2023-07-31 32 瀏覽
我與朋友來到尖沙咀一間在樓上的bar,享受了一個美好的女士之夜。我們點了四款特色雞尾酒,價格均為$128。首先是"Fall in Love",這款雞尾酒以薰衣草、黑醋栗酒和接骨木花為主要成分,味道既清新又迷人。薰衣草的香氣混合著接骨木花的甜美,再加上黑醋栗酒帶來的微微酸甜,讓人彷彿真的墜入了愛河。"Tea Time"則是一款結合了桂花、荔枝和烏龍茶的雞尾酒。它的味道就像一首詩,輕輕的桂花香與荔枝的甜味渾然天成,烏龍茶的涼意則給人一種安靜而舒適的感覺,就像在午後的茶時光裡悠閒自得。接下來的"O.M.G",以芒果、椰子和酸奶為基調,為我們帶來了驚喜。濃郁的芒果味道與椰子的香氣完美融合,酸奶則給人一種清新又順滑的口感,讓人忍不住讚嘆"哦,天哪!"最後一款"Smoked Pie",則是以肉桂、蘋果和萊姆為主要成分。濃厚的肉桂香與酸甜的蘋果味在口中相互輝映,微酸的萊姆則為這款雞尾酒增添了一絲清新的味道。猶如一個煙熏的甜點,帶來難忘的滋味。

2023-07-28 271 瀏覽
今日同朋友食完飯傾計傾到意猶未盡,所以就係附近揾左間酒吧飲兩杯🩵發掘左一個新蒲點,呢度裝修新淨仲咩都有添,有得掟飛鏢、玩骰盅、唱k等等🤤啱晒同朋友黎happy friday狂歡一下呀😉******SIGNATURE COCKTAIL🥭PassionEarlgrey infused Gin, Passion fruit, Orange 🪻Fall in loveLavender, Chambord, Elderflower*SEASONAL COCKTAIL 🥥O.M.GMango, Coconut, Yogurt🍏Green n GreenCucumber, Green apple, Lemon*****我地每人叫左兩杯cocktails,意外地乍調嘅酒都好特別又好飲😍fall in love好香薰衣草味,真係有fall in love嘅感覺💜、green and green就係青蘋果同檸檬味,好refreshing好清新💚叫左杯passion,係signature入面唯一一杯gin底嘅cocktail黎架😻*****

*SIGNATURE COCKTAIL
Passion
🥭Passion

Fall in love
🪻Fall in love

*SEASONAL COCKTAIL
O.M.G
🥥O.M.G
Mango, Coconut, Yogurt

Green n Green
🍏Green n Green
Cucumber, Green apple, Lemon

2023-07-26
$300 (宵夜)
Passion
Fall in love
O.M.G
Green n Green
2023-07-26 27 瀏覽
MiLuna Cafe & Ale House in Tsim Sha Tsui is a great place to unwind and have a drink with friends or a significant other. The atmosphere is spacious and relaxed, with games and entertainment options available. The Tea Time drink with osmanthus, lychee, and oolong tea is flavorful and aromatic, while the Fall in Love drink with lavender, Chambord, and elderflower is refreshing and floral. The O.M.G. cocktail with mango, coconut, and yogurt is sweet and fruity with a slight alcoholic kick, and the

The O.M.G. cocktail with mango, coconut, and yogurt is sweet and fruity with a slight alcoholic kick, and the Green n Green drink with cucumber, green apple, and lemon is a refreshing and tangy option. Overall, it's a pleasant experience with a great atmosphere and tasty drinks.

