2022-10-23 1626 瀏覽
朋友介紹呢間酒店平日自助午餐做特價,我們又去開餐了。食物款式雖然不夠多,但勝在夠新鮮,我仲攞到成隻雞脾同鵝脾😋餐廳簡潔乾淨,地方闊落,坐得舒服,可以食足2個半鐘,大家都好滿足。
朋友介紹呢間酒店平日自助午餐做特價,我們又去開餐了。
食物款式雖然不夠多,但勝在夠新鮮,我仲攞到成隻雞脾同鵝脾😋
午餐
2022-10-09 1669 瀏覽
喺放假嘅時候,想搵一間可以舒舒服服傾偈,嘢食又好味嘅餐廳慰勞下自己,我哋今次揀咗香港萬怡嘅MoMo Cafe,結果係超乎意外咁滿意! 首先餐廳環境好闊落,枱與枱之間距離都夠,在疫情仲未完全平復嘅時候,呢個距離比到我安心嘅感覺,而且傾偈都唔怕咁容易比人聽到。 我哋今次叫咗午市套餐嘅萬怡漢堡包同埋烤肉眼扒,兩款都好好味。萬怡漢堡包的確係招牌菜,麵包烘得剛好,外脆內軟。漢堡扒肉汁豐富,比一般西餐廳質素更好,食得出係新鮮嘅味道,配上生菜蕃茄煙肉煎蛋,層次分明,每啖咬落去都好滿足,我會建議用手拎起漢堡大啖食,食到晒唔同配料既美味,但我朋友就覺得用刀叉切嚟食,斯文優雅啲咁食都唔錯。肉眼扒,朋友揀咗7成熟,食落去依然軟熟,一開始我哋都擔心阿廚會over cook,但食落去覺得啱啱好,好抵讚,呢款美國肉眼肉味夠濃,我試咗一小塊,都令我想下次揀牛扒嚟食。 呢餐飯其中一個驚喜係價錢,性價比超高,我哋兩個人一人唔駛$200,就可以食到高質漢堡包同牛扒,前菜個麵包同周打魚湯都好好味。食完已經夠飽,下次再餓啲想加埋$20,食埋甜品Movenpick雪糕飲埋咖啡,感覺應該會更加正! 而家是但買杯咖啡都唔止呢個價錢

萬怡漢堡包

美國西冷牛扒

周打魚湯

食完已經夠飽,下次再餓啲想加埋$20,食埋甜品Movenpick雪糕飲埋咖啡,感覺應該會更加正! 而家是但買杯咖啡都唔止呢個價錢,酒店會唔會太佛心?!

總括嚟講,呢間MoMo Cafe已經比我bookmark咗,下次放假會再去,因為難得又抵食又好食,環境又唔錯。聽聞遲啲會有埋buffet食,經過今次嘅體驗,我覺得可以一試!
2022-10-07
萬怡漢堡包
美國西冷牛扒
周打魚湯
香港萬怡酒店試過佢地超抵價生蠔🦪自助晚餐😋經常推出買二送二自助餐😝圍起$300/人左右就有生蠔🦪食!係咪好抵呢?想知幾時有?得閒留意下d優惠😋😋😋味道就見人見智啦😝但$300自助晚餐有生蠔🦪有長腳蟹腳同Movenpick🍨😉算性價比超高了!生日月仲有蛋糕🎂送🥰So sweet~吾講太多😉去圖啦~
2021-05-31
  • 生蠔
2021-09-01 3347 瀏覽
今次係公司送嘅1晚酒店+500蚊餐飲卷,咁就去試下個酒店buffet啦,午餐係248/位 + 10%,環境係唔錯,空間感足夠,但係主食嘅食物款式唔多海鮮類得蝦,青口,螺,蝦係冇咩味但係唔腥,但係其他2樣都有沙沙律bar食材夠齊全,芝士,面包粒,3種菜葉類,4種醬,乾果,蕃茄,粟米等等,食物係生食,味道冇特別,正常主食得8種 + 現切烤牛肉,叉燒油雞 + 車仔麵 + pizza,但係整體食物黎講,唔係過熟就係唔熟,車仔麵算最正常,其他每樣食左1啖就停手啦甜品5款 + 雪糕櫃,凍餅全部溶曬,除左雪糕係正常生果就西瓜,蜜瓜,菠蘿,都算甜成餐一定要提嘅係,送左盤刺身,但係刺身係梅嫁!!!已經連換都唔想,直接走左P.S. 補番句,服務人員個個都好nice,係食物水平差姐
甜品5款 + 雪糕櫃,凍餅全部溶曬,除左雪糕係正常
生果就西瓜,蜜瓜,菠蘿,都算甜
P.S. 補番句,服務人員個個都好nice,係食物水平差姐

