濃完美融合,仲有好有份量嘅海膽同帶子!大推好味🤤海鮮愛好者必食。🔸Basque Burnt Cheesecake巴斯克燒乳酪蛋糕外焦內軟,濃郁的奶香味令人難以抗拒,係完美嘅餐後甜品大推!🔸We Found Love 💰138呢

Dinner set 💰288

🔸Soup of the Day
每日精選湯品,今日食嘅係南瓜湯🎃味道濃郁好creamy

呢杯係意大利紅酒果香濃郁,一啖牛扒一啖紅酒🍷,好正呢~
__________

🔸Basque Burnt Cheesecake

🔸We Found Love 💰138
呢杯口感清新易入口,有淡淡嘅荔枝果香味~完美搭配各式主食
  • Grilled New Zealand Ribeye Steak (8oz)
  • Grilled Japanese Snow Crab Paste Risotto
  • Basque Burnt Cheesecake