餐廳: Luna Bar & Restaurant
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-08-05 324 瀏覽
除左提供泰菜外, 仲有卡拉OK🎤同可以掟鏢🎯, 食飯之餘仲可以同朋友CHILL下🤘🔴 泰式串燒拼盤(雞肉+豬肉+牛肉) 🤍拼盤有牛、豬、雞, 每樣兩串,肉質唔會太乾,燒到好香口,沙嗲醬花生味香濃😍🔴泰式海南雞🐔份量都算多,雞肉嫩滑,仲有薑蓉同埋泰式海南雞辣汁👍🔴泰式生蝦🦐放係SHOT杯到,賣相吸引,蝦肉都幾彈牙,同蒜頭、辣椒、苦瓜同薄荷葉,一齊食好有層次,如果想味道濃郁D可以點泰式海鮮醬食😋🔴泰式炒椰菜苗🥬椰菜苗好新鮮,用蒜蓉加上辣椒絲炒好惹味❤️🔴鮮椰肉沙冰 & 泰式椰汁冰 🥥非常消薯,好清涼,鮮椰肉沙冰飲落有椰肉粒😍

🔴 泰式串燒拼盤(雞肉+豬肉+牛肉) 🤍

🔴泰式海南雞🐔
份量都算多,雞肉嫩滑,仲有薑蓉同埋泰式海南雞辣汁👍

🔴泰式生蝦🦐

🔴泰式炒椰菜苗🥬
椰菜苗好新鮮,用蒜蓉加上辣椒絲炒好惹味❤️

🔴鮮椰肉沙冰 & 泰式椰汁冰 🥥

非常消薯,好清涼,鮮椰肉沙冰飲落有椰肉粒😍
餐廳由泰國五星級酒店餐廳主廚主理,泰菜質素有水準而且份量慷慨🇹🇭 餐廳更設有獨立VIP房間,感覺很適合大夥兒聚會!🍻.泰式咖哩麵包軟殼蟹 $268軟殼蟹蟹肉鮮甜不厚粉,可以說是啖啖蟹肉🦀 咖喱汁椰香味濃,香脆的農夫包點上這特調醬汁真的滿滿南洋泰國風味,好吃!而且他的份量超大,建議3-4人分享~.泰式醉貓炒河 $108客人可選雞/牛/豬做肉,我們選了雞肉!河粉非常彈牙,配料有菇、粟米、彩椒,味道微辣惹味、口感豐富😆.泰式燒羊架 $138/3pc羊架燒得剛剛好,外層焦脆內裏多汁,非常香口🐏.馬拉盞炒通菜 $88份量絕對是💯 通菜香辣濃味重蒜香,爽!.椰青 $78 | 薄荷青檸梳打 $48餐廳供應多款泰式特飲,不會太甜喔🍹

.泰式咖哩麵包軟殼蟹 $268

.泰式醉貓炒河 $108

.泰式燒羊架 $138/3pc
羊架燒得剛剛好,外層焦脆內裏多汁,非常香口🐏

.馬拉盞炒通菜 $88
份量絕對是💯 通菜香辣濃味重蒜香,爽!

.椰青 $78 | 薄荷青檸梳打 $48
餐廳供應多款泰式特飲,不會太甜喔🍹

呢間餐廳如果唔係朋友帶我來,都唔知尖東有一間甘秘密既泰國餐廳。而呢間餐廳非餐廳甘簡單,仲係一個bar, 現場仲有唱k, 掟鏢機可以玩。必食泰式明爐烏頭,香辣酸甜的味道,配著鮮美的魚肉,風味獨特且美味的。辣椒膏炒花甲是一道美味的海鮮料理,融合了辣椒膏特有的辛香和花甲的鮮美。花甲本身味道鮮美,口感細膩,吸收了辣椒膏的調味后,更加誘人。仲有每次必食既生蝦刺身,蒜片辣椒苦瓜,一入口非常開胃。泰式串燒都不能錯過,燒茄子同燒雞全翼,茄子經過燒烤後更加香甜。燒雞翼外脆內嫩。香芒沙冰同椰肉沙冰,解膩消暑一流。

