餐廳: Luna Bar & Restaurant
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-09-23 187 瀏覽
尖東方向麼地道附近有間位置比較隱蔽嘅天地泰國餐廳同埋酒吧入到去覺得啲音樂好啱聽,仲有個大螢幕餐廳裝潢係新式嘅泰國酒吧感覺燈光、裝修、餐具等等氛圍到感覺好好仲會有啲植物點綴見到有outdoor位置,狗狗friendly仲有啲VIP房,但入面大唔大就唔清楚啦有得掟鏢🎯又有得飲酒🍸 見到冇特別嘅套餐咁我就分開散叫食物了泰式木瓜沙律鍾意呢度嘅青木瓜沙律青木瓜非常之新鮮唔會太辣,啱啱好,適合香港人嘅口味泰式串燒呢一款係豬牛羊各兩串份量都真係唔少啊泰式家鄉煎蠔仔蛋呢個反而喺香港比較少食估唔到泰式嘅家鄉係會煎蠔仔蛋㗎🤣蛋香比較濃 而且蠔嘅份量非常之多粒粒大大粒配搭佢嘅泰國味道特色辣椒醬,超正注意,呢個份量非常之大!最後我哋係食唔晒㗎🥹原個菠蘿海鮮炒飯完個菠蘿炒飯,菠蘿燒到好軟熟師傅工架十足,炒飯炒到粒粒分明配料好足料!提子、肉鬆、腰果等等飲品方最近因為戒飲咗酒,所以點咗泰式奶茶泰式奶茶喺水準以上下次一班人聚會,我覺得可以過嚟呢度食物幾好,真正relax,又坐得幾舒服

尖東方向麼地道附近有間位置比較隱蔽嘅天地
泰國餐廳同埋酒吧

入到去覺得啲音樂好啱聽,仲有個大螢幕
餐廳裝潢係新式嘅泰國酒吧感覺
燈光、裝修、餐具等等氛圍到感覺好好
仲會有啲植物點綴
見到有outdoor位置,狗狗friendly
仲有啲VIP房,但入面大唔大就唔清楚啦
有得掟鏢🎯又有得飲酒🍸

見到冇特別嘅套餐
咁我就分開散叫食物了

泰式木瓜沙律
鍾意呢度嘅青木瓜沙律
青木瓜非常之新鮮
唔會太辣,啱啱好,適合香港人嘅口味

呢一款係豬牛羊各兩串
份量都真係唔少啊

泰式家鄉煎蠔仔蛋
呢個反而喺香港比較少食
估唔到泰式嘅家鄉係會煎蠔仔蛋㗎🤣
蛋香比較濃 而且蠔嘅份量非常之多
粒粒大大粒
配搭佢嘅泰國味道特色辣椒醬,超正
注意,呢個份量非常之大!
最後我哋係食唔晒㗎🥹

