2022-07-04 183 瀏覽
Mamma Mia Gelato,係減肥都可以食既雪糕,雪糕有得揀無糖,無脂,或者低糖,岩哂又為食,又唔願意做運動減肥既人,呢間Mamma Mia Gelato岩哂你。店員態度主動友善,會積極介紹唔同口味既雪糕,並提供試吃服務。.🍚無糖清酒啤梨味(單球)成間鋪最大嘅特色,就係可以無負擔咁享受雪糕,佢有分低糖同無糖配方。味道方面,由於低糖低脂,所以甜度比一般雪糕少,奶味亦較淡。但食完又唔會有普通雪糕食完個口好甜嘅感覺。Mamma Mia Gelato提供好多口味,我個人唔鐘意太甜,今次食無糖清酒啤梨味,有新鮮水果肉,唔太甜又好重果味,又帶輕輕清酒香,仲有少少果肉。.總括然而,喜歡微甜、奶味淡者可以一試,經醫生驗證,適合糖尿病,血糖高,對奶敏感及任何人士食用。
🍚無糖清酒啤梨味(單球)
2022-04-04 132 瀏覽
位於北角𣾀一樓的gelato甜品站其實真係好吸引無糖或低糖選擇特別多食完都沒有罪惡感更加不會內疚如果有小座位可以坐低慢慢品嚐就更好因為每次都要站着吃都不太舒服稱心今日介紹幾款我認為必須吃的口味無糖黑芝麻香濃嘅芝麻味奶感非常可口美味無糖特濃朱古力香濃黑朱古力口味真係好味到震然後係我最鍾意嘅海鹽焦糖焦糖濃香甜蜜 帶有少少鹹味濃而不膩 可以每日都吃丫然後季節限定我食過菠蘿 開心果同紅桑子店長話全部新鮮食材製造所以非常鮮味 配上濃郁奶香真係食極都唔厭
位於北角𣾀一樓的gelato甜品
店長話全部新鮮食材製造
所以非常鮮味 配上濃郁奶香
真係食極都唔厭
2021-12-20 144 瀏覽
Mamma Mia Gelato地址:北角渣華道123號北角匯第二期一樓黑芝麻雪糕 🍦$43行街行到熱辣辣, @mammamiagelatohongkong  見到呢間雪糕店,標榜0脂肪+無糖。當然要買杯黑芝麻試下啦,非常驚喜好好食,好明顯食到好香黑芝麻味,而且又唔太甜,食完就係無罪惡感😈,正!#nicefoodie北角
Mamma Mia Gelato
地址:北角渣華道123號北角匯第二期一樓

黑芝麻雪糕 🍦$43

#nicefoodie北角
2021-07-31 238 瀏覽
和朋友逛街,介紹她這家雪糕店,她一試愛上🥰。我們今次吃菠蘿味,原來菠蘿味加了一點血橙,怪不知有多種層次,是新鮮水果味。夏天,就放任自己吃生冷食物吧,反正這家雪糕不怕肥。
和朋友逛街,介紹她這家雪糕店,她一試愛上🥰。

夏天,就放任自己吃生冷食物吧,反正這家雪糕不怕肥。
菠蘿味
菠蘿味
2021-07-23 45 瀏覽
這是一個會令人念念不忘的榴槤雪糕😋北角店經常都人氣滿滿,這兒的雪糕流轉特別快,某些味道間中都會售罄。正因如此,所以雪糕特別新鮮美味👍🏻必試各種水果味,是新鮮水果味,不是人工的水果味🍦
這是一個會令人念念不忘的榴槤雪糕😋

