2023-09-29 73 瀏覽
今日下晝無無聊聊,就同男朋友去咗呢間Cafe食lunch 。兩個人叫咗兩個lunch set, 價錢經濟實惠仲送埋嘢飲。🙋🏼‍♀️✅ 費城牛肉車打芝士法式軟包配薯條 + 凍檸茶✅ 意式黑醋豬軟骨定食(包括前菜,麵豉湯,日式甜品)+ 凍檸水🍴 費城牛肉車打芝士法式軟包真係絕配!裡面嘅牛肉好嫩,芝士嘅味道濃郁。🥖而軟包本身係酥脆嘅,好有嚼勁。加埋薯條,直頭perfect 池啦!薯條香脆十足,卜卜聲🍟好正呀!💯🍴 意式黑醋豬軟骨定食,十分驚喜!前菜好開胃,麵豉湯濃郁,令人嘴巴直流口水😋。日式甜品係個完美嘅結束,甜而不膩。🐽豬軟骨肉質鮮嫩,配埋黑醋嘅酸甜味道,真係好適合我嘅口味!科科🩷

✅ 費城牛肉車打芝士法式軟包配薯條 + 凍檸茶

2023-09-29 133 瀏覽
餐廳空間感十足, 座位寬敞舒適, 喜歡餐廳有大窗採自然光, 增添生氣。Lunch Set1) 是日沙律2) 日式咖喱吉列豬扒配意粉 $723) 日式咖喱薯餅 $154) 凍檸檬茶 (走糖漿)5) all + 10%是日餐湯為粟米忌廉湯, 與是日沙律二擇其一, 感覺清爽的沙律更適合配主菜。沙律菜新鮮清爽, 配少量車厘茄和柚子肉, 以醋調味, 甚是開胃。日式咖喱薯餅內裡軟綿, 外皮薄薄一層, 炸得脆脆的。咖喱味道香濃, 伴有少量菜苗, 減低邪惡感。日式咖喱吉列豬扒可配飯或意粉, 不知何故我竟選了意粉, 感覺咖喱配飯更搭配。意粉與日式咖喱吉列豬扒分開上, 份量不少, 面有少量香草以作點綴, 麵質軟硬適中, 口感不俗。吉列豬扒1開6件, 皮脆但不過厚, 肉質鬆軟, 不乾不柴。咖喱醬汁稠密, 味道香濃, 甜中帶香辣, 十分惹味。配料有番茄, 紅蘿蔔, 西蘭花和薯仔。番茄甜且多汁, 不會煮得軟腍。紅蘿蔔軟硬適中, 滿是咖喱香味。西蘭花爽口, 薯仔軟腍, 每款食材有各自的軟硬口感, 不會煮至全部軟腍, 可見其心思和質素。檸檬茶冷熱同價, 見糖漿另上, 忘了走糖, 便請店員收回。檸檬有3片, 茶底濃淡

1) 是日沙律
2) 日式咖喱吉列豬扒配意粉 $72
3) 日式咖喱薯餅 $15
4) 凍檸檬茶 (走糖漿)
5) all + 10%
是日沙律

日式咖喱吉列豬扒配意粉

凍檸檬茶 (走糖漿)
檸檬茶冷熱同價, 見糖漿另上, 忘了走糖, 便請店員收回。檸檬有3片, 茶底濃淡適中, 清澈不濁, 味道不錯。

這餐廳的性價比極高, 不論環境, 食物和價格令我十分滿意, 值得推介。
2023-08-30
是日沙律
日式咖喱吉列豬扒配意粉
凍檸檬茶 (走糖漿)
all day breakfast 好高質,過去係其他地方食all day都無咁的level😍😍👍👍👍個菇好正😍😍,其他all day唔會有咁用心整個菇炒蛋就還好,唔老但未到滑同好好食的地步🤔個煙肉好食,有肉汁的,唔柴,唔會覺得鹹漢堡薯格都野味,軟殼蟹feel到係即整,生菜同沙律唔花虎,薯格調味恰當也新鮮現炸😆👍另一個重要係,個環境靚同靜,我仲坐左4個鐘傾計,enjoy~🤪🤪($293 2個人,坐4個鐘,靚景夠飽仲想點🤡😝)

