2009-04-14 13 瀏覽
我已經食左3次 次次都唔好食(因為朋友想食先去) 唔會食第4次 壽司散晒唔好食 刺身唔新鮮無味 熟食野同自己整既差唔多 (自己煮野係唔好食) 我駛咩食你煮個D呢 餐牌有既野都食過晒 都無樣好食 出名既MONSTER SUSHI 同哥C9卷都係失敗之作 都唔知D人做咩會話好食 =.=" 普普通通既三文魚壽司都係無味的 元碌仲好食過佢 唯一一樣叫做食得既就係雞軟骨囉 >.< 仲要唔平唔抵食囉 .... 侍應個個都好似遊雲咁 個樣個件衫一樣咁黑 師傅D 樣仲串到不得了 你整野好食就串得起者 整得唔好食就唔該慳D啦 又話個師傅係邊度邊度黎 有幾把閉 又話明星有份有鬼用咩 =.=" 食物唔好 間餐廳整到幾好都無用啦 又係等執之作 =.="
$200 (宵夜)
  • 可以話無
2009-04-07 24 瀏覽
四月五日(星期日)看完了<禮儀師>後,本身計劃好到深水埗吃傷心酸辣粉,可是我的腳又不聽話...那就吃monster sushi吧,反正在它開業第一日之後還未再來了!下午二時,不用等位!我們坐在迴轉位,首先點了時令的象拔蚌,以及三文魚!這兩個都算不錯,不過時令的那個有點失望,味道不太新鮮!反而三文魚就滑!再吃了油甘魚腩壽司,我們都十分愛吃千兩的!不知道monster會否做得更好呢!但是新味卻不足,而且算薄!比下去了!吃了一會壽司,見到鄰座吃稻庭芝麻醬冷烏冬,這個反而十分出色,扁身的凍烏冬加上了天婦羅的脆粒粒和蟹柳,感覺新鮮,而且芝麻醬很match,烏冬入口很滑!再吃了蟹肉玉子燒,都好吃!蟹肉多,而且玉子甜度剛好合我口味!最後吃了自稱是monster size的鰻魚壽司,不是大件,味道都算不俗吧!不要被它的名稱嚇怕,因為不是monster(大件)來的
四月五日(星期日)

不要被它的名稱嚇怕,因為不是monster(大件)來的
油甘魚腩
三文魚壽司
蟹肉玉子
稻庭芝麻醬冷烏冬
2009-04-05 11 瀏覽
因為傻car要同傻均提早慶祝生日,所以就一齊食下飯。見門口有飲食雜誌推介,價錢又合理,故試一試。我地都叫左好多野,大家都食到飽飽,整體味道OK,但唔係自助餐要個半鐘食完走人就唔係幾好啦! 大家想傾下計,都不停比人叫埋單,所以下次都再黎都要唸唸呀!
2009-04-04
三文魚、油甘魚
海膽好鮮味
冷稻庭烏冬、蟹子沙律
帶子都幾好味
2009-03-19 9 瀏覽
前天我同舊同學一行四人晚市惠顧此店等左好久先有位,點不知有限時間,錦我地邊夠時間聚舊於是我地坐左無限時嘅迥轉枱當正在八點鍾,但成條迥轉景然空架,於是我地叫左侍應問點解,侍應答我地為保新鲜可即叫即做,於是我地叫左個super介紹有嘜好食,其中有哥斯拉卷,大大件帆立貝壽司,关東煮三文魚脯刺身等等味道真不錯但到我地埋單時景然聽到寿司吧內員工講粗囗真是另人失望希望下次再來有改善
2009-03-17
2009-03-09 6 瀏覽
真係用"有形無神"四個字形容晒,形態就ok但食落就知唔掂,不論係貝類或魚類均毫無鮮味。最敗筆可算係軍艦壽司好似尋晚整定咁,D紫菜淋晒。燒牛懶到用生粉"樸"完先炸跟住再燒下佢就上,食落仲要成口粉,點掂呀。整體只可以話係裝修同坐得舒服,其他就無樣可取!
最敗筆可算係軍艦壽司好似尋晚整定咁,D紫菜淋晒。

