日期:31-3-2013時間:1:30羅宋湯:雖然不是罐頭湯,但太淡……麵包條:沒有包,只有麵包條。頗有特色、脆口、不錯主菜:煎魚配意粉。這店子棄用普通的白意粉,換上意大利粉,感覺較乾身;魚的味道不錯,份量也不算少。甜品:小得可憐的豆腐CHEESE CAKE,跟餐加$13。味道不錯。總結:湯的味道急需改進!但除此之外,味道、價格均合理,值得再去。

日期:31-3-2013

時間:1:30

羅宋湯:雖然不是罐頭湯,但太淡……

麵包條:沒有包,只有麵包條。頗有特色、脆口、不錯

2013-03-31
2013-02-17 172 瀏覽
雖然住呢頭,但元朗真係甚少去單看店名以為mix & match 會唔差,結果幾強差人意兩點的下午,還有午餐發售只有羅宋湯,沒有其他選擇太淡口,咩味都無每個餐都有麵包條幾脆口~跟餐可選飯或意粉西冷扒原本點了五成熟,一睇就知完全無跟order 做野@@超級un 肉好腥既菌味忌廉汁有如一灘水意粉亦都唔爽口扁意粉同上豬肉丸普普通通,算係正常之作大家都食得不是味兒希望小店有d 進步啦
雖然住呢頭,但元朗真係甚少去
單看店名以為mix & match 會唔差,結果幾強差人意

兩點的下午,還有午餐發售
只有羅宋湯,沒有其他選擇
太淡口,咩味都無
每個餐都有麵包條
幾脆口~
跟餐可選飯或意粉
西冷扒原本點了五成熟,一睇就知完全無跟order 做野@@
超級un 肉
好腥既菌味
忌廉汁有如一灘水
意粉亦都唔爽口
扁意粉同上
豬肉丸普普通通,算係正常之作

大家都食得不是味兒
希望小店有d 進步啦
2012-12-25 81 瀏覽
係Openrice見到呢間餐廳食評吾錯, 咁就去試下喇,開胃前菜 , 簡簡單單的, 冇o也特別, 勝在菜亦很新鮮, 而自己本身吾鍾意黑醋的味道, 不過是餐廳送的, 一試也冇所謂吧! 餐湯, 一般餐廳都只提供忌廉湯或羅宋湯選擇, 而Mix & Match有洋蔥湯選擇, 但係我對他們的洋蔥湯好失望, 湯又稀又淡味, 好似溝左好多開水咁, 呢個湯一定洋蔥要多d, 洋蔥味道先更加濃郁, 咁先好飲架嘛! 點了鵝肝, 份量都算OK, 味道濃郁, 再配上法包, 食落口不太油膩主菜, 我點了大蝦意大利飯, 但大蝦好似吾係咁新鮮, 肉質"晦晦"地, 吾係爽口的, 再一次失望, 不過飯好多, 足以飽肚, 如果芝士味再濃一d就更加好, 芝士味淡了一點吧! 甜品其實幾好味架, 黑白朱古力軟滑香濃, 不過賣相有d似美心西餅有d餐廳你會去完一次, 係某個moment又會羅羅戀想再去多次, 掛住佢地既食物, 但是MIX & MATCH比吾到我呢種感覺, 吾係講佢既野食吾得, 其實係ok既, 價錢亦都ok既, 不過就係欠缺一種特別的魔力, 一種吸引力............只可以講不過不失啦!
係Openrice見到呢間餐廳食評吾錯, 咁就去試下喇,

只可以講不過不失啦!

2012-12-16
慶祝紀念
生日
2012-12-24 48 瀏覽
一行5人打算聖誕食餐好,放lunch就快步行去,去到入面其實有好多位,基本上只是half full,但就無5人位。其實如果肯拼枱的話係有的,但就唔肯,要我地拎飛等。等左一陣問可否落住單先,又話唔得,要有枱先!於是入去一張4人枱打算坐住等,叫人比多張櫈坐,都唔得!只好3個人迫住2個位先。突然,上3個餐湯,於是問可否一陣先上,但,又係唔得。。。忽然有張2人枱走左,有4張2人枱,就問可否轉枱。但是,竟然又唔得!店家堅持要我地等一張等緊埋單的3張2人枱!終於,等到人地埋單,成功轉枱,先上埋另外2個湯(ーー;)真係勁奇怪!d店員好似唔想做生意咁,完全漠視顧客的需要!叫個waiter比2杯水丫,佢真係到2杯囉。。。要叫多次比多3杯。。。真的太有趣了。。。講返嘢食,其實是ok的,餐湯夠熱,主菜味道不錯,份量都好夠,價錢都合理。叫做抵消左bad service... 嘢食可再食,但bad service就令人卻步了...
終於,等到人地埋單,成功轉枱,先上埋另外2個湯(ーー;)