仲有每次必食既生蝦刺身,蒜片辣椒苦瓜,一入口非常開胃。

香芒沙冰同椰肉沙冰,解膩消暑一流。

尖沙咀竟然比我發現一間充滿泰國風情,而且由泰國五星級酒店餐廳主廚主理嘅Luna bar & restaurant! 餐廳分室內同室外,整個裝潢走悠閑優雅風,絕對高質嘅享受~前菜叫泰式生蝦 ,精緻感十足,一杯杯放好泰式醬汁,2 款味道 ~杯仔已經放好蒜片、辣椒、薄荷葉、青酸辣汁等,滋味十足!泰菜主食揀咗泰式明爐烏頭,湯底較清帶鮮甜。烏頭份量都幾大條,肉質嫩滑,而且無乜骨!搭配2 款鑊氣十足嘅辣椒膏炒花甲皇同馬拉盞炒通菜,辣椒膏炒花甲聽落好似好辣,其實似BB辣咁,帶點甜,鑊氣十足,花甲皇雖然肉不算太厚,但味道卻最鮮甜!份量都幾多~馬拉盞炒通菜香氣四溢,泰菜必食!另外呢到仲有泰式串燒,叫咗泰式茄子,juicy 感十足,唔太辣!泰式燒雞翼外層燒得香脆金黃色,內裏肉質嫩滑~Luna Bar & Restaurant⭐尖沙咀麼地道41-43號地舖

餐廳分室內同室外,整個裝潢走悠閑優雅風,絕對高質嘅享受~

Luna Bar & Restaurant⭐
尖沙咀麼地道41-43號地舖
位於尖沙咀嘅呢間泰菜酒吧餐廳以綠白色為主調 悠閑優雅💚🤍有五星級酒店泰廚坐陣 風味正宗有質素👨🏻‍🍳另設有VIP卡拉OK房, 現場音樂表演同掟標區 氣氛一流✨.📌咖哩炒軟殼蟹 $268嚟到必食超震撼嘅咖哩包‼️農夫包大過人頭 每日新鮮焗製 外微脆內鬆軟 單食味道一般 但點咖喱真係無敵🧡不過最好趁熱食 凍左包皮好韌 包身好腍好濕🍞軟殼蟹份量十足大大隻 炸得好酥脆 厚肉甘鮮🦀咖哩南洋泰國風 偏甜唔辣 椰奶味濃郁🍛🥥配料有三色椒, 洋蔥, 青蔥同韭菜 好豐富🫑🧅🌱.📌泰式冬蔭功湯(細) $138湯頭調味做得唔錯 酸酸甜甜 辣勁十足 好開胃🌶兩隻蝦好大隻又鮮甜🦐配搭埋野菌同泰式香料 更清新惹味️🥘.📌泰式炒椰菜苗 $98店員話椰菜苗每日泰國直送 夠晒新鮮 炒得好夠火喉 青嫩爽脆🥬加入大量炸蒜同辣椒 超惹味香口🧄🌶️.📌斑蘭芒果糯米飯 $78全部菜式都好掂 估唔到甜品衰收尾🥺冇軟糯煙韌口感 食落碎濕濕 有啲似生米🍚有兩隻色係幾靚💚但斑蘭嗰邊有浸好重椰奶騷味🥥.📌泰式香芒沙冰 $68叫左走甜 冇放糖漿 完全係新鮮芒果打出嚟嘅果汁整成沙冰 清爽香甜 夏天飲最啱🥭🍧.📌泰式龍眼冰 $48餐廳自己用龍眼煲 超
📌咖哩炒軟殼蟹 $268
📌泰式冬蔭功湯(細) $138
📌泰式炒椰菜苗 $98
📌斑蘭芒果糯米飯 $78
📌泰式香芒沙冰 $68
📌泰式龍眼冰 $48
餐廳自己用龍眼煲 超足料 果香味濃 冇走甜 甜度都唔高 天然清甜味🤎
想睇多啲圖片詳情 可以參考已上傳影片🔎
  • 咖哩炒軟殼蟹
  • 泰式冬蔭功湯(細)
  • 泰式炒椰菜苗
  • 泰式香芒沙冰
  • 泰式龍眼冰
泰式大蝦金邊粉金邊粉偏甜身,乾濕度適中,配搭惹味辣粉,酸酸甜甜好滋味!大蝦炸到金黃色,仲可以連埋殼食,肉質爽彈,口感香脆~泰式串燒串燒拼盤有雞肉、牛肉同豬肉,配搭沙嗲醬冇得彈!泰式冬陰功湯冬陰功一上枱香噴噴,色澤呈橙色,配料有大頭蝦、菇、蕃茄等,酸辣開胃!泰式生蝦生蝦新鮮彈牙,配搭苦瓜、蒜片同辣椒再蘸上泰式酸汁,非常醒胃!泰式肉碎生菜包泰式肉碎加入檸檬葉、九層塔、香茅等香料炒香,以清爽生菜包裹著香辣惹味嘅肉碎一齊食,香濃惹味~ 略嫌濕左啲

泰式大蝦金邊粉

泰式串燒
串燒拼盤有雞肉、牛肉同豬肉,配搭沙嗲醬冇得彈!

