2024-11-17
想食呢間泰國菜好耐,終於搵咗個機會 嚟幫襯,見到隔離枱叫到成枱都係,我哋都係分段叫餸比較穩陣,可以食完一樣還一樣,不過留意繁忙時間只限90分鐘,因為真係好好生意好多人等枱😅火山排骨 $228 本身睇相都知道好壯觀,見到實物上檯時 真係嘩一聲叫咗出嚟,超震撼😱,好大份,起碼四件好大嘅排骨🐷,配埋佢嘅秘製泰式辣汁,好惹味好好食,肉質好嫩滑😋生蝦刺身 $108 🦐生蝦刺身有六隻,好鮮甜,配埋泰式辣汁,生蒜頭,好好食,我怕辣冇食佢比嘅辣椒😅泰式海南雞半隻 $148海南雞🐔好嫩滑,肥瘦適中,可惜冇曬油飯,只好叫個白飯🍚芒果糯米飯 $88雖然已經好飽但係甜品係必食嘅😂芒果清甜🥭,加上淋滿椰汁嘅糯米飯,好好食😋好多樣飲品都想試,就叫咗四杯飲品解辣,乳酸梳打 $34,芒果梳打 $34,珍多冰 $36,泰式奶茶 $36,全部都好足料好好飲,仲有好多餸想食,下次要再嚟😍評分:最高為5分治癒度:👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️抵食度:💉💉💉💉翻兜指數:🩺🩺🩺🩺Milu Thai มิลู่ไทย (百樂中心)耀華街3號百樂中心2樓📍銅鑼灣港鐵站A出口4分鐘路程#healingbobo #foodie #hkfoodie
火山排骨 $228
生蝦刺身 $108
泰式海南雞半隻 $148
海南雞🐔好嫩滑,肥瘦適中,可惜冇曬油飯,只好叫個白飯🍚
芒果糯米飯 $88
評分:最高為5分
治癒度:👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️
抵食度:💉💉💉💉
翻兜指數:🩺🩺🩺🩺
Milu Thai มิลู่ไทย (百樂中心)
耀華街3號百樂中心2樓
📍銅鑼灣港鐵站A出口4分鐘路程
#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #CWB #銅鑼灣 #香港好去處 #香港打卡 #香港美食 #銅鑼灣美食 #留港消費 #MiluThai