餐廳: Luna Bar & Restaurant
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
呢間餐廳雖然喺尖沙咀,但位置唔起眼,行入一個後巷仔見到有一排餐桌,先見到佢嘅門牌。餐廳比想像中大,原來有4000尺,環境比較昏暗,有酒吧嘅格局,入到去已經見到有stage,原來逢星期五都會有live Show,然後有幾間K房,有啲都幾大,大概消費人均$500左右就可以book K房,入邊嘅setting唔會比M記差,個mon仲要好大。之後仲見到有得玩飛鏢,場地好大,人就唔多,反而幾適合一啲想靜靜地同朋友傾吓偈聚吓舊嘅人過嚟食。咁講返啲嘢食,份量比想像中大,兩個人叫咗三個餸都食唔晒,味道都唔錯,感覺佢係泰式fusion咗港式,泰式嘅餐單,用港式嘅煮法,好似我叫黃咖喱,都唔會辣,豬手煮得好腍,整體食物質素都唔錯。仲叫多杯泰式奶茶,有泰式嘅味道,但就冇當地咁甜,較為適合香港人口味。而且價錢方面都唔貴,性價比幾高。以下係我哋食嘅菜式:冬蔭功海鮮炒飯Tom Yum Seafood Fried Rice$128泰式豬手Thai Style Pork Knuckle$138(全隻 Full)泰式咖哩(青/黃/紅咖哩)+(雞/牛/豬)Thai Curry (Green/Yellow/Red)+(Chi

以下係我哋食嘅菜式:

冬蔭功海鮮炒飯
Tom Yum Seafood Fried Rice

泰式豬手
Thai Style Pork Knuckle
$138(全隻 Full)

泰式咖哩(青/黃/紅咖哩)+(雞/牛/豬)
Thai Curry (Green/Yellow/Red)+(Chicken/Beef/Pork)
With Garlic Buns
$118配蒜蓉包1客

烤薄餅
Baked Roti

熱泰式奶茶 $32
2025-04-27
2025-04-05 126 瀏覽
平時成日行過麼地道 今晚先發現到佢地室內室外空間都好大 位置坐得舒服,除左卡位/小枱...佢地連10人枱都夠位放 好岩下次約成班frd子gathering香茅檸檬葉鹽燒大烏頭 $198熱辣辣燒起上枱 未放低已經聞到香味,兩款醬汁好點睛 唔同路線既酸香辣,分別用上多種香料 滿滿泰風 味道又夾又自然,一定係店家自行調配 坊間從未食過既味道  泰式蝦多士 $88炸到黃金色 漲卜卜,每件都有手掌心咁大,好吸引泰式青咖哩雞 + 蒜蓉包 $118成個組合好自由配搭....青/ 紅/ 黃咖哩雞/ 牛/ 豬大/ 中/ 小辣度咖哩淡淡甜美椰香 微辣微酸惹味,除左雞 仲有豆豆 茄子做配菜,同蒜蓉包沾青咖哩一齊食,咸香脆於一身 尾調滲出輕輕咖哩香辣感,蒜蓉包仲係跟咖哩唔使另外點泰式鮮椰肉沙冰 $68入口啖啖都有椰肉碎碎,椰味好香但又唔會好甜,擺明用鮮椰唔係溝糖水 欣賞~*食物來得泰風 味道自然融洽*店員姐姐們好細心 留意到我想將菜式重新擺位打卡 主動過黎幫手整理*有幾間唔同size既VIP房,收費$4000~$7000 視乎想玩幾大間房lu*有得玩掟標,中央位置可以唱K,K夜晚10:30後開放
平時成日行過麼地道 今晚先發現到佢地