原個菠蘿海鮮炒飯
完個菠蘿炒飯,菠蘿燒到好軟熟
師傅工架十足,炒飯炒到粒粒分明
配料好足料!
提子、肉鬆、腰果等等

飲品方最近因為戒飲咗酒,所以點咗泰式奶茶
泰式奶茶喺水準以上

下次一班人聚會,我覺得可以過嚟呢度
食物幾好,真正relax,又坐得幾舒服
2024-09-17
2024-08-07 834 瀏覽
位於尖沙咀麼地道近尖東,新張不久的泰國餐廳「Luna Bar & Restaurant」,由泰國當地出名五星級酒店餐廳主厨主理,食物質素在短時間已獲得相當多好評,餐廳環境亦相當不錯,滿滿泰式風情,設有室內內座位,非常適合一邊食飯,一邊飲酒傾偈🫶另外還設有多種娛樂設施,包括飛鏢機和卡拉OK等,讓客人在用餐的同時,也能享受到娛樂的樂趣🍤▪️Thai Style Raw Shrimp 泰式生蝦 $ 138賣相相當有心思,以六隻小杯擺盤,生蝦非常大隻,口感彈牙,每隻蝦更配有薄荷葉、蒜頭和辣椒,配上兩種不同口味的泰式醬汁,酸酸辣辣好開胃🍢▪️Thai Skewers 泰式串燒 $ 108(雞肉、牛肉、豬肉 各2串)三款肉質非常唔錯,每串相當厚肉,特別喜歡豬肉的彈牙口感,另外有兩款沾醬可以配搭,分別是花生沙嗲醬和泰式酸辣汁,仲有蔬菜可以包住一齊食,增添風味🐔▪️Thai Hainanese Chicken 泰式海南雞 $ 108🍚▪️Plain Chicken Rice 油飯 $ 28必食推介,超高質的海南雞,雞皮香脆,肉質細滑,而且夠入味,滿滿油香,沾上薑蓉和泰式香辣汁,超美味,當然梗係要配一碗雞油飯

🍢▪️Thai Skewers 泰式串燒 $ 108
(雞肉、牛肉、豬肉 各2串)

🍚▪️Plain Chicken Rice 油飯 $ 28
必食推介,超高質的海南雞,雞皮香脆,肉質細滑,而且夠入味,滿滿油香,沾上薑蓉和泰式香辣汁,超美味,當然梗係要配一碗雞油飯,飯粒完全吸收了香料和雞油的味道,兩者是最佳拍檔,缺一不可

🥬▪️Malazhan Stir-Fried Kale
馬拉盞炒通菜 $ 88
馬拉盞係泰國人經典嘅調味料,搭配炒得爽脆的通菜,蒜蓉辣椒比例剛好,香辣惹味

🥥▪️Coconut Smoothie 泰式鮮椰肉沙冰 $ 68
新鮮即做,整杯都是新鮮椰肉和椰汁的味道,而且不太甜,就是清新椰香味道
  • 泰式海南雞
  • 泰式生蝦
2024-05-06 1541 瀏覽
#fafafoodblog尖沙咀 #fafafoodblog泰國菜🍴泰式大蝦炒金邊粉128 蚊🦑大蝦真係好大隻充滿蝦膏 蝦肉夠彈牙 金邊粉配埋花生粒辣粉 再配埋炒蛋 味道好有層次感 好食 🍴馬拉盞炒通菜88 蚊🥬馬拉盞好夠咸香 辣椒一齊炒新鮮既通菜 好夠油香同惹味🍴菠蘿海鮮炒飯原個128 蚊🍍原個菠蘿 外表好靚 好多腰果 肉鬆 魷魚仔同蝦肉都好多 黃飯好香 配埋提子乾增加口感 飯香夠 正🍴泰式串燒 雞肉 豬肉 牛肉 108 蚊🐂🐥🐖串燒大大件 雞肉彈牙 豬肉夠煙un, 牛肉夠牛肉味 個沙嗲醬好香濃 花生味夠 食到甘上下配d生菜都ok#菠蘿炒飯 #馬拉盞 #泰國菜 #通菜 #串燒 #沙嗲 #大蝦 #金邊粉 Score 平均分< 7.8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#lunabar&restaurant尖沙咀漆咸道南23 至25 號地鋪~~~~~~~~~~~~
🍴泰式大蝦炒金邊粉128 蚊🦑
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#lunabar&restaurant
尖沙咀漆咸道南23 至25 號地鋪
~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog尖沙咀
====================