2023-07-25
$150 (其他)
2023-07-21 16 瀏覽
📍MiLuna Cafe & Ale House (尖沙咀)放工去chill 下先,得閑去飲杯酒先🥂好耐冇試過放鬆既感覺啦!可以同男朋友單獨飲番杯,傾下計,其實都幾爽❣️環境好闊落,唔會坐得好迫,場內又有標機,飛行棋,不同娛樂,玩得盡興飲得更開心🤩🔸Tea Time{Osmanthus, Lychee, Oolong tea}桂花、荔枝、烏龍茶有荔枝既甜味,茶底唔算太濃,帶有桂花香味,滋味得黎更豐富有層次感☺️🔸Fall in love{Lavender, Chambord, Elderflower}薰衣草、香波堡、接骨木花一上枱陣陣既花香味,飲落好清新,每啖都飲到花香味。而且在口腔徘徊,飲落喉嚨都會好舒服,女士比較適合👍🔸 O.M.G{Mango, Coconut, Yogurt}芒果、椰子、乳酪芒果🥭味比較濃烈,再帶點椰香味,飲到落喉嚨帶有少許酒味,雞尾酒既特性,女士好易入口❣️🔸 Green n Green{Cucumber, Green apple, Lemon}黃瓜、青蘋果、檸檬🍋味道清清地,帶有點酸味,檸檬既酸味剛好與黃瓜🥒既青味平衡,先清後酸,感覺好新鮮~

🔸Tea Time
桂花、荔枝、烏龍茶

🔸Fall in love
薰衣草、香波堡、接骨木花

🔸 O.M.G
{Mango, Coconut, Yogurt}
芒果、椰子、乳酪

🔸 Green n Green
黃瓜、青蘋果、檸檬🍋

環境雖小,五臟俱全,最岩女仔打卡,代替月亮懲罰你,呢個月亮裝飾打卡一流,兒時回憶美少女轉身變已變成戰士,正爆呀~Starter~煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律個頭盤好豐富,成個配搭令沙律高級左好多,個口感幾得意,三文魚肉淋身的,但藜麥就有咬口的,加埋牛油果又fresh~封煎北海道帶子,蟹肉蟹籽,明太子忌廉扁意粉~齋睇名已經覺得個意粉夠曬多料,一上到枱,果然名不虛傳,睇樣已經夠晒豐富,多到滿瀉的感覺呀~軟殼蟹明太子蟹肉蟹籽牛角包高窩夫配洋蔥圈~雖然同意粉一樣,但軟殼蟹的吸引力實在太大,每次見到就好像磁石咁,吸咗埋去!好正呀洋蔥圈套得不讚,比薯條正好多。軟殼蟹外脆內軟唔會好柴,蟹蟹蟹夾在中間好好味,個牛角窩夫都算創新野,唔係度度有,下次再叫其他味一試~總結,食個lunch,環境、食物、氣氛、人流都贏晒,都無得唔bookmark再黎~晚餐個meun 5 courses都幾吸引,下次應該夜晚再黎幫襯,試一試d肉類大盤~
環境雖小,五臟俱全,最岩女仔打卡,代替月亮懲罰你

Starter~煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律

封煎北海道帶子,蟹肉蟹籽,明太子忌廉扁意粉~

軟殼蟹明太子蟹肉蟹籽牛角包高窩夫配洋蔥圈~

一入去餐廳俾個發光月亮裝飾吸引咗,即刻打個卡先。好彩朋友仔肯幫我影相📸️建議大家可以食完嘢先慢慢影,因為啲嘢食10分正!味道相當不錯!/餐湯係creamy的忌廉湯,仲有麵包🥯粒,又滑身又濃😽/煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律及西班牙火腿肉拼盤❤️煙三文魚好吸引啊~~加埋牛油果🥑藜麥沙律成個感覺即刻upgrade咗。口感豐富又非常健康。西班牙火腿肉拼盤超豐富,冇得輸😻又咸又甜口感爆炸~~/伏特加火焰帶子成餐飯嘅重頭戲係粒帶子,比想像中大粒。加埋用伏特加燒,帶子表面燶燶哋,入面又鮮又多汁,仲有啲酒香。題外話,望住店員燒嘅時候,真係好正!😼😼/美國封門牛柳配青醬椰菜花飯封門牛柳好吸引,牛嘅份量都算多。唔係配白飯,而係配青醬椰菜花飯有啲特別同新意😽新鮮感滿滿~~/軟殼蟹蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉嗌多咗個扁意粉,上到嚟發現份量真係超級足!!!原隻軟殼蟹 仲要唔係BB size嘅🙀蟹肉蟹籽份量都好多,隻軟殼蟹🦀️炸得好香脆,食落去脆卜卜。配埋明太子忌廉扁意粉有流~~~/環境100/食物98/服務95會再次去食~~打卡~~

