2021-02-10 1452 瀏覽
九龍灣MegaBox真係好多家品店,我同朋友去左睇傢俬,之後去Madison's 食Lunch,Madison's 餐廳環境唔錯,座位好闊落,令人坐得好舒服,而且服務態度超好,每次上菜都會好有禮貌打招呼,上菜速度都好快,又會主動幫忙加水。我地叫左7號餐煙腩片芝士牛肉漢堡配蜜糖芥茉醬和13號餐炭燒紐西蘭肉眼扒,薯菜配燒汁。餐前的黑芝麻餐飽都幾好味,芝士牛肉漢堡塊牛肉好多汁,同蜜糖芥茉醬好夾,配菜係粗薯條,成個餐份量偏小但好味。炭燒紐西蘭肉眼扒,配菜有薯蓉,紅蘿蔔粒和黄椒。塊肉眼扒好厚好多汁,口感一流,都幾大塊,非常好味!唯一有啲失策係以為跟餐有朱古力飲,原來朱古力係要加$18 ,但啲字太細睇唔清楚,埋單先知道。

2021-02-01
5 分鐘 (堂食)
午餐
2021-01-01 762 瀏覽
21年第一餐午餐這餐廳於Megabox的環境算是數一數二的高級價錢卻頗划算餐包外形圓潤的小餐包烘得意外的香脆內裡鬆軟又有微溫表面的亞麻籽很香酥Beef Burger with Bacon - $128漢堡扒可自選熟度口感肉嫩又多汁、鮮香豐腴煎香的煙肉增添煙燻及油香感還有些蕃茄、蔬菜、牛油及醬汁增加層次感兩層麵包口感夠鬆軟脆口配香脆的粗薯條,薯仔比例較高,更有口感又鬆軟All Day Breakfast - $128酥軟的牛角包奶香十足大蘑菇肥大肉厚,菇味香濃口感扎實香味濃郁、肉質多汁有彈性的德國腸還有嫩滑的炒蛋、茄汁豆、薯餅及煙三文魚Lavazza Coffee過百年的意大利咖啡老牌子嚴選高品質的咖啡豆味道甜美濃郁又芳香Iced Milk Tea口感順滑、充滿濃郁奶香
21年第一餐午餐

表面的亞麻籽很香酥
Beef Burger with Bacon

Beef Burger with Bacon - $128
漢堡扒可自選熟度
口感肉嫩又多汁、鮮香豐腴
煎香的煙肉增添煙燻及油香感
還有些蕃茄、蔬菜、牛油及醬汁增加層次感
兩層麵包口感夠鬆軟脆口
配香脆的粗薯條,薯仔比例較高,更有口感又鬆軟
All Day Breakfast

All Day Breakfast - $128
酥軟的牛角包奶香十足
大蘑菇肥大肉厚,菇味香濃
口感扎實香味濃郁、肉質多汁有彈性的德國腸
還有嫩滑的炒蛋、茄汁豆、薯餅及煙三文魚
Lavazza Coffee & Iced Milk Tea

Lavazza Coffee
過百年的意大利咖啡老牌子
嚴選高品質的咖啡豆
味道甜美濃郁又芳香
Iced Milk Tea
口感順滑、充滿濃郁奶香
2021-01-01
差唔多下午茶嘅時間嚟到睇咗食lunch同埋tea set嘅menu最後都係決定食lunch。 因為我睇中咗個 “炭燒日本豬肉眼 配 香梨醬砵酒玉桂汁”其實下午茶都相當抵食 不過留返下次啦個午餐果然冇令我失望首先有頭盤嘅沙律同埋餐包。好香熱辣辣脆脆地 。呢個豬肉眼好有黑毛豬嘅感覺。真係有豬味,同埋質地好爽滑,炭燒亦都好香。甜品跟餐加35蚊。佢本身話有個朱古力香蕉蛋糕。不過到我叫甜品嘅時候已經賣曬。只能夠要tiramisu 不過不失啦。