2024-05-06
2024-04-21 1385 瀏覽
在k-11附近,朋友介紹咗一間泰國餐廳。呢間餐廳位置都隱世,在一棟大廈的中間走廊裏邊。餐廳入邊裝修、燈光、甚至餐具到幾靚😊星期日嘅午餐時間佢地都有set,,真係好抵食😊 以呢度嘅服務質素同環境,超值我哋點左泰式雞肉炒金邊粉 $58 凍泰式奶茶 +3 , 海南雞飯 $68 青檸柚子蜜 +$8海南雞飯雞肉嫩,味道濃郁,肉已經去骨。無論只直接食雞,還是雞點薑蓉及辣椒醬都味道好好油飯好有雞味,鹹鹹香香,米飯偏向細粒,可能因為咁樣所以吸咗多啲雞汁味道。我特別鍾意加辣椒醬撈飯,酸酸地辣辣哋更加開胃。食完雞同埋有飯之後,飲啖冬瓜雞湯,特別有東南亞風味😊泰式雞肉炒金邊粉炒得好好味,喜歡pad thai有辣味有酸味,餡料有雞肉,豆乾,芽菜,菜甫,蛋等,好足料好多層次,好豐富食完金邊粉之後,配搭埋呢個泰式奶茶感覺好好😊幻想自己在泰國旅行😊 同其他餐廳比較,呢一度嘅泰式奶茶唔會太甜,幾啱我哋嘅口味另外一杯飲品我哋叫咗熱青檸柚子蜜,非常濃郁滋潤滿足的午餐如果夜晚光顧,有啲日子會有駐場歌手唱英文歌,感覺氣氛應該更加好
餐廳入邊裝修、燈光、甚至餐具到幾靚😊

我哋點左
泰式雞肉炒金邊粉 $58
凍泰式奶茶 +3 ,
海南雞飯 $68
青檸柚子蜜 +$8

海南雞飯

泰式雞肉炒金邊粉

另外一杯飲品我哋叫咗熱青檸柚子蜜,非常濃郁滋潤

滿足的午餐

2024-04-21
  • 海南雞飯
  • 炒金邊粉
  • 泰式奶茶
2024-10-01 0 瀏覽
有一段時間沒吃泰國菜了😖,最近發現尖沙咀有間穩世泰國菜酒吧餐廳,質素不錯,價錢合理,值得一試呀(≧▽≦)/▽ 咖喱雞配蒜蓉包🥘$𝟏𝟏𝟖咖喱香濃不辣,雞肉量多,配上蒜蓉包更好吃。▽ 泰國燒雞🍗$𝟏𝟔𝟖燒雞半隻都好大隻呀😍,皮脆肉嫩,不錯。▽ 燒雞全翼🍗$𝟐𝟎/隻雞全翼燒至香噴噴,肉香豐富。▽ 蔥油餅🫓$𝟑𝟖蔥油餅甘香酥化,我一個人吃光光了。▽ 咸魚炒芥蘭🥬$𝟖𝟖芥蘭鹹香,炒得好好呀~•🇹🇭 𝐋𝐮𝐧𝐚 𝐁𝐚𝐫 & 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭🗝 麼地道𝟒𝟏-𝟒𝟑號地舖
有一段時間沒吃泰國菜了😖,