香茅檸檬葉鹽燒大烏頭 $198

泰式蝦多士 $88
炸到黃金色 漲卜卜,每件都有手掌心咁大,好吸引

泰式青咖哩雞 + 蒜蓉包 $118
成個組合好自由配搭....
青/ 紅/ 黃咖哩
雞/ 牛/ 豬
大/ 中/ 小辣度

泰式鮮椰肉沙冰 $68

*食物來得泰風 味道自然融洽

*有得玩掟標,中央位置可以唱K,K夜晚10:30後開放

2025-04-02
🇭🇰尖沙咀🌟五星泰厨主理🍴Luna Bar & Restaurant正宗泰菜餐&酒吧🇹🇭🍀🍸🍹💆🏻‍♀️是日係尖沙咀做完個Facial就去附近搵餐廳😋俾我發現一間好特別🙋🏻‍♀️結合正宗泰菜+酒吧+娛樂設施於一身的氛圍感泰國🇹🇭餐廳酒吧🎤🎧🎵🎸🥁五星泰廚主理味道超正宗仲🈶得唱K玩飛鏢🎯 小型舞台+Bar枱座位🪩包厢K歌房🎉環境好Chill有Outdoor好有泰國Feel有千秋吊椅可以打卡📸適合約會或者大班朋友party chill放鬆🤩🥳🌟泰式拼盤🍢🍡泰式串燒包含豬肉、牛肉和雞肉各兩串,肉質鮮嫩多汁,經過炭烤後帶有獨特的煙燻香氣😽搭配特製的泰式醬汁,酸甜微辣,更能提升肉的鮮味~抵食🙌🏻🙌🏻🌟泰式生蝦 🦐泰國菜必食✅擺盤同泰國一樣🇹🇭生蝦每一隻都獨立喺個杯入邊🦐🍸 杯入面搭配有青醬、蒜片、辣椒仔苦瓜同薄荷葉🌶️🍀味道一流 !感覺置身泰國🇹🇭😍🌟泰式明爐烏頭🐟🐠呢個超大條呀🙈2-3個人都夠食🙉烏頭魚肉鮮甜可口、肉質嫩滑、個爐慢慢熱住食、唔會過老👍🏻味道酸辣越食越開胃👻✨🌟泰式青咖喱雞配蒜蓉包🥯青咖喱清新又惹味,雞肉嫩滑可口😋搭配剛烤出來的香噴噴🔥蒜蓉包🧄🍞就泰菜最正組合CP啦👏🏻👏🏻🌟冬陰功海鮮

🌟泰式拼盤🍢🍡

🌟泰式生蝦 🦐

🌟泰式明爐烏頭🐟🐠

🌟泰式青咖喱雞配蒜蓉包🥯

🌟冬陰功海鮮炒飯🍘🍚
酸辣冬陰功醬汁裹滿每一粒米飯,海鮮多到爆炸!大蝦、魷魚……表面還有椰漿,拌勻了一起吃味道有點點辣超級惹味😋😝 @luna.bar.hk

🇹🇭Luna Bar & Restaurant (尖沙咀)
📍尖沙咀麼地道41-43號地舖

#lunabar #泰國餐廳 #酒吧 #lunabar &restaurant #thaifood #泰國菜 #foodie #Kol #pic #手機食先 #尖沙咀泰菜 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #香港美食 #相機食先 #香港吃喝玩樂 #香港美食推薦
2025-05-10 0 瀏覽
今晚我和朋友們來到 Luna Bar and Restaurant 用餐,咁岩晚上八點有現場音樂表演,幾有氣氛,但因為我哋坐得太近音樂聲有點大😂😂 如果稍微遠一點,音樂就像背景音樂一樣,幾正炭燒豬頸肉肉質鮮嫩,外焦內嫩,少少似叉燒,幾好食炒金邊粉份量頗大份,火候掌握得唔錯每一條金邊粉都炒得入味均勻,口感爽滑青咖喱牛肉咖喱汁濃厚,香料調配得恰到好處,搭配跟餐面包一齊食好夾,牛肉都好嫩口。其實味道都係其次,而家想搵一個開得晏又可以任坐唔計時食物質素OK嘅餐廳真係唔容易,相信都會再帶朋友嚟。