泰式冬陰功湯

泰式生蝦

泰式肉碎生菜包
2024-07-19 468 瀏覽
喺尖沙咀過咗晚飯時間諗住同幾個朋友飲嘢,經過見到諗住入嚟飲杯嘢傾下偈同朋友聚會一下,點知入到嚟見佢哋好似好忙咁冇人理我地,我哋就自己搵咗個位坐,點知坐低半個鐘咩都冇,眼見廳面得一台客同埋兩間房有客,眼見啲客全部都好似自助形式咁自己拎自己要嘅嘢,但係啲員工就好似好忙咁,有個高高地嘅呀叔類似經理嘅人叫極都唔理,又無禮貌問佢要杯水好似前世欠咗佢咁,出面見到裝修好靚,但係原來都係金玉其外敗絮其中,入黎消費仲要受個呀叔氣,真係搞唔掂,無下次,一肚火咁走,當時都費事出聲,無謂搞到越嚟越忙,希望你哋可以檢討下員工態度,當一個服務行業能夠接受到一個咁嘅員工喺度,我諗應該好快玩完
2024-07-17 367 瀏覽
這間在尖東隱藏於大廈的橫巷內泰國菜~還是酒吧來的!現場仲可以唱卡拉OK🎤🎶又有掟鏢機可以玩🎯吃飯之餘,仲可以有其他娛樂呢~環境非常寬敞很適合一班朋友聚腳來個Happy Friday Night微醺一下會很不錯🍸🍻同埋呢度係Pets Friendly餐廳嚟㗎🐱🐶有室外位置可以坐~而食物方面質素都可以😋味道不錯而且每一碟份量都好大碟👍🏻-🍢泰式串燒 / $108 (豬·牛·雞各兩串)-🐮炭燒安格斯牛扒 / $268 (上枱時即場燒🔥!)-🦐泰式大蝦炒金邊粉 / $128-🥬馬拉盞炒椰菜苗 / $98-🥭鮮香芒沙冰 / $68-🍍鮮菠蘿沙冰 / $58

而食物方面質素都可以😋味道不錯而且每一碟份量都好大碟👍🏻

-🍢泰式串燒 / $108 (豬·牛·雞各兩串)
-🐮炭燒安格斯牛扒 / $268 (上枱時即場燒🔥!)
-🦐泰式大蝦炒金邊粉 / $128
馬拉盞炒椰菜苗
泰式大蝦炒金邊粉
鮮香芒沙冰
2024-07-13 310 瀏覽
今次同埋🐧🐧 仔來訪依間位於尖沙咀嘅酒吧泰國菜🌟 內裡以經典酒吧風格設計,備有卡啦OK 、飛鏢機等娛樂設施,炒熱氣氛啱曬👍 今次🐧 就試咗佢哋嘅青咖喱雞😋 食落唔會好辣,椰香味好濃厚😋 雞肉份量都幾多,採用無骨雞啖啖肉,口感軟嫩又腍身👍 跟咖喱附有一份香脆嘅蒜蓉多士😚 用黎沾咖喱醬食超級夾🫶 有興趣亦可加配烤薄餅,超級鬆化又惹味喲❤️ 另外叫咗一份泰式串燒🥰 有豬、牛、雞各2串,燒得焦香又酥脆🤤 每一啖都充滿濃濃嘅肉香😍 誠意推薦淋上滿滿嘅沙爹汁😆 令串燒更邪惡更惹味喲😘 飲品㨂咗去泰國餐廳必點嘅泰式奶茶😚 奶味濃厚醇香,與泰茶獨有嘅茶味完美融和,甜甜地一D 都唔膩🌟 好正👍

