2024-03-04 52 瀏覽
老公鍾意貓仔 今晚接完老公放工之後嚟咗呢一間 可以飲酒嘅貓cafe 諗住嚟放鬆下 呢度有晚市套餐 有前菜 主菜 同甜品 好多選擇 今晚set dinner就揀咗 頭盤蕃茄忌廉湯好creamy好香滑 幾好飲啱曬冬天飲 暖笠笠 鮮蟹肉蟹膏意大利粉 蟹肉味好鮮甜 份量都好多 都幾好食 老公食咗香煎挪威三文魚扒 7安士份量好多 淡淡肉 魚皮煎到好脆 加上個忌廉汁好好食 配菜有蘆筍 車厘茄 非常健康呢頭仲可以飲酒添點咗一杯紅酒Bordeaux Superieur France 放工可以happy hour都幾開心我就揀咗杯士多啤梨玫瑰花茶 係自家製嘅 非常之香 仲係淺粉紅色添 真係好少女 好靚呢度超級多貓咪呀全部好親民 好可愛走嚟走去 我哋食完嘢之後 玩咗一陣貓 同佢哋影相 過咗一個放鬆嘅晚上

今晚set dinner就揀咗

香煎挪威三文魚扒 7安士

呢頭仲可以飲酒添

我就揀咗杯

2024-02-29 53 瀏覽
下次會帶朋友再來😚👍🏻👍🏻貓咪好可愛~😍好多貓貓包圍住 好開心餐廳環境舒適 帶着輕鬆的音樂 好適合和朋友聊天談心~最後同朋友買咗貓冰棒😚💗💗一人一支餵貓咪🐈
下次會帶朋友再來😚👍🏻👍🏻
貓咪好可愛~😍好多貓貓包圍住 好開心
餐廳環境舒適 帶着輕鬆的音樂
好適合和朋友聊天談心~
最後同朋友買咗貓冰棒😚💗💗
一人一支餵貓咪🐈
日式雞軟骨  + Whisky  Sour
熱鮮奶咖啡
貓冰棒
2024-02-29
日式雞軟骨  + Whisky  Sour
貓冰棒
同老公去咗朗豪坊隔離個幢-朗晴坊樓上有間貓咪Cafe 酒吧餐廳食Lunch ,一入去門口就已經見到好多貓咪迎接好開心。呢度有十幾二十隻貓貓,有幾隻BB貓就會係籠入面,大部分貓咪佢哋會周圍走同你玩陪你食飯,好幸福🥰我哋叫咗呢啲:🧡煙三文魚野菜沙律柚子油醋汁🧡🧡蕃茄忌廉湯🧡🧡明太子忌廉意大利粉🧡🧡燒汁紐西蘭草飼肉眼扒配米飯🧡💛軟心巴斯克焦香芝士蛋糕💛🤎鮮奶咖啡White🤎🤎熱檸檬茶🤎✨估唔到呢度的食物好有質素,初頭諗玩貓為主,但原來食物都有驚喜,沙律份量大份有好多片煙三文魚;明太子意粉個汁好香好惹味,意粉質地煮得剛好;肉眼扒的生熟程度亦控制得好好,肉質保持到juicy牛肉味濃。杯咖啡都唔錯,咖啡偏nutty 拉花都幾靚☺️我同老公都話下次要再來✨

我哋叫咗呢啲:

燒汁紐西蘭草飼肉眼扒配米飯

💛軟心巴斯克焦香芝士蛋糕💛

🤎鮮奶咖啡White🤎
🤎熱檸檬茶🤎

杯咖啡都唔錯,咖啡偏nutty 拉花都幾靚☺️
我同老公都話下次要再來✨
2024-02-29
午餐
煙三文魚野菜沙律柚子油醋汁
明太子忌廉意大利粉
燒汁紐西蘭草飼肉眼扒配米飯
2024-02-29 78 瀏覽
今次來旺角這間貓cafe好像是新開無幾耐, 裝修都好新淨。一入店內有一排大玻璃窗,窗邊裝有層板,好多貓咪喜歡坐在那裡静看窗外景色。cafe入面都有唔少貓咪,應該有大約20隻,每隻都有屬於自己的名牌。環境都打理得幾乾淨。今次坐喺靠牆位置,以木酒桶做枱子幾特別,lunch時間有 set lunch選擇,假期關係要每人消費最少$130幾。餐湯有充滿南瓜融&忌廉,飲落又香又creamy。mocha咖啡味濃。蛋黃汁卡邦尼意大利粉&明太子忌廉意大利粉都好 creamy, 意粉軟硬適中,芝士味夠濃,好有滿足感。酒桶貓窩設計好特別,貓咪都好喜歡跳入去小睡一下。呢隻3色貓背部有個心形圖案,好可愛。

餐湯有充滿南瓜融&忌廉,飲落又香又creamy。

mocha咖啡味濃。

酒桶貓窩設計好特別,貓咪都好喜歡跳入去小睡一下。

呢隻3色貓背部有個心形圖案,好可愛。
  • 蛋黃汁卡邦尼意大利粉
2024-02-26 72 瀏覽
之前同男友去咗呢間位於旺角,以酒吧為主題嘅貓Cafe,入面有10多隻唔同品種嘅可愛貓貓,可以佢地玩同任摸,但可餵佢地食貓冰棒,好可愛呢🥰🦀鮮蟹肉蟹膏意大利粉 $118蟹肉同蟹膏都好足料,面頭再加埋蟹籽,鮮味十足,拌意大利粉食好好味!Set Lunch $126忌廉湯 味道香濃,個湯個幾滑,不錯呀!💛明太子忌廉意大利粉 明太子醬汁都幾香濃,每條意粉都能沾滿醬汁,面頭再加上紫菜條,令整個意粉更加惹味!🏖Cat On The Beach呢杯係佢地嘅 Signature Cocktail,賣相都幾靚,以橙色漸層沙冰,面層加上藍色啫喱同餅乾碎做成沙灘咁,好特別又啱打卡!🍫香蕉雜果朱古力窩夫伴雪糕 $78窩夫外脆內軟,賣相都幾靚,配上忌廉、香蕉、雜果朱古力醬同朱古力雪糕,口感豐富!🐱貓冰棒 $20/枝冰棒有隨機唔同造型,今次我哋就買咗兩支去餵貓貓,就有熊仔同肉球款式,好cute,貓貓都好鍾意食🤗
之前同男友去咗呢間位於旺角,
以酒吧為主題嘅貓Cafe,

入面有10多隻唔同品種嘅可愛貓貓,
可以佢地玩同任摸,但可餵佢地食貓冰棒,
好可愛呢🥰

🦀鮮蟹肉蟹膏意大利粉 $118

Set Lunch $126

忌廉湯
味道香濃,個湯個幾滑,不錯呀!

💛明太子忌廉意大利粉

🏖Cat On The Beach
呢杯係佢地嘅 Signature Cocktail,
賣相都幾靚,以橙色漸層沙冰,
面層加上藍色啫喱同餅乾碎做成沙灘咁,
好特別又啱打卡!