個菇好正😍😍,其他all day唔會有咁用心整個菇

炒蛋就還好,唔老但未到滑同好好食的地步🤔

個煙肉好食,有肉汁的,唔柴,唔會覺得鹹

($293 2個人,坐4個鐘,靚景夠飽仲想點🤡😝)

all day breakfast

軟殼蟹漢堡
all day breakfast
軟殼蟹漢堡
  • AllDayBreakfast
  • alldaybreakfast
舔舔脷指數:😋😋😋😋回頭指數:😎😎😎😎😎推薦指數:👍👍👍👍環境舒服,大門望落寬闊。內裏空間咁大,樓底高座位闊落,仲有個露台可以俾你打卡添!👍 Lucky’s 沙律四重奏配和風汁 (牛油果,吞拿魚沙律,鮮蝦,煙三文魚)👍 香酥七味雞軟骨👍香煎北海道帶子配南瓜忌廉意大利飯👍 牛油蒜香燒大啡菇配BB菠菜忌廉黑松露意大利飯沙律好多料, 有牛油果, 蝦, 煙三文魚,配上和風醬汁,清新開胃🥗. 雞軟骨爽脆可口,每一粒都炸到金黃色,口感香脆,食落滋味!😽 北海道帶子新鮮,南瓜忌廉醬香濃,意大利飯軟濡煙靭,粒粒分明,意式風味十足。大啡菇充滿牛油🧈蒜香,加埋黑松露,,口感豐富,層次分明,風味十足🫶配埋意大利飯,非常完美!
舔舔脷指數:😋😋😋😋
回頭指數:😎😎😎😎😎
推薦指數:👍👍👍👍

👍 香酥七味雞軟骨
👍香煎北海道帶子配南瓜忌廉意大利飯
👍 牛油蒜香燒大啡菇配BB菠菜忌廉黑松露意大利飯

2023-09-26 50 瀏覽
作為美食控的我,怎可以抵抗美食的魅力?今次比我發現左呢間餐廳既食物,全部無論味道定系賣相,都系滿分!所有食物都好滿意。⚓️今日既無敵餐單:♥味醂燒雞泡魚乾♥♥日式大阪燒♥♥香酥七味雞軟骨♥♥香辣蜜脆雞中翼♥♥泰式冬陰功海鮮天使麵♥♥雞泡魚幹,搭配上香氣四溢的味醂醬汁和脆口的泡魚幹,帶來了一種獨特的風味體驗。💯💯日式大阪燒烤餅外層金黃酥脆,內部則包裹著蔬菜、海鮮或肉類等各種美味配料。♥香脆七味雞軟骨軟骨炸至香脆,外層裹上七味粉,帶來了辛辣的風味。🗾香辣蜜脆雞中翅每一口都帶來了辛辣、甜蜜和鹹香的味道。🌅最後是泰式冬陰功海鮮天使面,有濃鬱的泰式風味,又有豐富的海鮮香氣。

今日既無敵餐單:
♥味醂燒雞泡魚乾♥
♥日式大阪燒♥
♥香酥七味雞軟骨♥
♥香辣蜜脆雞中翼♥
♥泰式冬陰功海鮮天使麵♥

2023-09-25 71 瀏覽
首先最大嘅不足就係野食份量極少, 其次係野食質素對唔上佢價錢。嗌咗個蟹肉意大利飯,個飯啲米煮到淋曬,似食粥,因為成碟飯冇味又冇蟹肉味又冇咩蕃茄味,$148再加一完全唔知食緊乜。至於小食,啲小食叫咗3碟,炸雞軟骨、一口牛、飛魚籽芝士薯條。雞軟骨同牛質素同味道ok, 但份量又係極少。芝士薯條幾失望,佢用嘅芝士冇咩芝士味啲魚籽又比得好少。總括嚟講所有野食質素放到落口,但冇咩特色,性價比極差,嗌一碟正常女仔都唔飽嘅份量。