2021-08-14
2021-08-30 2262 瀏覽
今日趁萬怡酒店🏨轉做檢疫酒店前最後一次食自助餐,由四月到現在,短短四月內都經常來MoMo cafe食自助餐,不論食品及價錢如何,起碼少了一個月可以坐下慢慢食,而且又可以跟朋友聊天的地方,最重要是已經跟餐廳的廚師們和侍應們產生了不少感情,尤其是肥廚房經常順應我的要求,幫我將牛扒再煎熟一點,非常感謝他,希望日後餐廳恢復供應自助餐🙏🙏🙏
清蒸石斑魚
2021-08-30
慶祝紀念
紀念日
清蒸石斑魚
今晚和家人朋友一起到西環萬怡酒店Momo Cafe慶祝生日🎂自助午餐經常來吃,自助晚餐是第一次,我們一行六人,侍應奉上一個海鮮拼盤和迷你刺身,還以為是六人一份,侍應叔叔說二人一份,份量也充足!自助晚餐和自助午餐的食物差不多,晚餐卻沒有蒸石斑魚和DIY車仔麵,但價錢相差得多了!肥廚師更說自助餐做到月底,下個月酒店改做檢疫酒店,從此又少了一個平靚正的自助餐好去處,真可惜
2021-08-17
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
海鮮拼盤迷你刺身
  • Mövenpick
因為朝早去左海洋公園,所以想喺港島區搵野食,之後喺klook 見到有優惠package ,價錢真係好抵,星期五,六日,晚上buffer 都係$3xx一位,有生蠔,長腳蟹,仲要有啤酒任飲,真係好吸引!到達時間6:30左右,其實一入埸已經第一時間去拎長腳蟹,點知.....幾次都落空,因為呢度只係用一個好細既筒,裡面有一半係放冰粒,上面只可以放大約20隻好既長腳蟹,所以頭幾次出去都只係見到冰粒,到後期終於拎到幾隻蟹腳,但發覺原來等左咁耐,其實係可以唔需要浪費時間拎呢個,因為真係好難食,無味不突止,仲要係無肉既,真係以前卡拉ok buffet既質素。比較好食既係刺身牡丹蝦,同埋中式湯,其他就不過不失。咁如果咁平既價錢,仲有任飲啤酒,你去酒吧都唔得啦,性價比都算既。

2021-07-19 3432 瀏覽
在這裏你不要幻想有成條街咁多美食,高級的擺設,美奐的裝修.但是所有食物的質素非常高而樸素,所有都感到廚師用心調理,不會將貨就價,只是以減少種類來保持食物質素.要比較廚師廚藝就叫他們煮蛋. 平時我不食薯條的,但是在手切牛肉的左手邊有炸薯角,一食有驚喜兩眼發光的反應,口感鬆脆內心軟滑濕潤有薯仔味.因為其他地方唔係做得外層太過喊太過硬又或者太過林唔夠脆,而且冇薯仔味.總之整體不太協調. 廚師說他們是用特選高級薯仔比坊間的更高層次,故此能比坊間的質素更高,廚師輕鬆同我們有講有笑非常放鬆.單單是這道簡單菜式已經能夠證明,這個價錢能夠食到這些質素實在是非常之抵. 這個價錢只是來食蔬菜沙律已經值回票價.何況雪櫃有超級多種movenpick任你嘗試.
午餐
  • 炸薯角
2021-06-19 4320 瀏覽
晚市自助餐 $500 兩位,價錢係平既,不過試過一次就足夠了,唔值得再來。餐廳嘅樓底偏矮,變相有少少壓迫感,擺食物嘅區域比較細,嘢食種類唔多,見佢一邊都關咗,果一邊似係整粉麵,有廚師 👨‍🍳 會即切牛肉 🐃 同羊肉 🐐,呢兩隻肉味都唔錯既,叫做見得下人。佢食物既名牌好求其簡約,炒飯意粉,炒飯,一揭開,係墨色齋飯,無餸既🤨意粉,一揭開,一邊係乾左既通心粉😓一邊亦係乾既粉,已經無慾望試一啖,到完場我再去睇,都幾乎無被郁過咁🤔再格離有蔬菜,一揭開係白焯西蘭花🥦後面就係沙律區,有紅腰豆,有粟米🌽正常沙律大路野,然後就係一堆醬汁,呢大堆野已經放滿曬一邊了,好無奈。有薯條 🍟 同比薩🍕但凍曬唔出色既。仲有幾碗冷盤,除左鴨胸之外都無試,有一款雞翼尖啲醬汁全部都變晒膏狀,令人連夾黎試一下既丁點慾望都冇既。再後面係麵包區,好多麵包🥯畀你烘。有冰鎮海鮮區,田螺,蝦蝦🦐,青口,呢啲海鮮叫做正常,不過好多失望野。甜品區,就有又淋又無味既芝士蛋糕,慕士蛋糕,桂花糕,全部都好唔出色,我食得最多既野就係Movenpick雪糕🍦佢有送一盤海鮮併盤,入面有龍蝦🦞,蜆,蝦🦐,同埋瘦身成功既生蠔仔🦪。第一次食完自助餐會仲覺
晚市自助餐 $500 兩位,價錢係平既,
不過試過一次就足夠了,唔值得再來。