嘢食可再食,但bad service就令人卻步了...
5 分鐘 (堂食)
2012-11-26 34 瀏覽
星期日下晝...一行四人成點幾鐘先去食飯...入到去都幾多人...剩返最入o個張檯...叫o左四個set...餐湯係薯仔湯...不過偏淡...主菜有三款...我叫o左西冷扒...厚身...不過都幾"un"...d汁幾好味~ d薯角都炸得幾脆~ 我老公叫o左芝士煙肉燴飯...份量一般...不過味道都唔錯~ 好香芝士味~ 不過煙肉得幾粒...同行男友人叫o左煎龍脷柳飯...我無試...不過佢話幾好~ 係份量太少~ 餐飲o既凍檸茶真係太甜...服務又麻麻...坐低好耐水都無杯...睇過晚餐menu 一d都唔平...不過試完午餐...一定唔會去試晚餐lu...
叫o左四個set...餐湯係薯仔湯...不過偏淡...
d汁幾好味~ d薯角都炸得幾脆~

好香芝士味~ 不過煙肉得幾粒...

餐飲o既凍檸茶真係太甜...
服務又麻麻...坐低好耐水都無杯...
2012-11-25
就是這個 好難食 好重味 好唔鐘意 勁難食 我唔會去食多次 太難食了由開頭個湯就難食到最尾個甜品甘荀湯太淡 蝦意大利飯好似啤洒溝飯 只蝦腥到喊即使係餐荼都好難飲 凍檸檬茶勁淡 完全冇荼味啊西冷牛扒意大利飯實在太難食 冇口感甜品唔夠甜 個朱古力餅底好難食又貴又難食永遠都唔會再去
由開頭個湯就難食到最尾個甜品
甘荀湯太淡
蝦意大利飯好似啤洒溝飯 只蝦腥到喊
即使係餐荼都好難飲 凍檸檬茶勁淡 完全冇荼味啊
西冷牛扒意大利飯實在太難食 冇口感
甜品唔夠甜 個朱古力餅底好難食
又貴又難食
永遠都唔會再去
題外話/補充資料: 好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食好難食
2012-08-03
  • 冇美食
昏暗既燈光,水晶燈,牆上面相架同擺設,睇得出間餐廳有心去營造好grand既感覺!!!!!!!!!!價錢太貴...但質素差差差差.落單落D唔落D,漏單,落完單三十分鐘都冇得食.意大利pizza周邊的都燶.硬到食唔到.意大利雲吞冇味唔得.燒西冷牛肉very bad,咬下好多渣,大家樂的牛牛仲好食.意粉好淡口.飲品凍檸檬茶好淡無檸檬又無茶味.熱咖啡好淡.真係唔會再去呀...唉...
價錢太貴...但質素差差差差.
落單落D唔落D,漏單,落完單三十分鐘都冇得食.
意大利pizza周邊的都燶.硬到食唔到.
意大利雲吞冇味唔得.
意粉好淡口.
飲品
凍檸檬茶好淡無檸檬又無茶味.
熱咖啡好淡.
真係唔會再去呀...唉...

2012-05-02
2012-03-28 91 瀏覽
住左元朗多年,一直無食過呢間,因為覺得貴,但今日突然想試下,因為差唔多間間都試過,但估唔到貴之餘又細份又唔好食,無味道又食唔飽,2個人$370,但好似無食過野咁><環境一般,服務無乜
貴夾唔飽
2012-03-24
2012-03-18 16 瀏覽
作為一個學生哥,用餐的儲備難免有個限度,開飯之前也自然考慮清楚。對於區內很多餐廳其實也很少光顧,現在偶有空閒也會與同學來尋食,中午時段更為首選,價錢不太貴,即使中雷也會重傷吧!!!在等位的時候,在門外貼著的報張介紹到,食店的沙律也是推介之一,事故我們也另外散叫了一份三文魚沙律來一嚐究竟。大碟的沙律上灑上了自家製的油醋,那些蔬菜還蠻新鮮。當中尤以那蔥圈味道最重更帶著辣味,夾著三文魚來吃,味道較為平衡。略厭油醋份量下得偏少,若能給客人自己添加,應可更好。肉眼牛扒常見得已成為很多套餐中的常客,跟餐可選飯或粉,故配上linguini扁闊麵。牛扒外表色澤弄得還好,但卻欠缺肉汁,偏乾身的,吃落還好不會太難嘴嚼。之於意粉方面,卻來了個滑鐵盧,linguini基本上是淡而乏味,更談不上麵香,就連口感也強差人意。若再烹調下去,麵質也會更為糊狀,看來配白飯更為穩當。青口與這意大利飯配合起來,賣相其實挺不錯的。離遠更嗅出濃郁的芝士香,這飯應下了相當份子的芝士。飯裡混合了菇菌,飯粒偏為硬身,故這飯吃下來富口感,再者也有濃厚蕃茄酸增添口胃。可這飯的敗北卻落在了那些青口上,青口也貫徹了意粉的淡口,應該是犯了只用滾

