2025-04-29
平時路經呢間餐廳好多次,不過總提不起勁走入去,可能最初嘅Menu設計比較a la carte, 兩個人普通食個lunch都唔係太化算, 多數揀咗同一個商場嘅其他食肆。 見到商場有好幾間食肆已經執了,所以今晚決定支持吓。大約7:45入座,只係得幾枱客。見到隔籬枱食嘅牛扒好似幾靚,多問侍應一句,但對答唔係太過識得點樣serve客,比較冷淡。叫咗兩個set dinner,味道唔錯。加上環境清靜,係可以同朋友傾偈嘅地方。可惜而家香港嘅食肆真係太早要收工,入座前已經check過openrice 收10點。9點已經last order,問侍應幾點閂門,對方講得唔太清楚,食食吓就閂部份燈,慳電冇問題,9:45已經要叫人走,臨走前想望多一下lunch set menu, 感覺後面嘅侍應都已經想你快啲出去,一踏出門口,已經即刻閂門。唉 😔😔