2023-11-17 1015 瀏覽
🥧Maison Eric Kayser (黃竹坑)🥧老細買左d撻請我地食一睇 原來佢去左 我開既Eric Kayser買(多謝老細幫襯😂)我就拎左🥧Lemon Meringue Tart同一般Lemon Tart唔同中間有舊cream檸檬既酸 加上甜甜地既cream😋口感提升到另1個層次下午茶首選!有好野益大家:即日起去Eric Kayser同職員講Eric英文全名即享半價優惠😂(唔建議)除左黃竹坑佢地尖沙咀 中環 灣仔 等都有分店架🥧Maison Eric Kayser地址: 黃竹坑香葉道8號Marina 8地舖#maison #erickayser #甜品 #黃竹坑 #黃竹坑美食 #中環 #中環美食 #灣仔 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #法國菜 #檸檬塔 #檸檬撻 #lemontart #openrice #foodie #foodphotography #食好西 #foodporn #food
🥧Maison Eric Kayser (黃竹坑)🥧
老細買左d撻請我地食
一睇 原來佢去左 我開既Eric Kayser買
(多謝老細幫襯😂)

我就拎左

下午茶首選!

有好野益大家:
即日起去Eric Kayser
同職員講Eric英文全名
即享半價優惠😂(唔建議)

除左黃竹坑
佢地尖沙咀 中環 灣仔 等都有分店架

🥧Maison Eric Kayser

地址: 黃竹坑香葉道8號Marina 8地舖

2023-05-29 1425 瀏覽
環境清幽,走木系文青風,平時經過都係匆匆忙忙,今日唔趕時間即管去望下。入到去見有包,牛角包,蛋糕,選擇都好多,價錢合理,六十幾蚊有一件蛋糕同一杯飲品,有時間坐喺度嘆番杯咖啡都唔錯。甜品+飲品set $6X榛子朱古力蛋糕,唔算好甜,外面好脆,個味道好熟悉,食食下諗到啦,好似食緊金莎🤣,都OK啦。岩鹽焦糖牛奶咖啡,呢杯仲甜過件蛋糕,睇嚟都係飲番普普通通嘅latte就好了。咖啡夠濃,做奶啡都仲飲到咖啡香,正正常常。
甜品+咖啡set

甜品+飲品set $6X

岩鹽焦糖榛子咖啡

2023-05-26
下午茶
甜品+咖啡set
2022-10-23 1982 瀏覽
Cafe🇫🇷☕️•Quinoa Salmon Taboule $75•overnight oats & Chia seeds $40•cappuccino $38📍Express breakfast •americano $27•croissant $18*他們的咖啡和牛角包是重點推薦!**早上會有Express breakfast 就是咖啡加牛角包/牛角包三文治*而且黃竹坑環境比其他分店更有與世隔絕的感覺🏝️
Cafe🇫🇷☕️

*他們的咖啡和牛角包是重點推薦!*

而且黃竹坑環境比其他分店更有與世隔絕的感覺🏝️
  • Americano
2022-02-08 2859 瀏覽
平時我好少會去到黃竹坑呢個地方加上新年期間嘅關係,好多餐廳都冇開所以喺隨機嘅情況之下就嚟到呢一間coffee shop - Maison Eric Kayser 🎈好想推介一下佢個bagel 🥯 cream cheese bagel with salmon 超足料嘅厚厚cream cheese 另外配上味付嘅紫洋蔥加上呢個外脆內軟嘅bagel texture 既唔膩,仲好好味添!😋同埋呢度座位與座位之間唔會好密環境真係好舒服!讚呀!👍🏽
平時我好少會去到黃竹坑呢個地方
加上新年期間嘅關係,好多餐廳都冇開

好想推介一下佢個bagel
超足料嘅厚厚cream cheese
另外配上味付嘅紫洋蔥
加上呢個外脆內軟嘅bagel texture
既唔膩,仲好好味添!😋

同埋呢度座位與座位之間唔會好密
環境真係好舒服!讚呀!👍🏽