2021-01-12
📍 McSorley's Brewhouse & Grill #McSorley 🇭🇰香港尖沙咀柯士甸道西1號圓方3樓平台R001號舖🇭🇰 Shop R001, Roof Level, Civic Square, Elements, 1 Austin Road West, Tsim Sha Tsui, HK🌐尖沙咀#MFJ尖沙咀 #MFJ西餐 #MFJ_TsimShaTsui #MFJ_WesternFood味道: 👅👅👅👅賣相: 👀👀👀👀價格: 💰💰💰服務: 👨🏻👨🏻👨🏻👨🏻👨🏻環境: 🌹🌹🌹🌹性價比: ⭐️⭐️⭐️回頭率: 🔆🔆🔆人均消費:HKD165圓方平台其實有好幾間環境格調都幾靚嘅餐廳,除咗一間有去過Happy Hour之外,其餘一間都未試過🤣🤣🤣今日一於去食漢堡包🍔餐廳有兩層,格調好歐陸風,感覺好輕鬆舒服!餐廳大門不停有風吹入餐廳超級凍,好彩餐廳裏面都有暖爐可以暖下身📋午餐 🍔$148⭐️ 煙燻雞肉牛油果沙律🥗午餐頭盤可以揀湯或者沙律,湯係椰菜花湯,沙律係煙燻雞肉牛油果沙律沙律配嘅係他力干油醋汁(Tarragon),Tarragon 係一種香草,有啲似茴香,但佢個醋整得唔錯酸酸地十
🇭🇰香港尖沙咀柯士甸道西1號圓方3樓平台R001號舖
人均消費:HKD165
今日一於去食漢堡包🍔
📋午餐 🍔$148
⭐️ 煙燻雞肉牛油果沙律🥗
沙律配嘅係他力干油醋汁(Tarragon),Tarragon 係一種香草,有啲似茴香,但佢個醋整得唔錯酸酸地十分開胃!菜同牛油果都好好味
雞肉就唔太食到有煙燻味喇,不過連埋醋汁食落去都幾唔錯!
⭐️頂級安格斯芝士漢堡 配 香脆薯條 🍔
個漢堡都幾大件!有安格斯同芝士,生菜蕃茄同洋蔥就分開上,喜歡嘅可以自己夾落包度
牛肉我揀咗medium rare,牛肉味好濃,咬落仲有血香!連埋洋蔥同蕃茄生菜食會比較惹味
佢嘅漢堡係冇其他醬汁嘅,口感可能會比較乾身,未必個個啱食
個包好似餐包咁,食落去甜甜地,但我略嫌佢甜得滯😂
薯條望落好似好少咁,但係其實食完個包都已經好飽,都幾脆幾香口👌🏻
侍應們都非常之好笑容而且十分友善
加上餐廳環境舒適,用餐非常舒服
食物質素稍算中上,但絕對係傾偈聚腳之選
#burger #hamburger #frenchfries #salad
#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #foodie #hkfoodie #fooddiary #foodblog #hkfoodblog #tastyfood #foodphotography #相機食先 #食好西 #吃貨 #香港美食指南 #香港美食 #尖沙咀美食