依間gelato店有低糖同無糖既選擇,最岩為食又怕肥既肥妹仔啦🙃今次簡左無糖既熱情果味同低糖既特濃朱古力味🤪熱情果入含籽,入面有少少索索聲,味道好fresh,酸酸甜甜,好清新,好適合飯後🍚食。特濃朱古力🍫,味道有少少苦,口入感受到好濃厚既朱古力,質感好順滑好rich,唔會有種死甜既感覺,朱古力控必定要一試!🤤👍🏻🔸單球:$43🔸🔸雙球:$65🔸🔸三球:$82🔸

今次簡左無糖既熱情果味同低糖既特濃朱古力味🤪
🔸單球:$43🔸
🔸雙球:$65🔸
🔸三球:$82🔸
2021-08-15
雙球gelato $65咁我揀咗無糖抹茶同低糖草莓芝士兩款口味 首先gelato溶既速度係相對快 所以影相記住唔好影咁耐🤣 而抹茶食落茶味好香濃 無糖更突顯到個茶味 啱哂我呢啲茶控🍵 草莓芝士食落相對香滑一啲 而且有少少甜味又唔會太膩 個人更推介呢款✨評分: 9/10🌟———————————————————————Mamma Mia Gelato (沙田)沙田沙田正街2號新城市廣場三期3樓A313A號舖
雙球gelato $65
評分: 9/10🌟
———————————————————————
Mamma Mia Gelato (沙田)
沙田沙田正街2號新城市廣場三期3樓A313A號舖
低糖士多啤梨芝士+無糖抹茶
低糖士多啤梨芝士+無糖抹茶
📍Mamma Mia Gelato📮沙田沙田正街2號新城市廣場三期3樓A313A號舖.黃店💛原諒我對黃店一定會有bias, 而呢間黃店用實力證明左, 黃店都有好味既, 黃店都可以靠實力站穩陣腳.店員好nice, 如果你想試左先買, 佢都好樂意畢少少出黎俾你試🙏🏻身為水果控既我, 試完之後揀左2個口味, 哈蜜瓜+番石榴🤤.Mami Melon & Guava HKD65雪糕賣點係no fat no sugar, 食落口真係唔甜, 好有果香, 唔會有啲好假既果味既感覺😌No fat no sugar就算減緊肥, 唔覺意食多左都唔會有內疚感啦🤭.好多人可能問無糖點解會甜?佢既甜味來自Splenda, 而Splenda係從糖提煉無糖無碳水化合物既天然甜味, 唔係一般代糖, 仲有美國FDA認可添👍🏻.價錢唔算平, 但佢話晒no fat no sugar減緊肥都食得, 真心覺得值回票價啦.整體環境💭💭💭💭好味道:🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳服務態度🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻性價比:🧐🧐🧐🧐🧐回頭基率💫💫💫💫💫
📍Mamma Mia Gelato

服務態度🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻
性價比:🧐🧐🧐🧐🧐
回頭基率💫💫💫💫💫
2021-06-27 293 瀏覽
雙球gelato $65上面嘅係低糖蘋果批gelato,下面嘅係無糖綠茶gelato。低糖蘋果批gelato微甜,除咗蘋果味外,仲有少少玉桂味,酥餅增添咗口感,有啲嘢咬下。無糖綠茶gelato茶味淡,但有回甘,正過Häagen-Dazs,適合怕苦怕澀嘅朋友「Mamma Mia Gelato」嘅賣點係無糖gelato嘅甜味係全靠食材的味道,即使係低糖gelato嘅甜都係微甜,食落冇咁大罪惡感。
雙球gelato $65

2021-06-27
3 分鐘 (堂食)
2021-06-06 237 瀏覽
呢排成日口痕想食雪糕有晚食完Treat meal 決定要畫上一個完美句號👻過左九點無咩選擇呢間 Gelato唔起眼但又幾好食!食左濃情朱古力(個名又係好老土🥴)我想講嘅廢話就係:真係好濃味😂Staff話係用左瑞士7X%嘅朱古力造食到某d位係真係好似有舊朱古力喺口中溶化有一下remind 我喺 Florence食gelato 嘅回憶🥺結論:如果有日pass by見到,我會再食,anyway,減肥係endless 㗎嘛🤪
呢排成日口痕想食雪糕
有晚食完Treat meal 決定要畫上一個完美句號👻

過左九點無咩選擇
呢間 Gelato唔起眼但又幾好食!