差唔多下午茶嘅時間嚟到

因為我睇中咗個 “炭燒日本豬肉眼 配 香梨醬砵酒玉桂汁”
其實下午茶都相當抵食 不過留返下次啦

個午餐果然冇令我失望
首先有頭盤嘅沙律同埋餐包。好香熱辣辣脆脆地 。

甜品跟餐加35蚊。

2020-11-10 691 瀏覽
午餐時間好多人,見到這家人小而攞位舒適,坐低叫set lunch $118起。叫了墨魚帶子意粉,$138,面包新鮮,什菜湯足料,意粉放上枱賣相一般,吃落很好,coffee 足料,有點苦。
2020-10-14 1045 瀏覽
前菜可以選擇沙律或餐湯。是日沙律係煙吞拿魚沙律。沙律菜好新鮮,配搭嘅係胡麻醬。煙吞拿魚香軟美味。前菜另外附有牛油餐包。主菜點咗碳燒日本豬肉眼配香辣鳳梨汁,附有紫薯蓉、雜菜。碳燒日本豬肉眼非常之好食,表面香脆,肉一啲都唔韌,肉質香軟,非常之juice。豬肉眼肥瘦雙間,入口豬油香而唔膩。配埋香辣鳳梨汁,令豬肉眼更加鮮味。餐飲揀咗Lavazza Coffee,咖啡味香濃。飯後一杯咖啡,為依個午餐劃上完美句號。

Lavazza  Coffee

Lavazza  Coffee
2020-10-11 679 瀏覽
話說想去食露比星期二 點知walk in 要等個半鐘 咁我地就落樓下行下順便hea時間啦 一落去就見到呢間madison’s 就八卦行去睇吓個mean 見同露比星期二差唔多又唔使等位既情況下入去試下 入到去環境唔錯 牛魔王既我 見到牛就其他嘢唔放眼內 buy one steak get one free for 慢煮西班牙🇪🇸豬肩咁抵就叫左一份分別叫左一個set dinner 都係牛扒 配辣肉腸芝士菠菜啡菇、炸魚薯條 🍟、bouillabaisse、smoothie drink、甜品🍮先黎個餐包 好鬆軟同好香麥味 呢個辣肉腸菠菜芝士啡菇 集合哂4種味 ~正Bouillabaisse 好足料 $78 都算唔平但真係好味炸魚薯條 $108 🍟 炸魚岩岩炸起 外脆內軟 魚肉好鮮味 食得出無調味過 個外皮就用過鹽、胡椒加埋炸粉炸 呢個好出色切開咗就睇得好清楚牛扒5成熟 岩岩好 我覺得好食過露比好多 西班牙慢煮豬肩 份量唔少 好爽口 3杯smoothie $38 per each :左邊係banana+mango+orange 中間係mix berry + apple juice 右邊係 pin
咁抵就叫左一份

份量唔少 好爽口

3杯smoothie $38 per each :
左邊係banana+mango+orange
中間係mix berry + apple juice
右邊係 pineapple + mango + lemon juice

左邊飲落會好似香珠味 ,中間係最好味😋,右邊都好fresh

甜品:green apple & pineapple crumble $68
蘋果蓉係最底 面頭係脆卜卜既餅乾碎 + 雲呢拿味雪糕 好match

甜品:Chocolate and hazelnut pudding $68
朱古力榛子布甸 聽個名以為係平時食個啲 出嚟個樣勁意外 入口就係滿滿雪凍左既金莎 so surprise