青口與這意大利飯配合起來,賣相其實挺不錯的。離遠更嗅出濃郁的芝士香,這飯應下了相當份子的芝士。飯裡混合了菇菌,飯粒偏為硬身,故這飯吃下來富口感,再者也有濃厚蕃茄酸增添口胃。可這飯的敗北卻落在了那些青口上,青口也貫徹了意粉的淡口,應該是犯了只用滾水汆熟便上碟的通病。青口欠了甜味之餘入口盡變糊狀,口感極不討好,吃了一口便以將它們打進冷官。

經過剛才牛扒那役後,已深知這裡意粉的不妙,奈何卻已叫了一份Carbonara。這次麵條上勻沾滿了汁,汁液偏稠身,芝士味也蠻怡當,正好蓋過了麵條部份缺點,可惜麵質不佳還是逃不了。麵條裡也混著火腿片,如轉用煙肉片味道應會更鹹香,當然這只是口味問題而已,首要的是改善麵條。

餐湯用上西蘭花,味道濃郁蠻不錯。隨套餐當然也附送一杯餐飲,一杯凍檸茶,也應該是整餐下來最令人安慰的一杯飲品。

是日吃著一頓不對味兒的午餐,各同學也面露難色,看來與此食店也緣盡於此。當然我們還會繼續區內開餐之旅!
西蘭花餐湯
三文魚沙律
肉眼牛扒配linguini
青口配意大利飯
Carbonara
2012-03-14
20 分鐘 (堂食)
2012-02-07 10 瀏覽
之前都聽人講過呢間餐廳所以去試下。每隔一兩個月就會有新的菜式,依家已經成為定時會幫襯的地方。而且老闆每次都會同我地講故事,分享他的事,都幾好傾架!最好食係意大利飯和魚。而且佢menu上所有食物只要加小小$就可以轉為set,令客人可以試多好多野。個set會有一個很精緻的前菜,又有好味的甜品!凍檸茶也是非常好飲!每次都會叫來飲!餐廳環境都係可以傾計舒服的!每次都食到好飽,呢個價錢係好值得來!

每次都食到好飽,呢個價錢係好值得來!
2012-02-04
2011-06-22 10 瀏覽
這間餐館的食物不錯,員工服務態度都可以但有位不知是否老板女人服務態度極度差,在之前叫了一個意大利飯,但是食落口是苦的,咁未問點解會咁呢?首先員工回覆就是唔知道,之前就問左座電腦前邊玩緊電腦既女人,個個女仕座係到拎轉頭回覆我地無可能會係咁,我地由開張到現在都無人投訴過,所以唔會有問題同我地煮法都唔會出問題,反口話客人係你地食唔慣,唔岩你地胃口囉,跟住極唔好態度地話你地食唔慣咁洗唔洗幫你地換左去。最後我地就選擇換左去,不過從這件事黎睇個個老板個態度好有問題,不過間餐廳D野食是不錯,但都唔會再去,比錢食飯還要受氣,剛剛看看openrice食評,原來個個人之前都有人投訴,但沒有改善,真是不懂怎樣做生意。。
2011-06-15
2011-05-03 16 瀏覽
5月1日約左朋友去元朗剪頭髮,12:30左右嚟到,還不用等位,因為餐廳是12點才開的,揀左個香橙豬柳跟薯菜餐,餐湯係西蘭花忌廉湯,還有一條芝士麵包條,味道都幾好呀.主菜係香橙豬柳跟薯菜,賣相都好靚及吸引,但係豬柳好鞋,好似煮得過火了,其它配菜及薯菜則ok呀!有些西蘭花,薯角,一些沙律菜等.朋友食芝士雞卷配薯菜,佢話一般啦,不過冇咩芝士味的呀.