2023-09-22 45 瀏覽
公司樓下嘅Lucky Ristorante晏晝有提供Set Lunch定食,嘢食份量十足價錢實惠,所以我哋久不久都會嚟食🍽️定食Set Lunch 包括前菜、麵豉湯同日式甜品♥️前菜有芥辣八爪魚同醃菜,好下飯呢🍚而甜品就係黃豆粉草餅,細細粒食完正餐都唔會食唔落🙈主食揀咗意式黑醋豬軟骨,豬軟骨有兩大塊,煮得好腍好軟,一夾就會散開🥢調味上酸甜兼備,餐廳仲加咗少許洋蔥,令到醬汁更滑甜🍖飲品升級咗做Walk alone,橙紅色嘅飲品由士多啤梨、藍莓、菠蘿汁、橙汁同雪碧調配而成,有氣一飲好過癮🙊
調配而成,有氣一飲好過癮🙊
2023-09-19 51 瀏覽
Yeah!為左慶祝同男朋友的周年紀念日,LUNCH特意BOOK左呢間充滿情調既餐廳。菜色擺盤精緻,用餐環境都幾有情調、幾有feel,是慶祝特別日子的好去處👍🏻 💚🧡🩷❤️Lunch 時段💚🧡🩷❤️費城牛肉車打芝士法式軟包配薯條我叫左呢個,軟包表面烘烤至微焦,牛肉中心呈酒紅色,肉汁豐富。送口品評,牛肉質確實鬆軟稚嫩,牛味濃香,並泛著一般輕輕的炭燒風味。💚🧡🩷❤️ All Day Breakfast💚🧡🩷❤️男朋友就叫全日早餐, 份量十足,入面有煙肉、歐陸雞肉腸、煙三文魚、茄汁豆同牛角包都有板有眼,煎蛋仲可以轉炒蛋。💚🧡🩷❤️ Milk tea,奶味香濃。💚🧡🩷❤️ Coffee,甘甘地好滋味。最後每人一杯高質飲品,非常Chill 。今次食得好滿足。