Set dinner 甜品 : 香蕉朱古力蛋糕 相比頭先兩個 呢個比較遜色

一間以前經常行過唔起眼嘅餐廳🍴超出預期地好食 以後我去到magebox 都會首選食呢間

2020-10-11
2020-09-01 4227 瀏覽
Madison's 位置九龍灣 Megabox 11/F,平日如果唔係嚟睇戲應該好少會行過路過。疫情關係二人限聚,令餐廳原本唔算擠迫嘅環境變得更闊落,非常適合密密計慢慢歎!客量少咗,服務相對都周到啲。响侍應唔多嘅情況下,服務令人滿意午市有 set Lunch (有湯/沙律、主菜、餐飲)價格由$100-$200。主菜款式多,有豬、牛、羊、魚、海鮮,總有一款啱你食。餐湯 - 每日更新,今日係椰菜花忌廉湯。湯底好滑,有香濃蘑菇味,椰菜花增加咗香甜嘅味道,令湯味層次更豐富。沙律 - 同樣每日更換,今日係煙鴨胸沙律。蔬菜清爽配意大利醋汁,好開胃吓!主菜 - 大蝦海鮮意粉茄汁底味道甜甜酸酸,滲出濃濃嘅龍蝦味,意粉Q爽彈牙,4隻大蝦隻隻爽脆,上面有一片薄薄嘅芝士,真係畫龍點睛。主菜 - 慢煮羊肉意大利飯羊肉鮮嫰冇「騷」味 。Risotto 🥘 味道濃郁,配多種菇菌,芝士,飯量雖少,但極度滿足。特別推介 - 亞麻籽小餐包烘得熱辣辣,外層香脆,內裡鬆軟,超正响之前啲食評見到幾多負評同投訴,今日一試,雖然仲有好多進步空間💪🏻,但合格有餘喇!

午市有 set Lunch

主菜 - 大蝦海鮮意粉

主菜 - 慢煮羊肉意大利飯
羊肉鮮嫰冇「騷」味

特別推介 - 亞麻籽小餐包
烘得熱辣辣,外層香脆,內裡鬆軟,超正

2020-08-20 1017 瀏覽
食物質素一般,但價錢相對昂貴。最令人失望的卻是服務員的服務質素,尤其是進入餐廳時第一位遇到的穿便服職員的態度,輕輕的對話當中,感覺非常惡劣,若當天不是和客人一起,不想花時間另覓其他餐廳,絕對不會進入這所餐廳!
2020-08-14
2020-08-11 899 瀏覽
Lunch time 在 MegaBox 食晏原本諗住上11樓溜冰場附近的泰菜食午餐🥣可能因為疫情嘅關係,11樓好多餐廳都冇開落咗一層之後,見到呢間好似闊落朋友二話不說就話去呢間度食我哋嗌左C餐同D餐C 無骨牛小排扒雜菌意大利飯D 香煎石斑柳 甘筍醬 什菜配蝦膏醬油汁同朋友吹吓水傾吓計沙律就到啦Waiter話係巴西火腿黎到時好似唔係,不過呢塊肉幾好食口感似魚肉配雜菜沙律有紫洋蔥同蕃茄仔呢個就係D餐石班魚柳 望到都想食魚柳煎得幾好食 仲好滑皮都煎得好脆仲有啲菜同瓜配著醬汁少少甜 配薯蓉都幾夾C 無骨牛小排雜菌意大利飯食落個飯都幾creamy 米粒飯都幾有口感不過自己偏好鍾意食林身多少少菇菌味好香 不過食多兩啖就會有啲漏叫咗Mocha 沖得唔錯啵啵個泡打得好滑飲到一半嘅時候仲睇到好明顯分開3層泡沫咖啡朱古力可能沖得好過連鎖式咖啡店雲呢拿雪糕配朱古力布朗尼是日甜品同朋友分享賣相覺得幾好眼見到有合桃我都好鍾意食不過食落就有啲保留覺得佢比較硬身啲同比較乾 切開時一塊塊 塊粒比較多這個甜品就不太推介了
Lunch time 在 MegaBox 食晏

原本諗住上11樓溜冰場附近的泰菜食午餐🥣
可能因為疫情嘅關係,11樓好多餐廳都冇開

落咗一層之後,見到呢間好似闊落
朋友二話不說就話去呢間度食

我哋嗌左C餐同D餐

C 無骨牛小排扒雜菌意大利飯
D 香煎石斑柳 甘筍醬 什菜配蝦膏醬油汁

同朋友吹吓水傾吓計沙律就到啦

Waiter話係巴西火腿
黎到時好似唔係,不過呢塊肉幾好食
口感似魚肉

不過食落就有啲保留覺得佢比較硬身啲
同比較乾 切開時一塊塊 塊粒比較多
這個甜品就不太推介了
2020-08-07 577 瀏覽
每次我同好朋友想放鬆下 或者有咩節日,我哋都會黎食, 因為附近有質素既西餐廳唔多選擇 所以其實我哋一個月都會黎幾次享受下Madison 的Rib eye 非常出色,今次既碳燒紐西蘭Rib eye 煮得好juice, 雖然係碳燒 但燒得唔乾身,而且完全無碳燒既味,配菜係薯蓉,不過我覺得個薯蓉太重奶味,完全食唔出薯蓉味道,lunch set $168 有湯/salad, 麵包,主菜 同包飲品。另外Risotto 都好好味,好creamy ,overall 無論食物和服務都唔錯