餐廳嘅樓底偏矮,變相有少少壓迫感,
擺食物嘅區域比較細,嘢食種類唔多,
見佢一邊都關咗,果一邊似係整粉麵,
廚師 👨‍🍳 會即切牛肉 🐃 同羊肉 🐐,
呢兩隻肉味都唔錯既,叫做見得下人。

佢食物既名牌好求其簡約,炒飯意粉,
炒飯,一揭開,係墨色齋飯,無餸既🤨
意粉,一揭開,一邊係乾左既通心粉😓
一邊亦係乾既粉,已經無慾望試一啖,
到完場我再去睇,都幾乎無被郁過咁🤔

再格離有蔬菜,一揭開係白焯西蘭花🥦
後面就係沙律區,有紅腰豆,有粟米🌽
正常沙律大路野,然後就係一堆醬汁,
呢大堆野已經放滿曬一邊了,好無奈。
有薯條 🍟 同比薩🍕但凍曬唔出色既。

仲有幾碗冷盤,除左鴨胸之外都無試,
有一款雞翼尖啲醬汁全部都變晒膏狀,
令人連夾黎試一下既丁點慾望都冇既。

再後面係麵包區,好多麵包🥯畀你烘。
有冰鎮海鮮區,田螺,蝦蝦🦐,青口,
呢啲海鮮叫做正常,不過好多失望野。
甜品區,就有又淋又無味既芝士蛋糕,
慕士蛋糕,桂花糕,全部都好唔出色,
我食得最多既野就係Movenpick雪糕🍦

佢有送一盤海鮮併盤,入面有龍蝦🦞,
蜆,蝦🦐,同埋瘦身成功既生蠔仔🦪。

第一次食完自助餐會仲覺得肚餓🤪🤪

2021-04-07
2021-06-17 3954 瀏覽
琴日去左食momo cafe既lunch buffet😝😝作為一個movenpick 狂熱愛好者,一開始係衝住佢既movenpick而去😳一去到 超級驚喜!!!🤩🤩🤩竟然有成7種口味😍😍太幸福了吧!尤其有 my favorite espresso 🤤🤤🤤最後我都數唔到食左幾多球🤣🤣Fat die me!!!!但有一樣唔好既係部分雪糕太硬,我唔夠力去拎😂😂😂🌟海鮮方面,值得讚既就係蝦新鮮爽口既 不錯不錯👍🏻👍🏻👍🏻其餘就普普通通啦….出乎意料之外 炸薯條好脆 幾好食 雖然唔係回本位 但食到好食就好開心😝😝有點失望 我不嬲好鐘意食tiramisu 但佢竟然到最後差不多完buffet時出左tiramisu 🥺🥺🥺太飽情況底下 根本就再食唔到 sad!!!!不過整體黎講都好值得再食😆😆😆😆加上員工服務禮貌都唔錯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻抵讚!!
琴日去左食momo cafe既lunch buffet😝😝
一去到 超級驚喜!!!🤩🤩🤩
竟然有成7種口味😍😍太幸福了吧!
尤其有 my favorite espresso 🤤🤤🤤
Movenpick  ice cream

最後我都數唔到食左幾多球🤣🤣
Fat die me!!!!

