2023-11-27
太耐冇嚟過上海街發現呢度已經唔同咗好多,多咗好多特色餐廳同小店進駐,真係一個旺角新嘅好去處( •̀ᴗ•́ ) ̖́-呢到有幾間餐廳,我哋都好想試吓,不過同朋友睇完OpenRice嘅評語同商討之後決定試吓呢一間lucky ristorante(♥ω♥*)!⸝⸝⸝♡天婦羅海苔魷魚魷魚煙煙韌韌本身已經好好食,今次仲用咗天婦羅嘅煮法,香脆又可口,仲加咗好多海苔喺上面,令到味道香好多!⸝⸝⸝♡日式大阪燒日式大阪燒食落惹味,口感鬆軟,仲加入好多配料,非常豐富!⸝⸝⸝♡串燒拼盤(牛肉,豬肉,雞肉,牛舌,冬菇)平時都好鍾意食串燒,呢個串燒拼盤好吸引,有好多唔同嘅款式,每一串都燒得好均勻,我最鍾意食肉類嘅串燒,啖啖肉咁又好多肉汁!⸝⸝⸝♡香辣蜜脆雞中翼燒雞翼我最鍾意食,估唔到雞翼嘅外皮有啲微辣味道👅,仲要越食越過癮!
呢到有幾間餐廳,我哋都好想試吓,不過同朋友睇完OpenRice嘅評語同商討之後決定試吓呢一間lucky ristorante(♥ω♥*)! ⸝⸝⸝♡天婦羅海苔魷魚
魷魚煙煙韌韌本身已經好好食,今次仲用咗天婦羅嘅煮法,香脆又可口,仲加咗好多海苔喺上面,令到味道香好多! ⸝⸝⸝♡日式大阪燒
日式大阪燒食落惹味,口感鬆軟,仲加入好多配料,非常豐富! ⸝⸝⸝♡串燒拼盤(牛肉,豬肉,雞肉,牛舌,冬菇)
平時都好鍾意食串燒,呢個串燒拼盤好吸引,有好多唔同嘅款式,每一串都燒得好均勻,我最鍾意食肉類嘅串燒,啖啖肉咁又好多肉汁! ⸝⸝⸝♡香辣蜜脆雞中翼