食左濃情朱古力(個名又係好老土🥴)
我想講嘅廢話就係:
真係好濃味😂
Staff話係用左瑞士7X%嘅朱古力造
食到某d位係真係好似有舊朱古力喺口中溶化

2021-03-06
$50 (宵夜)
2021-04-16 406 瀏覽
💛沙田黃店💛終於又多一間啦今次介紹嘅係一間雪糕店🍨佢地嘅Gelato係零0% FAT同0% SUGAR咖🤩咁姐係話食幾多都好都不會肥仲可以降低罪惡咁TIM🤣最最最重要嘅就係佢地嘅雪糕連有糖尿病嘅病人都可以食啊🥳我今次揀咗草莓芝士同無糖Green Tea🍵味道咧試講係好特別草莓芝士有少少酸但又好重草莓味佢地嘅甜係來至本身生果嘅果糖絕對無加任何extra嘅嘢所以係百分百無添加淨係靠原材料嘅自身👍🏻至於Green Tea🍵味就更加出色味道好濃聞落仲好清新我相信我一定會成日幫襯💛起正屋企附近開真係好我唔使再怕食雪糕會肥啦😍
💛沙田黃店💛

聞落仲好清新

我相信我一定會成日幫襯💛
起正屋企附近開真係好
我唔使再怕食雪糕會肥啦😍
今次食左熱情果味雪糕,配甜筒。價錢方面,我叫左一球,盛惠$42。兩球要$6x,會抵啲,不過我食唔到咁多,所以叫左一球。雪糕除左可以配甜筒,同其他雪糕舖差唔多,都可以配杯。入正題,雪糕有好多款揀,最特別嘅係佢大部分都係無糖,真正嘅原味!熱情果味雪糕嘅質感唔奶,好似實嘅雪芭,酸酸甜甜又好新鮮,連埋啲果子核個口感好鮮明,隻甜又唔漏,好味!甜筒都好脆,由頭脆到落地,帶有少甜,食落有餅香味。成個個份量都算大,我食完就好飽。建議大家想食就正餐前再早啲食啦。
今次食左熱情果味雪糕,配甜筒。

雪糕除左可以配甜筒,同其他雪糕舖差唔多,都可以配杯。

甜筒都好脆,由頭脆到落地,帶有少甜,食落有餅香味。

2021-03-24 158 瀏覽
荔枝味:質感比較黏,似意大利雪糕不過稀啲啲。荔枝味好香,好似有少少果肉。不過食多幾啖有啲甜。 開心果味:呢個比荔枝結實啲,可能因為有奶。但亦都黏過平時嘅雪糕。開心果味好香好香🤓🤓有少少烤焗嘅after-taste. 有一粒果仁。 雪糕球size比較細,價錢都唔平,所以少少貴。不過都值得試下。

2021-03-22 135 瀏覽
-🦄MAMMA MIA GELATO-無糖綠茶 單球 Hkd43Rating🌕🌕🌕🌑🌑-其實我第一次見到呢間GELATO店嘅時候🤤就已經深深咁比佢吸引住😆可惜當日要食自助餐😜所以就放棄咗食GELATO🙈諗住下次嚟再食啦🤭第二次又再次經過 不過個日身體抱恙 不宜食生冷嘢所以又再同佢無緣地分開😕不過前排我終於食到喇去沙田 @mcl_cinemas 睇戲前同細妹SHARE咗一枝係呀我哋兩個人 一齊分享咗呢個單球嘅GELATO😆MAMMA MIA本身GELATO嘅口味已經有好多種☺️仲有好多係無糖無脂嘅😳所以點解我咁想試吓🤤同埋店員都會好熱情咁邀請客人試食 試啱再比錢買我試咗熱情果個款都幾好味😋有超香嘅熱情果味😛不過我哋就買咗呢款無糖綠茶 可以簡杯裝或者筒裝筒裝唔需要加錢 雖然一枝單球GELATO唔係好大枝不過呢啲都係少食多滋味呀😏兩個人分享啱啱好👍🏻我自己都係第一次食GELATO 佢夠凍又夠滑🙈不過其實綠茶味唔夠重 似溝咗好多水嘅綠茶😂茶味較淡 同時都唔會有回甘 總之整體味道偏淡啦😌可能佢係無糖無脂 所以味道比較天然 呢個都好正常我本身都無期望佢會有好濃郁嘅綠茶味😂我亦都唔知道 真正好食嘅GE
🦄MAMMA MIA GELATO

食完之後係零罪惡感 一啲都唔邪惡 但都好食嘅😜

⚠️個人小建議⚠️
多人嘅話可以叫多幾球分享 唔係會唔夠分會搶食🥶
2021-03-07
5 分鐘 (堂食)
2021-03-02 229 瀏覽
成日口痕想食甜野嘅我,一見到呢啲無糖低糖,仲要係Zero Fats嘅雪糕,就完全忍唔住口啦。呢一種Gelato零脂肪又無糖,想食雪糕嘅時候揀佢,食咗都完全唔會覺得有飽飽滯滯,漲住個肚嘅感覺。而且,由於佢嘅甜味純粹係有食材帶嚟,所以特別新鮮,係好真實嘅食物味道。少咗加工嘅成份,呢杯雪糕食得好舒暢。Gelato有分無糖同低糖兩款,無糖嘅主要係一啲簡單嘅生果味道,低糖就有多啲食材複雜啲豐富啲嘅味道揀。單雙三球都可以揀甜筒或者杯裝。如果想買返屋企慢慢食,亦都可以買盒裝、家庭裝。