🍫香蕉雜果朱古力窩夫伴雪糕 $78

🐱貓冰棒 $20/枝
貓貓都好鍾意食🤗
下午茶
2024-02-26 73 瀏覽
Café入邊隻隻貓貓懶洋洋曬緊太陽🌞,全部都好溫和又摸唔嬲,仲要唔驚小朋友🤭喺呢度靜靜地同#虎牙天天 渡過一個寧靜嘅午餐🥣又舒服又寫意💓真係好推薦大家去🆑入去Caffee之前要穿鞋套及消毒雙手非常之清潔乾淨😍南瓜忌廉湯:滑順濃郁嘅南瓜湯,帶有微甜嘅味道,喝落令人心暖心滿。🎃🍵日式雞扒生薑🫚燒配白飯:鮮嫩多汁嘅日式雞扒,搭配濃郁的生薑燒汁,每一口都能感受到豐富的味道。配上香噴噴嘅白飯,絕對令人食指大動!🍗🍚燒汁紐西蘭草字肉眼牛扒配白飯:肉眼牛扒經過烤制後散發出誘人的香氣,外焦內嫩,淋上濃郁的燒汁,帶出牛肉的鮮美味道。配上軟糯的白飯,每一口都充滿滿足感。🥩🍚凍摩卡:冰涼滑順的摩卡咖啡,帶有濃郁的巧克力和咖啡的香氣,一口下去,清涼和濃郁交織出完美的口感。❄️☕️蜜糖柚子雞翼:蜜糖的甜蜜和柚子的酸爽結合在一起,包裹著多汁的雞翼,入口即化,帶來一種口感上的驚喜。🍗🍋🍯蟹肉牛油果他他伴脆多士:滑順的牛油果他他融合了鮮味十足的蟹肉,搭配酥脆多士,口感豐富多樣。一口咬下,滿溢的美味在口中綻放。🦀🥑🍞

🆑入去Caffee之前要穿鞋套及消毒雙手非常之清潔乾淨😍

2024-02-22 51 瀏覽
位於旺角嘅Meowtini 喵天尼🐱係全港首間貓咪餐廳酒吧🍸有多達20位貓主子喺度🐈被貓貓包圍住🥰全部都好親人嗲嗲好可愛😛而且有唔同品種嘅貓貓😍大家可以一邊同貓玩,一邊享受美食🥳仲可以欣賞餐廳嘅輕工業酒窖風🍺另外有專人製作拉花咖啡及手調cocktail🍹香煎紐西蘭草飼肉眼扒叫咗佢嘅Weekday set dinner🍽️有前菜、主菜、飲品同甜品😛前菜我揀咗南瓜忌廉湯,口感creamy🎃主菜我就揀咗香煎紐西蘭草飼肉眼扒🥩有10安士,好大塊🤩肉質鮮嫩,肉汁豐富💦揀埋脆薯角做伴菜🥔香脆可口😛軟心巴斯克焦香芝士蛋糕餐甜品軟心巴斯克焦香芝士蛋糕🍰濃郁芝士味🧀香滑軟心,口感幼滑細膩🥰側邊仲會有埋cream、士多啤梨同藍莓🫐🍓飲品方面叫咗山政小山園嘅焙茶同抹茶🍵熱嘅有靚靚拉花💚濃郁茶嘅香氣同味道🌱口感順滑☺️

香煎紐西蘭草飼肉眼扒

軟心巴斯克焦香芝士蛋糕

2024-02-21 32 瀏覽
說了很久要去貓cafe,這次終於可以瘋狂摸貓貓們了😭,一進行就看到超多可愛貓咪,好幸福!🔅意粉套餐($1️⃣8️⃣6️⃣)雖然主要是玩貓,但因為是晚餐時段,所以我們也叫了點吃的。套餐包括:湯+意粉+飲品+甜品✅南瓜湯南瓜味很重,但如果再咸一點會更好。✅MochaMocha比想像中出色!沒想到貓cafe的咖啡那麼好喝!超滑,偏nutty,拉花又漂亮,這個有驚喜。✅鮮蟹肉蟹膏意粉真的會嘗到蟹膏味,然後會吃到一絲絲的蟹肉,意粉份量剛剛好。✅巴斯克蛋糕🔅明太子雜菌意粉($1️⃣0️⃣8️⃣)我和朋友比較喜歡這個,因為味道比較濃郁,尤其明太子味很突出。而且加了雜菌口感很豐富,價錢亦相對比較划算。🔅粗薯條配明太子醬($6️⃣8️⃣)其實這個小食很飽肚,因為份量很多,又是新鮮炸起,所以真的很好吃。當天貓貓們不斷在我們身邊走來走去,有一隻索性在我朋友的腿上睡覺🥹,超可愛。