▽ 咖喱雞配蒜蓉包🥘$𝟏𝟏𝟖

咖喱香濃不辣,雞肉量多,配上蒜蓉包更好吃。

▽ 泰國燒雞🍗$𝟏𝟔𝟖

燒雞半隻都好大隻呀😍,皮脆肉嫩,不錯。

▽ 燒雞全翼🍗$𝟐𝟎/隻

雞全翼燒至香噴噴,肉香豐富。

▽ 蔥油餅🫓$𝟑𝟖

蔥油餅甘香酥化,我一個人吃光光了。

▽ 咸魚炒芥蘭🥬$𝟖𝟖

芥蘭鹹香,炒得好好呀~

🇹🇭 𝐋𝐮𝐧𝐚 𝐁𝐚𝐫 & 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭
🗝 麼地道𝟒𝟏-𝟒𝟑號地舖
2024-09-26 0 瀏覽
今次專程黎到呢間位於尖東新開張嘅泰國餐廳Luna Bar & Restaurant試下,聽講佢地餐廳係由泰國當地出名五星級酒店餐廳主厨主理,所以都好期待! 餐廳環境非常大,裝修、燈光、擺設都好chill 好relax, 一入到去就會見到掟鏢機、獨立VIP房間同埋大大嘅screen, 一時仲會有live band show. 6 隻泰式生蝦 $ 138 6 隻生蝦分別放係6 隻小杯到,擺盤好精緻,而上面配料更有薄荷葉、蒜頭同埋辣椒。生蝦好新鮮 完全冇雪藏味,口感好彈牙再加埋2隻唔同嘅醬汁,一啖食落口真係好多層次,食落又酸又辣, 好正! 泰式炸蝦餅 $108 炸蝦餅香氣十分誘人,一啖咬落去就聽到脆卜卜聲音。蝦肉鮮甜彈牙再搭配上泰式甜辣醬,酸甜嘅味道同埋微微嘅辣味相互交融,恰到好處,醬汁又唔會掩蓋蝦肉本身的鮮美。 咖哩炒大肉蟹配蒜蓉包 $498 黎到我地今晚個重頭戲! 由於非常中意食蟹嘅關係,所以係十分期待呢道菜。 首先,賣相冇得輸! 一上菜就聞到濃濃咖哩味同埋非常大隻嘅蟹。蟹肉鮮甜豐滿、肉質鮮嫩再搭配濃郁的咖哩醬,令人一啖接一啖。而肉蟹炒到有d焦香,濃濃咖哩汁都滲透落蟹肉到 令到你每一
咖哩炒大肉蟹配蒜蓉包 $498 黎到我地今晚個重頭戲! 由於非常中意食蟹嘅關係,所以係十分期待呢道菜。 首先,賣相冇得輸! 一上菜就聞到濃濃咖哩味同埋非常大隻嘅蟹。蟹肉鮮甜豐滿、肉質鮮嫩再搭配濃郁的咖哩醬,令人一啖接一啖。而肉蟹炒到有d焦香,濃濃咖哩汁都滲透落蟹肉到 令到你每一啖都可以食到被醬汁包住嘅蟹肉。而且配菜仲有洋蔥同青椒 令到呢道菜冇咁膩,再加埋蒜蓉包 提升了整體的嘅口感。不過,呢到菜份量相當足夠,建議留肚
椰青焗海鮮飯 $148 平時就食得多菠蘿炒飯,今次就第一次嘗試呢到菜。餐廳會將完隻椰青上,內面就放滿海鮮飯,外面就淋上椰汁。而椰青嘅汁同米飯充分融合,令到飯變得更加濕潤同香滑。每一啖都能食到椰子的自然甜味,十分開胃。海鮮有蝦同埋魷魚等、焗過程中都吸收左椰青囓香氣,不會過於油膩。
鮮椰肉沙冰 $68 薄荷青檸梳打$48 鮮椰肉沙冰 - 口感非常細膩,沙冰的質地輕盈,入口即化,帶著濃郁嘅椰香。 薄荷青檸梳打 - 薄荷清香同青檸酸甜配搭,飲落好清新舒爽
Luna Bar & Restaurant 📍尖沙咀麼地道41-43號地舖
2024-09-19 103 瀏覽
呢一個原個菠蘿海鮮炒飯口感豐富,擺盤好靚,嗌嚟打卡都唔錯👍🏻炒得啱啱好,唔會太過油膩或者太過乾,有蝦有魷魚,青豆同蘿蔔,配合咗腰果同埋鬆軟嘅肉鬆,比想像中夾,菠蘿嘅清甜可以同炒飯嘅鹹味平衡返,食咗一大碗都唔覺得膩😆而且佢份量都多,可以同朋友聚會嗌嚟share食~跟住係炭燒安格斯牛扒,熟度本身就預設係五成熟,嚟到之後師傅就會即場喺你面前燒一燒,好壯觀,視覺效果滿分。牛扒食落香口,唔會覺得好老,咬落去滿滿肉味,而且牛扒下便佈滿野菜,當覺得食牛扒太膩嘅時候,就可以食一食下面嘅野菜解一解膩。飲品就嗌咗一杯椰汁冰,椰汁冰係好多嘅泰國餐廳入面都有,而呢杯嘅椰汁冰我覺得做到椰汁冰應該有嘅質素,飲落去好重椰味,但係又唔會覺得好漏,滿分。