炭燒豬頸肉

肉質鮮嫩,外焦內嫩,少少似叉燒,幾好食

炒金邊粉

青咖喱牛肉

2025-05-08 0 瀏覽
喺尖沙咀麼地道嘅橫街,發現咗一間隱世泰式酒吧餐廳,裝修充滿東南亞風情,燈光柔和,氣氛輕鬆,好適合朋友聚會!  頭盤試咗*大蝦柚子沙律,一上枱就嚇親——份量十足!柚子鮮甜多汁,大蝦爽口彈牙,加埋脆口椰子片同花生碎,口感層次豐富,酸甜開胃。主菜必點菠蘿炒飯*,炒得粒粒分明,用原個菠蘿上枱,配料有肉鬆、腰果同提子乾,味道香甜又有咬口。  串燒拼盤有齊*雞、牛、豬肉串燒,足足六大串,炭火香氣撲鼻,肉質嫩滑,蘸埋沙嗲汁同秘製泰式辣醬,風味更昇華!另外燒茄子*亦係驚喜之作,外皮微焦,內裡軟嫩,蒜香同香料味濃郁。  飲品推薦*薄荷青檸梳打,薄荷葉同青檸嘅清新完美結合,解膩一流。整體食物高質,價錢合理,絕對係尖沙咀嘅泰菜寶藏!

2025-05-07 0 瀏覽
位於尖沙咀嘅一間高質餐廳 / 酒吧,朋友推介我一定要試,話好高質素。餐廳環境好寬敞,仲有飛標,K房,吧枱等等,再夜啲一班朋友落嚟玩都Happy 。泰式生蝦 $138/ 6隻生蝦每隻肉質都好飽滿,醬汁有2款,每款好惹味,食完蝦再食返塊苦瓜,味道非常清爽!泰式海南雞 $138/半隻一上菜已經被佢嘅份量吸引住!完全估唔到半隻都咁多,而且啖啖肉!肉質好軟滑得嚟唔會有過生嘅情況。值得一試!泰式串燒拼盤 $108非常之誇張嘅串燒,拼盤有雞肉、牛肉、豬肉各兩款,每串都係啖啖肉好厚身,彈牙得嚟完全唔韌,仲好入味燒得好香口! 平得嚟好有驚喜,同朋友一齊飲酒食串燒真係好開心!份量非常足!青咖喱軟殼蟹 $198軟殼蟹炸得外脆內軟,炸粉唔會厚,配埋香辣惹味嘅青咖喱即刻胃口大增!跟餸會提供埋蒜蓉包,蒜蓉包每塊都好新鮮,好香軟,唔係平時乾硬曬個種,真心正!高級嘅享受,大啖蟹肉配吸滿青咖喱汁嘅蒜蓉包。泰式燒羊架 $168/ 3件羊架食落有羊味得嚟唔會騷,食唔慣羊嘅朋友都可以試下,惹味又juice 。肉質飽滿又彈牙。泰式珍多冰 $48食泰菜必叫飲品之一,濃厚嘅椰汁味,加上滿滿嘅珍多冰非常滿足!泰式龍眼冰 $48另一款

泰式生蝦 $138/ 6隻

泰式海南雞 $138/半隻

泰式串燒拼盤 $108

份量非常足!

青咖喱軟殼蟹 $198

高級嘅享受,大啖蟹肉配吸滿青咖喱汁嘅蒜蓉包。

泰式燒羊架 $168/ 3件

肉質飽滿又彈牙。

泰式珍多冰 $48

泰式龍眼冰 $48

另一款必點飲品之一,甜度唔會太甜,係行清新路線,加上豪邁份量嘅龍眼肉,好開胃,即刻食多幾串串燒。

總結:色香味俱全嘅泰菜,環境又闊落又多野玩,係同朋友聚餐或者拍拖之選!
2025-05-02 0 瀏覽
**🍛 泰式黃咖喱雞** 濃郁椰香咖喱,雞肉嫩滑入味,配蒜蓉包蘸汁食超邪惡! **🐷 泰式豬頸肉炒芥蘭 炭燒香氣十足,外脆內嫩,點埋秘製辣醬更惹味~ **🍚 鳳梨海鮮炒飯** 用原個鳳梨上枱,炒飯乾身有鑊氣,海鮮份量足! **🥤 泰式奶茶** 茶香濃郁,甜度剛好,正宗泰國風味~ **🍹 薄荷青檸梳打** 清新解辣之選,薄荷+青檸冰涼透心! 📍人均$150,味道正宗,份量十足 #泰式咖喱 #炭燒豬頸肉 #鳳梨炒飯 #泰奶 #港女食泰菜