🔅意粉套餐($1️⃣8️⃣6️⃣)
雖然主要是玩貓,但因為是晚餐時段,所以我們也叫了點吃的。

套餐包括:湯+意粉+飲品+甜品

✅南瓜湯
南瓜味很重,但如果再咸一點會更好。

✅Mocha

✅鮮蟹肉蟹膏意粉
真的會嘗到蟹膏味,然後會吃到一絲絲的蟹肉,意粉份量剛剛好。

✅巴斯克蛋糕

🔅明太子雜菌意粉($1️⃣0️⃣8️⃣)

🔅粗薯條配明太子醬($6️⃣8️⃣)

2024-02-21 16 瀏覽
阿囝一放假就要我搵日陪佢去睇🐱🐱今次喺旺角搵咗間🐱🐱cafe同佢撐枱腳呢間cafe除咗有佢最鍾意嘅🐱🐱仲有佢最鍾意食嘅意粉,cafe環境都幾舒服,有一邊放咗木桶擺設,裝修得幾型格,而且食物質素高ღWeekday Dinner Set包餐湯/沙律🥗同甜品蛋黃汁卡邦尼意大利粉 $138意粉軟硬適中,掛滿蛋黃汁,口感非常creamy,但又唔會令人覺得好油膩,再加上芝士同埋煙肉🥓阿囝食到舔舔脷ღ荔枝梳打 ღ 香煎雞扒野菜沙律 $78沙律菜新鮮爽脆,雞扒煎到好香,入口嫩滑juicy,搭配芥末蛋黃汁好滋味😋ღ 蜜糖柚子雞翼 $58雞翼被濃郁嘅醬汁包圍,酸酸甜甜好清新ღ 山政小山園抹茶 $50有靚靚嘅拉花,抹茶味香濃,帶點回甘,溫和甜美
阿囝一放假就要我搵日陪佢去睇🐱🐱
今次喺旺角搵咗間🐱🐱cafe同佢撐枱腳
有一邊放咗木桶擺設,裝修得幾型格,而且食物質素高

ღWeekday Dinner Set
包餐湯/沙律🥗同甜品

蛋黃汁卡邦尼意大利粉 $138

ღ荔枝梳打

ღ 香煎雞扒野菜沙律 $78

ღ 蜜糖柚子雞翼 $58
雞翼被濃郁嘅醬汁包圍,酸酸甜甜好清新

ღ 山政小山園抹茶 $50
有靚靚嘅拉花,抹茶味香濃,帶點回甘,溫和甜美
2024-02-19 51 瀏覽
去得貓cafe... 通常重要目的係同貓貓玩... 對cafe嘅食物質素出品唔會有太大期望! 不過呢間貓cafe真係畀到好大嘅驚喜我!😍  基本上我同朋友order嘅食物冇一樣係唔好食... 全部都係水準之上!👍🔸蛋黃汁卡邦尼意大利粉加咗蛋黃汁嘅卡邦尼口感特別柔滑... 意粉Q彈👍🔸黑松露雜菌意大利飯 香濃、彈牙、又creamy嘅意大利飯... 粒粒分明... 軟硬適中... 味道一流!😋  🔸南瓜忌廉湯跟餐嘅南瓜忌廉湯清清地唔會太滯!🔸熱朱古力有驚喜...表面居然有可愛貓貓圖案!😍🔸巴馬臣芝士粗薯條配明太子醬薯條炸得香脆... 點埋明太子醬堪稱一絕!🔸魷魚圈配他他醬魷魚圈香脆有嚼勁... 配埋地道美式他他醬... 清爽唔油膩!呢間cafe... 眼見都有十幾隻貓! 呢度啲貓貓好乖... 又唔怕生保... 地方有乾淨闊落...冇異味! 鍾意貓貓嘅朋友真係要嚟玩吓、chill吓、食吓!

🔸蛋黃汁卡邦尼意大利粉

加咗蛋黃汁嘅卡邦尼口感特別柔滑... 意粉Q彈👍

🔸黑松露雜菌意大利飯

🔸南瓜忌廉湯

跟餐嘅南瓜忌廉湯清清地唔會太滯!

🔸熱朱古力

有驚喜...表面居然有可愛貓貓圖案!😍

🔸巴馬臣芝士粗薯條配明太子醬

薯條炸得香脆... 點埋明太子醬堪稱一絕!