2024-09-16 101 瀏覽
朋友仔想食泰國餐,特地搵左尼間評分高又近屋企的酒吧餐廳。位置好闊,中間大廳有卡拉OK,氣氛幾好。食泰國餐最鍾意點的是海鮮冬陰功湯,湯底顏色濃白,鮮辣開胃,又唔會太鹹,小份就足夠兩個人食,好多海鮮,仲有兩大條蝦。重點菜是泰式燒羊架。羊肉確實很嫩很香,唔會有羊騷味和燒焦味,香而不膩,仲要勁貼心每隻羊架都包有錫紙,一拎就可以食,又唔會整到成手油,兩款醬汁都唔錯👍鍾意食羊肉的一定要試試,食完羊肉再試下配菜的沙拉都正好可以換下口味,非常貼心。豬頸肉炒芥蘭都好味,份量大,芥蘭清甜,配搭脆口唔油膩的豬頸肉。主食一定要試下海鮮金邊粉,擺盤靚,而且有配搭辣椒粉、糖、花生碎,甜鹹辣味都可以試試,我就比較鍾意辣椒粉。

2024-09-09
餐廳位於大廈巷仔入面,如果唔係特登去食都唔會搵到!餐廳寬敞,走叢林風格,最近推出嘅午市套餐非常抵食,想食泰國菜可以去試吓!⭐️泰式豬手$118$100左右就有全隻泰式滷水豬手😱,豬手已經炆得好腍,輕易化開,食落去都唔會覺得肥膩✨午市二人套餐 $258⭐️泰式大蝦金邊粉⭐️雞肉青咖喱配蒜蓉包⭐️泰式串燒⭐️泰式酸辣鳳爪份量幾多,每樣特色菜式都可以試到,味道唔錯好食,絕對唔會中伏!星期六日都有,好抵食!
⭐️泰式豬手$118
✨午市二人套餐 $258
⭐️泰式大蝦金邊粉
⭐️雞肉青咖喱配蒜蓉包
⭐️泰式串燒
⭐️泰式酸辣鳳爪
2024-09-05 223 瀏覽
喺尖沙咀行行吓見到呢間泰國菜非常吸引,裝修好有泰國風情,氣氛好悠閒寫意,無論係兩個人嚟拍吓拖拖,又或者朋友敘舊都好啱。🙋🏻‍♀️首先,泰式燒豬頸肉外皮微微焦脆,內裡肉質嫩滑又唔會過油膩,配埋酸辣嘅泰式醬汁,非常美味。🐷之後我哋再點咗辣椒膏炒鮮魷,呢道菜用上咗新鮮嘅魷魚,魷魚肉質鮮嫩彈牙,完全冇過火煮到變韌嘅問題,辣椒膏嘅香辣味道非常濃郁,帶有少少泰國獨特嘅酸辣風味,魷魚吸收咗醬汁嘅精華。🦑接住就係泰式肉碎煎蛋飯,呢個可以話係經典泰式家常菜。肉碎炒得香口惹味,香氣四溢,再配上一隻香煎蛋,蛋黃微微流心,混合埋肉碎同白飯一齊食,味道層次豐富。🍳最好食係蒜香牛油雞中翼,外皮香脆,內裡肉質嫩滑多汁,蒜香同牛油嘅香氣濃郁。🍗

