2020-12-31 818 瀏覽
有時都見到係超市賣milk top 杯裝雪糕🍦,咁嚟到佢嘅門市就梗係要食番杯啦。門市有設試食,你可以隨意揀一兩種味道嘅試一試,睇吓啱唔啱你口味先。咁我揀咗海鹽牛奶味,好正又濃郁!😋😋😋海鹽牛奶味🥛海鹽味唔會話好鹹,佢淡淡的,可以同牛奶雪糕互相輝映。而milktop本身嘅牛奶雪糕,牛奶味都十分之濃郁嘅。但因為配合咗海鹽嘅關係,所以成個雪糕唔會食落去有一種肥膩感,或者會覺得好飽嘅感覺。即使你唔係好鍾意飲牛奶朋友,呢款雪糕都一定啱你食~🤓🤓

海鹽牛奶味🥛
海鹽牛奶
2020-10-30
宵夜
海鹽牛奶
2018-03-09 1013 瀏覽
MILKTOP 牛奶布丁🍮我自己都識整,不過始終唔夠MILKTOP 穩定。始終佢嘅味道唔會太甜而且帶到奶香,不嬲都好好味,3.6牛乳的味道分常突出。魚膠粉不會一嚿嚿,一口一口滑嘟嘟,不消5分鐘便可以吃掉。飯後甜品來說一點也不邪惡。最近轉了新款的杯子,杯邊烙印了牛身的花紋,真的很可愛啊!每次吃完都會留起來,再整甜品,佢嘅玻璃起非常厚非常堅硬今次見到半價,梗係快快手買番杯送俾補習學生啦!補習學生第一次已經嗱嗱聲要食第二次。

牛奶布丁
2018-03-07
$11 (宵夜)
牛奶布丁
2017-05-20 655 瀏覽
🌽雪糕 $30 到24/5only☹️頭幾啖真係幾濃粟米味 係可能習慣咗就冇咁重粟米味🤔但係個雪糕都好重奶味🥛但係一個人食就會太飽晒所以兩個人食就啱啱好☺️好似得銅鑼灣分店樂富分店有🤔好特別值得一試😍
🌽雪糕 $30
到24/5only☹️
2017-04-07 724 瀏覽
今日行樂富uny 經過milk top見到佢賣半價布甸 12蚊 原來係就黎過期 但都平好多 之前係大喜屋食過milk top雪糕覺得超級好味 milk top d 雪糕真係勁香奶味又滑又唔會好甜 但布甸未試過 諗都唔諗就買左原本以為會係酸酸甜甜既 但原來係淡淡既甜味 唔會過甜 士多啤梨味有但唔算好重 好 但真係好滑好香奶味!!!!!!!!!!!!!!真係好好味啊 好柔和既感覺haha
2015-09-13 1078 瀏覽
今天我男友生日,他沒吃過布甸蛋糕,於是我便訂了milk top新出的布甸生日蛋糕給他試一試。布甸外形方面,蛋糕上有芒果,又有用cream造成的花,整個蛋糕配搭得很好,幾漂亮的。可是,這個蛋糕很難吃!我訂了北海道牛奶布甸蛋糕,原以為整個蛋糕都是布甸,怎料只得1/5是布甸!另外1/5是cream,3/5都是原味蛋糕!北海道牛奶布甸味道不錯,可惜只佔蛋糕的1/5,太小了。另外,蛋糕的cream太多,而且又太甜,很難吃,很飽。原味蛋糕完全沒有味道,很淡,十分難吃!可惜這些原味蛋糕佔了蛋糕的3/5,令到整個蛋糕很難吃!另加生日牌沒有預先放在蛋糕上,要我自己放,我自己又不懂放,令到整個蛋糕變得很難看……價錢方面,這個布甸蛋糕$180,另加生日牌$5,價錢中等,但這麼難吃,我寧願吃美心的生日蛋糕!總結來說,我對這間店很失望,布甸蛋糕只有很少布甸,又這麼難吃,不會再吃這間店舖的布甸蛋糕!