整體只可以話係裝修同坐得舒服,其他就無樣可取!
琴日同o左女友來o左呢間店到食晏,之前都來過都來過食一次,果次o既食物質素唔錯,都叫做有d信心,但係今次真係好失望!今次食o既壽司同上次食果d差唔多,其賁佢d魚生係ok新鮮o既,但d壽司飯就有好大問題啦,用筷子一夾即散,真係好差,雖然話江户壽司d飯係唔可以握得太實,但都唔可以散,真係好離譜,呢點係絕對唔可以接受!我唯一有一樣野覺得真係好食o既就係毛蟹米卷天婦羅,真係好食,外脆內軟,又唔失蟹味,做得好.其實呢間店o既價錢係偏貴,但佢o既質素係好平庸,我覺得附近o既壽司店多的是,下次唔會再來呢間!!
琴日同o左女友來o左呢間店到食晏,之前都來過都
來過食一次,果次o既食物質素唔錯,都叫做有d信心,
但係今次真係好失望!
今次食o既壽司同上次食果d差唔多,其賁佢d魚生係
ok新鮮o既,但d壽司飯就有好大問題啦,用筷子一夾
即散,真係好差,雖然話江户壽司d飯係唔可以握得太
實,但都唔可以散,真係好離譜,呢點係絕對唔可以接受!
我唯一有一樣野覺得真係好食o既就係毛蟹米卷天婦羅,
真係好食,外脆內軟,又唔失蟹味,做得好.
其實呢間店o既價錢係偏貴,但佢o既質素係好平庸,我
覺得附近o既壽司店多的是,下次唔會再來呢間!!
2009-02-10 4 瀏覽
menu同實物 相差太遠expectation and reality 相差太遠2人來了這間食lunch 閒日1pm 店子只有小貓三數隻食物方面, 點了七款刺身, xx牛肉鍋, 後來加點, 再來哥斯拉卷及抹茶xx首兩樣 一黎到 完全跌眼鏡喂同menu個樣未免爭得太太太太太遠雖然圖片永遠都係只供參考, 但我認為也不應相差得太過分吧?好 見它招牌菜是哥斯拉卷 也點一點吧(因為當時大家抱著的心態是應該都無下次架喇 而家唔點埋應該無機會再試)ummmm, 點都比以上兩樣好既 幾特別 係ok既! 但就未ok到值得我為佢而幫襯第二次..但呢個係最正常的了最後的抹茶xx 不提也罷!服務方面 又不是太差既 只係第二次加點時慢了少少waiters做野又懶懶閒sigh環境方面 只能夠說o係那個period去係幾comfy的見到有outside area 我估夜晚坐在那裡應該會係一件賞心樂事的! (under the condition有美食相伴)希望daniel可以做番d野啦 else如無意外都唔會有下次的了
menu同實物 相差太遠
expectation and reality 相差太遠

2人來了這間食lunch 閒日1pm 店子只有小貓三數隻

首兩樣 一黎到 完全跌眼鏡
喂同menu個樣未免爭得太太太太太遠
雖然圖片永遠都係只供參考, 但我認為也不應相差得太過分吧?

好 見它招牌菜是哥斯拉卷 也點一點吧
(因為當時大家抱著的心態是
應該都無下次架喇 而家唔點埋應該無機會再試)
但呢個係最正常的了

最後的抹茶xx 不提也罷!

服務方面 又不是太差既 只係第二次加點時慢了少少
waiters做野又懶懶閒sigh

環境方面 只能夠說o係那個period去係幾comfy的
見到有outside area

希望daniel可以做番d野啦
else如無意外都唔會有下次的了
星期六同女友去食lunch, 之前睇佢d食評都唔係咁好, 唔敢抱d咩期望入場.... 不過都試左好多隻壽司食物三文魚壽司 - 三文魚係幾大塊, 唔算好出色, 不過以12蚊嘅價錢算係咁啦海膽軍艦 - 正! 佢係原塊海膽, 有成大半手拍尾咁長嗰隻, 而唔係三幾舊細細粒堆埋一齊嗰d, 而且幾新鮮, 不過d紫菜好"林" , 呢樣野要扣分三文魚子壽司 - 三文魚子都幾多同埋幾新鮮, 不過d紫菜又係扣分稻亭冷面 - 呢個唔錯, 個汁夠味但唔咸, 個面都幾好蟹子壽司 - 普普通通無咩特別軟殼蟹手巷 - 呢個唔掂, 紫菜好"林", 軟殼蟹係好似之前炸落擺左好耐咁, 番炸都懶, 差!- 唔知係咪我早黎嘅緣故, d食物其實都幾新鮮, 下次有機會試吓dinner時段服務唔知係唔係我好早去(佢開門無幾耐我就入去), d waitor同師傅好似未瞓醒咁, 加水要叫幾次, d野食又等得耐... 除左埋單嗰吓就幾快... 應該有唔少改善空間
食物
稻亭冷面 - 呢個唔錯, 個汁夠味但唔咸, 個面都幾好
蟹子壽司 - 普普通通無咩特別