2024-09-04 232 瀏覽
白色配搭綠色,以泰式料理為主打🇹🇭除了用餐位置外,還設有多種娛樂設施🎱包括飛鏢機和卡拉OK🎤讓客人在用餐的同時,也能享受到娛樂的樂趣😃生蝦刺身賣相精美,新鮮爽口🦐將蒜頭、生蝦連同泰式醬汁一同吃💦酸辣微甜,非常惹味😙清爽可口的生菜,配上炒香了的肉碎🔥口感層次豐富 ,令人越食越開胃🤤肉碎用乾葱蒜蓉爆穫,再加上落檸檬葉指子椒🌶️香辣十足,夠晒鑊氣🤩紅咖哩味道濃郁,辛辣又香口😋牛肉份量也不少,用質鮮嫩🥩用蒜蓉包點一點,最佳配搭🙌海南雞嫩滑可口🍗先用上湯浸煮,再以冰水過冷河🧊皮薄爽滑,雞肉味道濃郁🥹且已經去骨,方便享用🍴另外雞油飯則以上湯、雞油、蔥🌿乾蔥及調味料等製作,令到飯粒香氣十足🍚
白色配搭綠色,以泰式料理為主打🇹🇭
除了用餐位置外,還設有多種娛樂設施🎱
包括飛鏢機和卡拉OK🎤
讓客人在用餐的同時,
也能享受到娛樂的樂趣😃

生蝦刺身賣相精美,新鮮爽口🦐
將蒜頭、生蝦連同泰式醬汁一同吃💦
酸辣微甜,非常惹味😙

清爽可口的生菜,配上炒香了的肉碎🔥
口感層次豐富 ,令人越食越開胃🤤
肉碎用乾葱蒜蓉爆穫,
再加上落檸檬葉指子椒🌶️
香辣十足,夠晒鑊氣🤩

紅咖哩味道濃郁,辛辣又香口😋
牛肉份量也不少,用質鮮嫩🥩
用蒜蓉包點一點,最佳配搭🙌

海南雞嫩滑可口🍗
先用上湯浸煮,再以冰水過冷河🧊
皮薄爽滑,雞肉味道濃郁🥹
且已經去骨,方便享用🍴

另外雞油飯則以上湯、雞油、蔥🌿
乾蔥及調味料等製作,令到飯粒香氣十足🍚
  • 泰式生蝦
  • 泰式肉碎生菜包
  • 泰式紅咖喱牛肉
  • 海南雞飯
同朋友慶祝生日,搵到位於尖沙咀寧靜一角嘅Luna Bar & Restaurant餐廳嘅環境好闊落,亦都好大間好適合一班朋友Gathering呢餐廳設計亦都好chill,配合柔和嘅燈光,營造出輕鬆而愉悅嘅環境尖沙咀泰式餐廳黎講,價格合理,款式亦都多元化首先品嚐嘅泰式串燒,包括雞、牛、豬各兩串,串燒嘅肉質鮮嫩,外層烤得微微焦香,沙嗲醬汁調味剛剛好,好開胃特別一讚係雞肉串,肉質多汁,而牛肉串則帶有豐富嘅肉香,搭配薄薄嘅香料,令整體口感更加立體另外亦都叫左份泰式家鄉蝦醬炒飯,飯粒粒粒分明,炒至金黃,蝦醬嘅香氣濃郁,完全滲透每一粒米飯,搭配新鮮嘅肉鬆同埋臘腸,好邪惡,口感豐富,食到停唔到口~叫返d 健康d 既食物~馬拉盛炒通菜通菜炒至剛好熟透,保留住鮮嫩嘅口感,搭配濃郁嘅蒜香同辣椒,出色最後嘅甜品方面,泰式香芒沙冰清新爽口,芒果嘅天然甘甜結合冰沙嘅細膩,帶來一陣清涼感而鮮菠蘿沙冰則更添熱帶風情,菠蘿嘅酸甜與冰沙嘅冰涼感完美融合,好refreshing!值得Encore 的泰菜!
同朋友慶祝生日,
餐廳嘅環境好闊落,亦都好大間
好適合一班朋友Gathering呢