2015-09-13
慶祝紀念
生日
2015-02-17 649 瀏覽
相信大家對Milk Top的北海道牛奶布甸不會陌生,而我們這次嚐的是Milk Top的北海道牛奶雪糕。雙球 $28 ( 脆筒+$1 )北海道牛奶+日式綠茶:用上北海道產日高3.6牛奶,質地香滑得來,牛奶味非常濃郁,而綠茶味道亦香濃,可是帶點澀口。日本柚子+新鮮石榴:水果口味的雪糕用上新鮮水果,日本柚子酸酸甜甜,中間夾點果肉,新鮮石榴味道清甜,感覺清新怡人,非常美味。
雙球 $28 ( 脆筒+$1 )

2 分鐘 (外賣自取)
2012-11-12 483 瀏覽
在 beecrazy 買了 Milk Top $65 / 四罐的北海道牛奶布甸 coupons,原價是 $80 / 四罐。以前已經吃過 Milk Top 的牛奶布甸和雪糕,如果不是有折扣優惠,根本沒有動力再吃。今次選了一罐北海道牛奶,另每款再補 $3 選了港式奶茶 / 曲奇 / 焦糖味。店員會附上一個保溫袋,另有數片乾冰,路程遠也不怕溶掉。四款之中,曲奇和焦糖味較為出色。曲奇味道均勻,更可吃到幼細的 oreo 餅碎。焦糖味不會過甜,帶點炭燒味道。港式奶茶入口時很香濃,但多吃兩三口便啖然無味。以北海道 3.6 牛奶去做 base 的布甸,香滑無比,淡淡奶香。吃光光後,不捨得丟掉四個玻璃瓶子,卻又未想到該怎麼用,如果有按樽服務便好了

外賣自取
$23 (其他)
用餐優惠
團購
2012-10-06 204 瀏覽
心情不好幸好有甜點振奮一下心情果然係有名既牛奶布丁超滑漏又有好濃既牛奶香、牛奶味仲有超級的rich 既感覺食落口就有一份滿足感當然的呢,也有一份罪惡感一定會肥胖了但,不用理啦~ 好味道食出好心情就是了多謝!!
心情不好
幸好有甜點振奮一下心情
果然係有名既牛奶布丁
超滑漏又有好濃既牛奶香、牛奶味
仲有超級的rich 既感覺
食落口就有一份滿足感

當然的呢,也有一份罪惡感
一定會肥胖了

但,不用理啦~ 好味道食出好心情就是了
多謝!!
2011-06-22 178 瀏覽
咁岩路過UNY....驚見MILK TOP. 咪八下有咩雪糕食.超多種類之餘, 仲發現我至愛 - 榴槤雪糕!!佢一butt出黎, 已經有榴槤味飄埋黎....一咬之下.. so good...又香又有果肉.... 榴槤fans真係不能錯過.唯一不足係佢又淋, 又溶得快...天氣熱都唔得咁架...個雪櫃開返凍少少就好啦!下次路過一定再食!!
超多種類之餘, 仲發現我至愛 - 榴槤雪糕!!
佢一butt出黎, 已經有榴槤味飄埋黎....
唯一不足係佢又淋, 又溶得快...天氣熱都唔得咁架...
個雪櫃開返凍少少就好啦!

下次路過一定再食!!
$22 (其他)
2010-07-20 137 瀏覽
行行下UNY比我發現到milk top既踪影,就過去搵下有無薑味雪糕.我地未行到過去,就已經比個好有heart既員工係到叫我地過去試下先,唔買都黎睇下咁話.未講完就已經係到自動波咁係到畢雪糕比我地試,畢下畢下就差唔多已經試暈哂佢地咁多隻味,連櫃面無show到出黎個D佢都比我地試埋.而且試食既雪糕份量亦不小家,可以比你試得都幾清楚下.個位員工全程熱情招待,仲同我地有傾有講,並強調試完唔買都無關係,絕對唔會好似珍姐咁迫你買野!!最後我地買左2個cone,一個薑味,一個係無show到出黎既曲奇薑味可以食得出真係有薑粒係入面,薑味清新,然而亦不會太多而覺得嗆喉,食完仲醒腦提新,係消滯良品!!!!另外個個係呀妹既,無試到.但其實個人覺得紅豆同特濃栗子都十分值得推介,可以一試再加上遇著呢D咁有heart係員工,買多既杯都唔俱啦!PS打呢篇咁短既食評居然可以用左1個鐘!!!原因係打打下既時候不停自動同我esc哂所有野!!!究竟係我既問題,定係openrice既網有問題?
另外個個係呀妹既,無試到.
但其實個人覺得紅豆同特濃栗子都十分值得推介,可以一試
再加上遇著呢D咁有heart係員工,買多既杯都唔俱啦!
薑味雪糕
2010-07-20