🔸魷魚圈配他他醬

之前嚟過覺得食物質素高,價錢合理地點方便,,重點係可以望住好多隻貓咪貓咪,可以摸下d貓仔,覺得好治瘉,放工後約咗朋友,上嚟玩貓+食嘢。呢鋪叫Meowtini Cat Cafe & Bar ,WEEKDAY SET DINNER 我哋兩個人叫咗一個餐share。餐湯南瓜忌廉湯,暖胃之選,算係有誠意,唔係普通紅湯白湯。紐西蘭草飼肉眼扒10安士 X1(Medium 5成)個扒上次好食過好食,所以二訪要再食返呢個比起餐廳更有驚喜嘅扒,估唔到喺貓cafe有啲高水準嘅肉眼扒,好juicy,肉質鮮嫩,而且岩岩medium,我對扒有一定要求,特別係煙韌度啦,食落要易咬口無渣,油脂分布剛好,上枱時温度夠熱。有薯角蕃茄仔伴碟,有點綴作用,伴菜都唔敷衍,我哋share食好快清左碟。呢塊扒絕對對得着個價錢,唔計有貓貓玩,剩係嚟食嘢都開心。山政小山園焙茶 呢杯係必要之選,因為跟餐有呢啲拉花焙茶好難得,香濃嘅焙茶味,唔甜,有去左日本嘅感覺,個拉花好靚,打咭岩唒。精選甜品🍨係朱古力雪糕一球。另外加左個小食:巴馬臣芝士粗薯條配明太子醬,粗薯條🍟又香又脆,食到係有埋薯仔皮
之前嚟過覺得食物質素高,價錢合理地點方便,

紐西蘭草飼肉眼扒10安士 X1(Medium 5成)
呢塊扒絕對對得着個價錢,唔計有貓貓玩,剩係嚟食嘢都開心。

山政小山園焙茶

精選甜品🍨係朱古力雪糕一球。

另外加左個小食:巴馬臣芝士粗薯條配明太子醬,粗薯條🍟又香又脆,食到係有埋薯仔皮,
配明太子醬同芝士碎好夾,會上引不由自主地愈點愈多明太子醬,有啲邪惡,但食落唔油膩。
2024-02-05
  • 紐西蘭草飼肉眼扒
  • 巴馬臣芝士粗薯條配明太子醬
2024-02-08 102 瀏覽
位於旺角朗豪坊一旁嘅朗晴坊,上樓就有一間貓Cafe :Meotini Cat Cafe & Bar喵天尼入面有成八至九隻貓唔同種類嘅都有,佢哋全部都住得好舒服,望住佢哋食嘢呢真係身心都溶化. —香煎挪威三文魚扒七安士—三文魚扒煎得軟硬度適中啊,好香嘅三文魚味—午市套餐—-蕃茄忌廉湯-蕃茄忌廉嘅平衡度都拿捏得好-燒汁紐西蘭草飼肉眼牛扒配米飯-軟硬度適中,牛扒嘅香味啦配合上去嘅燒汁,唔錯。-凍摩卡-好香嘅朱古力同咖啡嘅香味。-熱濃厚朱古力-朱古力做得真係相當唔錯,好濃厚好香嘅朱古力味,飲落去啦個心都暖。
位於旺角朗豪坊一旁嘅朗晴坊,上樓就有一間貓Cafe :
Meotini Cat Cafe & Bar
喵天尼