朋友食芝士雞卷配薯菜,佢話一般啦,不過冇咩芝士味的呀.
2011-05-01
(非會員)
2011-05-01 19 瀏覽
餐廳裝修令人感到舒服,侍應的服務態度良好,亦很細心。前菜:沙律喜歡那兒的沙律,它用了一個脆脆的餅底作盛載,很好吃呢!餐湯:西蘭花忌廉湯淡淡的西蘭花,配以濃濃的忌廉,十分可口,還附以餅乾條。主菜:意大利飯伴牛肉味道濃郁,份量頗多,所以吃得很滿足但我不喜歡牛肉卷外層頗生(冇血水,但紅紅的),因為我不吃生.............可能其他人能接受甜品:士多啤梨芝士蛋糕不喜歡吃,面層的士多啤梨大凍,已結冰,吃時口感不太好!而家中底層的蛋糕亦不夠軟餐飯:特濃朱古力味道過甜(已沒有下糖)
餐廳裝修令人感到舒服,侍應的服務態度良好,亦很細心。

前菜:沙律
喜歡那兒的沙律,它用了一個脆脆的餅底作盛載,很好吃呢!

餐湯:西蘭花忌廉湯
淡淡的西蘭花,配以濃濃的忌廉,十分可口,還附以餅乾條。

主菜:意大利飯伴牛肉
味道濃郁,份量頗多,所以吃得很滿足

甜品:士多啤梨芝士蛋糕

餐飯:特濃朱古力
味道過甜(已沒有下糖)
2011-04-30
  • 意大利飯
2011-03-26 24 瀏覽
在元朗閒逛,餓了,便到處找東西吃本想食壽司,但耐可太多人等候,又看見這間西餐廳外表不錯外面張貼了這間西餐廳的食評報導,好像滿不錯於是便入內試試雖到了吃飯的黃金時間但也不需排隊餐廳裝潢擺設不錯,滿有氣氛看了餐牌,感覺這一頓飯應會很美味滿足先來的磨菇湯,真的嚇怕了我淡而無味,像極白開水一樣…是我飲過磨菇湯以來最難飲的一次!!!已心感不妙,已質疑再來的食物質素再來的主菜-牛柳,等了良久才到肉味頗濃,但有點”鞋”,口感一般,調味的汁很好吃食評的報導說要專誠到這裡找東西吃,顯然是言過其實….
在元朗閒逛,餓了,便到處找東西吃
本想食壽司,但耐可太多人等候,
又看見這間西餐廳外表不錯
外面張貼了這間西餐廳的食評報導,好像滿不錯
於是便入內試試

雖到了吃飯的黃金時間
但也不需排隊
餐廳裝潢擺設不錯,滿有氣氛
看了餐牌,感覺這一頓飯應會很美味滿足

先來的磨菇湯,真的嚇怕了我
淡而無味,像極白開水一樣…
是我飲過磨菇湯以來最難飲的一次!!!
已心感不妙,已質疑再來的食物質素

再來的主菜-牛柳,等了良久才到
肉味頗濃,但有點”鞋”,口感一般,調味的汁很好吃

食評的報導說要專誠到這裡找東西吃,
顯然是言過其實….

淡而無味的磨菇湯
2011-03-03 20 瀏覽
星期日同朋友返大陸按摩,按摩前我地來了這裏食飯,因有個朋友好鍾意食呢度的意大利飯,所以我地就嚟啦.2點半已好多人,好彩都有位,我地三個人坐在較入的位置,等左一陣朋友就到,跟住就叫嘢食啦.我點左一份午餐,豬扒拼薯菜先嚟餐湯加麵包條,餐湯係蕃茄忌廉湯,個樣好cream咁呀,飲落去好重cream味,略酸,有些蕃茄肉,都ok的,不過我鍾意飲重d蕃茄味的呀.主菜係豬扒,賣相都好吸引,有一大塊豬扒,一些薯條,粟米,西蘭花,味道方面,塊豬扒好乾身好硬,好難切開呀,我覺得好鞋,如果淋番少少會好d,其它配菜都好味的,薯菜好香,西蘭花都好新鮮爽口的,粟米都好甜的呀.朋友例牌叫白汁什菌意大利飯朋友次次都係食呢個的,佢話這裏的意大利飯好香好好味的呀,又多什菌喎,正呀!另一個則叫左煙三文魚意大利飯我見到都有幾多三文魚呀,賣相都幾吸引的朋友見仕應冇俾匙羹所以就問仕應攞,我想那應是老闆或經理吧,她沒有應我朋友,還以為她聽不到,之後就叫另一個仕應拿,但那個老闆原來是聽到的,跟住就攞俾我朋友,但我見佢面口好黑,這樣的服務態度真的很差啊.食物質表再好也要配合其它的因素,雖然這裏很多人,但都應該維持良好的服務態度.

我點左一份午餐,豬扒拼薯菜

朋友例牌叫白汁什菌意大利飯

另一個則叫左煙三文魚意大利飯
我見到都有幾多三文魚呀,賣相都幾吸引的

2011-02-27