2009-02-06 2 瀏覽
原本今晚諗住去食Sushi One或者Mi-ne Sushi,但又突然想試試新野喎~見呢間野門口個menu都幾吸引,加上Sushi One個老細有份投資,應該唔會差得去邊掛?!我地7:00左右去食,唔駛等位~!唔知點解,無論係繁忙時間,定係無咩人果陣,d師傅都係好hea、無野做咁=0="好cool的樣子...-v-"""""""受老闆之一的吳生影響嗎?>v<"一輪壽司過後,試試佢ge日式牛肉鍋吧~甜甜的湯底..正^^還有鰻魚玉子燒,幾特別、幾好味@v@不過d waiter服務態度麻麻地,完全無心follow up~這一點其實好重要的~而屯門那間【金水】就做得到喇!佢地d服務態度比呢間好好多,不過就貴dd-"-希望下次去時,佢d服務態度會有改善吧~!
但又突然想試試新野喎~
有份投資,應該唔會差得去邊掛?!
我地7:00左右去食,唔駛等位~!
唔知點解,無論係繁忙時間,定係無咩人果陣,
d師傅都係好hea、無野做咁=0="
好cool的樣子...-v-"""""""
受老闆之一的吳生影響嗎?>v<"

一輪壽司過後,試試佢ge日式牛肉鍋吧~甜甜的湯底..正^^
還有鰻魚玉子燒,幾特別、幾好味@v@
這一點其實好重要的~而屯門那間【金水】就做得到喇!
佢地d服務態度比呢間好好多,不過就貴dd-"-
希望下次去時,佢d服務態度會有改善吧~!

Salmon sashimi & Tuna sushi
  • 日式牛肉鍋,燒汁三文魚,鰻魚玉子燒
2009-02-04 3 瀏覽
第一,廚房師傅同侍應係咁傾計,令人感到煩擾.第二,個師傅隻手周圍掂比我見到佢整壽司時無洗手,佢係整完先洗手.第三,壽司有創新係好既,無咁悶;但佢推介既特大壽司,塊3文魚好薄,又唔係長過人,咁都可以叫特大,名過其實.第四,味道方面好一般,帶子又加左豉油,我突登叫佢唔好加豉油,食得出唔係太新鮮.如果佢唔改善,人地請我都唔會再去

第一,廚房師傅同侍應係咁傾計,令人感到煩擾.
如果佢唔改善,人地請我都唔會再去
2009-02-02 7 瀏覽
與友人於朗豪坊覓食, 看見這裡有間食sushi, 價錢合理, 而且內裡裝修有別於一般 sushi 店。 有印象見過報章介紹Daniel 開的 sushi 店, 決定試試。可能新年吃得太多中菜, 二人好似很久未食過sushi, 叫了很多東西:- 刺身(七點)- Sushi: 玉子、雪蟹玉子、鰻魚、鰻魚牛油果卷- 清酒煮蜆最好味的 sushi 是玉子, 又香又熱, 即叫即整。 刺身食材新鮮, 最好味是海膽、帶子。 最差是拖羅, 完全不似拖羅, 燒得太熟, 沒有了鮮味。另外, 清酒煮蜆不太好, 蜆細隻又煮得過火, 湯底欠缺清酒味。這裡是聊天好地方, 不太嘈又不趕客, 我倆坐了兩個多鐘才埋單。
- 刺身(七點)
- Sushi: 玉子、雪蟹玉子、鰻魚、鰻魚牛油果卷
- 清酒煮蜆
  • 玉子
2009-02-01 6 瀏覽
超級大失所望.浪費了一個多麼美好的日子.男友生日, 昨晚巳送上蛋糕和禮物 + 於是今天晚上就近近地到旺角試一下由 Daniel做老闆的 Monster Sushi.唉. 入場長桌子像飯堂般打對坐, 不打緊.侍應都是目無表情, 不緊要.食物來了, 紫菜不夠脆, 海膽不夠鮮. 死罪! 叫了A5和牛, 又有有什麼特別?還有那根豬肉什麼雞軟骨腸.... 味道又咸又濃, 雞軟骨全條只有三粒了吧? 台灣腸會好吃一億倍.埋單 $338. 吃了些什麼?多謝都沒一句, 聚侍應的冷淡對待使我永不要再來.還是"峰"好吃, 兼且又平易近人.