單雙三球都可以揀甜筒或者杯裝。
如果想買返屋企慢慢食,亦都可以買盒裝、家庭裝。
2021-03-01
下午茶
  • 冧酒提子
建議: 都幾多分店,由九龍到新界都有,如:沙田、觀塘、荃灣、元朗❤到底食左今個新年食左幾多野?!🤣 拜完年,行經商場,見到Mammia Gelato 照常營業,當然要一起去食番幾球🙈價錢黎講算比較高,不過同質量成正比。大家一起開心下都幾好🍨單球 HK$ 43/ 雙球 HK$ 65,免費轉Cone 🍦以前食開佢地既 開心果味😍 超好食超濃。雪糕櫃有成超過20種口味,真係隻隻都想試🤤今次試左:低糖濃情朱古力 +無糖綠茶兩款都好濃郁,口感好綿 👍濃情朱古力雖然寫Dark Chocolate,不過一啲都唔會苦。平時驚食黑朱古力既人值得一試🍫。而綠茶🍵 係第一次試,味道好回甘,同飲緊枝無糖綠茶一樣😌

今次試左:
低糖濃情朱古力 +無糖綠茶
Gelato一向都係行健康路線嘅雪糕,所以值得一試,雖然價錢比起普通雪糕貴好多,不過健康無價~值得大家試吓😚今次去呢間沙田分店感覺良好,服務超好,仲會講解唔同種雪糕嘅分別,所以小編先可以咁快揀到想要嘅味🥳==============================🍦 Mamma Mia Gelato 📍 沙田沙田正街2號新城市廣場三期3樓A131A號舖⏰ 星期一至日 12:00 - 22:00 公眾假期 11:00 - 22:00==============================【雙球】$651️⃣【濃情朱古力🍫】試食咗3隻朱古力,最後都係揀咗佢😂佢比起其他兩隻朱古力較苦,食落好濃稠,唔會好水,密度好高,而且唔太甜,食落完全無罪惡感🤩同埋朱古力味好濃,味道直接湧上腦🤯(🔥 怒食指數:8/10).2️⃣【冧酒提子🍇】一食落口冧酒味重過提子味🍇啱晒鍾意酒精味🍸嘅各位🤤同樣唔太甜,食到好原始嘅味道,提子味係提子乾嘅味道,不過無佢咁甜,兩者mix埋好夾,係小編未試過味道🙈雖然有食過其他冧酒提子味嘅雪糕🍨不過味道完全唔同,酒味勁少,主要食到提子味🍇所以呢隻味對小編嚟講好有新鮮感👍🏻(🔥
🍦 Mamma Mia Gelato
📍 沙田沙田正街2號新城市廣場三期3樓A131A號舖
⏰ 星期一至日 12:00 - 22:00
公眾假期 11:00 - 22:00
【雙球】$65
1️⃣【濃情朱古力🍫】
試食咗3隻朱古力,最後都係揀咗佢😂
同埋朱古力味好濃,味道直接湧上腦🤯
(🔥 怒食指數:8/10)
2️⃣【冧酒提子🍇】
(🔥 怒食指數:9/10)
🔥評分:
環境:8/10
味道:8.5/10
性價比:7/10
總分:7.8/10
💛只有沙田分店係黃店,其他分店暫無立場資訊
外賣自取
月初經過呢間雪糕店,店員小姐有禮,主動叫我地試食,真係任試唔嬲😆,我地試咗好多款!試到我自己都有啲唔好意思...😊!店員介紹啲雪糕係新鮮優質水果做嘅,天然健康,亦適合糖尿病人士亨用!當然因為啲雪糕係真材實料,所以價錢唔算平,最後我地兩個人買咗三球分享分享!店員話最受歡迎嘅係榴槤,山竹同開心果味,可惜當日冇山竹味,要等到合時令至有!我覺得士多啤梨、熱情果同椰子都好味!😋 我自己就真係好期待山竹味!
外賣自取
一開始睇到「無糖」Gelato🍨🍨🍨以為味道會偏淡,揀左普遍偏淡味的椰子味,點知!一試難忘🤤🤤🤤:濃厚既椰子香🥥🥥🥥,入口幼滑既質感,軟綿綿既椰子粒粒(估計係椰子肉)!Gelato唔會溶化得太快💧💧💧,亦唔會冰凍得太硬🧊🧊🧊,性價比黎講無得頂👍🏽👍🏽👍🏽試味試左少少榴槤味,唔鐘意榴槤既友人不斷話好大榴槤味😂😂😂!下次encore會試榴槤味!💛💛💛
無糖椰子味Gelato
2020-11-07
無糖椰子味Gelato
2020-11-03 164 瀏覽
對於女士黎講食雪糕永遠都充滿住罪惡感, 但食Gelato 既雪糕滿足哂我地既慾望。 當日行過鋪頭見到新開既雪糕店就去試下, 一試難忘。 不單只0% fat 而且發覺味道真係好好。 真係點食都唔肥我地會再去多多支持。而且仲係💛, double support 💪🏻💪🏻💪🏻
真係點食都唔肥

我地會再去多多支持。
而且仲係💛, double support 💪🏻💪🏻💪🏻
2020-11-01