2020-07-09 633 瀏覽
講到想喺九龍灣食西餐一定會諗到【Madison's】,環境寬敞有氣氛,食物質素又唔錯。私心推介呢度既Burger set,平時Lunch好怕食Burger,但你一試便會愛上。Set Lunch附送沙律/餐湯及餐飲,今日有蘑菇湯,有蘑菇香氣,食到蘑菇碎粒;不過餐包反而更好食,烘得微脆的包皮,撕開聞到淡淡的牛油香,加埋半融化的牛油,非常好食。《Portobello & Cheese Beef Burger $118》大啡菇芝士牛肉漢堡配薯條店員會問牛肉生熟程度,我揀左Medium Well,肉汁鎖晒喺入面,超級Juicy,質感鬆軟但不鬆散,一邊食一邊散發出牛肉的香氣,襯埋Honey Mustard醬一啲都唔覺得Heavy,仲有香噴噴的大啡菇,呢餐食得好滋味。

大啡菇芝士牛肉漢堡配薯條
2020-06-06 1490 瀏覽
今晚Happy Friday~適逢Ikea 10周年有promotion就去左Megabox度行啦~經過Madison其實上年我都食過佢係父親節一樣高質、服務好、坐得舒服~今晚一於再食佢!果然冇令我失望!但大家留意~我去當晚9點已經last order9點半就關門所以大家要食可能早d去呢!~我同男朋友安排左坐sofa位~好舒服又夠privacy~🌟餐前麵包千萬5好以為好頹個兩支嘢冇咩味但我個人鍾意無味嘢所以覺得好好味另外兩款麵包就係橄欖同蕃茄麵包!好特別!熱辣辣食配埋牛油perfectt🌟巴拿火腿、無花果松子仁番茄乾沙律配意大利黑醋($98)wow!lee個推!無花果好甜好新鮮份量又多番茄甜而多汁洋蔥都好甜甜到我男朋友以為係蘋果🤣松子仁都5會得好少巴拿火腿雖然未算好好味但整體好值個價錢!🌟香煎鴨肝配法包多士配鳳梨蜜醬($118)lee個我就覺得性價比麻麻~但味道係好味~如果多d份數可以share就好啦~鳳梨醬酸酸甜甜同鴨肝互相中和結果剛剛好!🌟酥皮龍蝦湯($88)初時覺得$88一個又d貴點知係巨大化版😂😂😂兩個人shared湯好濃龍蝦味但又5會太「結」入面有零碎龍蝦肉酥皮就有d薄但用餐
今晚Happy Friday~
適逢Ikea 10周年有promotion
就去左Megabox度行啦~
經過Madison
其實上年我都食過佢係父親節
一樣高質、服務好、坐得舒服~
今晚一於再食佢!
果然冇令我失望!
但大家留意~
我去當晚9點已經last order
9點半就關門
所以大家要食可能早d去呢!~

我同男朋友安排左坐sofa位~
好舒服又夠privacy~

🌟餐前麵包
千萬5好以為好頹
個兩支嘢冇咩味但我個人鍾意無味嘢所以覺得好好味
另外兩款麵包就係橄欖同蕃茄麵包!
好特別!
熱辣辣食配埋牛油perfectt

🌟巴拿火腿、無花果松子仁番茄乾沙律配意大利黑醋($98)
wow!lee個推!
無花果好甜好新鮮
份量又多
番茄甜而多汁
洋蔥都好甜
甜到我男朋友以為係蘋果🤣
松子仁都5會得好少
巴拿火腿雖然未算好好味
但整體好值個價錢!
🌟香煎鴨肝配法包多士配鳳梨蜜醬($118)
lee個我就覺得性價比麻麻~
但味道係好味~
如果多d份數可以share就好啦~
鳳梨醬酸酸甜甜同鴨肝互相中和
結果剛剛好!