必試各種水果味,是新鮮水果味,不是人工的水果味🍦
榴槤雪糕
榴槤雪糕
2021-03-21 595 瀏覽
今日行經北角, 入黎呢個從來未踏足既商場 - 北角滙,分開三期, 食肆分佈尚算平均。經過一田, 上1/F, 無意中發現呢個意大利雪糕店。其實Mamma Mia Gelato 係香港已經有幾間分店, 北角呢間只開了2星期, 即管試下有幾特別!佢地雪糕種類好多, 分為無糖及低糖兩大類, 係晒貪吃既Uncle😎 今次我揀左3色香蕉船: 雲呢拿 + 黑芝麻 + 熱情果! 唔好睇少呢三種味道, 全部都好濃郁, 真材實料。Uncle 特別推介黑芝麻味, 好似食緊芝麻糊!😉老闆娘歡迎大家試食, 我好想試朱古力味, 估唔到佢請左我食埋雪糕筒😋 70% 比利時朱古力, 配合粟米片做既雪糕筒, 我會比101分!其實仲有好多其他口味, 例如貓山王榴槤 (我接受唔到呢隻味😤), 適合小朋友食既益力多, 仲有頂級酸既青檸味, 同埋日式清酒啤梨。但我真係食唔落, 唯有留待下次😋

• 朱古力
2021-03-20 211 瀏覽
昨天星期六,難得天氣不錯,約了朋友在北角渣華道北角匯商場午飯。飯後到處閒逛時,發現商場內新開了一間雪糕店,主打意大利Gelato雪糕😍,好奇下走近看看,了解一下。發現雪櫃內展出各式各樣口味的雪糕,達二十多款之多,有低糖的,更有吃得健康的無糖雪糕,正合喜好雪糕的我。正當猶疑挑選那款雪糕之際,美麗的店員竟上前主動介紹各款雪糕的特色。本人一向問題多多,沒想到友善的店員都一一細心推介。最後我挑選了較受歡迎的榴槤、芝麻及開心菓三球雪糕一試。朋友卻購買了雲呢嗱、草莓及益力多味雪糕。沒想到味道真的不錯,味道香濃而口感滑溜,雪糕能做到無糖而又保持其本身的美味,實在難得。榴槤是本人的至愛,聽店員說原來他們的榴槤雪糕是選材自貓山王,難怪味道如此濃郁。最後我還買了一盒家庭裝回家讓家人一試。
  • 榴槤及芝麻雪糕
2021-03-20 131 瀏覽
平時好少比小朋友食雪糕,自己都唔敢食,因為怕肥。今日行經北角滙,見到呢款講明係無糖/低糖,又多款,咪買黎試下。嘩,真係好得。我個仔點左益力多味,真係好似飲緊益力多。另外個女點左榛子,榛子味好重,阿女超鐘意。員工服務態度又好,又會比意見我地,唔係只掛住upsell, 最緊要有全程面帶笑容,要like.之後同朋友講開,諗住叫佢去試,點知原來佢都食過,重話一定要試榴槤味,超香同滑。另外金莎,開心果都勁好味喎,下次再定會再黎
2021-03-16 112 瀏覽
今日黎到北角,吃完飯後便邊走邊搵糖水吃,突然發現有一間新開的雪糕店,竟然有我一向喜歡的意大利雪糕。 第一時間,二話不說,買來榴槤味的來嘗試一下。一吃下去,不得了,真的好像食緊凍的貓山王一樣,每一啖都充滿榴槤果香。 身為榴槤控的我,去馬來西亞時必定去那裡的果園走一趟的,一吃便知道這間雪糕的榴槤雪糕是真材實料,絕無人工添加味道。這真是最完美的意大利馬來西crossover。另外朋友亦對他所選的椰子味讚不絕囗。下次經過一定要再試試其他味道。

2021-03-13
1 分鐘 (堂食)
2021-03-14 84 瀏覽
週末Tea time經過新開雪糕店,無糖低脂,試咗兩隻味榴槤味好fresh, 金莎味好rich, 各有特色,同行友人說青檸也有驚喜,我們走出海濱嘆雪糕,幸福就是一點一點積累的。
週末Tea time經過新開雪糕店,無糖低脂,試咗兩隻味
  • 榴槤
  • 金莎