/餐湯
係creamy的忌廉湯,仲有麵包🥯粒,又滑身又濃😽

/煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律及西班牙火腿肉拼盤❤️

/伏特加火焰帶子

/美國封門牛柳配青醬椰菜花飯

/軟殼蟹蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉

/環境100
/食物98
/服務95
會再次去食~~打卡~~
2023-05-29 42 瀏覽
分享一間喺尖沙咀嘅餐廳🤩MiLuna Cafe & Ale House 餐廳裝修氣氛好好 對於女仔來講打卡位 is must😍啱晒姊妹聚會 簡簡單單食個brunch😘西班牙火腿肉拼盤:拼盤兩人份 豐富嘅前菜拼盤同埋賣相不錯 有三款火腿肉 巴馬火腿最啱食 配哈蜜瓜一流👍🏻火腿拼盤有火腿芝士哈密瓜🍈 拼盤易入口 唔會太咸👍🏻經典西班牙辣肉腸蛋餅:本身好鍾意食辣肉腸同蛋餅 一見到有Crossover即刻嗌嚟試下 辣肉腸嘅味100分 唔會太辣 加埋蛋餅中和左 最重要嘅係份量超夠料🤩女仔一定要share食🙋‍♀️雜莓奶凍:最後嗌咗個雜莓奶凍 酸酸甜甜 為呢個brunch畫個完美嘅句號環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食物⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
食物⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
同男朋友周年紀念日,搵咗呢間多人推介嘅餐廳試吓🐷結果有驚喜男朋友都話鍾意❤️食咗餐幸福滿滿嘅晚飯❤️❤️非常浪漫🌹❤️餐湯❤️忌廉湯,表面有啲麵包粒,仲有粟米粒粒喺入邊。份量唔會太多,亦都唔會好少,暖吓個胃啱啱好。❤️伏特加火焰帶子❤️上菜嗰陣個員工用伏特加點着然後燒帶子,男朋友見到即刻wa一聲哈哈,帶子表面微微焦香,食落有啲酒味,大大粒。好食到我只係俾男朋友食一啖就全部都係我既嘻嘻😜❤️煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律及西班牙火腿肉拼盤❤️拼盤好豐富啊,三文魚好軟熟。牛油果味藜麥沙律真係一流🥗即刻健康咗。仲有西班牙火腿肉拼盤有幾款口味。前菜真係唔錯👍🏻❤️比目魚柳堡雲酥配忌廉椰菜花飯❤️個比目魚柳外脆內軟,出面脆卜卜,入面魚肉滑脫脫。我好鍾意個忌廉椰菜花飯,因為都幾重忌廉味,口感好得意。❤️原條照燒鰻魚明太子忌廉扁意粉❤️扁意粉🍝好彈牙,加埋真係原條照燒鰻魚,非常吸引。至於明太子忌廉,賣相非常之澎湃!面頭沈左啲紫菜,口感定味道都100分!

❤️餐湯❤️

❤️伏特加火焰帶子❤️

❤️煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律及西班牙火腿肉拼盤❤️

❤️比目魚柳堡雲酥配忌廉椰菜花飯❤️

❤️原條照燒鰻魚明太子忌廉扁意粉❤️
好耐冇同姊妹傾心事,今晚嚟到MiLuna Cafe & Ale House 盡數心中情嘅同事品嚐好味嘅嘢💓呢間餐廳喺尖沙咀附近,環境10分舒服坐得好好。嘢食選擇都算多。伏特加火焰帶子帶子大粒,唔會話一啖就冇晒。重點係用伏特加火燒,燒到表面微焦。帶子又鮮又多汁,下次會再叫🤩煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律及西班牙火腿肉拼盤由於我不吃三文魚🥲,朋友叫到我就試吓,試了個牛油果好香,仲有藜麥一粒粒,混合埋一齊吃又幾好味🥗~至於火腿拼盤,肉都岩我口味👍🏻👍🏻美國封門牛柳配青醬椰菜花飯牛肉熟度啱啱好,牛味濃郁,份量都多。仲要係配椰菜花飯唔會太飽。啱晒生酮飲食緊嘅我😊軟殼蟹蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉真係成隻大大隻軟殼蟹俾你!分量大滿足👍🏻仲有好多蟹肉蟹籽,啱晒鍾意食蟹嘅我🙋‍♀️ 感覺到好多海鮮在口入面游水🦀十分推薦👍🏻 CP值滿分