但有一樣唔好既係部分雪糕太硬,我唔夠力去拎😂😂😂

🌟海鮮方面,值得讚既就係蝦
新鮮爽口既 不錯不錯👍🏻👍🏻👍🏻
其餘就普普通通啦….

出乎意料之外 炸薯條好脆 幾好食
雖然唔係回本位 但食到好食就好開心😝😝

有點失望 我不嬲好鐘意食tiramisu

不過整體黎講都好值得再食😆😆😆😆
加上員工服務禮貌都唔錯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻抵讚!!
2021-06-16 2696 瀏覽
第一次喺呢度食,覺得要比吓意見,海鮮併盤,有龍蝦,長腳蟹,生蠔,啲龍蝦,長腳蟹,放咗小小落口,就成盤比返佢,放咗落口嘅,都要吐返出嚟,因為如果係尋日食,就叫做新鮮,今日食嘅話,就最好拎去做醃製喇,生蠔有4隻,不過啲蠔喺應該喺蒸餾過嘅海水生長,乜都無得食,餓佢唔死,完全係營養不良,好似張紙咁薄,其他食品,只係食佢嘅味道,而唔係食佢嘅品質,燒菠蘿,仲甜過蜜糖,完全無菠蘿味,魚生,刺生就真係無得頂,比唔到差評,因為係無得食(自助餐無得食,我都係第一次),唯一可取嘅,就係啤酒任飲,薯條都好食,用嚟送啤酒,現時做緊買一送一,都要5佰幾蚊兩位,食放題應該好過佢。完。
2021-06-16
2021-06-16 2189 瀏覽
依次購買左佢地既買一送一自助晚餐優惠,價錢十分抵!雖然食物種類吾多,但勝在啤酒任飲!movenpick雪糕任食!食物種類大致上同一般自助餐一樣,生蠔、龍蝦依類海鮮就每兩人一盤。
2021-06-09 2381 瀏覽
一段時間冇去過,見到買二送一就試試。結果大失所望,得三個熱盆 (火腿,咖喱雞,豬腩肉),二個菜中式煮麵D送得三魚(魚旦,魚角,魚腐),三菇,兩菜(芽菜,韮菜) 連牛丸都冇芝士祗有兩款,果D合桃已經過期帶油味,Tiramisu個底已經出水,綠茶芝士餅超甜冇茶味。凍海鮮D蝦唔錯,螺算OK, 蛤冇味唯一可以讃係Movenpick 雪糕有六款,這算是回本嘅食品食無可食下,從未試過在自助餐要食滿滿一碟飯,今次就要做一次
一段時間冇去過,見到買二送一就試試。
結果大失所望,得三個熱盆 (火腿,咖喱雞,豬腩肉),二個菜
綠茶芝士餅超甜冇茶味。
凍海鮮D蝦唔錯,螺算OK, 蛤冇味
食無可食下,從未試過在自助餐要食滿滿一碟飯,今次就要做一次
2021-06-06
2021-06-08 1821 瀏覽
今日下午去咗西環一間酒店嗰間餐廳叫做MoMo食自助餐,真係好多人book位,有海南雞丶叉燒丶牛扒丶燒雞丶(一條魚 所需時間在家天要45分鐘),熱盤真係好少,沙律好多,咖啡茶任飲,其實樣樣都冇乜味,叉燒好乾,食品質素麻麻,但如果140元左右, 咁就算數啦,140元有咁多嘢食,咁就價錢問題真係冇所謂,所以這間酒店餐廳多人食,如果想去都可以試吓,一定未必好食,只係諗住填飽個肚就算數
2021-06-08
2 分鐘 (堂食)
優惠券
太耐冇食過自助餐,見到呢間做緊三百幾蚊優惠,即刻心動去。有生蠔、蟹腳、movenpick呢啲都係回本位,不過以我記憶,除咗呢啲都冇乜嘢值得食。最搞笑係有條魚骨擺咗喺度成個幾鐘都冇人理•啲蟹腳係OKfresh 雪糕選擇都多,但都係no next time啲刺身都正常,冇話好鮮甜,唔伏。我記得佢啲沙律同菜都係不錯,建議佢refill 食物可以快啲但感覺佢嘅食物種類真係太少,完全唔夠,呢個價錢不如食一餐正常嘅西餐廳仲好,
太耐冇食過自助餐,見到呢間做緊三百幾蚊優惠,即刻心動去。
最搞笑係有條魚骨擺咗喺度成個幾鐘都冇人理•
刺身都正常,冇話好鮮甜,唔伏。