**🍛 泰式黃咖喱雞**

濃郁椰香咖喱,雞肉嫩滑入味,配蒜蓉包蘸汁食超邪惡!

**🐷 泰式豬頸肉炒芥蘭

炭燒香氣十足,外脆內嫩,點埋秘製辣醬更惹味~

**🍚 鳳梨海鮮炒飯**

用原個鳳梨上枱,炒飯乾身有鑊氣,海鮮份量足!

**🥤 泰式奶茶**
茶香濃郁,甜度剛好,正宗泰國風味~

**🍹 薄荷青檸梳打**

清新解辣之選,薄荷+青檸冰涼透心!

📍人均$150,
味道正宗,份量十足
#泰式咖喱 #炭燒豬頸肉 #鳳梨炒飯 #泰奶 #港女食泰菜
2025-04-29 0 瀏覽
📍 Luna Bar & Restaurant - 尖沙咀 雖然只係一間小小既酒Bar ,但竟然會有泰國嘢食,可以邊食飯邊飲酒🍻一入到門口就已經見到一個吊凳嘅打卡位,啱晒我呢啲港女坐低喺度不停打卡📸在直望就見到一個小型舞台,可以大展歌喉,係星期六日嘅日子亦都會有live show 🎤🎹無啦啦聽到有人唱K,原來店舖入邊,有包房唱K,仲有分大細房,音效一流,食飯唱K飲酒直落🎸🎼鋪頭入面仲有飛鏢機 及酒吧遊樂設拖,可以玩到飽!✨ 菠蘿海鮮炒飯原個菠蘿上枱,菠蘿炒飯好香薑黃味,炒得都算乾身,海鮮嘅份量比想像中更加多,菠蘿甜,蝦肉彈牙,臘腸肥美,仲有提子乾、腰果、肉鬆,撈埋一齊食,正👍✨ 泰式醉貓炒河配料可以揀雞肉、牛肉、豬肉,我哋就揀咗雞肉🍗調味有泰國地道感覺,雞肉偏多,反而雞肉仲多過啲河粉,感覺勁抵食,炒河粉香口有鑊氣🥢✨ 泰式串燒(雞肉、牛肉、豬肉 各2串)串燒有齊豬牛雞,可以要辣或唔辣,燒得好香,肉質夠嫩,尤其是係雞肉串,完全無嚡仲散發著淡淡雞香氣。沙嗲醬亦都係其中一個賣點,唔會只有死鹹,有粒粒花生🥜✨ 蒜蓉包蒜蓉包熱辣、香脆,帶淡淡蒜香,味道會香郁。

📍 Luna Bar & Restaurant - 尖沙咀

✨ 菠蘿海鮮炒飯

✨ 泰式醉貓炒河

✨ 泰式串燒(雞肉、牛肉、豬肉 各2串)