—香煎挪威三文魚扒七安士—
三文魚扒煎得軟硬度適中啊,好香嘅三文魚味

—午市套餐—
-蕃茄忌廉湯-
蕃茄忌廉嘅平衡度都拿捏得好

-燒汁紐西蘭草飼肉眼牛扒配米飯-
軟硬度適中,牛扒嘅香味啦配合上去嘅燒汁,唔錯。

-凍摩卡-
好香嘅朱古力同咖啡嘅香味。

-熱濃厚朱古力-
2024-02-02 29 瀏覽
工作不如意,係時候吸貓提一提神!朋友介紹我去旺角呢間人氣貓cafe! 入面有十幾隻可愛嘅貓貓,仲係首間可以飲酒嘅貓cafe! 🍭蛋黃汁卡邦尼意大利粉($98)呢間貓cafe食物質素唔錯!dinner set仲包沙律同湯~ 呢款卡邦尼好掛汁,充滿蛋香味,仲有煙肉嘅鹹香味!🍭明太子雜菌意大利粉($108)好欣賞佢有我最愛嘅明太子意粉🤤 整體調味唔會太鹹,明太子醬好多!意粉煮得剛好😙🍭軟心巴斯克芝士蛋糕 ($68)呢個真係要點呀😍 真心好好食!蛋糕面微燒焦,中間係好滑的流心,好味道!🍭焙茶latte🍭mocha 仲有多款咖啡及特飲🫶🏻 有我愛的焙茶🤤

🍭蛋黃汁卡邦尼意大利粉($98)

🍭明太子雜菌意大利粉($108)

🍭軟心巴斯克芝士蛋糕 ($68)

🍭焙茶latte
🍭mocha
仲有多款咖啡及特飲🫶🏻 有我愛的焙茶🤤

貓奴朋友生曰🎂今年指定要我哋陪佢去貓貓Cafe 慶祝🥳有朋友黎過呢一間《喵天尼》話呢度既食物非常唔錯👍🏻好有heart而且係全港首間貓咪酒吧餐廳,又有洒飲😮又有扒🥩鋸🍴一於決定帶壽星女來和貓咪開心Together💕🐱我哋首先響門口穿上鞋套同清潔雙手就可以入去架啦!一入到去已經被十幾廿隻超級可愛既貓貓包圍住啦😍我同朋友們都勁開心好興奮呀❤️肚餓已經拋諸腦後🫣同貓貓們玩左一大輪先至走番去自己張枱度order食物🤣因為太開心啦!我們已被融化了🫶🏼而且有可愛貓貓們伴食真係零舍開心🥰今次我哋order咗 Lunch Set餐湯係幼滑Creamy 既西蘭花忌廉湯🥦餐廳內亦有幾款貓貓既食物,可以order自己親手向貓貓們餵食🥰我哋揀咗雞肉南瓜貓冰棒,和$30加購貓罐罐貓貓們見到有野食蜂擁而至將我哋包圍🤣我的心即時被溶化了😍🥰❤️
貓奴朋友生曰🎂今年指定要我哋陪佢去貓貓Cafe 慶祝🥳

而且有可愛貓貓們伴食真係零舍開心🥰
今次我哋order咗 Lunch Set
餐湯係幼滑Creamy 既西蘭花忌廉湯🥦
我哋揀咗雞肉南瓜貓冰棒,和$30加購貓罐罐
貓貓們見到有野食蜂擁而至將我哋包圍🤣
我的心即時被溶化了😍🥰❤️
最近四處尋覓香港各區嘅貓貓cafe,一嚐邊食飯邊被主子包圍嘅感覺🐱🐱🐱入去之前每位客人都要先著好鞋套,cafe內整體環境幾乾淨舒服,而且呢度嘅主子們都超級可愛,表情搞怪,會周圍行來行去,夠曬interactive-而且感覺員工們對待主子s都有愛心~🍝蛋黃汁卡邦尼意大利粉$98🦀鮮蟹肉蟹膏忌廉意大利粉$118🐟香煎挪威三文魚扒$158食物質素超乎我同朋友嘅預期,可以媲美一般外面嘅打卡cafe-蛋黃汁卡邦尼意大利粉味道好濃郁,鮮蟹肉蟹膏忌廉意大利粉相對淡啲,但夠晒鮮味😋而香煎挪威三文魚扒就好好滑好香,一啲都唔dry~飲品方面嘅選擇都唔少,想chill下嘅可以飲佢地嘅花果茶系列。又或者試下佢地嘅無酒精雞尾酒🍹-夠曬igable📸

🍝蛋黃汁卡邦尼意大利粉$98
🦀鮮蟹肉蟹膏忌廉意大利粉$118