2023-12-16
.carrot cake from @marksandspencerhk .我真係好鍾意甘筍蛋糕.. 雖然唔知點解但就係鍾意🥹..之前試過 butter嘅 個人都覺得唔錯..但今次係瑪莎買嘅.. 我都覺得ok wor..重點係.. 真係物超所值🥹..成個都係$60左右一個.上面層ice glaze糖霜好正宗.. 好甜..但甜到你好q gur..🤣蛋糕體味道唔錯 口感就偏dry eh eh..但.. 可接受👉 滿足感還是很高的...作為一個甘筍蛋糕 佢有好做自己份工..🤣tbh.. 我覺得佢係average / above average嘅佢 & butter 配合性價比我會揀佢.. 同埋原來佢仲有「條裝」.如果驚獨食控制唔到成咗成個(好似我咁🤣)買條狀會幫到你🤣🤣🤣成個蛋糕425g..per 100g 就大概 400kcal卡路里不低.. 但.. 對得住嗰嘅kcal嘅..但如果真係驚好甜嘅人可以skip.下次再試試其他蛋糕 阿門..#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐單 #減脂餐 #myfi
我真係好鍾意甘筍蛋糕.. 雖然唔知點解
但就係鍾意🥹..
之前試過 butter嘅 個人都覺得唔錯..
但今次係瑪莎買嘅.. 我都覺得ok wor..
重點係.. 真係物超所值🥹..
成個都係$60左右一個
上面層ice glaze糖霜好正宗.. 好甜..
但甜到你好q gur..🤣
蛋糕體味道唔錯 口感就偏dry eh eh..
但.. 可接受👉 滿足感還是很高的..
作為一個甘筍蛋糕 佢有好做自己份工..🤣
佢 & butter 配合性價比
我會揀佢..
同埋原來佢仲有「條裝」
如果驚獨食控制唔到成咗成個(好似我咁🤣)
買條狀會幫到你🤣🤣🤣
成個蛋糕425g..
per 100g 就大概 400kcal
卡路里不低.. 但.. 對得住嗰嘅kcal嘅..
但如果真係驚好甜嘅人
可以skip
下次再試試其他蛋糕 阿門
#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐單 #減脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic甜品 #calorieswithmic包點