青咖喱雞
烤薄餅

泰式奶茶
青咖喱雞
烤薄餅
泰式奶茶
2024-07-12 217 瀏覽
放工諗住去Chill吓,搵咗呢間係尖沙咀嘅餐廳,有得食泰菜之餘,又有得玩飛鏢、唱k 添啊🫶🏻 泰式生蝦6隻🦐 ($138)賣相好靚,仲有兩款唔同嘅泰式海鮮醬汁,每隻生蝦都跟咗蒜頭、辣椒、苦瓜同薄荷葉,食落夠新鮮👍🏻泰式串燒 6串🍢 ($108)牛、豬、雞每樣兩串,仲跟咗沙嗲醬,豬肉食落好軟熟😍海南雞半隻🐥($108)半隻雞份量都算幾多,入口好滑身,仲跟咗薑蓉同埋泰式海南雞辣汁🥰炒椰菜苗🥬 ($98)蒜蓉加上辣椒絲去炒,食落辣辣地好惹味❤️鮮椰肉沙冰($68)泰式椰汁冰($42)鮮椰肉沙冰入面真係有粒粒椰肉,夏天飲超正🫶🏻

泰式生蝦6隻🦐 ($138)

泰式串燒 6串🍢 ($108)
牛、豬、雞每樣兩串,仲跟咗沙嗲醬,豬肉食落好軟熟😍

海南雞半隻🐥($108)

炒椰菜苗🥬 ($98)
蒜蓉加上辣椒絲去炒,食落辣辣地好惹味❤️

鮮椰肉沙冰($68)
泰式椰汁冰($42)
鮮椰肉沙冰入面真係有粒粒椰肉,夏天飲超正🫶🏻
2024-07-11 162 瀏覽
好耐冇食泰國菜,睇呢到的食評好似唔錯,今晚就黎左呢度試吓佢先。一入到餐廳就覺得空間感好闊落,我哋被安排坐係圓sofa位,幾舒服。泰式炸蝦餅$108有六件,炸到熱辣辣,入面的蝦膠爽口彈牙,點埋個甜酸辣醬,好夾。泰式串燒$20串叫左一串豬,同一串牛黎試吓,個串燒牛好有驚喜,牛味重得黎,仲好有肉汁。泰式青咖喱雞配蒜蓉包$118個青咖哩汁香料同椰奶味重,唔食得辣嘅都ok,雞肉好多,配料亦都好足,個蒜蓉包有三大塊,好香口,外脆內軟,點個青咖哩汁黎食,好正。香芒蟹肉炒飯$118好大碟同好足料,大大塊芒果係炒飯上面,應該有半個芒果,蟹肉都好多,炒得好有鑊氣🥰🥰香芒沙冰$68呢杯沙冰奶味重過芒果味,如果中意奶味重嘅應該幾啱口味。我見餐廳另一邊仲有得掉飛鏢,仲有播住好多我中意聽嘅歌,今晚食得好開心。🥳🥳

泰式炸蝦餅$108

泰式串燒$20串

泰式青咖喱雞配蒜蓉包$118

香芒蟹肉炒飯$118

香芒沙冰$68
呢杯沙冰奶味重過芒果味,如果中意奶味重嘅應該幾啱口味。

• 泰式青咖喱雞配蒜蓉包
2024-07-11 121 瀏覽
呢間泰國餐廳真係好有水準,今日我試咗幾款招牌菜,真係食到停唔到口!首先講講個蒜香牛油雞中翼,一上枱已經香氣撲鼻,蒜香混合牛油嘅濃郁味道,完全將雞中翼嘅鮮嫩口感帶出嚟。每一啖都係外脆內嫩,唔會太油膩,食到啖啖滋味,啲雞翼調味非常到位!🍗之後試咗個泰式紅咖哩鴨腿配蒜蓉包,呢道菜真係充滿濃郁嘅泰國風情。咖哩汁濃稠香滑,辣度適中,配合鴨腿嘅香嫩,入口即化,仲有陣陣椰香,真係一試難忘。鴨腿皮脆肉嫩,浸滿紅咖哩汁後更加入味。配埋個蒜蓉包,輕輕咬落去,蒜蓉同牛油嘅香味四溢,再沾滿啲咖哩汁,味道真係一流!🍛跟住就試咗個泰式香茅鹽燒鯽魚。鯽魚係用香茅同鹽燒製,外皮烤到脆卜卜,入面魚肉保持鮮嫩多汁。香茅嘅清香滲透到魚肉入面,每一啖都係清新嘅香氣,同時鹽焗嘅味道又令魚肉更加惹味,高質素嘅鹽燒魚!🐟最後嚟一個泰式龍眼冰作為飲品收尾,清爽解渴。龍眼冰細細粒,但味道清甜,配合冰凍嘅口感,真係一個炎熱嘅下午嚟講係最好不過嘅選擇。每一粒龍眼都好新鮮甜美,飲落真係透心涼。呢個飲品可以幫你解暑降溫,真係perfect嘅選擇。🍧