尖沙咀泰式餐廳黎講,價格合理,款式亦都多元化

特別一讚係雞肉串,肉質多汁,

叫返d 健康d 既食物~馬拉盛炒通菜

值得Encore 的泰菜!
2024-08-24 249 瀏覽
Ooo泰式酒吧餐廳ooO此泰菜餐廳提供各樣的娛樂飛鏢機和卡拉OK等客人可以食飯飲酒又可以一邊唱K 岩晒放工黎消遣最特別的是此餐廳是寵物友善 客人可以帶毛孩一起用餐OooooO泰式牛油果香芒沙律 $98估唔到係咁辣既 小編辣到食唔晒要讚芒果非常香甜 牛油果配少少辣汁沙律真係一個幾開胃的前菜OooooO泰式大蝦炒金邊粉128 大大隻虎蝦外殼及蝦頭炸得非常香脆金邊粉配豆芽、花生粒及必須要加青檸汁帶出整體的味道 幾好OooooO香茅檸檬葉鹽燒大烏頭 $198黃油烏頭魚即口即燒 要等45分鐘魚肉非常非常嫩滑 配有2款醬汁一款係小辣既漁露 另一款是岩愛辣人士既辣汁條魚真啖啖肉好好味
Ooo泰式酒吧餐廳ooO

要讚芒果非常香甜 牛油果配少少辣汁沙律
真係一個幾開胃的前菜

泰式大蝦炒金邊粉128
大大隻虎蝦外殼及蝦頭炸得非常香脆
金邊粉配豆芽、花生粒及必須要加青檸汁帶出整體的味道 幾好

香茅檸檬葉鹽燒大烏頭 $198
黃油烏頭魚即口即燒 要等45分鐘
魚肉非常非常嫩滑 配有2款醬汁
一款係小辣既漁露 另一款是岩愛辣人士既辣汁
條魚真啖啖肉好好味

2024-08-22 127 瀏覽
今日同朋友去尖沙咀行街睇戲,到食晚飯嘅時候,諗住搵附近餐廳有咩食,我朋友就突然諗起,佢話有朋友講個附近有間好食嘅泰國餐廳,而且間餐廳好寬敞令人坐得好舒服,仲有歌聽又有遊戲機俾你玩,咁就同朋友決定去食啦。這間餐廳叫Luna Bar & Restaurant,位於尖沙咀漆咸道南23-25號地舖,港鐵尖沙咀站P3出口,步行1分鐘就到啦,十分方便。這間餐廳係位於尖沙咀繁華街道,但發覺入到去走廊後間餐廳成為鬧市中的一片寧靜綠洲,因為餐廳以白色和綠色為主調,綠色植物環繞四周,有一個好靚嘅千秋,用嚟打卡一流,亦令到餐廳嘅環境好靚,另外一邊係做西式酒吧,歡迎客人食完嘢去飲返杯酒,仲提供咗飛鏢機一路食餐一路飲酒一路玩,裏面仲有K房,有埋卡拉OK可以一齊唱歌,真係可以同多啲朋友來聚會,開心玩足一晚。這間餐廳嘅食物餐牌都好多選擇,有沙律、小食、燒烤、泰式湯、咖喱、海鮮、肉類、粉麵飯類、菜類、飲品,真係唔知道這間餐廳有咁多款菜式,以為係普通泰式餐廳,尤其是有燒烤食,有燒烤串燒牛、豬、雞肉,仲有炭燒安格斯牛扒,同泰式香茅鹽燒鰂魚,睇落都好正好食,最終我哋選擇咗燒烤串燒,沙律方面就選咗泰式大蝦柚子沙律,小食就揀咗