✨ 蒜蓉包
蒜蓉包熱辣、香脆,帶淡淡蒜香,味道會香郁。

2025-04-28 0 瀏覽
有冇諗過食泰國菜可以喺泰國餐廳食?近K11戈邊就有一間餐廳系可以食到,裡面仲有得掟飛鏢🎯環境亦彷如園林景致🌳✿ 生菜肉碎包 $108大家食泰國菜都好愛呢道菜,肉碎事先經過醃製,有魚露 青檸🍋‍🟩檸檬葉🍋指天椒🌶️魚露等材料,使得肉碎香氣十足又入味,生菜包住亦達至解膩作用🥬✿ 泰式蝦多士 $88泰國餐廳都有蝦多士🦐份量比想像中多好多😳裡面蝦膠打得結實,多士脆卜卜,蝦肉新鮮,沾上酸甜醬更美味。✿ 泰式家鄉燒雞 $168系家鄉燒雞🐔吾系某間連鎖店嘅家鄉雞🤣燒雞燒得非常香,皮脆肉滑,帶有香料 椰奶等味道,搭配甜辣醬食更為滋味。✿ 香芒蟹肉炒飯 $118賣相相當吸引✨芒果清甜軟稔🥭蟹肉好新鮮,兩個組合搭配向來不俗。炒飯鑊氣十足🔥粒粒分明。

✿ 生菜肉碎包 $108

✿ 泰式蝦多士 $88

✿ 泰式家鄉燒雞 $168

✿ 香芒蟹肉炒飯 $118

2025-04-23
喺尖沙咀都好多泰國餐廳,但係講到多元化又特別,呢間餐廳都算係推介之一!門口有一張吊椅,見到好多人喺度打卡!而且餐廳中央仲有一個小型舞台,可以有live band嘅表演!我同朋友叫咗🦐隻泰式生蝦6隻$138- 生蝦有兩款醬汁,酸酸辣辣非常惹味,做開胃前菜一流!🥓泰式燒豬頸肉$108- 豬頸肉肉質好嫩滑,而且份量都好足,加埋自製嘅泰式醬,滋味無窮🍍泰式香芒蟹肉炒飯$118- 呢個炒飯好足料,滿滿嘅芒果同蟹肉鋪喺面,炒飯又炒得好香,賣相又靚!打卡一流💕我哋仲叫咗兩杯飲品🧊泰式珍多冰$48🧊鮮菠蘿沙冰$58我同朋友一邊用餐,一邊見到有人喺包房唱卡,原來呢度都有唱K包房服務🎶🎤;餐廳嘅左手便仲有飛鍊機同酒吧遊樂設施,真係一應俱全!系放工同三五知己消遣嘅好地方!😃
門口有一張吊椅,見到好多人喺度打卡!

我同朋友叫咗
🦐隻泰式生蝦6隻$138
- 生蝦有兩款醬汁,酸酸辣辣非常惹味,做開胃前菜一流!
🥓泰式燒豬頸肉$108
🍍泰式香芒蟹肉炒飯$118
我哋仲叫咗兩杯飲品
🧊泰式珍多冰$48
🧊鮮菠蘿沙冰$58

2025-04-24
2025-04-24 0 瀏覽
尖沙咀行街見一間新開餐廳酒吧"Luna Bar & Restaurant",餐廳地方寬敞有室外室內,啱曬一班朋友聚會氣氛相當好,餐廳有live band,仲有掟飛鏢,兼且食物質素非常高,服務員殷勤招待.鮮菠蘿沙冰 🍧用新鮮菠蘿打成沙冰幼滑,口感非常清新菠蘿味開胃🥰,仲有鮮忌廉喺上面,混合一齊更加順滑👍泰式牛油果香芒沙律 泰式醬汁甜甜酸酸辣辣,配上芒果、牛油果非常清新,仲有好多新鮮沙律菜爽口開胃😋泰式串燒雞肉🐓/牛肉🐂/豬肉🐖燒得剛剛好肉質炭香,仍然保持到肉質juicy非常惹味,配上泰式沙嗲醬簡直係一流👍泰式咖哩(青/黃/紅咖哩)+(雞/牛/豬)配蒜蓉包一客黃咖哩顏色鮮豔,但係一啲都唔辣非常香濃咖哩味,仲有大量椰奶,豬肉肉質嫩滑,配上蒜蓉包點咖哩汁味道一流😋泰式海南雞(半隻)🐓海南雞肉質新鮮嫩滑有雞味,仲有兩種醬料可以選擇泰式辣醬/薑蔥油.