超級大失所望.

浪費了一個多麼美好的日子.

男友生日, 昨晚巳送上蛋糕和禮物 +

唉. 入場長桌子像飯堂般打對坐, 不打緊.

侍應都是目無表情, 不緊要.

食物來了, 紫菜不夠脆, 海膽不夠鮮. 死罪!

叫了A5和牛, 又有有什麼特別?

還有那根豬肉什麼雞軟骨腸....

埋單 $338. 吃了些什麼?

多謝都沒一句, 聚侍應的冷淡對待使我永不要再來.

還是"峰"好吃, 兼且又平易近人.
2009-01-23
十一月同EX食過呢間野唔錯不過我同朋友一月尾再黎食..難食到我會食食下反胃我地叫左玉子燒 點知隻旦好老 一D都唔滑 !火燒三文魚番茄..竟然係凍既 仲要無魚味 !之後我朋友想試下.辣味三文魚加洲卷.點知我第一次食有TABASICO既加洲卷我個FD食左一件就即刻放跌左唔食..最後唔想浪費食物我只好放晒落口到._."仲有天婦羅大蝦..都係凍..唔通真係樣樣咁差?唯一我覺OK既係.油甘魚刺身(4塊) 係我覺最OK既食物.(不過都係個句..無魚味既刺身)希望今次既"體驗"幫到大家
十一月同EX食過呢間野唔錯

不過我同朋友一月尾再黎食..難食到我會食食下反胃

我地叫左玉子燒 點知隻旦好老 一D都唔滑 !
火燒三文魚番茄..竟然係凍既 仲要無魚味 !
仲有天婦羅大蝦..都係凍..唔通真係樣樣咁差?

希望今次既"體驗"幫到大家

• 油甘魚刺身
2009-01-15 1 瀏覽
早兩日同朋友去旺角,啲間壽司店日日都咁多人,都試一試啦。點知..................中伏!攞籌後四圍行咗一粒鐘先有位,環境唔錯,橙色燈光,okok.但食物及服務態度真係要改善一下,先講:三文魚壽司 - 新鮮但無魚味咖哩墨魚壽司 - cup nxxdles咖哩海鮮一樣玉子 - 切工唔掂,東倒西歪,味道是全餐最好帆立貝壽司 - 無味道可言和牛壽司 - 被蒜頭味搶咗,都唔知自己食緊牛肉冷烏冬 - 太多麻醬,腸粉一樣服務方面:一個高大的waiter,問佢問題就木口木面,好似唔想撈咁,答我就只答"有"同"冇",唔會解釋,好簡潔,好嘢,炒得!唉....今次評分係
中伏!
攞籌後四圍行咗一粒鐘先有位,環境唔錯,橙色燈光,okok.
但食物及服務態度真係要改善一下,先講:
三文魚壽司 - 新鮮但無魚味
咖哩墨魚壽司 - cup nxxdles咖哩海鮮一樣
玉子 - 切工唔掂,東倒西歪,味道是全餐最好
帆立貝壽司 - 無味道可言
和牛壽司 - 被蒜頭味搶咗,都唔知自己食緊牛肉
冷烏冬 - 太多麻醬,腸粉一樣
服務方面:
一個高大的waiter,問佢問題就木口木面,好似唔想撈咁,
答我就只答"有"同"冇",唔會解釋,好簡潔,好嘢,炒得!
唉....今次評分係

2009-01-06 18 瀏覽
haven't been here for months... but this visit was so disappointing.Their name "monster" means some of their sushi/sashimi are in "monster size" (i.e. BIG), which is definitely what made them unique. However, this time the so-claimed monster sushi had dramatically decreased in size. See the Salmon photo! It's just like a regular size sushi we could get in other Jap restaurant.I used to love their uni b/c they were so FRESH!!! But this time, very disappointing... some of the uni were not fresh

I used to love their uni b/c they were so FRESH!!! But this time, very disappointing... some of the uni were not fresh at all.

My other favorite was salmon fin. This time their taste was very mild.

I also tried the combo ($99). It's ok. Not bad.

Service wise... horibble! We were the first group of customers that day (we probably walked in a couple of mins after they opened their restaurant). All of the waitors and chefs looked so dull... not energetic at all. Come on~~~~ it's just the beginning of the day.

Will we go back again?! well... they emphasize that they serve over-sized sushi but what we get are just as "normal" as we could have got from other restaurants. Then why should we go back?!
Salmon sushi
Uni