這間餐廳嘅食物餐牌都好多選擇,有沙律、小食、燒烤、泰式湯、咖喱、海鮮、肉類、粉麵飯類、菜類、飲品,真係唔知道這間餐廳有咁多款菜式,以為係普通泰式餐廳,尤其是有燒烤食,有燒烤串燒牛、豬、雞肉,仲有炭燒安格斯牛扒,同泰式香茅鹽燒鰂魚,睇落都好正好食,最終我哋選擇咗燒烤串燒,沙律方面就選咗泰式大蝦柚子沙律,小食就揀咗泰式炸蝦餅,而粉麵飯類就點咗泰式海鮮炒粉絲,其實我哋仲想叫咖喱同菜類,不過可能都食唔晒,咁就食住先啦。

泰式燒烤串燒包含豬肉、牛肉和雞肉各兩串,合共六串,全都份量都好大,賣相唔錯,份量亦都唔細又新鮮,燒起上到嚟熱辣辣,肉質鮮嫩多汁,經過燒烤後帶有獨特的煙燻香氣,尤其是牛肉串味道最濃郁,令人難忘,夾上沙嗲醬汁,甜甜微辣,更能提升肉的鮮味。泰式大蝦柚子沙律份量都唔少,隻隻蝦都好大隻,蝦肉鮮甜爽滑,柚子亦香甜惹味,加埋酸甜的醬汁更是開胃解膩,讓人忍不住一口接一口。泰式炸蝦餅有8塊,份量亦不少,蝦餅外酥內軟,肉質鮮嫩多汁,配合埋酸醋泰式醬汁,酸甜唔辣,層次豐富,令人食指大動。泰式海鮮炒粉絲是一道好食的泰國菜餚,粉絲炒得乾爽彈牙,搭配鮮甜嘅大蝦、爽滑嘅魷魚、大量新鮮蔬菜,令到口感豐富。每一味餸菜都配搭有沙律蔬菜,啲沙律蔬菜好新鮮,配搭上令人口感豐富,味道清新,真係令我哋食得好飽。

這間泰式餐廳真係好值得推薦俾大家,食得好滋味,亦都覺得好抵食,而且餐廳嘅店員有禮貌服務又好,來這裏食飲都不錯。
2024-08-09 345 瀏覽
係尖沙咀P3 出口唔使1分鐘就到十分就腳雖然門面係酒吧設計但泰菜好正宗惹味樓底高及空間大加上靚音響用饍不會單調待應叔叔十分有禮 仲主動幫手影合照食物份量偏大而價錢又唔貴特別係菠蘿海鮮炒飯及泰式串燒性價比超高泰式牛油果香芒沙律 $98食得辣既一定要叫呢款開胃前菜生洋蔥及大蔥既辛辣味道爽口通鼻加上各款泰式醬汁刺激味蕾食欲大開香甜當做芒果及滑身既牛油果撈埋又甜又辣好難抗拒泰式串燒6串 $108 雞肉牛肉豬肉各2串每串都肉量十足及厚實 炭火香味洋溢牛肉不會過老咬落仲充滿肉汁配上特調濃稠沙嗲醬別有風味配菜既羅白酸及沙律菜可以中和口腔泰式青咖哩牛配蒜蓉包 $118味道偏濃辣既青咖哩椰味清香但不會搶味大量青辣椒既刺激令到牛肉片既味道更加突出雖然只係一碗但肉及茄子豆角既份量都好多沾晒3件蒜蓉包都仲剩好多咖哩汁味道太吸引差點想叫多客薄餅食埋D汁原個菠蘿海鮮炒飯 $128估唔到份量真係咁大 2個人完全食唔晒炒飯好有獲氣爽口乾身仲粒粒分明除左加入提子乾及臘腸增加甜度及口感更有蝦仁及魷魚提鮮 肉鬆及腰果增加風味味道及份量都十分抵讚!
係尖沙咀P3 出口唔使1分鐘就到十分就腳

估唔到份量真係咁大 2個人完全食唔晒
炒飯好有獲氣爽口乾身仲粒粒分明
除左加入提子乾及臘腸增加甜度及口感
更有蝦仁及魷魚提鮮 肉鬆及腰果增加風味
味道及份量都十分抵讚!
泰式牛油果香芒沙律
泰式青咖哩牛