Lunch 時段
💚🧡🩷❤️ Milk tea,奶味香濃。
💚🧡🩷❤️ Coffee,甘甘地好滋味。
最後每人一杯高質飲品,非常Chill 。今次食得好滿足。
2023-09-18 43 瀏覽
旺角呢間cafe環境舒舒服服,天花板同牆身都掛咗好多乾花🌾而且佢哋嘅食物都好吸引,今次食完可以同大家講,佢哋絕對係賣相味道兼有嘅餐廳🧚‍♀️~~意大利辣肉腸薄餅~~辣肉腸薄餅結合辣肉腸鹹香香辣嘅獨特風味,搭配薄餅酥脆口感,依個組合帶俾人一個豐富嘅味覺體驗😚~~泰式冬陰功海鮮天使麵~~冬陰功酸酸辣辣喺依份天使麵上完全融合😍天使麵掛滿醬汁,仲有蜆、蝦、帶子我海鮮,yummy!~~香煎北海道帶子配南瓜忌廉意大利飯~~香煎北海道帶子好柔軟,同樣creamy 嘅南瓜忌廉意大利飯創造咗豐厚嘅口感同風味,健康又好食😊食飽飽飲杯凍Mocha,解到膩好爽😌果然好睇又好食👍🏻
~~意大利辣肉腸薄餅~~
~~泰式冬陰功海鮮天使麵~~
~~香煎北海道帶子配南瓜忌廉意大利飯~~
食飽飽飲杯凍Mocha,解到膩好爽😌果然好睇又好食👍🏻
今日lunch嚟咗呢間Cafe,係一間打卡able 嘅cafe !!影咗好多相啊哈哈😎💯黑松露鮮惹菌薄餅,薄餅底香脆,🍕上面撒滿咗黑松露同新鮮嘅香菇,味道濃郁,令人上癮。💯日式大阪燒,豬肉多汁,配上特製嘅醬汁,味道鮮美,絕對係一道滿足口腹的美食。🉐💯串燒拼盤,真係一個串燒嘅狂歡!拼盤裡面有牛肉、豬肉、雞肉、牛舌同埋冬菇,🍢🍡每一串都烤得恰到好處。口感鮮嫩多汁,肉汁四溢,每一種肉質都帶來不同的風味。❕❕❕💯天婦羅海苔魷魚,魷魚裹上薄脆的天婦羅糊,炸得金黃酥脆,外脆內嫩。🐙魷魚的鮮美與天婦羅的香脆完美結合,令人愛不釋手。💯香辣蜜脆雞中翼絕對係辣味愛好者的最愛!雞翼經過炸至金黃酥脆,外層裹著特製的香辣醬汁,每一口都辣辣的,還帶著微甜的味道。🤪肉質嫩滑多汁,配上這濃郁的香辣醬汁,一百分滿分呀!🔆
雖然旺角有好多餐廳Cafe,但講到我最鍾意最常去嘅一定係💎Lucky Ristorante💎佢地點好就腳,無論搭地鐵定巴士都好方便,喺正旺角中心地帶,行完街上嚟食飯就very good👍🏻✴️All day breakfast ✴️真心份量十足,每樣食材都大大件🤩我最鍾意食大啡菇,好juicy 💦腸仔同煙肉都煎得好香,正!✴️煙三文魚薄餅✴️最鍾意佢個批底薄身得嚟又有咬口,仲要一啲都唔油😍煙三文魚好肥美,面頭有啲千島醬,中和肥膩感😌✴️Lucky’s 沙律四重奏配和風汁✴️好多配料呢🥰鮮蝦大大隻好彈牙,煙三文魚夾埋沙律菜食好fresh✨

All  day  breakfast

Lucky’s 沙律四重奏配和風汁
  • All Day Breakfast
  • 煙三文魚薄餅
2023-08-26 129 瀏覽
約咗朋友食dinner,見到呢間都幾多好評,地點就腳,所以就經openrice book咗呢間。藍色系餐廳,店內燈光柔和,每枱之間都有充足空間,唔會好逼,服務應很好,好適合朋友聚會或者情侶用餐。巴馬風乾火腿無花果堅果沙津配和風柚子汁 $108少少鹹嘅火腿同完熟嘅無花果非常夾,加埋和風柚子汁,令人胃口大開,即刻ready好食下一度菜,推介之選。意式鮮茄露筍蟹肉意大利飯 $138睇得到嘅蟹肉加豐厚嘅醬汁,份量適中,因為加有蕃茄帶少少酸,所以唔會食完好滯。安格斯至尊薄餅 $188餅皮厚咗少少,口感比較韌,面料都幾豐富,牛係肉碎狀,如果係肉粒,口感會較好。焗開心果脆皮羊架配番薯條 $348個面舖開心果碎,但因為撈埋太多鹽,所以太鹹蓋過咗開心果嘅堅果香味,羊嘅肉質好淋,無乜羶味,放涼咗都無影響口感,而配襯嘅藩薯條,如果可以切粗d,會再好味d。

巴馬風乾火腿無花果堅果沙津配和風柚子汁

巴馬風乾火腿無花果堅果沙津配和風柚子汁
意式鮮茄露筍蟹肉意大利飯
焗開心果脆皮羊架配番薯條
2023-08-17 108 瀏覽
上次試過生日午餐。今次姐妹生日,所以齊齊在此慶祝🎂德國脆豬手份量都算多。皮脆、好彩肉質唔乾!香草羊架配蕃薯條羊架鋪滿香草、肉質好嫩👍美中不足甜薯條太幼、經過炸後較乾身。黑松露鲜野菌薄餅👍大板燒七味雞軟骨餸啤一流👍Stella Artois(買一送一)Boddingtons Bitter(買一送一)Vairhona 70%朱古力心太軟濃濃流心朱古力好好味👍可惜字體太求其🙄Tiramisu
上次試過生日午餐。
今次姐妹生日,所以齊齊在此慶祝🎂

德國脆豬手
份量都算多。皮脆、好彩肉質唔乾!