🌟酥皮龍蝦湯($88)
初時覺得$88一個又d貴
點知係巨大化版😂😂😂
兩個人share
d湯好濃龍蝦味但又5會太「結」
入面有零碎龍蝦肉
酥皮就有d薄
但用餐前麵包點住d湯黎食實在太正啦!

🌟手製扁闊麵、牛小排配紅酒洋蔥汁($208)
佢真係pasta上永遠冇令我失望
勁好味!
d汁好濃但又5會太鹹~
每條意粉都均勻地沾到~
牛小排煎得剛剛好!
5會太老食落仲有肉汁
意粉上面仲有5同ge菇同煎香左嘅蒜片!
救命真係好好味
一定要食
🌟Melody(左$38)Charm(右$68)
至於飲品
佢就做得麻麻地😂😂
我飲cocktail charm
好甜⋯冇咩alcohol
男朋友個杯melody
哇甜到呢⋯😵😵😵
5得掂
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
黎到megabox
想有地方靜靜食嘢享受下
可以黎lee間
尤其要試下佢d pasta!
2020-06-04 745 瀏覽
本身想去另一間餐廳但係要等位,所以就行去其他試下,係戲院隔離西餐廳見不用等就入去試下,有個好抵食買一送一,我哋揀咗一個豬一個牛,另外叫咗兩個set dinner ,上菜效率都好快,服務態度都OK,食物賣相都OK沙律好食好清新仲有新鮮無花果配果醋,另外一個雞肝醬冇乜特別正常,個麵包比較硬,雞卷燴飯,比我預期好味😋,個雞卷雞滑唔會好嚡最期待就係扒,可惜就有啲失望。外煎得好脆但肉就比較韌,因為叫咗兩份唔同嘅,諗住可能只係西冷有咬口,另外一款會比較林,但係另外嗰款同預期都有啲出入,個豬扒味道係有啲酸酸甜甜,純粹個人口味覺得同個豬扒唔係好夾,個酸甜度唔夠突出。每日甜品同埋餐湯都唔同,甜品同餐湯都係正常嘅。如果呢個價錢可以去食再好味小小嘅西餐

2020-04-10 2029 瀏覽
實在太耐無見我個閨密🤭點都要見下同佢食飯吹下水😬近近地就佢返工係mega box搵好野食😉一於食返個Happy Lunch😬前菜:三文魚沙律🥗一大片新鮮三文魚配少量沙律菜及楊蔥醬汁酸味味.食落又幾開胃👍芝麻麵包食落軟淋淋仲帶點暖,加埋牛油食唔錯不過我諗配湯仲好食😬主菜:黑松露雜菌忌廉意大利飯黑松露同菇味道都非常濃郁,片片芝士隨著熱烘烘的飯粒而呈半溶狀態, 煙煙韌韌的意大利飯令人食唔停口😋原本想加錢轉杯白酒,不知是否限酒令,所以沒有酒叫.最後飲左杯凍檸茶消消滯😬是日午餐加一服務費 💲152
實在太耐無見我個閨密🤭
點都要見下同佢食飯吹下水😬
近近地就佢返工係mega box搵好野食😉
一於食返個Happy Lunch😬

前菜:三文魚沙律🥗
一大片新鮮三文魚配少量沙律菜及楊蔥
醬汁酸味味.食落又幾開胃👍

芝麻麵包
食落軟淋淋仲帶點暖,加埋牛油食唔錯
不過我諗配湯仲好食😬

主菜:黑松露雜菌忌廉意大利飯

是日午餐加一服務費 💲152
2019-12-22 2891 瀏覽
九龍灣午飯向來選擇不多,再要有質素有服務的,更是少之又少,在OpenRice找了很久才發現這餐廳,要預訂,但如果12:00也可嘗試wall in,是日午餐選擇多,但剛好我想吃魚,但不吃黑松露,經理非常細心地幫我改成其他汁醬,味道滿分💯服務更是滿分💯同行友人點了牛扒,也是好味😋
2019-12-12
午餐