伏特加火焰帶子

煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律及西班牙火腿肉拼盤

美國封門牛柳配青醬椰菜花飯

軟殼蟹蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉

十分推薦👍🏻 CP值滿分
這家餐廳不只有超大月亮燈打卡晚市還超划算!點了一個五道菜套餐 $1182/3人還有90分鐘任喝意大利氣泡酒!絕了!🥗煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律x西班牙火腿拼盤三文魚他他和牛油果很搭,而火腿配上哈密瓜吃就不會過咸👍🏻🔥伏特加火焰帶子這個很有儀式感!店員會圍著淋上伏特加再點火令到帶子更吸收香草配料的味道,底下還有牛油磨菇很入味🥩烤美國Prime肉眼牛扒看著挺大一塊的,大概五成熟,不過略嫌多筋費牙力了🐟比目魚柳堡雲酥配忌廉椰菜花飯魚柳以麵包糠包著煎外脆內嫩滑,而且用椰菜花代替米飯,感覺健康沒那麼大罪惡感😂🧇牛角包窩夫,雜莓奶凍窩夫入口鬆軟,滿滿忌廉和Oreo餅,小小一塊一口一個😂再吃個奶凍酸酸甜甜的不會膩👍🏻

這家餐廳不只有超大月亮燈打卡
晚市還超划算!
點了一個五道菜套餐 $1182/3人
還有90分鐘任喝意大利氣泡酒!絕了!

🥗煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律x西班牙火腿拼盤
三文魚他他和牛油果很搭,而火腿配上哈密瓜吃就不會過咸👍🏻

🔥伏特加火焰帶子

🥩烤美國Prime肉眼牛扒
看著挺大一塊的,大概五成熟,不過略嫌多筋費牙力了

🐟比目魚柳堡雲酥配忌廉椰菜花飯

🧇牛角包窩夫,雜莓奶凍
窩夫入口鬆軟,滿滿忌廉和Oreo餅,小小一塊一口一個😂
再吃個奶凍酸酸甜甜的不會膩👍🏻
2023-03-24
  • 伏特加火焰帶子
2023-05-24 29 瀏覽
一早已經聽過呢間靚靚樓上西餐廳🧚🏻今日就特登同閨蜜上黎打卡👧🏻👧🏼一入到門口就見到佢盞signature既月亮燈🌙可以坐係上面影女神相🧚🏻‍♀️成間店既色tone都好靚好啱打卡 ✨但估佢唔係得個樣📸連嘢食都咁好味💗我地首先叫左個西班牙火腿肉拼盤🌟擺盤好靚💕火腿跟哈密瓜一鹹一甜既搭配真係好經典🥴我地仲叫左個經典西班牙辣肉腸蛋餅當main dish share✨蛋餅蛋味好重🍳個汁都好好味🤤同辣肉腸出乎意料地夾💘最後當然唔少得甜品啦✨個Oreo忌廉牛角包窩夫真係好好食😚外脆內軟既窩夫搭配忌廉同Oreo碎簡直一流🧇好啱我地兩隻鍾意甜嘢螞蟻人🍬雖然只係叫左三個菜但嘢食分量好夠🥰我地兩個女仔已經飽嗮🤰🏻影到靚相又食到好嘢🧜🏻‍♀️下次再帶其他friend過黎先💕