鮮菠蘿沙冰 🍧

泰式牛油果香芒沙律

泰式串燒雞肉🐓/牛肉🐂/豬肉🐖

泰式咖哩(青/黃/紅咖哩)+(雞/牛/豬)配蒜蓉包一客

泰式海南雞(半隻)🐓

Luna Bar and Restaurant 藏身喺一條靜靜地嘅行仔入面,無留意真係會錯過,但一入去就會發現——環境原來咁chill,簡直係城市中嘅小綠洲 XD今次我同朋友試咗幾款菜,整體質素係「穩陣得嚟有驚喜」咖喱雞配薄餅 咖喱香濃但唔會過辣,雞肉夠嫩滑,配埋外脆內軟嘅薄餅,經典的泰國菜式之一。馬拉盞通菜 爆炒得夠鑊氣,馬拉盞味道唔會太重手,啱晒唔太食得辣嘅朋友。燒豬頸肉 肉質彈牙,燒得香口又唔乾,配埋店家既酸辣醬,絕對係必食!份量仲大到有D嚇親我。冬蔭公炒飯 味道層次豐富,有冬蔭公嘅香料味但又唔會過鹹,炒飯粒粒分明,意外地出色!飲品選擇價錢略貴,但環境咁舒適,特別啱同朋友吹水chill住坐一晚,唔會有趕人走嘅壓力,服務員都好nice。我會總結喱間餐廳低調得嚟有實力,唔係打卡店,但係食物有水準,環境舒服,啱晒搵地方坐下。
今次我同朋友試咗幾款菜,整體質素係「穩陣得嚟有驚喜」

咖喱雞配薄餅

馬拉盞通菜
爆炒得夠鑊氣,馬拉盞味道唔會太重手,啱晒唔太食得辣嘅朋友。

燒豬頸肉

冬蔭公炒飯

2025-04-22
2025-04-21 0 瀏覽
朋友話尖沙咀有一間都開咗幾耐嘅隱世泰國菜介紹,今日佢帶路,其實地點都幾方便,喺尖東站出行5分鐘內就到。餐廳菜式非常豐富,正所謂有得揀先係老闆,今日小試牛刀,同朋友分別叫咗幾樣嘢食,個人比較鍾意食海鮮,所以主要想介紹呢2道菜俾大家🤭🦐生蝦 6隻 $138呢道生蝦選料新鮮,食落肉質鮮甜,搭配特製嘅醬汁,通常包括青檸汁同辣汁,味道好清新,保留咗蝦肉嘅原汁原味。如果唔怕少少苦,配埋附上嘅蒜片、辣椒同苦瓜食就更加一流!🐟明爐烏頭 $228呢道明爐烏頭有驚喜😛烏頭魚經過明爐烤熟咗再上,唔使擔心食食吓仲發現有魚肉仍然係生。之前去九龍城頗出名嘅泰國菜館就係有咁嘅情況,搞到有啲陰影。魚嘅外皮微脆,肉質好滑嫩。搭配特製嘅酸味醬汁,魚嘅鮮味更加突出。仔細睇呢道菜原來鋪上咗唔少嘅肉碎,唔怪得湯頭咁鮮甜,額外可再加湯再滾住魚肉,酸辣開胃。🥥椰青 食泰國嘢最啱配椰青水,清涼解渴,冰凍仲解埋辣添,爽啊!

🦐生蝦 6隻 $138

🐟明爐烏頭 $228
呢道明爐烏頭有驚喜😛

🥥椰青
食泰國嘢最啱配椰青水,清涼解渴,冰凍仲解埋辣添,爽啊!