香草羊架配蕃薯條
羊架鋪滿香草、肉質好嫩👍
美中不足甜薯條太幼、經過炸後較乾身。

黑松露鲜野菌薄餅👍

大板燒

七味雞軟骨
餸啤一流👍

Stella Artois(買一送一)

Boddingtons Bitter(買一送一)

Vairhona 70%朱古力心太軟
濃濃流心朱古力好好味👍
可惜字體太求其🙄

Tiramisu

Lucky Ristorante味道評分:☄️(highest_surprise)/☀️/🌤(pass)/⛅️/💨(lowest)☀️三文魚籽特濃蟹膏忌廉意大利飯 $158蟹膏味好出好濃👍🏻配上爆珠三文魚籽好特別~都幾夾😍另外佢係唔creamy 、米粒偏硬的Risotto,比較粒粒分明😯☀️意大利辣肉腸薄餅 $148啖啖芝士,芝士味雖然唔濃但好厚!滿足~Pizza邊邊位係做翻有少少厚度的餅皮,而內部就用超薄的餅皮裝住啲辣肉腸&醬&芝士🤭🌤Light sadness 淡淡的哀傷 $68因為冇曬香檳,所以問我地換peach糖水(?)得唔得😂咁我地唔知頭唔知路話ok啦,之後獲得左一杯peach梳打水😂😂好飲但i want alcohol!!!!!❤️‍🔥餐廳空間都幾大,完全唔會逼❤️‍🔥如果有興趣,可以預先係openrice bk左位先架😮😮❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥既然你睇到尼度,不妨比個like & comment & follow @gulugirl102 ~話比我知你有睇,比啲動力我丫❤️‍🔥最後既最後,口味尼家野因人而異啦~
Lucky Ristorante

三文魚籽特濃蟹膏忌廉意大利飯

☀️三文魚籽特濃蟹膏忌廉意大利飯 $158
意大利辣肉腸薄餅

☀️意大利辣肉腸薄餅 $148
啖啖芝士,芝士味雖然唔濃但好厚!滿足~
Light sadness 淡淡的哀傷

🌤Light sadness 淡淡的哀傷 $68
[Moscato, Peach Puree, Orange Juice, Soda
Water]

❤️‍🔥餐廳空間都幾大,完全唔會逼

❤️‍🔥最後既最後,口味尼家野因人而異啦~
三文魚籽特濃蟹膏忌廉意大利飯
意大利辣肉腸薄餅
2023-08-11 49 瀏覽
Black Truffle Fresh Wild Mushroom Pizza: The crust is perfectly crisp on the edges and wonderfully chewy in the center. Generously topped with fresh wild mushrooms and a drizzle of truffle oil, each bite is an explosion of earthy and luxurious flavors. The combination of melted cheese and the distinct truffle essence creates a symphony for the taste buds. A must-try for truffle enthusiasts!Angus Supreme Pizza:The pizza boasts a generous serving of Angus beef, complemented by a medley of peppers,
Angus Supreme Pizza:
The pizza boasts a generous serving of Angus beef, complemented by a medley of peppers, onions, and olives. The tangy tomato sauce provides a balanced contrast to the rich flavors of the beef, and the melted cheese brings everything together in a harmonious blend. The crust maintains a delightful crunch, even under the weight of the hearty toppings. A hearty choice that's sure to satisfy meat lovers.

Cheese Bacon Baked Half Shell Oysters:
The combination of melted cheese and crispy bacon atop plump oysters is a textural and flavor sensation. The smoky aroma of the bacon adds depth, while the cheese brings a satisfying richness. This dish is a delightful surprise that adds a unique touch to the meal.
2023-06-26
其他