發光月亮燈装飾吸引了不少人過來打卡拍照,我朋友就立即帶我衝着這個月亮燈過來💓兩個女仔出街食飯就係要靚靚靚同瘋狂影相🐷💓💓💓💗餐湯好creamy 份量啱啱好💗 煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律及西班牙火腿肉拼盤前菜叫咗呢個,見佢有牛油果沙律所以決定試試。結果冇試錯,真係不得了!煙三文魚同西班牙火腿肉正常發揮👍🏻個牛油果藜麥沙律真係無敵加分👍🏻💗比目魚柳堡雲酥配忌廉椰菜花飯個比目魚柳好大份!唔會炸得好硬,入邊仲係軟熟,配椰菜花飯好夾!加埋個飯有忌廉汁一流,兩個女仔食啱啱好👅💗伏特加火焰帶子呢個帶子一定要打卡!佢上嚟嘅時候職員會當面幫你燒,帶子口感唔錯,都算大粒。一路望住佢燒一路拍片好過癮

💗餐湯好creamy 份量啱啱好

💗 煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律及西班牙火腿肉拼盤

💗比目魚柳堡雲酥配忌廉椰菜花飯

💗伏特加火焰帶子
2023-05-23 19 瀏覽
同男朋友拍拖一週年🫶🏻諗住搵間有情調、嘢食又唔差既西餐慶祝下~於是就有朋友推薦呢間啦🙌🏻裝修真係好靚好有設計感~好moody前菜我地叫左店員推薦既signature - 伏特加火焰帶子~真係好特別👍🏻上菜既時候帶子冒住藍色火光,勁好睇~帶子生熟啱啱好~仲食到焦香同伏特加既味~主菜我地叫左法式脆皮乳豬配蜜糖芥末汁~估唔到中式既乳豬變成西餐竟然會咁夾🫶🏻食落有啲似脆版既德國豬手😹但係豬肉更加易咬✌🏻外脆內軟👍🏻另外一個我地叫左比目魚柳堡雲酥配忌廉椰菜花飯~整體調味都好唔錯😋比目魚炸得啱啱好~粉唔厚😆椰菜花飯奶味好濃🫶🏻因為係慶祝,我地叫左Prosecco酒😹呢間好好係可以free flow飲😋呢間既環境真係好啱兩個人靜靜咁享受美食,同埋同對方傾計既時間🫶🏻多謝MiLuna比左個咁好既體驗我地😆

果次同朋友行街行到攰想食野,上網Google 咁岩見到呢間新開,又有巨型月亮可以打卡就walk in黎食兩個女仔點左牛油果牛角包窩夫,茄醬扁意粉,雞翼,一杯咖啡一杯朱古力,價錢黎講唔算貴而且味道都唔錯,絕對可以再去多次

2022-06-03
下午茶
今日lunch就近同老公黎試呢間係尖沙嘴商廈既西餐廳😋我地叫左set同散叫左啲sidedishes,嘢食既賣相同taste都相當出色西班牙火腿肉拼盤😋經典既西餐前菜,用火腿包住甜既哈密瓜,鹹甜搭配永遠唔會錯😋煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律😋煙三文魚既鹹味同牛油果好夾,粒粒分明既藜麥添加左個口感,令呢到菜更加有層次😋經典西班牙辣肉腸蛋餅😋個醬汁幫蛋餅提升左個風味,辣肉腸就令到蛋餅既口感同味道層次更加豐富😋原條照燒鰻魚明太子忌廉扁意粉😋鰻魚調味一流,冇咩腥味,同奶味重既明太子意大利粉好夾😋雜莓奶凍😋奶凍奶味好重,雜莓醬有好多原粒莓果,酸酸地既醬中和左奶凍既膩😋😋奧利奧忌廉牛角包窩夫牛角包壓做窩夫,做到外脆內軟,外面仲有層糖😋本身已經好食,加埋奧利奧碎同忌廉就令佢冇咁單調😋呢個價錢同品質可以食到咁好既西餐認真好值😋順帶一提,餐廳環境好好,有好大個月亮裝飾同花,佈置好有心思,後生女應該會好鍾意😋下次可以帶埋阿女黎😋