2025-04-14
尖沙咀新發現✨集合泰菜+酒吧+娛樂於一身!氣氛一流~有吊椅、小型舞台、包房唱K、飛鏢機、酒吧位🎯🎤超適合一大班朋友一邊吹水一邊食住玩放鬆下~🔥 必食推介:🍢 泰式串燒拼盤(雞、牛、豬各兩串)香口多汁,醬汁微甜微辣~有沙嗲同埋酸汁兩款,好開胃!🍛 泰式黃咖喱豬肉配蒜蓉包咖喱香濃,豬肉嫩滑~包沾汁真係正🤤蒜蓉包好大塊,烤得好脆🥬 泰式肉碎生菜包肉碎炒得好香,叫咗中辣,包住生菜清新爽口~係我最愛食嘅泰菜菜式🍤 冬蔭功海鮮炒飯酸辣味剛剛好,海鮮足料~炒得粒粒分明👍🏻有好多蝦同埋魷魚🦑💡環境推介:有吊椅影相一流📸、飛鏢機+唱K包房勁有玩味~仲有小型舞台+Bar位~成個感覺chill爆!

尖沙咀新發現✨集合泰菜+酒吧+娛樂於一身!
氣氛一流~有吊椅、小型舞台、包房唱K、飛鏢機、酒吧位🎯🎤
超適合一大班朋友一邊吹水一邊食住玩放鬆下~

🔥 必食推介:
🍢 泰式串燒拼盤(雞、牛、豬各兩串)
香口多汁,醬汁微甜微辣~有沙嗲同埋酸汁兩款,好開胃!

🍛 泰式黃咖喱豬肉配蒜蓉包
咖喱香濃,豬肉嫩滑~包沾汁真係正🤤
蒜蓉包好大塊,烤得好脆

🥬 泰式肉碎生菜包
肉碎炒得好香,叫咗中辣,包住生菜清新爽口~
係我最愛食嘅泰菜菜式

🍤 冬蔭功海鮮炒飯
酸辣味剛剛好,海鮮足料~炒得粒粒分明👍🏻
有好多蝦同埋魷魚🦑

💡環境推介:
有吊椅影相一流📸、飛鏢機+唱K包房勁有玩味~
仲有小型舞台+Bar位~成個感覺chill爆!

2025-04-17 0 瀏覽
今日去尖沙咀行街就搵左呢間餐廳食晚飯,佢係一間bar同泰國菜餐廳,入面仲有k房。環境地方好大,娛樂設施都好足夠好岩一班fd聚會。食物質素高,份量大,十分推薦。泰式串燒 串燒睇落份量都幾大,有雞肉、豬肉同牛肉,佢配塔左兩款醬,一款係偏向酸清新口味另一款係沙嗲醬。串燒啖啖肉,肉質都軟冧,牛肉夠牛香味,雞肉有香料製作過十分惹味。 海南雞 半隻海南雞半隻都好大份,肉質好嫩滑,雞皮唔算多脂肪,可以成舊連皮食埋,配左兩款醬汁,酸辣醬同薑蓉,另外都好多蔬菜配埋,價錢都唔貴,份量又足,雞肉又滑,十分推介。 泰式生蝦 賣相好靚,一隻生蝦都會用一shot杯裝。佢配塔左2款醬汁,2款都惹味少少辣。另外仲有蒜頭,苦瓜等配菜。生蝦蝦肉新鮮,彈牙,食落成個菜都好清新。 青咖喱軟殼蟹 配有蒜蓉包呢個份量真係好大,軟殼蟹位到成個碗邊都有,青咖哩好香咖哩味,少少辣,有椰香味,入邊都有d茄子四季豆配塔,配埋蒜蓉包好好味,蒜蓉包好香,食落烘得好香軟鬆脆。 羊架羊架有羊晚味,今唔會好蘇味,食落肉質都嫩,輕易咬開,食落好香燒烤味。 泰式珍多冰珍多冰量多,有咬口,椰漿椰味香,甜度適中。 龍眼冰龍眼味突出,甜度正常,飲落幾解渴,配

泰式串燒

海南雞 半隻

泰式生蝦

青咖喱軟殼蟹 配有蒜蓉包

羊架

泰式珍多冰
珍多冰量多,有咬口,椰漿椰味香,甜度適中。

龍眼冰
龍眼味突出,甜度正常,飲落幾解渴,配食辣野一流。