2024-07-09 130 瀏覽
今日去左位於尖沙咀既泰國菜酒吧。位置好大,氣氛好好,好岩一大班朋友去!食物選擇都好多,選擇困難症既我簡左好耐先諗好食咩。泰式椒鹽鮮魷第一下見到感覺係份量好多! 魷魚炸至酥香,炸粉唔會太厚。面上仲有好多蒜頭、乾蔥、指天椒,食落好香口 。加埋泰式既酸辣味道,感覺好開胃。泰式乾炒河可以簡雞/牛/豬,今次我地叫左牛肉。牛肉片好大塊又易咬。河粉完美吸收醬汁,就連D蛋絲都係充滿醬汁,同港式最大分別可能就係泰式食落有陣甜甜地既味,而且 食落好有鑊氣。蒜香牛油雞中翼雞中翼好大隻,每次都炸得好香脆,咬落去仲有肉汁咇出黎,好juicy。泰式奶茶冰凍又好飲,去親泰國餐廳都係必叫。整體價錢合理,份量好多,所以食完一定會勁飽。

泰式椒鹽鮮魷

泰式乾炒河

蒜香牛油雞中翼

泰式奶茶冰凍又好飲,去親泰國餐廳都係必叫。
整體價錢合理,份量好多,所以食完一定會勁飽。
2024-07-08 151 瀏覽
尖沙咀麼地道有神秘泰國餐廳😱佢哋嘅裝修好新淨坐得好舒服,入面有飛鏢,仲有得唱K,仲有VIP房,一大班人聚會就正啦。泰式椒鹽鮮魷 $138朋友仔話好想食魷魚😁魷魚炒得夠鑊氣、非常香口,係今日最好食嘅菜式。魷魚加咗少少炸粉落去,令每一件都非常之脆,上面加咗一大堆頭炸蒜,超好食!半隻海南雞 $108低碳人士最愛,半隻雞大大件,朋友好鍾意食啖啖肉,份量多價錢好合理!佢哋嘅雞肉好嫩滑,大大件雞肉配埋酸酸辣辣醬汁,好好味。咖喱炒大蝦 $198咖喱真係炒得好香,而且熱辣辣,大蝦最緊要夠大隻,佢哋就做到啦,啲肉夠爽口。咖喱入面仲有啲雜菜令到成個餸更加香,配埋薄餅係完美配搭。薄餅 $38食泰國嘢叫咖喱就預咗加埋薄餅😍

泰式椒鹽鮮魷 $138

半隻海南雞 $108

咖喱炒大蝦 $198

薄餅 $38
食泰國嘢叫咖喱就預咗加埋薄餅😍

• 泰式椒鹽鮮魷
2024-07-08 137 瀏覽
聽🐧 朋友推薦,特登試下依間風味十足嘅泰式料理bar😋 裡面裝修以經典嘅酒吧模式作基底,再融入泰國風情十足嘅點綴,氣氛極佳❤️ Bar 內設有卡啦OK, 飛鏢機等娛樂設施,啱曬大班朋友來歡聚🫶 今次㨂咗一客菠蘿海鮮炒飯😋 原個炒飯連菠蘿殼送上,炒飯堆得比山更高,超級壯觀好抵食🤤 裡面包含多款海鮮配料,有大蝦、帶子、魷魚等等,全部都好爽滑又鮮甜✅ 加上酸酸甜甜嘅菠蘿,整體好香口好惹味😘 另外㨂咗一個極豐富嘅小食拼盤😋 裡面有生菜包、炸蝦餅、炸雞翼、豬頸肉同埋串燒😍❤️ 份量極多可以3-4 人分享都勁滿足😘 最鐘意佢哋嘅炸蝦餅😋 炸得外層好酥好脆,內裡蝦肉彈牙有嚼感👍 加上泰式酸辣醬,真係超級惹味😋 飲品㨂咗杯泰國地道珍多冰🫶 椰奶味道醇香出眾,飲落甜美滿分✅ 必飲推薦😚